abilerim beni hiç sevmedi ki

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
Hep onları sevdim, onlar beni de kardeşlerimi de sevmediler..
Bana sorduklarinda hep "3 kardeşiz ilk benim" dedim. Kimse bilmez ki onlari..Halbuki 5 kardeşiz ve ortancayım.. Onlar beni yok saydılar, ben de artık onları.
Anneleriyle babam kaçarak evlenmiş, haliyle düğünleri de olmamış. 2 erkek çocukları olmuş sonra da boşanmışlar. Cocuklar annede kalmış, anneleri de memleketine götürmüş ( kadinla hemşehriyiz)..
Sonra babam annemle evlenmiş, annemin ilk evliliği. Annem de 31 yaşında halk dilinde evde kaldığını düşünerek evlenmiş babamla. Çok da güzel düğünleri olmuş..
Mevzuya geliyim, bu baba bir anne farklı abilerime babam hep baktı(farkli sehirlerdeydik elinden geldigi kadar) 18 yaşlarına kadar nafaka verdi, yine de üniversiteyi kazandilar diye sevincten uçtu adamcagiz. (Memlekette ikisi de mühendislik okuyor) Hâlâ da her türlü masraflarini karsilamaya calisir. Adi üstünde "baba.."
Ama bu abiler, ne beni ne annemi ne de kardeşlerim (izi) kabul ettiler. Hadi annem neyse de bizim suçumuz neydi ki? Ya da benim suçum neydi? En kucuk kardesim dogdu, adini bile merak etmemislerdi.Kardeşim daha yeni ameliyat oldu, umurlarinda olmadi. Ben ygs lys girdim universiteyi kazandim yine sallamadilar tebrik dahi etmediler.. ya sen ne okuyon napiyon demediler. Büyüğü 23 küçüğü 22 yaşında.. aramadilar beni. Ama babamla konuşurlar, ankaraya babanneme gelirler.. Çok uzattım, evelsi gün geldi abilerim yine ankaraya. Halam beni aradi "sumosh abilerin burda baban da biliyo hadi kardesini de al gel, görün abinizi" dedi. Annem izin vermedi gidiyosan tek git dedi. Kizlar ben gercekten aptalim. Gittim sarildim ettim, yine soğuk soğuk konuştular, arada tabiki laflarini da soktular. Biz bu yokluğumuza rağmen babam onların ders kitaplarini vs satin alir para gönderir, tabiki gondercek ama neden kiymet bilmezler.. Onlara yardim ederken aslinda bizden kistigini neden dusunmezler. Cocuk degiller ki..Babamin da pek aramizi yapmak gibi bi derdi yok, o da herseyin farkinda. Onlar da bizim eve gelmezler annem var diye. Sanki annem yiyecek onları. Facebooktan eklemiştim gecen sene, engeli de yemiştim. Artık ben de umursamamaya karar verdim, yine de abi. Can ciğer değil mi? Benim suçum neydi...

olgunluk sıfır, anlayış sıfır
daha çocukmuş onlar, büyüyünce artık
Daha yazamadığım o kadar sey var ki, bazilari gerçekten komik de.. Beni hep küçük abime benzetirler, o da asla kabul etmez ben anneme benziyorum, o da kendi anasina demisti hatta. Laf sokmalari hele..

Çok üzüldüm adınıza..Belki birgün anlarlar herşeyi,kardeşin ne olduğunu,kardeş sevgisinin güzelliğini..
Siz artık adım atmayın bence,daha çok üzülmeyin..Er geç anlarlar kardeşin can olduğunu...

babanizin onlarin ihtiyaclarini karsilamasini lutufmuş gibi anlatmissiniz. bide onlardan dinlemek lazim. ne yasadilar
Babam tabiki karsılıycak belirttim zaten, ben asla onda değilim. Karşılasın ama düşünmüyorlar ki.. Istedikleri kadar haklı ya da haksız olsunlar benim ve kardeşlerimin suçu ne? Amcamın kızlarını bile benden daha çok seviyorlar biliyor musunuz.. Geçen bayram amcamın bebeğini öptüler içim açmıştı

Onlar birbirlerine sıkı sıkı bağlılar, biz olmasak da olur.Erkek kardeşim engelli, ona bile bakmadilar

Yani bende babamin ikinci esinden olan cocuklarini pek sevmezdim heralde...
Sonucta siz babanizi paylasmadiniz baska bi kadinla onlar paylasti...babanin evlendigini duyunca sizlerin dogdugunu duyunca sevmek yerine belki daha cok nefret ettiler..
Bu kadar kasmayin kendinizi kendi kardeslerinizle ilgilenin öz kardesler bile anlasamayip gorusmedikleri oluyor

Bu kadar dert edip kendini üzme onlar seni takmıyosa sende onları takmıcaksın bu kadar basit.
Anneleriyle baban neden ayrılmıştı. Annen yüzünden mi? Ondan mı bu kadar kinliler acaba?

Çok özür dilerim ama acaba diyorum sizde bilmeyebilirsiniz anneniz babaniz evliyken onunla tanışmış olabilirmi..belkide anneleri böyle anlattığı için size kin ve nefret dolular...

Onlar birbirlerine sıkı sıkı bağlılar, biz olmasak da olur.Erkek kardeşim engelli, ona bile bakmadilar
Belli olmaz, Allah öyle bişey verir ki yanlışlarını anlarlar..Buna benzer şeyler gördüm..İnsan olan anlar,aklı başına gelir..Ama geç,ama erken..
Bence sizde o güne kadar artık bi adım atmayın..Beklenti içine girmezseniz,üzülmezsiniz..

Boyle seyler okuyunca benimde annemle babam ayri annem evli iyikide baska adamdan cocugu olmamis diyorum...

Düşünüyorum, kendilerince onlar da hakli. Kim ister ki babasiz büyümeyi? Ya da babalarinin bizim yanimizda oldugunu bilmeyi? Ben daha bizim sucumuzu cozebilmis değilim

Bu kadar dert edip kendini üzme onlar seni takmıyosa sende onları takmıcaksın bu kadar basit.
Anneleriyle baban neden ayrılmıştı. Annen yüzünden mi? Ondan mı bu kadar kinliler acaba?
Şiddetli gecimsizlikten, zaten kacarak evlenmisler. Onların dedeleri ayirmiş bi nevi. Annemle bosandiktan 3 yil sonra evlenmis. Annem köyde yasiyomus, ve ankarali. Annemle babam gorucu usulu evlenmisler

Hakkısınız, ancak onlarıda anlamak gerekir. Boşanmış bir anne babanın çocukları olmak hiç kolay değil. Siz bir aile ortamındasınız, onlar değil. Belkide çevreleri onları bu şekilde yetiştirmiştir ya da babalarını paylaştıklarını düşünüyorlar.

Anneniz onlara hiç bakmamış, babalarıyla evlenmiş. Suçu yok, onlarında gozunde var.
Ayrıca daha erkek oldukları için yaşlarını kucuk buldum. Zamanla daha farklı olur belkide.

Çok özür dilerim ama acaba diyorum sizde bilmeyebilirsiniz anneniz babaniz evliyken onunla tanışmış olabilirmi..belkide anneleri böyle anlattığı için size kin ve nefret dolular...
Yok annemle babam görücü usulu. Ve bosandiktan 3 yil sonra evlenmis babam. Ama annelerinin hep bi umudu varmis belki yeniden diye (oyle duydum) babam da baskasiyla evlenince nefret ettiler sanirim. Bi de üstune ben dogmusum

İster istemez öfke duyuyorlar sanırım sizlere.!
Bunun sebebi bence psikolojik bir şey..
Sanmıyorum ki isteyerek böyle davrandıklarını.
hak da vermiyorum asla ama madem ki değeriniz,kıymetiniz yok sizde mesafeli olun bundan böyle.

Dert etmeyin bu kadar
Bu tamamen babanızın ve onların annesinin hatası
Kendi egolarını bir yana koyup çocukları kaynaştırmaları gerekirdi
Bu saatten sonra kapanmaz o mesafe, üzgünüm

Onlar hastalandi babam kalkti ta 8 saat mesafedeki memlekete gitti, ateşleri çıktı diye. Hep ilgilendi, gelin bizde kalin dedi. 4 yil önce üni tercihlerinde babam yalvardi hadi ankarayi yazin yanimda olun diye. Gelmediler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…