Abi/yenge olarak ne yapabiliriz ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.900
6.585
Görümcem hamile doğuma 3 bucuk ay falan var yavas yavas hazırlıklar yapıyorlarmiş.Ben dogum yaptığımda görümcem bekardı calışıyordu kendince hala olarak bir kaç takım eşya ve ceyrek almıştı sağolsun sonrasında kızıma oyuncaklar aktivite masaları arabalar sayamayacağım kadar çok sey aldı hala alıyor kızımı cok seviyor.Şimdi esimle biz düşündük ki bebeğe montessori odalar var ya onlardan alalım oda takımı alalım.Kayınvalidem demiş ki anneanne dede olarak onu biz yapacağız siz baska bir sey yapın.Toplu para versek bebeğe ihtiyaclarıni alin desek sanki bir garip olacakmıs gibi geliyor somut bir sey olmayinca sanki bir seyini yapmamis almamis gibi olur dedi eşim.Bebek arabasi puset alalım görümcemi götürelim nasıl istersen alalım dedik almışlar.Görümceme kendi bütcemize göre kolye bebeğe de bileklik ve küpe alsak abi yenge olarak çok mu basit kacar sizce ? Düğünde ceyrek tak cocuk sünnet oldu çeyrek tak ceyrek de ne bileyim beni uğrastirma al su ceyregı gec der gibi sanki.. Ya da dogum masraflarını üstlensek ya da bebek için hesap acıp hesap cüzdanını versek ? Esya olaylarina girmek istemiyorum cünkü benim begendigimi o beğenmeyebilir ilk cocugu esyasini kendi zevkine göre alsın insanın hevesi oluyor. Bilemedik bu ay ek masraflar cıkmadı bu ay halledelim sonra bir sey yapamayiz dedik ne yapsak ki acaba ?

Harika bir ailesiniz ne kadar tatlısınız. Allah razı olsun sizin gibi vefalı, karşılıklı saygılı, normal ve düzgün ilişkileri okumaya ihtiyacımız var. Siz arada konu açın olur mu? Ben olsam sizin durumunuzda yarım altın veya tam altın alırdım. Madem bu kadar masraf yapacaksınız ve sizden kalan eşyaları da bağışlayın çocuklar çabuk büyüyor masrafları çok oluyor. Bir de ybb yıkanabilir bebek bezleri var. Bebeklerin kimyasal bezden etkilenmemesi için. Yıllık bayağı tasarruf ederler. Ayrıca sliding var. Bebeği taşıyabilmek için pratik bir şey.

Bence görümceniz size yaptıysa siz ona çeyrek bile yapsanız arada gönül alma bir şeyler yapmalısınız(içinizden geliyorsa). Mesela benim görümcenin oğlu 6 7 aylık olunca ilk adım arabası vs denk geldikçe alıyorum bir şeyler. Biz bir de soruyoruz ne eksik ne gerekiyor ona göre destek olalım size diye. Yani bence çeyreğinizi takın denk geldikçe de ufak tefek hediyeler alın, makbul olanı budur.

Bence görümceniz size yaptıysa siz ona çeyrek bile yapsanız arada gönül alma bir şeyler yapmalısınız(içinizden geliyorsa). Mesela benim görümcenin oğlu 6 7 aylık olunca ilk adım arabası vs denk geldikçe alıyorum bir şeyler. Biz bir de soruyoruz ne eksik ne gerekiyor ona göre destek olalım size diye. Yani bence çeyreğinizi takın denk geldikçe de ufak tefek hediyeler alın, makbul olanı budur.
Ya o kadar cok sey yapti ve yapiyor ki minnet duyuyorum kendi masrafi varken bile gecen ay bir kac takim esya almis kizima sanki ne yapsam karsiligini veremem gibi geliyor

Harika bir ailesiniz ne kadar tatlısınız. Allah razı olsun sizin gibi vefalı, karşılıklı saygılı, normal ve düzgün ilişkileri okumaya ihtiyacımız var. Siz arada konu açın olur mu? Ben olsam sizin durumunuzda yarım altın veya tam altın alırdım. Madem bu kadar masraf yapacaksınız ve sizden kalan eşyaları da bağışlayın çocuklar çabuk büyüyor masrafları çok oluyor. Bir de ybb yıkanabilir bebek bezleri var. Bebeklerin kimyasal bezden etkilenmemesi için. Yıllık bayağı tasarruf ederler. Ayrıca sliding var. Bebeği taşıyabilmek için pratik bir şey.
Cok tesekkur ederim.Ya bu ybb konusu cok kisisel tercihe bagli bir sey boyle bir sey yapip dayatmam dogru olur mu bilemedim 😇

Ya o kadar cok sey yapti ve yapiyor ki minnet duyuyorum kendi masrafi varken bile gecen ay bir kac takim esya almis kizima sanki ne yapsam karsiligini veremem gibi geliyor

Bebek doğduktan sonra bir süre yardıma ihtiyacı olur desteklersiniz, arada yine ihtiyaçlarını alırsınız. Bir anda tüm size yapılanları toplu vermeniz olmaz zaten. Yavaş yavaş

Ybb olayını siz kendiniz deneyin inanın çocuk içinmdaha sağlıklı hem onları da büyük yükten kurtarırsınız. Başta siz dener sonra hediye alırsınız. Fotoğrafçı ayarlamak da mantıklıymış

Aranızdaki ilişki maşallahlık, Allah bozmasın, umarım siz de yeğeninize yaparsınız benzer şeyler. Ama ilk hediye için altın yapacaksanız çeyrek makbul gibi duruyor. Döngüye sokmayın, siz yarım takarsınız o sizin çocuğa tam takar, yine altta kalırsınız. 😂 ama kolye bileklik hediye önerileri güzelmiş, görümceniz takı takmayı seviyorsa düşünülebilir ya da çeyrekle bileklikler var mesela gibi gibi..

Bebek takı takamaz ki, anne de bir süre lohusalık döneminde olacak. Gelir durumlarını bilmiyorum ama orta halli bir aile iseler, belki bebekten sonra masrafları artabilir. Çeyrek az diyorsanız tam altın yapın. İhtiyaç halinde bozdurabilirler ve değer kaybetmez.
Ayrıca aile içindeki sevgi dolu yapınız da çok güzel, hep böyle iyi insanlar çıksın karşınıza.🍀

X