• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim yüzünden eşime çok mahçubum :(

Efthymia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
157
90
13
33
Merhaba herkese. Uzun zamandır burayı takip ediyorum , derdimi anlayacak kimsem olmadığından sizden fikir almak istedim. Ben 7 aylık evliyim. Bir abim var ama hiç abiliğini bilmedim. Üniversiteyi şehir dışında okuduğum yıllarda ve evlendiğim bu süre zarfında hep ben onu aradım hiç bir kez olsun beni aramadı bile. Çocukluğum boyunca kendisinden psikolojik şiddet gördük kız kardeşimle. Babamın bundan haberi olmazdı ve annem hep abimin tarafını tutardı. Sorunum şöyle ; eşim nişanlılık döneminde bilgisayar hediye etmişti, içinde nisan, düğün fotolarımız vardı. Şehir dışına taşınıp yanıma yük etmemek için ailemin yanında geçici bir süre kalması şartıyla bıraktım. Abim arayıp kendi ofisinde geçici kullanacağını bilgisayarı ödünç istedi ben de almasını söyledim. Kursa yazıldım acil ihtiyacım olduğundan ve 7 aydır geri iade etmeyince istemek zorunda kaldım ama tel aramalarıma ve msjlarımı yanıtsız bıraktı. Eşide abimin vurdum duymazlığından rahatsız olup abime sormuş, abim sen karışma demiş. Annemse beni haksız buluyor, sen nasıl istersin o erkek bu ne cürret , onun durumu kötüymüş icra memurları kapısından ayrılmıyormuş. (Zannedersem bilgisayarın başına ne geldiğini biliyor ya da tahmin ediyor)diye beni azarladı günlerce, Bu arada kısa süreliğine eşimle ailemde kalıyoruz bir kaç aydır işsiz zaten bizde iyi sayılmayız ama yok abim ona göre açlıktan ölüyor!!! Abim babamdan korktuğu için bugün babama açtım konuyu, babam aramış ve abim bilgisayarın çalındığını söylemiş ve ben şok oldum. Polise bildirmemiş, En azından beni kaale alıp söyleyebilirdi.:KK20: Ben şimdi eşime ne diyeceğim??!! Daha önceden eşimden borç alıp vermemişti ben kendi cebimden abim göndermiş gibi eşime verdim. (Not : Daha öncede çalıştığı firmalar abimin emaneti çaldırma durumu yüzünden işine son vermişti) Kızlar uzattım ama kusura bakmayın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum :KK42:

Son düzenleme:
Merhaba herkese. Uzun zamandır burayı takip ediyorum , derdimi anlayacak kimsem olmadığından sizden fikir almak istedim. Ben 7 aylık evliyim. Bir abim var ama hiç abiliğini bilmedim. Üniversiteyi şehir dışında okuduğum yıllarda ve evlendiğim bu süre zarfında hep ben onu aradım hiç bir kez olsun beni aramadı bile. Çocukluğum boyunca kendisinden psikolojik şiddet gördük kız kardeşimle. Babamın bundan haberi olmazdı ve annem hep abimin tarafını tutardı. Sorunum şöyle ; eşim nişanlılık döneminde bilgisayar hediye etmişti, içinde düğün fotolarımız vardı. Şehir dışına taşınıp yanıma yük etmemek için ailemin yanında geçici bir süre kalması şartıyla bıraktım. Abim arayıp kendi ofisinde geçici kullanacağını bilgisayarı ödünç istedi ben de almasını söyledim. Kursa yazıldım acil ihtiyacım olduğundan ve 7 aydır geri iade etmeyince istemek zorunda kaldım ama tel aramalarıma ve msjlarımı yanıtsız bıraktı. Eşide abimin vurdum duymazlığından rahatsız olup abime sormuş, abim sen karışma demiş. Annemse beni haksız buluyor, sen nasıl istersin o erkek bu ne cürret , onun durumu kötüymüş icra memurları kapısından ayrılmıyormuş. (Zannedersem bilgisayarın bayına ne geldiğini biliyor ya da tahmin ediyor)diye beni azarladı günlerce, Bu arada kısa süreliğine eşimle ailemde kalıyoruz bir kaç aydır işsiz zaten bizde iyi sayılmayız ama yok abim ona göre açlıktan ölüyor!!! Abim babamdan korktuğu için bugün babama açtım konuyu, babam aramış ve abim bilgisayarın çalındığını söylemiş ve ben şok oldum. Polise bildirmemiş, En azından beni kaale alıp söyleyebilirdi.:KK20: Ben şimdi eşime ne diyeceğim??!! Daha önceden eşimden borç alıp vermemişti ben kendi cebimden abim göndermiş gibi eşime verdim. (Not : Daha öncede çalıştığı firmalar abimin emaneti çaldırma durumu yüzünden işine son vermişti) Kızlar uzattım ama kusura bakmayın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum :KK42:[/QUOT/]

Madem eşinle ailenin evinde kalıyorsun bence çok bulandırma konuyu olan olmuş,abin pc yüzünden eşin de işsiz oldugu için seni mahcup ediyor zaten.

Merhaba herkese. Uzun zamandır burayı takip ediyorum , derdimi anlayacak kimsem olmadığından sizden fikir almak istedim. Ben 7 aylık evliyim. Bir abim var ama hiç abiliğini bilmedim. Üniversiteyi şehir dışında okuduğum yıllarda ve evlendiğim bu süre zarfında hep ben onu aradım hiç bir kez olsun beni aramadı bile. Çocukluğum boyunca kendisinden psikolojik şiddet gördük kız kardeşimle. Babamın bundan haberi olmazdı ve annem hep abimin tarafını tutardı. Sorunum şöyle ; eşim nişanlılık döneminde bilgisayar hediye etmişti, içinde düğün fotolarımız vardı. Şehir dışına taşınıp yanıma yük etmemek için ailemin yanında geçici bir süre kalması şartıyla bıraktım. Abim arayıp kendi ofisinde geçici kullanacağını bilgisayarı ödünç istedi ben de almasını söyledim. Kursa yazıldım acil ihtiyacım olduğundan ve 7 aydır geri iade etmeyince istemek zorunda kaldım ama tel aramalarıma ve msjlarımı yanıtsız bıraktı. Eşide abimin vurdum duymazlığından rahatsız olup abime sormuş, abim sen karışma demiş. Annemse beni haksız buluyor, sen nasıl istersin o erkek bu ne cürret , onun durumu kötüymüş icra memurları kapısından ayrılmıyormuş. (Zannedersem bilgisayarın bayına ne geldiğini biliyor ya da tahmin ediyor)diye beni azarladı günlerce, Bu arada kısa süreliğine eşimle ailemde kalıyoruz bir kaç aydır işsiz zaten bizde iyi sayılmayız ama yok abim ona göre açlıktan ölüyor!!! Abim babamdan korktuğu için bugün babama açtım konuyu, babam aramış ve abim bilgisayarın çalındığını söylemiş ve ben şok oldum. Polise bildirmemiş, En azından beni kaale alıp söyleyebilirdi.:KK20: Ben şimdi eşime ne diyeceğim??!! Daha önceden eşimden borç alıp vermemişti ben kendi cebimden abim göndermiş gibi eşime verdim. (Not : Daha öncede çalıştığı firmalar abimin emaneti çaldırma durumu yüzünden işine son vermişti) Kızlar uzattım ama kusura bakmayın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum :KK42:
Caldirma kismi hikaye abin o bilgisayari okutmus. Esine karsi durust ol ve abinle mecburi kan bagin oldugu onun haricinde artik hayatinda olmadigini bayramdan bayrama gorusecegini soyle ve bence oyle yap.

Satmış gibi hissettim. Yine de abinizi eşinize kötülemeyin vazgeçip istemiyor gibi yapın. Ama abimize de baskı kurun.
Ayrıca annenizin yaklaşımı çok kötü, erkek olmuş da ne olmuş?

Zaten eşiniz işsiz diye ailenin yanında kalıyormuşsunuz eger ağzınızı açıp çok laf ederseniz burdan vururlar sizi,eşiniz işsiz diye ailenize mahcupsunuz,abiniz pcyi yoketti diye de eşinize mahcupsunuz. Birbirinizi idare edin yapacak birşey yok,çok hak arayacak konumda değilsiniz bence

(Not : Daha öncede çalıştığı firmalar abimin emaneti çaldırma durumu yüzünden işine son vermişti
bunu okuyunca aklımdan geçen tek şey bence firmalar abinin eşya çalıp satması yüzünden işine son vermiş huyunu suyunu bildiğiniz adama keşke vermeseydınız bilgisayarı ben kan bağına inanmam silin gitsin görüşmeyin

Canım Allah yardımcın olsun...
Bence nereye kadar saklayacaksın abinin bu durumunu eşinden?
O senin hayat arkadaşın, can yoldaşın, dert arkadaşın herşeyin kısacası elalem değil ki tabiri caizse...

Alıp karşına herşeyi anlatman gerekiyor tüm içtenliğinle eğer ki yarın birgün iyi gün kötü gün var belden aşagı vurursa eşim diye düşünüyorsan bu konuda da keskin uyarırsın eşini ...
Bu dünyada kimse dört dörtlük değildir....Kendisininde muhakkak senin olduğu gibi bi zaafı vardır ...

Beraber eşinle kurduğunuz yuvanızı maddi-manevi gelebilecek zararlardan aileniz bile olsa korumanız gerekiyor...

Bu şekilde olduğunu ve artık sabrının kalmadığını bunun artık son olacağını söyle eşine ve aranıza abinizle ve hatta annenizle (yanlışı desteklediği için) ve hatta haksızlık yapan herkesle gerekli mesafeyi koymalısınız bence...:KK51:

Geçmiş olsun o bilgisayar satılmış parası da yenilmiş gibi. Şu an tepki göstermenizin bir faydası olacaksa yapın yoksa üstüne bir de sizi suçlu çıkaracaklarsa ne yapsanız boş. Bir daha da abinize herhangi bir şey ödünç eşya, borç para vermeyin. Ancak eşinize abinizin yaptığını olduğu gibi anlatırsanız eşiniz ilerde bunu sizin başınıza kakabilir ya da ilerde siz abiniz olduğunuz için unutur geçersiniz eşiniz hep hatırlar diş biler.

Aman abin olabilir kendin secemiyorsun neticede aileni. Eşinden bu durumu saklama ona açık ol çünkü iyi gibi gösterip aramaya sormaya bu şekilde davranan birinin açığını kapatmaya çalışma .abime guvenmiyorum ona para verme de soyledikleri hep hayal ürünü inanma filan de. Bilgisayar satılmış bence parasida yenmis .abinin eşi ile mantıklı bir konuşma yap .bilgisayar ortada yok mu bende eşim tarafından zor durumdayım de

Aman abin olabilir kendin secemiyorsun neticede aileni. Eşinden bu durumu saklama ona açık ol çünkü iyi gibi gösterip aramaya sormaya bu şekilde davranan birinin açığını kapatmaya çalışma .abime guvenmiyorum ona para verme de soyledikleri hep hayal ürünü inanma filan de. Bilgisayar satılmış bence parasida yenmis .abinin eşi ile mantıklı bir konuşma yap .bilgisayar ortada yok mu bende eşim tarafından zor durumdayım de
konuştum, alaycı bi ifadeyle parası neyse veririz dedi. Mesele mal mülkü de geçti, ben bunları hakedecek hiç bir sey yapmadım:cry:

konuştum, alaycı bi ifadeyle parası neyse veririz dedi. Mesele mal mülkü de geçti, ben bunları hakedecek hiç bir sey yapmadım:cry:
Buna bence sende aynen alayci bi sekilde « tamam esime bir soriyim ne kadardi size iletirim ona gore toparlarsiniz parayi ama manevi degeri konusuna gelirsek abime hakkimi helal etmiyorum » de
Uyuz olurum boyle kirip icine edip aman neyse parasi verelim tiplerine sakin geri cevirme versin parasini sizde zor durumdasiniz madem akillari baslarina gelsin oyle veririm ederimde kalmasin

Alt tarafı bir bilgisayar nasıl böyle bir destan oluyor anlamiyorum :110:
1) O bilgisayar çalinmamıştır ,kaç para bir bilgisayar da çalınsin Allah aşkına .Demek ki o kadar zor ki durumu sattı .Bunda anlamayacak ne var ?
2) Abinin yaptığı da ayıp .
3) Benim abim yok ama kızkardeşim böyle bir şey yapsa sokakta kaybettim derim gene de ezdirmem kardeşimi.

Alt tarafı bir bilgisayar nasıl böyle bir destan oluyor anlamiyorum :110:
1) O bilgisayar çalinmamıştır ,kaç para bir bilgisayar da çalınsin Allah aşkına .Demek ki o kadar zor ki durumu sattı .Bunda anlamayacak ne var ?
2) Abinin yaptığı da ayıp .
3) Benim abim yok ama kızkardeşim böyle bir şey yapsa sokakta kaybettim derim gene de ezdirmem kardeşimi.

kiz kardesimle biz dediginiz gibiyiz, ama abim eside der hep cok bencil davranir ayrica o abî ve ben evliyim o pc de benim degil esimin parasiyla alindi bana aldigi ilk hediye idi,
ben yalan soyleyemem her gece basini yastjga rahat koyan biri icin bu abim dahj olsa

Back