Abim.. ne yapmalıyım?

Bence istediigi gucsuz bi erkek bulman o zaman kabul edicektir. Kendine yediremiyo sizin okumus olmanizi. Onun evde olmadigi bi vakit istemeye gelseler olmaz mi?

bence ilk iş sevgilinize söyleyin ailesiyle gelsin işi ciddiyete bindirin.. buna da karşı geliyorsa psikolojik sorunlu demektir abiniz..

Konu sahibinin bundan sonra açtığı tehdit edildiğine dair olan konuyu okuduktan sonra, son zamanlarda aktif olduğunu da görünce yazmadan edemedim. Yoksa ben de farkındayım üzerinden zaman geçtiğinin.

Arkadaşlar soranlar olmuş. Cevap vereyim. Aklı başında bir insanım ondan şüphem yok ama insanın mücadele ettiği kişiler ailesi olunca ister istemez eli ayağı bir nebze bağlanıyor. Durumlar iyi değil yani şu açıdan iyi değil, annem babam hala arkamda duramıyor. Hala sıkıntı yaşıyorum. Hani çağır gelsin istesinler babanda biter iş diyorsunuz ya sizin yerinizde olsam ben de aynı şeyi derdim muhakkak, aklın yolu bir. Ama malum adam sadece olmaz demiyor tehdit ediyor üstüne bir de. Ama tabi bu beni yıldırır mı, tabi ki hayır. Hayatımdaki insanın ne kadar doğru biri olduğunu şu geçirdiğim 1.5 senelik iğrenç dönemde daha da bir anladım, elimi bırakmadı, kendi çevresine hakkımda tek laf ettirmedi aksine benim ailem hariç herkes biz sizin arkanızdayız diyor. Bu süreçte bir kaza geçirdim iyileşme sürecim oldu, şimdi iyiyim, yakında gidiyorum evden inşallah. O gereksiz dışında herkes biliyor bunu. Ve hala kimse kılını kıpırdatmıyor. Elimden gelen bu kadar, ailem yanımda olsun diye bu yaşta 1.5 senemi feda ettim. Aile hakkın vs bir yere kadar. Muhtemelen tehditlerin haddi hesabı olmayacak, beni bağlamıyor, polisle uğraşır direkt şikayet edeceğim öyle bir durumda.

Biz ona çok defa dedik evlen diye işim olmaz dedi, en son bir kaç ay önce kavga ettiğimizde de evlenmemesinin sebebi olarak dolaylı yoldan beni gösterdi, aldığı maaş benim maaşımın yarısı, bu maaşla nasıl evlenirim şeklinde bir cümle kurdu tam hatırlamıyorum şu an kelimeleri ama beni suçladı. Aksine ben çalışmaya başladığımdan beri her daim elimden geleni yaptım, hatta zamanında bir taksidi vardı onun, onu bitirelim sana bir ev alalım evlenince sıkıntı çekmezsin beraber öderiz diyordum. Şu olaylar olmasa hala bunu yapardım evlenmem vs hiçbirşeyi değiştirmezdi ama bu saatten sonra benden uzak olsun hayatında yok bilsin başka bir şeye gerek yok.

iyide baban neden demiyo ben bu evdeyken sana söz düsmez yada sende isi cok uzatma cagar istesinler hemen evlen yani bence babanda is biter
Babam neden demiyor ben de anlamıyorum milyon defa sordum aklı başında bir cevap alamadım hala. Gelip istesinler olayı da olmuyor nedense, o ikna olsun öyle diyorlar. Çok ezdirdiler beni ona, aşırı kızgınım bu konuda, aileye dair her şeyi yitirdim içimde. Ben gitmekten bahsedince de annem ağlıyor, babam surat asıyor hastayım vs başlıyor söylenmeye, ablalarım desen evdeki sadece dinlemekle yetiniyor, evli olan da kendi halinde çok sık görüşemiyoruz zaten.

Hayır bir de bir aradayken hepsi evde gülme sesleri eksik olmuyo o ayrı bir koyuyor bana, ben yanlarındayken cenaze evi kıvamındalar, başka odadaysam maşallah güllük gülistanlıklar

İyi git ozaman kıskanıyorlar seni anlaşılan

Abine de ki; Sana soran yok! Konuşmazsan konuşma.. sana ihtiyacım da yok.
Anneni babanı kafalamaya bak abinle zaman kaybetme.
Baktın vermiyorlar mı? Evden bir süre elini ayağını çek. Verme bir süre para kendine harca hep bakalım tepkileri ne olacak para için mi yapıyorlar?

1,5 sene oldu bunlara bir karşılık alamadım denedim herşeyi emin olun :) Zaten mevzu konuşup konuşmaması değil, bu saatten sonra ben onla konuşmam bana uzak Allah'a yakın olsun konumundayım. Tehdit ediyor beyefendi beni, tek derdim ondan mümkün olduğunca uzağa gidip kendi hayatımı kurmak. Bu da biraz zaman ve maddi birikim gerektiren bir şeydi, 1,5 yılda yeterince vaktim oldu buna. bundan sonra tek derdim gitmek ve sonrasında kendimi ve erkek arkadaşımı (gerçi eşim olacak o zaman) ondan korumak. bunun için de her türlü hukuki hakkımı sonuna kadar kullanırım. Dinsizin hakkından imansız gelir derler ya, o şu an beni hapis tutabileceğine inanmış vaziyette, görür gününü yakında. Belki burada yazdıklarım pısırık bir insan imajı çizmeme neden olmuş olabilir ama karşımda muhattab olduğum kişiler 28 yıldır ailem diye mümkün olan en az zararla halletmeye çalıştım, zaten ayrılınca ailem olmayacağı için normalde karşıma çıkan sorunları tek başıma nasıl halledebiliyorsam onunla da başedebildiğimi görecek.

Gereğini yapın, bunun için kendinizi hiç suçlu hissetmeyin çünkü fazlasıyla onun nazını çekmişsiniz. Bence sorun tamamen maddi değil, gerek iş hayatınız gerek eğitim hayatınız her anlamda ondan üstün konumda olmanızı hazmedememiş maalesef. Bu yüzden de sosyal hayatınıza karışıyor, dediklerini yaptırmaya çalışıp kendini bu alanda bu şekilde üstün gösterme çabasına girmiş.

Malesef çok acı olsa da çocukları arasında ayrımcılık yapan aileler çok fazla..benim annemde kaçarak evlendi ailesiyle uzun süre görüşmedi ama şimdi ailesinin hepsi annemin dibinde..ayrıca hayatımda verdiğim en doğru karardı der ve çok mutlu..ve şunu farkettim bu tarz bencil aileleri hayatınızdan çıkarırsanız çok bir şey kaybetmessiniz..zaten eminim ki siz evlendikten bir süre sonra o yüzüne bakmam dediğiniz anneniz bile kapınıza gelecek..

Böyle şeyleri duymak nasıl iyi geliyor bir bilseniz. Vicdan denilen şeye fazla sahibim kötü bir şey bu, sonrasında psikolojik destek almayı düşünüyorum. Annem babam yaşlı insanlar, her ne kadar içimde onlara karşı çok büyük öfke olsa da biraz da içim sızlıyor ama bu yaşta beni bu hale onlar soktu. Serseri getirmedim karşılarına, alkolik getirmedim. Cidden çok düzgün bir insan getirdim. Bir kişinin nazı için hayatımı yakmayacağım

Anneniz adına çok sevindim, böyle örnekler görmek duymak çok iyi geliyor bana :) Kararımdan asla vazgeçmedim, sağolsun erkek arkadaşım da off bile demedi daha, ben seninle yola çıktım sen ben vazgeçtim demezsen bir ömür bırakmam elini diyor. Umarım benim için de hayırlısı olur :)

İçinizi biraz olsun rahatlatabildiysem ne mutlu :) Çünkü dün birdenbire aklıma geldiniz, arayıp buldum konunuzu içime dert oldu derdiniz yani. Mutlu haberlerinizi okuruz umarım. Erkek arkadaşınızı daha iyi tanıma fırsatı bulmuşsunuz bu olaylar sırasında, çok olgun bi insanmış bunun için sevinin en azından. Üzmeyin kendinizi.

Ben mesela annemle babamın aşkı gibi bir aşk etrafımda görmedim ve hep aşk çocuğu olmaktan gurur duymuşumdur nitekim benimde evliliğim aşk evliliği oldu :) Bence bu sizin hayatınızın fırsatı olabilir..sizi destekleyen hep yanınızda olan bir bulmak çok zordur ve malesef ki sizin aileniz gibi bir aile için bunu kaybetmeye değmez..umarım çok mutlu olursunuz..

Çok teşekkür ederim :) Erkek arkadaşımdan şüphem yoktu, yüzümü kara çıkarmadı sağolsun, zor zamanları da birlikte atlatabileceğimizi gördük. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, zaten harekete geçelim bildiririm ne oldu ne bitti :)

Darısı başıma :) haklısınız böyle güzel bir şeyi yalama fırsatı bulmuşken, kaybetmemek lazım :) Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)

Bu arada madem konum geri geldi burada, bir fikir almakta fayda var.

Bahsettiğim gibi ortada bir tehdit mevzusu var. Gittikten sonra avukata filan da danışacağım, ama sizlerin de fikirlerini almak istedim. Kendimi nasıl saklar ve korurum bu tür bir durumda? Malum Türkiye, haberlerde kadına şiddetin her boyutunu görüyoruz. Yol gösterecek olanlar varsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…