- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
Zaten insanlar neyin var diye sorduklarında anlatmak istemiyorum, cidden utanıyor insan. Nasıl anlatsam, ailemde benim dışımdaki 5 kişi aynı mantalitede. 5'i ile başetmek biraz zor oluyor o yüzden. Cidden çok farklı pencerelerden bakıyoruz dünyaya ailemle, yanlış anlaşılmasın hakaret değil bu, ama bahsettiğim gibi iyi bir eğitimim var, kendimi yetiştirmeyi bildim, ister istemez fark yaratıyor bu durum ailemle aramda. Dediğim gibi dışardan biri bunun onda birini bana yaşatmaya çalışsa zaten ağzının payını alır oturur. O fırsatı vermem. Ama evde 1 kişi de çıkıp noluyo ne diyorsun sen biz bu kızın arkasındayız demeyince, huzur kaçıran muamelesi görüyor insan. Bu sıkıntıyı yaşatan ailem olduğu için biraz temkinli yaklaşıyorum, kestirip atacaksam birşeyler ben çabaladım diyebileyim istiyorum.
Erkek arkadaşıam gelince, o beni uzun yıllardır tanıyor, bu sıkıntılarımı biliyordu hep, o yüzden bir de o üzerime gelmiyor. Ama istese de istemese de bu iş olacak diyor.
benim abimde aynısını yapmıştı 6 yıllık sevgilimle evlenicem dediğimde 1 hafta küstü bana olmaz dedi kimden isterlerse istesinler dedi( annem babam malesef yok) ama ben emir vaki yaparak bir daha ki hafta istemeye gelin dedim. o bana bağıran küsen adam gitti yerine bir melek geldi. şok olmuştum çocuklar anlaştıysa neden olmasın dedi 1 hafta sonrada nişanı yaptık 4 ay sonrada nikah. uzarsa fikri değişir diye çok korkmuştum :)
Zaten insanlar neyin var diye sorduklarında anlatmak istemiyorum, cidden utanıyor insan. Nasıl anlatsam, ailemde benim dışımdaki 5 kişi aynı mantalitede. 5'i ile başetmek biraz zor oluyor o yüzden. Cidden çok farklı pencerelerden bakıyoruz dünyaya ailemle, yanlış anlaşılmasın hakaret değil bu, ama bahsettiğim gibi iyi bir eğitimim var, kendimi yetiştirmeyi bildim, ister istemez fark yaratıyor bu durum ailemle aramda. Dediğim gibi dışardan biri bunun onda birini bana yaşatmaya çalışsa zaten ağzının payını alır oturur. O fırsatı vermem. Ama evde 1 kişi de çıkıp noluyo ne diyorsun sen biz bu kızın arkasındayız demeyince, huzur kaçıran muamelesi görüyor insan. Bu sıkıntıyı yaşatan ailem olduğu için biraz temkinli yaklaşıyorum, kestirip atacaksam birşeyler ben çabaladım diyebileyim istiyorum.
Erkek arkadaşıam gelince, o beni uzun yıllardır tanıyor, bu sıkıntılarımı biliyordu hep, o yüzden bir de o üzerime gelmiyor. Ama istese de istemese de bu iş olacak diyor.
emrivaki yapmak veya rest çekmek için neyi bekliyorsunuz o zaman? yaşınız da küçük değil ki evlenmek için erken diyesiniz. bence ideal yaşların sonundasınız. daha ne kadar sabretmeyi düşünüyorsunuz?
neden seslerini çıkartsınlar ,alışmışlar senin sırtından geçinmeye ,ses çıkarsalar kaynakları ortadan kalkacak ,işlerine öyle geliyor ..
erkek arkadaşın bu sıkıntılara rağmen yanındaysa iyi biri demekki ,ona yazık etme
başkası olsa asla devam ettirmez ,kaçardı böyle bir aileden .
hele de ailene bu kadar maddi destek verdiğini bile bile hiçbir erkek bununla başetmek istemezdi ..
ben seni çok iyi anlıyorum ,sanırım en iyi anlayan kişiyim
Çok sevindim adınıza, atlatmışsınız. Ben de 1-2 hafta sürer diye tahmin etmiştim ama 5 ay... haliyle insan artık daha napayım ben diyor.
Erkek arkadaşımla 12 yıldır tanşıyoruz, çok güzel ve sağlam bir dostluktan sonra başladı bizimkisi, hala en iyi dostumdur. Cidden çok destekçi şu süreçte bana, bugün geliyorum dersen başımın üstündesin, 3 ay bekle dersen beklerim, bir de ben nederim diye düşünüp beni sıkıntı etme, şu süreci beraber atlatmaya çalışalım diyor.
gecerlı bır sebep bile olmazken ortada bu kadar ıyı giden bir ilişkiyi sonlandırmazdım sevıyorsam evlenırdım. aile bir yere kadar. iş bulup sırtını cevırmemıssın görevini yapmışsın bu kadar zaman,artık kendı hayatına bak bence. abin çalışmıyor mu???
Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var bu yüzden üye oldum. Biraz uzun olacak. Biz 4 kardeşiz.2 ablam 1 abim var ben en küçüğüm, 28 yaşındayım. Ablalarımdan biri evli, diğer ablam ve abim bekar. Evde tek okumuş benim. Bir ablam ortaokul mezunu, diğer ablam ve abim lise mezunu. Ben ise Türkiye’deki en iyi teknik üniversitelerden birinden iyi bir derece ile mezun olmuş bir mühendisim, yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım, kazandığım burs ile 1,5 sene yurtdışında okudum. 25 yaşımda yüksek lisansımı da bitirip çalışmaya başladım. Kendi sektörümde adı duyulmuş firmalardan birinde çalışmaktayım, bir yandan da doktoramı yapıyorum. Çevrem geniştir mesleki ve sosyal anlamda. Ailem için de maddi manevi elimden geleni yaparım hep, gelirim gayet güzel, evin faturalarından mutfak giderlerine kadar neredeyse herşeyi ben karşılarım, yıllarca beni okumak için sıkıntı çektiler, ben de onları rahat ettireyim diye hareket ettim hep. Gelin görün ki aldığım nefese dahi karışan bir abim var, giydiğim kıyafetten gittiğim yere, görüştüğüm insanlardan eve giriş saatime kadar herşeyime karışır. Hatta odamda oturuyorsam ne yaptığımı dahi sorgular. İşten 10 dk geç gelsem 3 gün surat asar herşeyi burnumdan getirir. Ablalarım ise kendi halinde, iyi kötü hiçbir anlamda dahil değiller hayatıma. Annem babam görünüşte arkamdalar. Erkek arkadaşımdan Ocak ayında evlenme teklifi aldım, hayatım o gün karardı. Abim o günden beri hayatı bana daha da zindan ediyor. 5 aydır konuşmuyor. Erkek arkadaşım başarılı bir mimar, uzun yıllardır çok yakın arkadaşım, son 1,5 senedir de beraberiz. Ondan yana hiçbir sorunum yok, nazar değmesin 1,5 senedir harika bir ilişki yaşıyorum. Abim ölürüm de olmaz diye diretiyor, sebebi ne diyorum, yok olmaz işte diyor. Erkek arkadaşımın bir kötü yanını mı gördün diyorum, hayır diyor, bir sebep istiyorum sebep yok sadece istemiyorum diyor. Hatta bir ara tehdit bile etti beni. Annem babam da hiç bir şey yapamıyor, hatta bir ara biz bir şey yapamıyoruz başının çaresine bak cümlesini bile duydum. Konu her açıldığında ya babam sinirlenip çıkıp gidiyor, ya annem sinir krizi geçiriyor vs vs…sonuçlanmıyor anlayacağınız. Ara ara benden nefret ettiğini de dile getiriyor, ben ne diyorsam onu yapmak zorundasın filan diyor. Erkek arkadaşım daha of demedi bu konuda, ben seni beklerim sen rahat ol, hep yanındayım, bu olaylar beni sana daha çok bağlıyor, sen yeter ki üzme kendini elbet olacak diyor. Ailesini de idare ediyor, olanı biteni onlara anlatmadı hiç, yüzyüze bakacaklar kimse kimse için kötü düşünmesin, ben onları bekletirim sen merak etme diyor hep. Ciddi anlamda çok bunaldım, işime odaklanamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ne yapmalıyım, kafam durdu artık..Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.
abiniz üvey olsa bu kadar olur, sizi neyle tehdit ediyor ki? bence sizin kariyerinizden rahatsızlık duyuyor ve bir de bunun üstüne yine kariyerli biriyle evlenecek olmanız onun gözünde sizin gücünüzü 2 katına çıkaracağı için istemiyor.
Evet çalışıyor ama ne uzar ne kısalır derler ya o şekilde. Cidden geçerli bir sebep sunsa oturup bir düşünürüm de hani sebep vermiyor bana, sanki hayata olan hırsını benden çıkarıyor. Bir de iki ablam da onun kafada, evli olan ev hanımı zaten hayatı evi ve çocuğu. Diğer de eve çok yakın bir mağazada çalışıyor. İşten eve evden işe yaşar. Sessiz sakin, bir hedefi olmayan biri. O ikisi bu şekildeyken yanlış olan benmişim gibi davranıyor.
senin mutluluğunu istemiyor demek ki anlattıgından onu cıkarıyorum saygı da yok bir kere..annenın ve babanın pasif kalması da ayrı bir sıkıntı..seni ezdirmemeleri lazım ama sakın ama sakın sevgılını bırakma ...senın hayatın fakat aıleyle bı yastan sonra cok zor yaşanıyor..sevdıgın insanı kaybetmemek için yapıcı davranıp konuşmaya çalış abinle ...mantıklı bir açıklama yapmadığı sürece kararından dönmeyeceğini kesin dille dile getir..ama asla bencıl bır ınsana karsı abin de olsa taviz verme kendı hayatından
Biz belli bir yaşa kadar çok bağlıydık abimle birbirimize arkadaşım gibiydi, lise sona yaklaşırken yavaş yavaş çatladı ilişkimiz. Üniversitede çok yıprandı. Kabullenemiyor benim kendi ayaklarım üzerinde çok rahat durabileceğimi. Ya hani bir de soran olsa canımdan çok seviyorum der benim için. Takıntı mı acaba diye düşünüyorum bazen.
anlattıklarınıza göre abiniz size çok düşkün sizi çok seven bir profil oluşturmuyor, sanki kompleks ve çekememezlik varmış gibi bir izlenim oluştu bende. sizin eğitimli olmanız kendisini sizden daha düşük görmesine neden oluyor ve bunun hırsını sizin hayatınıza karışarak çıkarıoyr bak sen okudun ama benim sözüm geçer benden güçlü olamazsın sen der gibi sanki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?