ABD,de yasayanlarla sohbet:) (her konu hakkinda)

merhaba ben seneye amerikada okumayı düşünüyorum liseyi yani. orda ki eğitimle türkiyedeki eğitim arasında çok fark var mı yani zorlanırmıyım? cevaplarınızı bekliyorum lütfen

neden özellikle liseyi okumak istiyorsun?

ingilizcemin daha iyi olması ve ortamını öğrenip orda yaşamaya başlamak için...

ingilizcemin daha iyi olması ve ortamını öğrenip orda yaşamaya başlamak için...

naçizane fikrimi söyleyeyim, lise; Amerika da eğitime başlamak için çok doğru bir yol değil.. öncelikle ingilizcen konuları anlayabilecek kadar iyi ve akıcı olmalı.. ders veya sınıf kaybı yaşamaman için.. ayrıca ilk etap da kendine ait bir çevre oluşturman biraz zor olabilir.. Bu da seni soğutur..

ama liseyi Tr'de okuyup üniversite için gelmen çok daha akılcı.. önce üniversite bünyesindeki bir dil kursuna gidersin.. daha sonra da üniversiteye.. ayrıca üniv.de yurt ortamı çok iyidir genelde..
sana tavsiyem ingilizce öğrenmeye başla.. notlarını da iyi tut, çok lazım olacak :)

diğer bir konu ise nasıl geleceğin.. herhangi bir akraban var mı okuyacağın yerde?

ben dil kursuna burda gittim 2 kurum bitti yazın Amerikada kalıp dili geliştirecem inşallah :) tanıdığım yok amerikada

toefl ı üniversiteler için istediklerini biliyordum lise için istiyorlar mı?

toefl ı üniversiteler için istediklerini biliyordum lise için istiyorlar mı?

yok lise için SLEP testi istiyorlar, ve sanırım 45 puan veya üstünü almanız gerekiyormuş :) ücretler de vatandaş veya gc li olmayıp öğrenci vizesiyle gittiğiniz için biraz pahalı olacaktır, tabi seçtiğiniz okula göre değişiklik gösterir :)

google a "amerikada lise okumak" diye yazarsanız fiyattan, şartlara kadar bir sürü bilgi edinebiliyorsunuz.. tabi dediğim gibi istediğiniz okula mail atıp detaylı bilgi de alabilirsiniz..

merhaba arkadaşlar..bizde eşimin işi nedeniyle new york a taşındık..18 ocaktan beri buradayız..ancak evi yerleştirme işlerini falan bitirdim..tam da bitirdim derken dün hamile olduğumu öğrendim..2013 çok fazla sürprizli başladı anlayacağınız..doğum çok pahalı diye duydum burada..gerçi eşim doktor ama yine de kendimi tr deki kadar güvende hissetmiyorum..

merhaba
benim eşimde amerikada master yapmayı düşünüyor.21 aylık bir oğlum var onun için dil konusunda çok faydalı olacağını düşünüyoruz. biz gidene kadar 3 yaşında olur ve yuvaya göndermemiz gerekir.hangi eyaletleri önerirsiniz? yuvalarda belli bir standart var mı? sizinde çocuğunuz var sanırım..ama ben çok kararsızım,yalnız kalmaktan korkuyorum..
yiyecek ve et alışverişini nasıl hallediyorsunuz?
türk arkadaşlar bulmak zor mu?

merhabalar,

biz new york tayız..geldiğimde hamile olduğumu öğrendiğimden diğer eyaletleri gezme fırsatım olmadı. ben de çok yeni sayılırım burda..ama alışmam çok zaman almadı. new york u sevdim ben.avrupadaki gibi yabancı insanlara farklı davranılmıyor. zaten nüfusun çoğunluğu yabancı:) ben de oğlum için önce tedirgin oldum.nasıl alışır diye. başta kolay olmadı ama zamanla alıştı o da. şimdi bir sürü arkadaşı oldu. 0-3 yaş arası için yarım günlük bir oyun grubuna başladı.iki hafta kadar oldu.çok da memnun.arada Türkçe ile ingiliceyi karıştırıyor konuşurken ama her ikisininde diğer dildeki anlamını biliyor.türk hiç arkadaşım olmadı.ama türklerin yoğun olarak yaşadığı mahalleler var.yeme içme konusunda hiç endişe etmeyin. herşeyi bulmak mümkün. ben bir kaç tane kasap keşfettim.islami kurallar uygun et diye zaten kapısında notu var.tek dikkat etmeniz gereken sağlık. çünkü sağlık burada çok pahalı.mutlaka sigortanın olmalı. düşünün bir ultrasona girmek normal şartlarda 500 ile 700 usd arasında. ben sadece bu konuda kendinizi garantiye almanızı öneririm. diğer konularda inanın korkularınızın yersiz olduğunu zaman geçtikçe anlarsınız.en azından benim öyle oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…