Abim.. ne yapmalıyım?

neden seslerini çıkartsınlar ,alışmışlar senin sırtından geçinmeye ,ses çıkarsalar kaynakları ortadan kalkacak ,işlerine öyle geliyor ..
erkek arkadaşın bu sıkıntılara rağmen yanındaysa iyi biri demekki ,ona yazık etme
başkası olsa asla devam ettirmez ,kaçardı böyle bir aileden .
hele de ailene bu kadar maddi destek verdiğini bile bile hiçbir erkek bununla başetmek istemezdi ..
ben seni çok iyi anlıyorum ,sanırım en iyi anlayan kişiyim

Çok sevindim adınıza, atlatmışsınız. Ben de 1-2 hafta sürer diye tahmin etmiştim ama 5 ay... haliyle insan artık daha napayım ben diyor.

emrivaki yapmak veya rest çekmek için neyi bekliyorsunuz o zaman? yaşınız da küçük değil ki evlenmek için erken diyesiniz. bence ideal yaşların sonundasınız. daha ne kadar sabretmeyi düşünüyorsunuz?

Zaten çekip gitme sınırıma geldim, galiba doğru davranıp davranmadığımı anlamaya çalışıyorum. Objektif insanların fikirlerini duymak iyi geliyor.

Erkek arkadaşımla 12 yıldır tanşıyoruz, çok güzel ve sağlam bir dostluktan sonra başladı bizimkisi, hala en iyi dostumdur. Cidden çok destekçi şu süreçte bana, bugün geliyorum dersen başımın üstündesin, 3 ay bekle dersen beklerim, bir de ben nederim diye düşünüp beni sıkıntı etme, şu süreci beraber atlatmaya çalışalım diyor.

Çok sevindim adınıza, atlatmışsınız. Ben de 1-2 hafta sürer diye tahmin etmiştim ama 5 ay... haliyle insan artık daha napayım ben diyor.

sizde haklısınız tabi şimdi abim eşime tapar ve oğluma da :) sıkıntılı günleri atlatınca güzel günler gelecek. ayrıca abim 52 yaşında ve bekar kendisi de...

şu hayatta babamdan öğrendiğim en doğru laf önce can sonra canandır. Herkesten önce kendinizi düşünmelisiniz çünkü kimse sizi sizin onları düşündüğünüz kadar takmıyor. Hayatınızı birleştirebileceğiniz bu kadar güzel bir insan bulmşken önünüzde de egoist abinizden ve üstünüzden geçinmeye alışmış ailenizden başka bir engel yokken kendinize acı vermemelisiniz. Yarın evinizi ayırdığınızda herkesin kapısı ayrı olacak herkes kendi hayatına dğşecek. Bakın ablalarınıza kafaları rahat. Neden her şeyi siz yükleniyorsunuz kendinizi bu kadar çıkmaza sokuyorsunuz ki. Hele bir evlen bakalım o zaman görürsün diyormuş bir de abin olacak adam evlen bakalım ne yapabilecek onun lafı anca sana geçer senin yanında kapı gibi kocan varken susar oturur yerine o kim ki yaa kendini ne zannediyor. Sen aileni düşünürken onlar senin mutluluğunu istemiyor bunu anla. Bıkmadan usanmadan zorluk mu çıkarıyorlar madem her şeyin hazır çık git o evden. Buna karar verir ve ailene kararlılığını gösterirsen susup oturmaktan başka bir şey yapamazlar

daha neyi bekliyorsun o zaman ,yaşın da gelmiş , bunca eğitime rağmen elini masaya vurmanın ,kendi hayatını kurmanın zamanı geldi ,seni böyle kabul etmeyeceklerse hiç etmesinler daha iyi ,ne bu böyle ömür boyu onların ızdırabını mı yaşayacaksın ..
eğitimine yakışır bir davranış sergilersin umarım

gecerlı bır sebep bile olmazken ortada bu kadar ıyı giden bir ilişkiyi sonlandırmazdım sevıyorsam evlenırdım. aile bir yere kadar. iş bulup sırtını cevırmemıssın görevini yapmışsın bu kadar zaman,artık kendı hayatına bak bence. abin çalışmıyor mu???

Evet çalışıyor ama ne uzar ne kısalır derler ya o şekilde. Cidden geçerli bir sebep sunsa oturup bir düşünürüm de hani sebep vermiyor bana, sanki hayata olan hırsını benden çıkarıyor. Bir de iki ablam da onun kafada, evli olan ev hanımı zaten hayatı evi ve çocuğu. Diğer de eve çok yakın bir mağazada çalışıyor. İşten eve evden işe yaşar. Sessiz sakin, bir hedefi olmayan biri. O ikisi bu şekildeyken yanlış olan benmişim gibi davranıyor.

Son düzenleme:

abiniz üvey olsa bu kadar olur, sizi neyle tehdit ediyor ki? bence sizin kariyerinizden rahatsızlık duyuyor ve bir de bunun üstüne yine kariyerli biriyle evlenecek olmanız onun gözünde sizin gücünüzü 2 katına çıkaracağı için istemiyor.

bana hiçde abilik iç güdüsü koruma duygusu kıskançlık gibi gelmedi....
Sadece para diyorum susuyorum.

bana biraz kompleks de var gibi geldi.
Anlamadığım kısım neden baban otorite değil de abin otorite olmaya çalışıyor.
Baban diyemiyor mu, evin reisi benim, ben varken sana laf düşmez diye...

Küçük değilsin, cahil değilsin ailenin karşısına onları utandıracak birini getirmemişsin, helal bi işe kalkışmışsın, evlilik niyetiyle karşılarına çıkmışsın, onla bunla gezip tozsan bi baltaya sap olamasan daha mı hoşlarına gidecek.

Burda yapman gereken ailenin tüm bireylerini toplayıp durumu açıkça konuşman...
Bu dediklerimi onlara da say ve yaptığının yanlış olmadığını peygamber efendimizin sünnetini Allah'ın emrini yerine getirmek istediğini bu yolda aile olarak destek olmalarını aksi halde senin de kendi başının çaresine kendin bakacağını söyle.

senin mutluluğunu istemiyor demek ki anlattıgından onu cıkarıyorum saygı da yok bir kere..annenın ve babanın pasif kalması da ayrı bir sıkıntı..seni ezdirmemeleri lazım ama sakın ama sakın sevgılını bırakma ...senın hayatın fakat aıleyle bı yastan sonra cok zor yaşanıyor..sevdıgın insanı kaybetmemek için yapıcı davranıp konuşmaya çalış abinle ...mantıklı bir açıklama yapmadığı sürece kararından dönmeyeceğini kesin dille dile getir..ama asla bencıl bır ınsana karsı abin de olsa taviz verme kendı hayatından

Biz belli bir yaşa kadar çok bağlıydık abimle birbirimize arkadaşım gibiydi, lise sona yaklaşırken yavaş yavaş çatladı ilişkimiz. Üniversitede çok yıprandı. Kabullenemiyor benim kendi ayaklarım üzerinde çok rahat durabileceğimi. Ya hani bir de soran olsa canımdan çok seviyorum der benim için. Takıntı mı acaba diye düşünüyorum bazen.

kendini ezdirme sakın . dediğim gibi gecerli bir sebebi yok. dizinin dibinde mi oturacan ömür boyu. zaten herşeyime karısıyor diyorsun., ömrün nasıl gececek öyle? ayrılsan baskasını da istemicek. kısır döngü bence... sebep bile yok ortada.... önce sakin sakin sadece annenle babanla konuş,onları ikna et önce baban evet derse kimseye laf düşmez... mutluluklar canım

Annemin babamın en büyük hatası ona özgüveni benim üzerimde söz sahibi ederek kazandırmaya çalışmaları oldu, şimdi de toparlayamıyorlar çünkü ipin ucu kaçtı. Ben karşı çıkınca da asileştin oluyordu hep.

Tamamen maddi kaygı içindeler
Annen baban da abine ses çıkarmayıp onun aracılığı ile senin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar
Aklınca ailen ataerkil yapısını kullanarak seni kontrol altında tutuyor
Gerçek ataerkil ailede baba höst deyince abi susar
Sen bunlara baş kaldıracaksın arkadaşım yoksa yıllarca evde ailene bakarsın
Dünyanın en melek sevgilisi bile olsa sevgilin bir süre sonra dayanamaz çeker gider
Sen de kıskanç garip abinle kalakalırsın
Dizginleri eline al artık
Dizgin derken de kendi hayatının dizginlerini

Son düzenleme:

anlattıklarınıza göre abiniz size çok düşkün sizi çok seven bir profil oluşturmuyor, sanki kompleks ve çekememezlik varmış gibi bir izlenim oluştu bende. sizin eğitimli olmanız kendisini sizden daha düşük görmesine neden oluyor ve bunun hırsını sizin hayatınıza karışarak çıkarıoyr bak sen okudun ama benim sözüm geçer benden güçlü olamazsın sen der gibi sanki...

Bu güne kadar olumlu düşünmek istedim sanrım hep, dediğim gibi aile olunca objektif olamıyor insan sizlerden birşeyler duymak gerçekten iyi geldi bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…