ABD,de yasayanlarla sohbet:) (her konu hakkinda)

enimse

evli mutlu ve asikkkkkkkk
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
1.303
0
slm arkadaslar
yaklasik bir sene once amerikaya geldim esim burda master yapiyor
alistigimiz yasamdan farkli bi yer biseyler alirken bile kontrol ediyoruz yiyebilirmiyiz diye neyseki benim yasadigim yerde bir cok turk var sanlisiyim o acidan turk pizzacilar, restron buranin tek kotu yani turk market yok arap marketleri var ama temiz olduklarini soyleyemem sadece ambalajli urunleri aliyorum ihtiyacim varsa onun disinda Newyork city ye falan gittigimizde yada giden olunca et sorununu veya diger ihtiyaclari alabiliyoruz . K.K ye uzun suredir uyeyim ama amerikayla ilgili forumlara bakmak hic aklima gelmemisti bugun bakindim ve buldum eger guzel bi topik olusturursak birbirimize yardimci olabilecegimiz konular sorunlar olabilir

merhaba :) ben almanyada yasiyorum.
merak ettim, dil sorununu nasil cözdünz?? amerikalilar genelde hizli ve karisik konusur, nasil alistiniz buna?

merhaba :) ben almanyada yasiyorum.
merak ettim, dil sorununu nasil cözdünz?? amerikalilar genelde hizli ve karisik konusur, nasil alistiniz buna?

merhaba canim
esim evlenmeden 2 yil once geldi buraya universitede zaten hazirlik okudu ve bazi derslerini ingilizce almisti buraya gelincede 1 yil dil kursuna gitti sonrada mastera basladi bende yaklasik 1 sene once geldim dil kursuna gidiyorum onun disinda esimlede pratik yapiyorum ayni zamanda disarda haliyle herkes ingilizce konusuyor ister istemez alisiyosun cogu seyi anlayabiliyorum ama konusma zaman alir ama yinede kendi derdimi anlatabiliyorum yani zamanla alisiyor kulagin ve dilin . benim daha 1 senem daha var sakir sakir konusmama bakalim insallah zamanla oda duzelir:)

merhaba canim bende amerikada yasadim 3 yil hangi eyalette oturuyosun beni oturdugum eyalete turkler cok azdi turk lakontalarida oyle .esim bi 10 yilA yakin orda kaldi bende evlenir evlenmez gitim cok aama cok guzel bir yer ben dondugum icin pisman oldum sana kim nederse desin donme cunku dondukden sonra sana tr cok acyip gelcek .vatandas olabiliyosan ol eger musaitsende bebegini orda dogur canim ben dondum pismanim ama olsun Allahdan hayirlisi buymus istesek yine gideriz ama yeni ev yeni esylar cok uzun ugraslarr olcak oyuzden gozumuz yemmiyo birde 10 aylik bir oglum var onunlar yolculukgunn= altindan kalkalamayiz valla.neyse canim sevgiler

peki amerikalilar nasil?? sicak kanlilarmi yoksa bizim burdaki almanlar gibi soguk mu davraniyorlar ?

peki amerikalilar nasil?? sicak kanlilarmi yoksa bizim burdaki almanlar gibi soguk mu davraniyorlar ?

acayip derecede sicak kanlilar heerrkeze birbirine gulumser ve selam veriri.hic kimsede on yargi yokdur dil,din renk ayrimi yapmazlar .hatta hic unutmuyorum amerikya ilk geldigimde esimle alisveris yapiyoduk bir amerikali kadin geldi konusdu bnle yeni mi geldin sevdinmi buryi iye tuttu bide sarildicok iyiler ya amerikalilar bn sevdim

merhaba canim ben New York tayim bulundugum yerde epey bi turk var cnm biz turkiyeye donmek istiyoruz sevdim burayi cok guzel ama yine insan kendi memleketini istiyor
has amerikalilar cok sicaklar cnm amerikanin tek kotu yani bence zencilerin olmasi pislikten baska bisey degiller kavgaci patirtici tipler herseyin sahibi kendileri olduklarini dusunuyolar ama gercek amerikalilar ve diger gocmenler cok iyiler bence cok sicak kanlilar kibarlar nazikler turkiyeden tek farkida o turkiyede trafikte en basit ornegi kimse kimseye yol vermez falan burda ole degil sen yarim saat yolun ortasinda bekle cikip birak kavgayi bisey bile demez yardima ihtiyacin varmi diye sorar tabi bu karsilastigin kisi zenci degilse

evet cnm aynen dedigin gibi:)

canim donme donme bosver nasilsa bir gun doneceksin kal kalabildigin kadar oranin vatandasi olmayi calis..nerelerden alisveris yapiyosun walmart heb target kroger varmi bunlar orda ross filan merak ettim ama wallmart her yerde var ama oburlerini bilmiyorum.cnm belki biliyosundur ama yinrde soyleyim yiyuceklerin uzerinde UD yada K harfleri varsa onlari yiyebilirsin domuz urunleriyok demek

wallmart marshals price chopper target falan cnm kroger i duymadim hic evet cnm UDK li seyleri kullaniyoruz

sen baya guneydeymissin cnm bende merak ediyorum tx i ins donmeden gitme firsatim olur gercekten su texas filimlerinde gordugmuz gibi bi yermi

insallh gidesin canim gercekden gorulmeye deger bir yer yesilligi cok bol bn havaalnina inerken burasi neresi ya ormanami iniyoruz demisdim

Merhaba

Esim Austin'de bir is teklifi aldi ben de oralarla ilgili bilgi toplamaya calisiyorum. Bana yardımcı olur musun? Nasıl bir yer, hayat nasıl ve en onemlisi yerel halk yapancılara (ozellikle yrklere) nasıl bakıyor? Belki austini tam olarak bilemeyebilirsin ama oturmak icin nereleri iyidir? Biz 2000$ civarı bir kira dusunduk. Makul bir fiyat mı? Apartman degil de ev dusunuyoruz. Sehiricinde siteler varmıs internetten gordugum kadarıyla.

Simdiden tesekkurler

merhaba cnm kusura bakma biraz gec oldu cevabim ama malesef benim austin hakkinda bilgim yokk bize epey bi uzak biz newyorktayiz ama azusena adli arkadasimiz texasta yasamis bir donem o biliyodur diye dusunuyorum

slm arkadaslar bn buraya yeni uye oldum.bnde new jersey de yasiyorum.buraya geleli 3 sene oluo.iice alistim.ailemle beraber geldik oyuzden sanirim daha cabuk alistim.bnm oldugum yerde cok turk var.yani kucuk bir turkiye gibi...turk marketleri,lokantalari,camileri...memleketimi seviyorum ama burayida seviyorum.

cnm cok sanlisin bende Albany deyim yaklasik 3 saat uzakliktayim size biliyosundur burayi malesef burda sadece tek bir turk lokantasi var ama newjersey oyle degil bildigin turk mahallesi biz toplu alisverise geliyoruz oraya evimizdeki turk urunlerini ozellikle etin bittigini gordugumuzde :) yakin tarihtede esimin pasaportu icin NY ye gidicez new jerseye de ugramadan donmeyiz:)

selam kizlar topigi gordum atladim hemen. . bende Chicagoda yasiyorum evlendim ,geldim..2.5 yil oldu..benimde favorim Walmart ve TJMax.. TJMax'ten cikmiyorum diyebilirim..bizde kesinlikle UD ve K li urunler kullaniyoruz..Turk bakklimiz ve restorantimiz 1 tane var.. digerleri hep arap yerleri.. ama bende burda yasamayi inlari sevmeye basladim..alismam zor oldu ama sevdim insallah tekrar gorusmek dilegiyle :)))

new jersey de nerden alisveris yapiyosunuz paterson'a mi gidiyonuz?genelde uzaakta oturanlar oraya gidio alisverise.onceden bizde ole yapioduk daha uygun oluyo die ama artik gitmiyoruz.biz et konusunda cok sansliyiz kurbanda ozellikte ...turk marketinde tanidigimiz bir kasap var o eti kesip hazirlayip hatta paketlio bile eve gonderio.bize sadece parasini odemek kalio.

hosgeldin cnm aramiza:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…