Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var bu yüzden üye oldum. Biraz uzun olacak. Biz 4 kardeşiz.2 ablam 1 abim var ben en küçüğüm, 28 yaşındayım. Ablalarımdan biri evli, diğer ablam ve abim bekar. Evde tek okumuş benim. Bir ablam ortaokul mezunu, diğer ablam ve abim lise mezunu. Ben ise Türkiyedeki en iyi teknik üniversitelerden birinden iyi bir derece ile mezun olmuş bir mühendisim, yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım, kazandığım burs ile 1,5 sene yurtdışında okudum. 25 yaşımda yüksek lisansımı da bitirip çalışmaya başladım. Kendi sektörümde adı duyulmuş firmalardan birinde çalışmaktayım, bir yandan da doktoramı yapıyorum. Çevrem geniştir mesleki ve sosyal anlamda. Ailem için de maddi manevi elimden geleni yaparım hep, gelirim gayet güzel, evin faturalarından mutfak giderlerine kadar neredeyse herşeyi ben karşılarım, yıllarca beni okumak için sıkıntı çektiler, ben de onları rahat ettireyim diye hareket ettim hep. Gelin görün ki aldığım nefese dahi karışan bir abim var, giydiğim kıyafetten gittiğim yere, görüştüğüm insanlardan eve giriş saatime kadar herşeyime karışır. Hatta odamda oturuyorsam ne yaptığımı dahi sorgular. İşten 10 dk geç gelsem 3 gün surat asar herşeyi burnumdan getirir. Ablalarım ise kendi halinde, iyi kötü hiçbir anlamda dahil değiller hayatıma. Annem babam görünüşte arkamdalar. Erkek arkadaşımdan Ocak ayında evlenme teklifi aldım, hayatım o gün karardı. Abim o günden beri hayatı bana daha da zindan ediyor. 5 aydır konuşmuyor. Erkek arkadaşım başarılı bir mimar, uzun yıllardır çok yakın arkadaşım, son 1,5 senedir de beraberiz. Ondan yana hiçbir sorunum yok, nazar değmesin 1,5 senedir harika bir ilişki yaşıyorum. Abim ölürüm de olmaz diye diretiyor, sebebi ne diyorum, yok olmaz işte diyor. Erkek arkadaşımın bir kötü yanını mı gördün diyorum, hayır diyor, bir sebep istiyorum sebep yok sadece istemiyorum diyor. Hatta bir ara tehdit bile etti beni. Annem babam da hiç bir şey yapamıyor, hatta bir ara biz bir şey yapamıyoruz başının çaresine bak cümlesini bile duydum. Konu her açıldığında ya babam sinirlenip çıkıp gidiyor, ya annem sinir krizi geçiriyor vs vs sonuçlanmıyor anlayacağınız. Ara ara benden nefret ettiğini de dile getiriyor, ben ne diyorsam onu yapmak zorundasın filan diyor. Erkek arkadaşım daha of demedi bu konuda, ben seni beklerim sen rahat ol, hep yanındayım, bu olaylar beni sana daha çok bağlıyor, sen yeter ki üzme kendini elbet olacak diyor. Ailesini de idare ediyor, olanı biteni onlara anlatmadı hiç, yüzyüze bakacaklar kimse kimse için kötü düşünmesin, ben onları bekletirim sen merak etme diyor hep. Ciddi anlamda çok bunaldım, işime odaklanamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ne yapmalıyım, kafam durdu artık..Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.
Her geçen gün daha da bunalıyorum. Güya bir şeyleri düzeltmeye çalışıyor evdekiler ama her seferinde saçma sapan bahaneler türetip o bahanelerin arkasına sığınıp başladığımız yere döndürüyorlar. Sanırım tahammülüm kalmadı artık. Yaşadığım şehir dışında iş durumum olsun, bir dakika durmak istemiyorum.
Bunaldım çok, içimden geldi yazmak
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin, gece gunduz dua ediyorum, o kadar bunaldim ki dogru durust yiyip icemiyorum, ne isime ne de okuluma odaklanabiliyorum. Dua edin bana bu mubarek gunde
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin, gece gunduz dua ediyorum, o kadar bunaldim ki dogru durust yiyip icemiyorum, ne isime ne de okuluma odaklanabiliyorum. Dua edin bana bu mubarek gunde
yapılacak yorumları zaten yapmıştık ... ben senın kadar sabırlı olmazdım çoktan restı cekmıstım...ruh saglıgımı da daha fazla bozmazdım....
Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var bu yüzden üye oldum. Biraz uzun olacak. Biz 4 kardeşiz.2 ablam 1 abim var ben en küçüğüm, 28 yaşındayım. Ablalarımdan biri evli, diğer ablam ve abim bekar. Evde tek okumuş benim. Bir ablam ortaokul mezunu, diğer ablam ve abim lise mezunu. Ben ise Türkiyedeki en iyi teknik üniversitelerden birinden iyi bir derece ile mezun olmuş bir mühendisim, yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım, kazandığım burs ile 1,5 sene yurtdışında okudum. 25 yaşımda yüksek lisansımı da bitirip çalışmaya başladım. Kendi sektörümde adı duyulmuş firmalardan birinde çalışmaktayım, bir yandan da doktoramı yapıyorum. Çevrem geniştir mesleki ve sosyal anlamda. Ailem için de maddi manevi elimden geleni yaparım hep, gelirim gayet güzel, evin faturalarından mutfak giderlerine kadar neredeyse herşeyi ben karşılarım, yıllarca beni okumak için sıkıntı çektiler, ben de onları rahat ettireyim diye hareket ettim hep. Gelin görün ki aldığım nefese dahi karışan bir abim var, giydiğim kıyafetten gittiğim yere, görüştüğüm insanlardan eve giriş saatime kadar herşeyime karışır. Hatta odamda oturuyorsam ne yaptığımı dahi sorgular. İşten 10 dk geç gelsem 3 gün surat asar herşeyi burnumdan getirir. Ablalarım ise kendi halinde, iyi kötü hiçbir anlamda dahil değiller hayatıma. Annem babam görünüşte arkamdalar. Erkek arkadaşımdan Ocak ayında evlenme teklifi aldım, hayatım o gün karardı. Abim o günden beri hayatı bana daha da zindan ediyor. 5 aydır konuşmuyor. Erkek arkadaşım başarılı bir mimar, uzun yıllardır çok yakın arkadaşım, son 1,5 senedir de beraberiz. Ondan yana hiçbir sorunum yok, nazar değmesin 1,5 senedir harika bir ilişki yaşıyorum. Abim ölürüm de olmaz diye diretiyor, sebebi ne diyorum, yok olmaz işte diyor. Erkek arkadaşımın bir kötü yanını mı gördün diyorum, hayır diyor, bir sebep istiyorum sebep yok sadece istemiyorum diyor. Hatta bir ara tehdit bile etti beni. Annem babam da hiç bir şey yapamıyor, hatta bir ara biz bir şey yapamıyoruz başının çaresine bak cümlesini bile duydum. Konu her açıldığında ya babam sinirlenip çıkıp gidiyor, ya annem sinir krizi geçiriyor vs vs sonuçlanmıyor anlayacağınız. Ara ara benden nefret ettiğini de dile getiriyor, ben ne diyorsam onu yapmak zorundasın filan diyor. Erkek arkadaşım daha of demedi bu konuda, ben seni beklerim sen rahat ol, hep yanındayım, bu olaylar beni sana daha çok bağlıyor, sen yeter ki üzme kendini elbet olacak diyor. Ailesini de idare ediyor, olanı biteni onlara anlatmadı hiç, yüzyüze bakacaklar kimse kimse için kötü düşünmesin, ben onları bekletirim sen merak etme diyor hep. Ciddi anlamda çok bunaldım, işime odaklanamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ne yapmalıyım, kafam durdu artık..Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.
anlattıkların o kadar tanıdık ki.. teyzemi çok isteyenler oldu bazılarıyla söz oldu ama sonradan attılar sözü ve en son dayımın en akın arkadaşı istemeye geldi bak görüşme bile yok sadece istemeye geldi diye dayım teyzeme demediğini bırakmadı arkamdan iş çevirdiniz beni kandırdınız senelerdir en yakın arkadaşım falan filan birsürü şey oldu en sonunda evlendiler dayım küstü aradan bir sene geçti barıştılar şimdi çok iyiyler erkekler biraz aptal oluyorlar sen yetişkin bir insansın kararlarına kimseyi karıştırma teyzem dayımın sözünü dinlese şimdiki eşiyle evlenememiş olacaktı o yüzden kimsenin sana müdehale etmesine izin verme anne baban sağ başında abine ne oluyormuş?
İşini gücünü eline almış koskocaman kadının sırf abisinin gönlü olsun diye önünü kapatmak nedir ya? Ne hakla? Zamanla çözülür diye birşey yok. 50 yaşına da gelseniz abinizin gönlü olmayacak. Sevgilinize yazık ya. Adamcağız öyle bekliyor müstakbel kayınbiraderi izin lütfedecekte sevdiğiyle evlenecek...
Bu forumda daha ne kadar sasirabilirim bilmiyorum.
O nasil anne babaki ogluna höt diyemiyo. Onlari gectim sen nasil boyun eğiyosun, bunca seyi basarmissin bu yasina kadar..
Yerinde olsam ortaligi dagitmistim mutlulugumun arkasinda durmuyosunuz, bu mu mukafati bunca yillik cabalarimizin diye..
Bence tum ailenin isine geliyo senin evden gitmemen. Abin bahaneleri olmus..
ya işte en büyük sıkıntım burada başlıyor, annem babam o evet demeden ne söz ne nişan yaptırıyorlar. Yalnız kaldım resmen.
Sonunda ailemi geride bırakacağım gibi görünüyor zaten. Hayatımı ertelemek istemiyorum daha fazla. Sevgilim çok destek bana Allah'tan, bir de hayatımın o kısmında sorun olsaydı herhalde kafayı yerdim iyice
Allah bağışlasın kızınızı mutluluğunuz daim olsun :) Hani diyorsunuz da aile büyüğü vs,çevre pek geniş değil bizimkilerin, tamamen kendi içinde bir aile düşünün, amca dayı hala vs var ama en son ne zaman haber almışızdır bilmem, kopuk (yanlış olduğunu düşünüyorum bunun bu tamamen ayrı bir konu). Ocaktan beri sabrediyorum, inanın güzellikle olsun diye elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim, ama yaş 28, artık düzenim olsun aile kurayım istiyorum. Çocuk sahibi olayım istiyorum. Hala umarım güzellikle hallolur diye dua ediyorum :/Abinizin sadece kabullenemedigini dusunuyorum..
Bazi kisiler bu durumlari kolay kabullenemez bunun ne devirle ne sevgiyle alakasi vardir..
Sanirim siz onun icin digerlerinden cok farklisiniz..
Sizin ve erkek arkadasinizin tutumu kolaylastiracaktir bu durumu..
Genelde aileler ve tepki veren kisiler bunlari daha ciddi ortamda konustuklarinda ayni tutumu sergileyemezler..
Abinle erkek arkadasin konusmayi hic denedi mi?
Hic sansinizi denemeden boyle birsey icin hemen ailenizi arkanizda birakmayin derim..
Abinizle konusmayi denesin..Buyuk birileri devreye girebilir abinizle konusabilir anne baba degil sozune fikirlerine guvendigi kolay kolay hayir deyip sozunu kesemeyecegi baska buyuk biri..
En son da haber gonderirler gelmek istiyorlar diye..
Babam 1 ay hic konusmamisti bnmle :) konu dahi gecmiyordu annemle bile konusmadi konuyu dusun :) esim o donemde 48 kiloya dustu..ve bu surede karsi taraf haber bekliyordu yanii :) bir sabah bana 'hani sen bana baba ben evlenmeyecem ' diyordun dedi..kucuklugumden beri oyle derdimde :)) neyse buyuk bi hamle yapip ayni gun esime haber verdirdi ve yuzyuze konustular..sonrasi geldi :) babam beni vermese kimse sasirmazdi oyle bir babam vardi dusun..simdi tamamen degisti :)
5 ay icinde eylul 2012de evlendim,simdi 38 gunluk kizim karsimda uyuyor :)))
Zaman cabuk geciyor ve hayat kalp kiracak kadar uzun degil fevri kararlar verme derim,once savasin sonra ustunuze duseni yapin..
Gonlune gore ilerlesin hersey insallah..
Allah bağışlasın kızınızı mutluluğunuz daim olsun :) Hani diyorsunuz da aile büyüğü vs,çevre pek geniş değil bizimkilerin, tamamen kendi içinde bir aile düşünün, amca dayı hala vs var ama en son ne zaman haber almışızdır bilmem, kopuk (yanlış olduğunu düşünüyorum bunun bu tamamen ayrı bir konu). Ocaktan beri sabrediyorum, inanın güzellikle olsun diye elimden geleni yaptım ve yapmaya da devam edeceğim, ama yaş 28, artık düzenim olsun aile kurayım istiyorum. Çocuk sahibi olayım istiyorum. Hala umarım güzellikle hallolur diye dua ediyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?