Abi/yenge olarak ne yapabiliriz ?

5 Bucuk aylik hamile su an hamilelikte ozel sigortadan yararlanmak icin daha oncesinden sigortali olmak gerekmiyor mu pek hakim degilim bu ozel sigortalara da ?
Evet öncesinde beklemeli ya da hamilelik başladıktan sonra poliçe geçerli olanlar var. Benim kast ettiğim doğumdan sonra. Bebek 15 günlük olunca sigorta ettirilebiliyor. Ama bir ebeveyni ile birlikte ettirmeniz gerekiyor (yasal zorunluluk). Bu da annesi olabilir ikisini birden karşılamış olursunuz

Benim ikinci dogumumda kardeşim ve gelinim hastane ücretini ödediler bizden evvel.Haberim yoktu.Çok şaşırmiştım,ama o dönem yeni ev almıştık sanırım ondan böyle birşey düşündüler..Mutlu oldum,doğumdan sonra görmeye geldiklerinde tam altın taktılar.
Ablam çeyrek ve bebeğin buset bebek arabası,kıyafetler ve park yatağını hediye etmişti.
Bende aynı şekilde onların bebekleri için elimden geleni yaptım.
Bu tamamen sizin bütçeniz ile ilgili bir durum.
Mesela eşimin tarafından bir gorumcem hastaneden çıkıp eve geldiğim gün,bir tepsi su böreği,kurabiye,kek,baklava gibi şeyler kendi yapıp getirmişti,birde çeyrek taktı.
çok hoşuma gitti.
Diğer görümcem fazla durumu yok onun,ondan birşey beklemedim ama yinede gram altın ve bir paket özel cikolata ile geldi.
Yurtdışındaki gorumcemin durumu baya iyi olmasına rağmen her iki çocugumda sadece iki zıbın ve iki elbise birde çiçek yollayarak hediyesini gönderdi.
(Durumu iyi olmasa beklentimde olmaz,hala neticede,ama oda böyle biri yapacak birşey yok,:)
Belki size fikir olur diye uzun uzun yazdım.
Hastane masrafı iyi bir fikir,birde kendi elleriyle onca zahmet edip dünya kadar yemek tatlı getiren gorumcemin yaptığında aşırı mutlu etmişti beni Doğumun ilk gunleri birşeyler yapmakla ugrasmamistim.Buda iyi bir fikir olabilir

Anneye bileklik kolye gibi birsey bebegede kunye yada ceyrek altin yeterli sizde toplu odeme yapmaya neden calisiyorsunuz zaman gectikce bebege alirsiniz biseyler cok abartmissiniz hediye meselesini

zamanla sürekli hediye alırsınız akülü araba vs olabilir büyüdükçe bebeğin aklının ereceği şeyler. Şu sallanan beşik gibi bir şeyler var ya kolik bebekler için ondan olabilir en kötü sorun ne eksiğin var bunu düşündüm ettim diye.

Leylos bu senin kayinvalidene kızıp, bana ne yaşattıysan kızından gör dediğin görümcen değil mi? Çocuğu olmuyordu hattta neyse senin gibi birinin bedduası tutmayacaktı tabi, görümcen adına sevindim.
Yazık kadin bilse de senin içinden asıl geçenleri de yakın olmasa bu kadar.
Birde mükemmel aile demişler sizin için :KK70: insanlar bilmiyor tabi senin sevgi dolu kalbini, bu konuya bakınca mükemmel yenge olmuşsun.
Evet ya,ben yazacaktım ama hafızam yanıltıyor mu acaba diye yazmadım.
Geçenlerde de görümce doğum yapan yengesine gidemeyeceği icin konu açmıştı, "7 yıldır beklenen bir bebek,o bizim kıymetlimiz. Gelinimizle ve ailesiyle ben kardeş gibiyim" diye. Herkes imrenmis, 'masallah ne gorumceler var' demişti.
Doğum olduktan sonra gelin konu sahibin aileisyle kavga çıkartinca 'o zaten hep çirkefti, şöyle şöyle yapiyordu alttan almıştım, kıskanç, ailesi şöyle böyle' diye gelini kotulemisti 😂😂😂
O yüzden hiç inanmamak lazım böyle konulara.

Konu dışı olmasın diye; bence çocuğa isimli künye alın,anneye de doğum fotoğrafı - yenidoğan fotoğrafı hediye edin. Olsun,bitsin. Siz de gorustukce eli boş gitmezsiniz,zamanla ihtiyacı olursa alirsiniz

Görümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Ben genelde guzel bir markanin iyi bir kiyafetini alip yanina da ceyrek takiyorum

Görümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?
Bence Anneye bilezik alın veya cegrekli veya tam altinli, zincirli bir kolye alın deger kaybetmeyeninden. Bebegede yarim altin veya tam butceniz nasil ise bu şekilde bnce en guzel hediye altın

Bence hiç bu kadar kafa yoracak bir şey yok. Benim en sevdiğim hediye: altın. Alın bir tam altın/iki buçukluk/beşi bir yerde bütçeniz neyse. Bana gelmesini en sevdiğim hediye. İster bozsunlar bişi alsınlar ister saklasınlar yavrunun geleceğine.

e bebekten hediyeceki yada araba alabilirsiniz travel sistem kiyafet almayin herkes getirir zaten . Toplu parada olur neden olmasin

Tam altın takmak yerine 10 gramlar felan var 20 gram var onlardan takın ve üstlenmek isterseniz de doğum masraflarını üstlenin bence. Çok tatlı bir ailesiniz maşallah 💜

Eğer aksesuar seven biri değilse takı almayın bence, ben mesela takamıyorum.
Ben kardeşime bir yeni doğan ve aile çekimi hediye ettim doğumdan 15 gün sonra falan gidip çekim yaptırdılar.Bir de bir kaç tane kitap( hareketli kitaplar, bez kitaplar falan) 3-6 ay için 2 takım kıyafet, bir de kardeşime emzirme bluzu almıştım hm den, onları sepet yapmıştım

Bireysel emeklilik hesabı olabilir ya da anne ve bebeğe tamamlayıcı sağlık sigortası/özel sağlık sigortası olabilir bir yıllık. Çünkü her ay doktora gidiliyo ilk senede. İyi hastanelerde çok para vermeden kontrollerine gitmiş olurlar
Bildiğim kadarıyla yenidogana tamamlayici olmuyor ama yine bir araştırılsın tabiki

Eşimin abisi bize nakit vermişlerdi. Çok iyi gelmişti o dönem. Çünkü ister istemez masraflar oluyordu bebek doğduktan sonra da. Yabancı değilsiniz sonuçta 💐 Allah muhabbetinizi arttırsın.

Para vermek neden garip olsun🙄 insanlarin en cok sevinecegi sey.. bence guzel bir sepet hazirlayin bebek icin bi kac kiyafet sampuan bebe yagi vs olsun.. anne icinde mesela sac bakim maskesi ya da bir parfumzz birde zarf icine para koy tamam. Zaten oda yapmak bilmem ne sizin isiniz degil ki.. onlar ilk ihtiyaclari zaten ve anne babalar dusunuyor. Ha illa para vermem dersen buyuk altin tak ya da bebek arabasi hangisini istiyolarsa ondan alin

Bebek doğduğunda yarım altın takın ya da kolye alın görümcenize bebeğin adı yazılı olan ve 1 yıl boyunca bez sponsoru olun derim ben :).. en büyük gider bez ve mama masrafı oluyor çünkü

Belli ki bütçe ayırmissiniz anneye bilezik bebeğe künye alabilirsiniz. Durumuza gore bileziğin gramini ayarlarsiniz

X