• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abi ile Ortak iş aynı maaş fakat hayatlarımızdaki uçurum gibi fark...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada bir kadın daha aynı durumda oldugunu soylemişti(tabi dogruysa) hiç degilse o faydalanmıstır yorumlardan

Hoş geldiniz. Siz de bizim gibi bir anda ağa düştünüz. Geçmiş olsun.
Ne oldu ki anlamadım?
Konuyu okuyunca bir işverenin nasıl sabit geliri olur onu merak ettim. Bizimde kendi işimiz bir ay fazlasıyla kazanıyoruz,bir ay cepten yiyoruz. Tuhaf geldi bana bu yazdıkları zaten,fake miymiş?

Ne oldu ki anlamadım?
Konuyu okuyunca bir işverenin nasıl sabit geliri olur onu merak ettim. Bizimde kendi işimiz bir ay fazlasıyla kazanıyoruz,bir ay cepten yiyoruz. Tuhaf geldi bana bu yazdıkları zaten,fake miymiş?

Fake değil de hasta muhtemelen.
Bir taraftan aç kalan, ayakkabısı yırtık çocuklardan bahsederken bir taraftan trilyonluk evlerden, her ay bir tam altın almaktan, boynundaki zincirden, çocuklardan kıstıklarıyla araba almaktan bahsetmiş.

Ne oldu ki anlamadım?
Bilmiyoruz fake olup olmadığını. Burada hummalı bir ekip tüm eski mesajları kopyaladılar.

Özet olarak:
Bir kadın kocasının ekmek ve zeytin bile almadığını, 5 TL istediğini adamın abisinden aldığını ve ekmek getirdiğini, çocuklarının yırtık ayakkabı ile gezdiğini , bir ay boyunca zeytin istediğini ama adamın almadığını yazmış. Daha önceden de eşinin 1 trilyonluk kredi borcu ödediğini- ev kredisi, altın zincir vs aldığını yazmış. Günlük 50 TL harçlık veriyor ve ben bununla birikim yapıyorum diyor. Acaba adam tamam borç ödüyor ondan mı kadına para vermiyor, adam gerçekten cimri mi? yoksa bir taraftan internet alışverişi vs yapmış geçen Aralık ayında, böyle biri neden oğlunu yırtık ayakkabı ile gezdirsin diye insan düşünüyor. Kadın bir mesajında günlük inanılmaz hesaplar yapmış, bir TL vs bile hemen saklıyormuş. Araba alacağım, bilezik yaptım diyor. Yani ne dersen de konu sahibi bir açıklama yapmalı burada.

Gece uyutmadı bu konu. Bir de oturup yeni sayfalarca mesaj okudum. Bu kadar insanın zamanına yazık.

Konu nereden nereye gelmis. Kizlar gercekten dedektif gibisiniz. Dun okudugumda cok uzulmustim. Hatta adamin kadindan para sakladigini, belki de adamin ikinci evi oldugunu dusunmustum. Hatta adam yemegini disarida yiyor colugu cocugu penir zeytin yerken diye kizanlar olmustu. Bugunse meger para biriktirme ugruna asil cocuklari yirtik ayakkabi ile dolastiranin konu sahibi oldugunu sasirarak okudum. Varyemez amca gibi birikim yapayim derken kendini bazi seylerden mahrum birakma bu olsa gerek. Oysa para daha iyi hayat yasamak icindir. Eger evladim yemiyor icmiyor yirtik elbiselerle geziyorsa ben o biriktirdigim parayi ne yapayim? Allah kazanmayi da yedirmeyi nasip etsin diye duayi bunun icin ediyorlar sanirim. Konu sahibinin elini kapanmis. Para var ama Rabbim yemeyi nasip etmemis. Cimrilik kadar kotu bir hastalik yok bence. Konu sahibininki birikim yapmayi gecmis, cimrilik boyutuna gelmis. Ac ve yirtik elbiselerle gezdikten sonra ben o parayi ne yapiyim?
Cocuklara uzuldum. Gelisim caginda zeytinle omurlerini geciriyorlar.

Ay sizden sonra üşenmedim baktım da şok içindeyim. Adam makaronuna kadar alıyormuş. Makaron için "bir o eksikti" demeyip para veren adam neden zeytin almasın?
"Bugünkü harçlığım öğle yemeği için 50 lira" demiş, o 50 lira da 3 sene öncenin 50 lirası bu arada.
Bu adam şu an para vermiyorsa bile konu sahibi hunharca para biriktirmeye çalıştığı için vermiyordur. Pazara da kendisi gitmiyor bence.

Bir de şöyle bir şey yazmış. Tamam hastalık kötü, her durumu düşünüp birikim yapmak lazım ama iş çocuğun yırtık ayakkabıyla gezmesine kadar geldiyse profesyonel destek almak lazım bence.
Oha oha oha 😱😱😱😱 Ağızım açık kaldı bu kadın hastaaa resmenn... 😱😱😱

allahım nasıl hayatlar var yarabbim.
Sizin eşinizin maaşı 4 bin değil. Siz bunu gayet iyi biliyorsunuz sadece siz yaşamayı bilmiyorsunuz kaynınız ve eltiniz gayet iyi biliyor. Ayrıca 1 aydır zeytin isteyip yiyememek ne kilosu ne kadar bu şeyin?! Yaptığınız kıskançlık, sandınız ki herkes eltiyle kaynı topa tutacak. Siz bir anne olarak yırtık ayakkabıyla gezen çocuğunuza rağmen eşinize kıyamıyorum diyorsanız ya konu gerçekten fake ya da siz iyi değilsiniz.
Dediğim gibi sadece onlar kınansın sizin egonuz tatmin olsun diye uydurduğunuz bir senaryo.

Arnavutlarda benzer durum oluyor bütün yetki abi de oluyor ama abi de bütün malları yiyor
Bu kanıya nasıl vardınız. Ben arnavutum dediğiniz örnek çok yanlış.
Siz nasıl bı milleti bu şekilde etiketlediniz.

Bı kere siz Arnavutları hiç ama hiç tanımıyorsunuz.
Gördüğünüz bı erkeğin gerçeği ile sakın ama sakın bı ırka böyle yorumda bulunmayın.

Bı kere arnavutlarda anne ne derse o olur.
Ayrıca parayı iyi değerlendirirler.
Ben size bı kaç örnek veririm hiç de anlattığınız gibi olmadığını görürsünüz.

Erkek evlada sorumluluk vermezseniz o evlat bı baltaya sap olmaz. Bunu böyle değerlendireceksiniz.

Konu ne alaka sizin yazdığınız ne alaka.

He deseniz ki annelerine çok düşük tamam ama dediğiniz kişisel örnek.

Konu sahibinin kocasinin abisi para yemiyor ki mal kaçırmıyor ki, abisi parasını evine ailesine harcıyor, konu sahibinin kocası da dışarda yiyor parasını.
Konu sahibinin diğer yorumlarını okudunuz mu?????

Chickennova Chickennova bir Arnavut olarak sana sonuna kadar katılıyorum.
D Daxe gerçekten bu nasıl bir algı ya da yaşadığınız olumsuz bir deneyimi bir millete yıkma çabası? Ben de bir kaç örnek verirdim ama bu konuda değil tabiki.

D Daxe gerçekten bu nasıl bir algı ya da yaşadığınız olumsuz bir deneyimi bir millete yıkma çabası? Ben de bir kaç örnek verirdim ama bu konuda değil tabiki.
Ne millete yıkma cabası kompleksiniz mi var benim anneannem de arnavuttu

Boşanmak istemiyorum. Seviyorum ve tek başıma yaşayamam rahatsız olduğumu yazmıştım
veeeee forumda insanları yorumdan yoruma sürükleyen, hatta bir çok kişiyi değer yargıları üzerine birbirine sokan onlarca mesajdan sonra kaçınılmaz sona geldik. kocamsız olmaz. canım o zaman neyi tartışıyoruz burda acaba? hepimiz eltiye saydıralım ve rahatlayalım sanırım olay bu..

Boş yapıyor.
Anne tarafım çok tanınır. Özelden yazsın bakalım bu bahsettiği kişi İstanbuldaysa kimmiş kesin tanıyoruzdur.

Çok biliyorsa kendi memletini yazsın klavye başında bizde sallayalım.

Dese ki çok anneci olurlar gelinleri bu yüzden ayrıldı inanırım. Ailelerine çok düşkündür inanırım.
Öyle yok yetkiyi oğullarina verirler, oğulları malları yer... Atıp tutuyo, hepsi böyle diye.

Karslılara şöyle böyle derler. Benim iki tane Karslı arkadaşım oldu dünyada tanıyabileceginiz en iyi en düzgün insanlar.
Eşimin is arkadaşı Karslı o kadar cömert, dürüst, kaliteli insan ki.
Taş toprakla insan mı yargılayacağız.

Ayrıca yorumu yazan kişi çok cahil o arnavut dediği Türk, çoğu Kütahya'dan gönderilmiş Balkanlar kazanılınca.
Yorum yazarsa ona ırk dersi verelim biraz.

Boş yapıyor.
Anne tarafım çok tanınır. Özelden yazsın bakalım bu bahsettiği kişi İstanbuldaysa kimmiş kesin tanıyoruzdur.

Dese ki çok anneci olurlar gelinleri bu yüzden ayrıldı inanırım. Ailelerine çok düşkündür inanırım.
Öyle yok yetkiyi oğullarina verirler, oğulları malları yer... Atıp tutuyo, hepsi böyle diye.

Karslılara şöyle böyle derler. Benim iki tane Karslı arkadaşım oldu dünyada tanıyabileceginiz en iyi en düzgün insanlar.

Ayrıca yorumu yazan kişi çok cahil o arnavut dediği Türk, çoğu Kütahya'dan gönderilmiş Balkanlar kazanılınca.
2 tane arnavut tanidim. Kizlarini prensesler gibi yasatiyorlardi. Hic ogluma vereyim kizim dursun yoktu. Hep esitlik vardi. Ama zenginler 😂

Ne millete yıkma cabası kompleksiniz mi var benim anneannem de arnavuttu

Allah’a çok şükür kompleksim yok. Evet anneanneniz Arnavut olabilir ve bu yorumu yazmanıza sebep olacak bir şey yaşamış olabilirsiniz ama bu değildir ki bütün Arnavut’lar böyledir abiler yer içer. Benim annem de babamda Arnavut komple yani böyle bir adaletsizlik görmüş olsam da tek bir kişi uğruna bütün bir milleti böyleymiş gibi yansıtmam.

Boş yapıyor.

Benim de kızdığım nokta o, genellemeye bak tek bir olay yüzünden. Ben buraya artıları yazsam destan olur kendi ailesini övüyor olurum.
nasıl ki bir elin beş parmağı bir değil, bir milletin de değil tabiki.
ayrıca konuda eşim Arnavut ya da şuralı diye bir şey geçmezken Arnavut’lar karıştırılıyor sonra da biz kompleksli oluyoruz :)

4000 bin maaşla ekmek dahi alamıyorsanız asgari ücretli olan ne yapsın ? Sizin öncelikleriniz nedir harcama olarak?

ayrıca ya eşiniz gelir konusunda size yalan söylüyor 4 binden daha fazla geliri var. Yada karşı tarafta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back