• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kıyamıyorum yaa. O da üzülmesin huzurumuz kaçmasın susuyorum napıcam

Ablacim evimde zeytin yok diyorsunuz, ekmek almaya paraniz yok adam size kiyiyor gayet siz neye kiyamiyorsunuz? Haydi kendiniz surunmeye razisiniz ya cocuklariniz? Cocuklariniz yetersiz ve kotu besleniyor, siz cocuklariniza nasil kiyarsiniz?

Eşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyor :KK43:
Eşiniz dısarıda yemek yiyecegine o parayı size versinde pazarınızı yapın. Ne sorumsuz eşiniz varmıs Allah hidayet etsin
Kesinlikle birseyler karıştırıyor eşiniz peşini bırakmayın derim
Kaynınızın arabasıda varmıs bir arabanın aylık gideri en az 500 tl zaten
Diğerlerini hiç soylemiyorum..

Eşim yemeklerini dışarıda yiyor. Bizim evde ne yediğimşz pek umrunda değil. Pazar deyince para yok diyor :KK43:
Bu cümleden de anladık ki problem abide değil. Adamin günahına girmeyin. Sorun eşinizde.

Abi dükkanın sahibi. Kardeşi de çalışanı.

Abinin bi iş çevirdiğini düşünmek yerine eşinizin neler karıştırdığına odaklanın.

4 bine2 çocuğun koleje gitmesi ne kadar imkansizda 4 bine sebze alamamak da o kadar imkansiz.

Ben olsam eşimden gerekli cevabi alamiyorsam abiye derim.

Adama bak coluk cocuk evde ne yiyor umrunda bile değil. Sorun sebze alamamak değil. Sorun eşinizin sebze almaya çalışmaması.

Ne sakin kadinsiniz ya şok içindeyim.

İşte eşim saf gerçek anlamda saf. Abide bunu kullanıyor
Maalesef eşiniz saf değil, abisinin de bir suçu olduğunu sanmıyorum, burada saf olan eşine karşı iyi niyetli düşünen sizsiniz.
Eşine zeytin almayan adam saf mı? Zeytin dediğinizin kilosu kaç lira? Dışarıda istediğini mideye indiren çoluk çocuk ne yiyor, eşimin canı bir şey çekiyor mu düşünmeyen adam mı saf?

Bu cümleden de anladık ki problem abide değil. Adamin günahına girmeyin. Sorun eşinizde.

Abi dükkanın sahibi. Kardeşi de çalışanı.

Abinin bi iş çevirdiğini düşünmek yerine eşinizin neler karıştırdığına odaklanın.

4 bine2 çocuğun koleje gitmesi ne kadar imkansizda 4 bine sebze alamamak da o kadar imkansiz.

Ben olsam eşimden gerekli cevabi alamiyorsam abiye derim.

Adama bak coluk cocuk evde ne yiyor umrunda bile değil. Sorun sebze alamamak değil. Sorun eşinizin sebze almaya çalışmaması.

Ne sakin kadinsiniz ya şok içindeyim.

Ben olsam abiyi coktan arayip isin aslini astarini sorardim. Sonra durumu anlatirdim

saf olduğu için mi size 'zeytin ' bile almıyor ? sanki saf olan siz gibisiniz
Ben safım kabul. Sıkıntı çıkmaması için sürekli susuyorum hiç bişey istemiyorum çocuğun ayağında yırtık ayakkabıyla gezmesi onu neden rahatsız etmiyor bunu takıyorum kafaya. Ya da arkadaşların dediği gibi biri olduğunu düşünücem ama o da eşime çok tezat. Yine de bilemiyorum

Eşim eltimi sevmiyor görüştürmüyor nedir ya😂 Kusura bakmayın komik geldi. İnsanın abisinin eşiyle görüştürmemesi için çok ciddi sebepleri olmalı; sizde yok.
Eşiniz 4000₺ almıyor bu kadar basit. Ya da aralarında farklı anlaşma var. 2 kişi var dükkanda, çalsa çıpsa nasıl farketmez? Kaldı ki neden böyle bir şey yapsın?

Bı kaç ay öncesine kadar eşim sabit geliri vardı 3800 alıyordu arada ekstra iş çıkarsa 4 bini buluyordu hani 2 bin evimize ödüyoruz kooperatif onun dışında ufak tefek borçlar vardı (tv-derin dondurucu almıştık) bı kızımız var 5 yaşında canımız istediğinde üç haftada ayda dışarıda yeriz yemek marka takintimiz yoktur ama genelde her istediğimizi alırdık hani gezmeye de gideriz dışarıda da yeriz cüzdanımda da her daim param olurdu özel okul mevzusu çok uçuk sanki var o işte bişey ama normal şartlarda 4 bin maaşla gayet geçinilebilir 3-5 seneye ev borcu biterse çok daha rahatlarz diye düşünüyorum arkadaşların dediğine katılıyorum eşinizden kaynaklı herkesin önceliği farklıdır bana göre harcadıkları yer değişir benim kaynımda bizden fazla maaş alıyor birikimi var kenarda ama dışardan bakinca hayır veresin gelir hani o derece sıkar bize o kadar borçla herseye yetiyorsnz diyorlar tercih meselesi

Herkes 4bin eve giriyor demişte 4bin maaşa 1.600 kira öduyorlarmiş. 4binden geriye hicbisey kalmiyor ki, maaşa gore cok yuksek kira veriyorlar.
Maaştan kirayi düşünce 2 cocuklu evi asgari ucretle gecindiriyorlar resmen.

Kayni da kiradaymiş. 4binle kirada 2 cocukla harcamayi cok iyi bilseler bile o şartlarda mumkun degil yaşayamazlar. Kaynin evine cok daha fazlasi giriyor bu belli ama durum haksizliktan ibaret mi baska seyler mi var bilemedim işin içinde.

Ben safım kabul. Sıkıntı çıkmaması için sürekli susuyorum hiç bişey istemiyorum çocuğun ayağında yırtık ayakkabıyla gezmesi onu neden rahatsız etmiyor bunu takıyorum kafaya. Ya da arkadaşların dediği gibi biri olduğunu düşünücem ama o da eşime çok tezat. Yine de bilemiyorum
Neyi bilemiyorsunuz yahu?

Siz aman eşimle aram bozulmasın diye çocuklarınızı mağdur ediyorsunuz.
Zeytin yiyemeyen çocuklar, bir çok gerekli gıdadan mahrum büyüyor. Yırtık ayakkabı giyiyor.

Aman eşinizle tadiniz kaçmasın, ne büyük mesele çocukların yanında!

icimden bir ses diyorki bu adamin baktigi bir ev daha var
pavyon falan isi degil
elti herşeyi biliyor careyi gorusturmemekte buldu
konu sahibesi bayanda aman elti iste gorusmesem ne olur modunda altta yatan sebeplerin farkinda değil
Dediğin o kadar mantıklı ki. Ben olsam bi başkasına aynı şeyi derdim. Fakat eşim asla öyle biri değil. Dışarda kimlerle olduğunu filan hep biliyorum o arkadaşlarının eşlerini tanıyorum

ya çalısan kişi bunu dert etmiyorsa evde oturan kişinin kalkıp eşinin yerine konuşmaya haddi olabilir mi sizce ?
abisi fazla bile alıyorsa bu çalısan kişinin sorunundur . emek onun emeği . hoşuna gitmiyorsa şikayet ediyorsa o ayrı ama adam mutluymus . benim eşim kalkıp kardeşime haberim olmadan böyle bir sey söylecek kadar haddini asarsa ilişkimiz geri dönülmez yollara girer.
konu sahibi pazara dahi gidemiyorsa eltisinin çantalarına bakacagına iş bulup çalışsın .

Tam bir kadın düşmanısınız!! Adamın donuna kadar yıka ütüsünü yap, midesini doyur, evini temizle, çocuklarına bak. Yeterince çalışmıyor herhalde?? Kadın da evde çalışıyor bimem farkettiniz mi? Tabi ki hesap soracak!

bakin esimde 4.500 maas aliyor 1.300 kredi oduyoruz o parayla hergun disarda tavuk doner yemiyo heralde bu adam
insan olan parasi yetmiyorsa evine alisverisini yapar koyar sefer tasina yemegini isine gider
bak ben annemin evinde bir elim yagda bir elim baldayken bile eve bir kg meyve almadan gitmezdim isten cikinca annemin cani cekmistir sevdigi meyve cikmis alayim diye vs vs.
esiniz sizi harciyor siz hala kiyamiyorum seviyo bilmem ne

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back