• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim.. ne yapmalıyım?

Bu arada madem konum geri geldi burada, bir fikir almakta fayda var.

Bahsettiğim gibi ortada bir tehdit mevzusu var. Gittikten sonra avukata filan da danışacağım, ama sizlerin de fikirlerini almak istedim. Kendimi nasıl saklar ve korurum bu tür bir durumda? Malum Türkiye, haberlerde kadına şiddetin her boyutunu görüyoruz. Yol gösterecek olanlar varsa sevinirim.

durumunuzu okudum çok uzucu gercekten ne denır o bıye bılmıyorum.hukukı boyutuna gelınce tehdıtlerı açık açık yazarsanız yardımcı olayım.bırde şiddet olayı oldumu??? abınız sizi hıç dövdu mu? bu mevzu veya başka bır olaydan oturu

durumunuzu okudum çok uzucu gercekten ne denır o bıye bılmıyorum.hukukı boyutuna gelınce tehdıtlerı açık açık yazarsanız yardımcı olayım.bırde şiddet olayı oldumu??? abınız sizi hıç dövdu mu? bu mevzu veya başka bır olaydan oturu
Psikolojik şiddetin ötesinde bir şey olmadı bu güne kadar ne bu olayda ne de başka bir zaman. Ama şu olaylar olmaya başladığından beri dilinde bu sürekli, annemi babamı bastırıyo bana böyle tehditler ederek. Evlenmeye kalkarsan gerekirse kendi hayatımı yakarım ama ne seni ne de onu rahat bırakmam, olacaklara da karışmam modunda daima. Gerçi uzuunnca bir süredir konuşmuyoruz, son konuştuğumuzda ben bu meseleyi kökten çözeceğim sen de bir şey yapamayıp izleyeceksin demişti. Muhtemelen gidinde mail telefon vs her yerden tehdit edecek. Hakaret kısmına girmiyorum bile, 1.5 yıldır duymadığım şey kalmadı...

Psikolojik şiddetin ötesinde bir şey olmadı bu güne kadar ne bu olayda ne de başka bir zaman. Ama şu olaylar olmaya başladığından beri dilinde bu sürekli, annemi babamı bastırıyo bana böyle tehditler ederek. Evlenmeye kalkarsan gerekirse kendi hayatımı yakarım ama ne seni ne de onu rahat bırakmam, olacaklara da karışmam modunda daima. Gerçi uzuunnca bir süredir konuşmuyoruz, son konuştuğumuzda ben bu meseleyi kökten çözeceğim sen de bir şey yapamayıp izleyeceksin demişti. Muhtemelen gidinde mail telefon vs her yerden tehdit edecek. Hakaret kısmına girmiyorum bile, 1.5 yıldır duymadığım şey kalmadı...

Savcılığa şikayet edebilirsniz. elinizde belge niteliğinde mesaj,mail vs vs ne varsa ekleyerek....şu durumda ispat yoksa beklemenizi öneririrm.şiddet olursa hemen rapor alın skaın unutmayın

Savcılığa şikayet edebilirsniz. elinizde belge niteliğinde mesaj,mail vs vs ne varsa ekleyerek....şu durumda ispat yoksa beklemenizi öneririrm.şiddet olursa hemen rapor alın skaın unutmayın
teşekkür ederim. şimdilik akıllı davranıp yazılı bir kanıt vermedi bana ama gittiğimde elime bunlardan bol bol geçeceğini düşünüyorum. Tekrar çok sağolun

Gittiginizde telefonunuzu mailinizi acik tutun ki tehditlerinin delili olsun.

Benim tek anlamadigim ailenizin hele de babanizin ses cikarmamasi. Onlar biraz baskin olsalar abiniz bu cureti gosteremez. Yani anlamiyorum kardesler arasinda sonu kotu bitmesi olasi birseyler var neden el koymuyorlar hic mi korkmazlar size bir zarar gelip ogullarinin da hapse girmesinden? Hersey olup bittikten sonra da vah vah demenin anlami yok ki.

Gittiginizde telefonunuzu mailinizi acik tutun ki tehditlerinin delili olsun.

Benim tek anlamadigim ailenizin hele de babanizin ses cikarmamasi. Onlar biraz baskin olsalar abiniz bu cureti gosteremez. Yani anlamiyorum kardesler arasinda sonu kotu bitmesi olasi birseyler var neden el koymuyorlar hic mi korkmazlar size bir zarar gelip ogullarinin da hapse girmesinden? Hersey olup bittikten sonra da vah vah demenin anlami yok ki.
Bu sorunun cevabını bulduğum gün ben de rahatlayacağım. Çok kırgınım onlara. Açık açık da dedim, sizler 10 sene mutlu olun diye benden bir ömür mutsuz olmamı mı bekliyorsunuz diye. Vazgeçmem, beni az tanıdılarsa bunu bilirler.

Cok uzuldum bu duruma, yorumlarindanda belli oluyor nekadar kulturlu bir bayansin, hic haketmedigin birsey.
Ben 22 yasindayim belki cahilce ama coktan o evden cekip gitmistim ve evlenmistim bile, anne babadir ama arkamda durmuyorlarsa geriye bakmam. Ne halleri varsa gorsunler senin iyi niyetini kesinlikle hak etmiyorlar

Cok uzuldum bu duruma, yorumlarindanda belli oluyor nekadar kulturlu bir bayansin, hic haketmedigin birsey.
Ben 22 yasindayim belki cahilce ama coktan o evden cekip gitmistim ve evlenmistim bile, anne babadir ama arkamda durmuyorlarsa geriye bakmam. Ne halleri varsa gorsunler senin iyi niyetini kesinlikle hak etmiyorlar
Ben de hic haketmedigimi dusunuyorum ve emin olun su konuda bir hatam olsa acik yureklilikle yazardim ben de sunu yaptim nasil telafi ederim diye ama yok..kul hakkina girdiler hepsi anneme babama bisey diyemiyorum ama ona hakkim asla helal degil. Oteki tarafta da hesaplasicaz.
Gitmek uzun zamandir benim de aklimda zaten ama dikkatli davranmaliyim hayatimdaki insana da psikolojik olarak en az zarari vererek yapmaliyim, onun bir kabahati yok. Kendimi ve onu maddi manevi guvende tutmak icin sabrettim. Acele bir ise kalkismak istemedim

sinirden elim ayağım titriyor konuşacak birilerine ihtiyacım var! aldığım bazı eşyalar vardı "evleneceğim" diye umarak bu olaylar ilk olduğunda sinirden götürdüm sattım hepsini topluca borçlarını kapadım. Annem yeni fark etmiş resmen odamı bastı vay efendim ben onu sırtından bıçaklamışım da o benim için "çırpınırken" ben arkasından iş çevirmişim de işitmediğim laf kalmadı. Tv izleyerek mi benim için uğraşıyorsun tüm gün dedim, defol konuşma benle dedi çarptı kapımı çıktı gitti. Sıyırıcam az kaldı!!!

sinirden elim ayağım titriyor konuşacak birilerine ihtiyacım var! aldığım bazı eşyalar vardı "evleneceğim" diye umarak bu olaylar ilk olduğunda sinirden götürdüm sattım hepsini topluca borçlarını kapadım. Annem yeni fark etmiş resmen odamı bastı vay efendim ben onu sırtından bıçaklamışım da o benim için "çırpınırken" ben arkasından iş çevirmişim de işitmediğim laf kalmadı. Tv izleyerek mi benim için uğraşıyorsun tüm gün dedim, defol konuşma benle dedi çarptı kapımı çıktı gitti. Sıyırıcam az kaldı!!!

sen kizilacak ne yapmissin ki anlayamadim ben :S

sen kizilacak ne yapmissin ki anlayamadim ben :S
Anlasam? Ah bir ben anlasam? İçerden oğullarınyla aylardır kahkaha sesleri kesilmiyor hain olan ben oldum arkadan bıçaklayan ben oldum, ona tek laf edilmezken bana nasıl böyle ithamda bulunabiliyor bir anlasam! Naptım ben bunlara da düşman bellediler beni böyle

Canım iyi misin ya? NE zamandır aklımdasın, git artık o evden, ayrıl bir an önce. İyi sabrediyorsun ya.

Canım iyi misin ya? NE zamandır aklımdasın, git artık o evden, ayrıl bir an önce. İyi sabrediyorsun ya.
Az kaldı.. çok az.. arada sinir patlaması yaşıyorum böyle salak salak damarıma basıyorlar. insan utanır gelip bunları derken, bi elini vicdanına koyar ben kızımı oğlumdan koruyamıyorum hatalı olan benim der. Lanet olsun

Biraz abes olacak ama...

"Ama onun oglunun pipisi var"

Dolayisiyla oglu daha hakli...

Anneniz sizden taraf gorunup gizliden gizliye abinizi destekliyordu bence.

Biraz abes olacak ama...

Kesip vericem eline topluca rahatlıcaz

Biraz abes olacak ama...

aynen katılıyorum kadın erkek aramızda kocaman bir pipi farkı var...

Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var bu yüzden üye oldum. Biraz uzun olacak. Biz 4 kardeşiz.2 ablam 1 abim var ben en küçüğüm, 28 yaşındayım. Ablalarımdan biri evli, diğer ablam ve abim bekar. Evde tek okumuş benim. Bir ablam ortaokul mezunu, diğer ablam ve abim lise mezunu. Ben ise Türkiye’deki en iyi teknik üniversitelerden birinden iyi bir derece ile mezun olmuş bir mühendisim, yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım, kazandığım burs ile 1,5 sene yurtdışında okudum. 25 yaşımda yüksek lisansımı da bitirip çalışmaya başladım. Kendi sektörümde adı duyulmuş firmalardan birinde çalışmaktayım, bir yandan da doktoramı yapıyorum. Çevrem geniştir mesleki ve sosyal anlamda. Ailem için de maddi manevi elimden geleni yaparım hep, gelirim gayet güzel, evin faturalarından mutfak giderlerine kadar neredeyse herşeyi ben karşılarım, yıllarca beni okumak için sıkıntı çektiler, ben de onları rahat ettireyim diye hareket ettim hep. Gelin görün ki aldığım nefese dahi karışan bir abim var, giydiğim kıyafetten gittiğim yere, görüştüğüm insanlardan eve giriş saatime kadar herşeyime karışır. Hatta odamda oturuyorsam ne yaptığımı dahi sorgular. İşten 10 dk geç gelsem 3 gün surat asar herşeyi burnumdan getirir. Ablalarım ise kendi halinde, iyi kötü hiçbir anlamda dahil değiller hayatıma. Annem babam görünüşte arkamdalar. Erkek arkadaşımdan Ocak ayında evlenme teklifi aldım, hayatım o gün karardı. Abim o günden beri hayatı bana daha da zindan ediyor. 5 aydır konuşmuyor. Erkek arkadaşım başarılı bir mimar, uzun yıllardır çok yakın arkadaşım, son 1,5 senedir de beraberiz. Ondan yana hiçbir sorunum yok, nazar değmesin 1,5 senedir harika bir ilişki yaşıyorum. Abim ölürüm de olmaz diye diretiyor, sebebi ne diyorum, yok olmaz işte diyor. Erkek arkadaşımın bir kötü yanını mı gördün diyorum, hayır diyor, bir sebep istiyorum sebep yok sadece istemiyorum diyor. Hatta bir ara tehdit bile etti beni. Annem babam da hiç bir şey yapamıyor, hatta bir ara biz bir şey yapamıyoruz başının çaresine bak cümlesini bile duydum. Konu her açıldığında ya babam sinirlenip çıkıp gidiyor, ya annem sinir krizi geçiriyor vs vs…sonuçlanmıyor anlayacağınız. Ara ara benden nefret ettiğini de dile getiriyor, ben ne diyorsam onu yapmak zorundasın filan diyor. Erkek arkadaşım daha of demedi bu konuda, ben seni beklerim sen rahat ol, hep yanındayım, bu olaylar beni sana daha çok bağlıyor, sen yeter ki üzme kendini elbet olacak diyor. Ailesini de idare ediyor, olanı biteni onlara anlatmadı hiç, yüzyüze bakacaklar kimse kimse için kötü düşünmesin, ben onları bekletirim sen merak etme diyor hep. Ciddi anlamda çok bunaldım, işime odaklanamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ne yapmalıyım, kafam durdu artık..Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.
Tatlim seni para makinasi olarak goruyor abin. Evlen sevgilinle. Kurtul abinden. O adam degil baska bi adamda olsa seni kimseye vermez abin. Akilli ol. Ne aglamasi. Okumus kizsin. Git nikah dairesine evlen. Sonra ben evlendim dugun haxirliklarina baslicam de. Bu ne ya. Sinirlendim senin yerine.

şimdiye kadar fazla bile durmuşsun çık git o evden sana da yazık yani. şu hayat o kadar kısa ki bu kadar beklemeye değmez.allah korusun sevgiline bişi olsa yada sana ( abinden kaynaklı olarak demiorum) inan asıl buna pişman olursun.ne zaman ölecegimizi bilmiyoruz ona göre yaşa dilediğini yap. kimsenin keyfi için hayatını erteleme.günlerini üzülerek geçirme

Anlasam? Ah bir ben anlasam? İçerden oğullarınyla aylardır kahkaha sesleri kesilmiyor hain olan ben oldum arkadan bıçaklayan ben oldum, ona tek laf edilmezken bana nasıl böyle ithamda bulunabiliyor bir anlasam! Naptım ben bunlara da düşman bellediler beni böyle

Kusura bakmayın da başka ne yapabilirler ki zaten? Anca böyle etkileyebiliyorlar, bunu yapabiliyorlar. Yani işiniz olmasaydı mesela, paranız olmasaydı, alınan çeyizi kullanırlardı örneğin, senin nasıl olsa ihtiyacın yok diyerek. Ama ellerinde koz olarak ne para, ne bilgi, ne güç var, elbette geriye sadece saçma sapan vicdan suistimali kalıyor. Onu da yaparken zaten insan emek safetmez, boş boş konuşması yeter. Anlamlandıracak bir şey yok ortada o bakımdan, aileniz reklam arasında dizi başlamadan önce çatacak yer aramış o kadar.

kendine aldığın çeyizleri sattın diye mi sana o lafları etti annen? kusura bakma ama bence de ailecek senin etinden sütünden yeterince faydalanamadıklarını düşünüyorlar belli ki, al başını git, zaten merak etme uzun süre küs kalmazlar, barışmak da menfaatlerine olacak ne de olsa. abinin de blöf yaptığını düşünüyorum, senin huyunu biliyor demek ki, baksana 1,5 yıl beklemişsin onun tehditleri yüzünden, aileni kırmayacağını, bekleyeceğini tahmin ediyordur. uzaktan söylemek kolay tabii ama kendimi senin yerine koydum, sanırım bir gün nikahımı kıyar gelirdim, "ben evlendim! hala ailemseniz, arkamdaysanız eşe dosta haber vermeyeceğim, beraberce düğünümü yapalım, telli duvaklı gelin çıkayım evinizden, yok oğlunuzdan yanaysanız, beni korumayacaksanız, ben kocamla gidiyorum, giderken maaşımı da yanımda götürüyorum, hadi eyvallah" derdim.

Back