ABD,de yasayanlarla sohbet:) (her konu hakkinda)

ay super cnm siz baya bi sanslisiniz ben bi kac tane urun birde et icin gidiyorum burdaki urunleri kullanmaya basladim ben hemen ama yinede bazi seyler alistigimiz gibi olmuyo ben bi pasta delisi oldugum icin suslemede kullandigim bir numarali urun krem santiyi cok ariyorum o yuzden gittigimde baya bi stok yapiyorum tabi etlerde ole:) hatta abd ye yeni gelin gelen bi arkadas var gecenlerde turk markete gidiyoruz istedigin varmi dedi benimde ramazan sonrasi et stoklarim bitmisti biz yeni evli bi cift olmamiza ragmen bi futbol takimi kadar evlatliklarimiz var:) burdaki bekar ogrenci arkadaslar. dedim benim ete ihtiyacim var soyledim hem kiyma hem kusbasi malum her zaman gidilmeyince bol bol aliyosun neyse bana bi torba getirdi ki sorayin:) gecen kurban bayraminda esim kurban kesiminden eve dondugunde getirdigi et torbasi buyuklugunde bazen et durumunu abartiyoruz valla:d kizda buraya yeni gelmis sasirmis benim halime tabi sonrasinda birlikte yaptigimiz mangallari gorunce hakliymissin dedi evet cnm paterson a gidiyoruz:)

ne guzel bnde pasta delisiyim.eger usenmezsem yapiorum ama daha cok yemeyi seviyorum:)market konusunda gercekten sansliyim.fazla amerikan seyleri kullanmama gerek kalmio.et i bende cok kullaniyorum.esim et yemeklerini cok seviyor.patersona onceden bizde gidiyoduk en son bu yaz gittik.ama artik orayi begenmiyorum.eskisi gibi degil bir cok yer kapanmis,araplar ve ispanyolar istila etmis.gittigimiz zaman taskin bakery e muhakkak ugruyoruz cunku simiti coook seviyorum.

merhaba
green carda baçvurduk buyıl kurada çıkarsak bizde new jersey e geleceğiz. Eşim ve benim ingilizcemiz çok iyi değil. Allahtan eşimin amcasının oğlu orada yaşıyor. 2,5 yaşında kızım var arkadaşlar. Bende bir süre sonra çalışıcam, kızımın gidebileceği türk yuvalar var mı orada. Alışmam çok zor olur mu? ;Bana nj ile ilgili bilgi verirmisiniz biraz. Mesela ev kiraları nasıl? Şimdiden teşekkür ediyorum..

Merhaba biz turkiyeden 2 cift tatil icinamerikaya gelmeyi dusunuyoruz sanirim agustos ayinda. Ama amerika o kadar buyuk ki hem doguyu hem batiyi goremeyecegiz gibi gorunuyor new york, washington .... veya los angales california .. Tarafi diye tercih yapmamiz gerekecek. Oralarda yasayan veya tumunu gorup te tavsiyede bulunabilecek birileri varmi. Yada her iki tarafa da gitmek konusunda oneriler. Toplam 20 gunumuz var. Tesekkurler..

slm arkadasim bnde nj de yasiyorum.njde bugune kadar cocuklarin gittigi bir yuva oldugunu duymadim.is konusuna gelince umarim yaza gelirsiniz is bulmaniz yazin daha kolay oluyor.eve icin nerde otururacaginiza bagli.yer yer kiralar degisiyor.mesela zencilerin oldugu yerde kiralar ucuz cunku kotu muhitler yani bizlerin yapabilecegi yerler degil.guven acisindan falan.900$ ve 1500$arasinda degisiyor.eger apartmanda kalicaksaniz bazi apartmanlarda kira+elektrik oduyosun.su ve gaz apartmana ait.bazilarinda ise hepsini sen oduosun.alismaya gelince cevren olursa yani turklere yakin yerlerde oturursan hemn alisirsin fazla siknti cekmessin.ilk zamanlar yani ise girene kadar size dil konusunda yardim eden biri olursa ii olur ise girince zamnla ogrenirsin okulada gidersen daha ii olur.cok gecmeden kendi isini gormeye baslarsin.hee tabii arabada sart...

ben albany,NY deyim NY city hakkinda cokk bilgim yok yani yuva konusunda faalan

Ben ve eşim ocak sonunda pensilvanya,bethlehem'e gidiyoruz.bir sene kalmayı planlıyoruz.oraları bilen varmı?

merhaba, ben de yakın zamanda üye oldum KK'ye. üye olur olmaz amerika'ya gelin gidecekler şeklinde bir başlık atmış başka bir konu alanı için. bu bölüm benim de henüz dikkatimi çekti :) ben de bu sene sonuna doğru inşallah bir akslilik olmaz ABD'ye gitcem. evlilik yolu ile. ama tabi önce vize işlemleri vs. sen Amerika'ya nasıl gittin? yani hangi işlemlerden geçtin konsolosluk olayında merak ettim. oraya gidebilmek o kadar da kolay değil diye biliyorum. ama bakıyorum oraya gidebilen baya bir kişi demekki o kadar zor değil diyorum :) ama yinede gidenlerden ufak da olsa bilgi edinebilmek isterim.

arkadaslar merhaba, ben de yaklasık 2 ay icinde abd'ye gidiyorum. Bu 3. kez olacak ve bu sefer 3 ay kadar kalacagım. Texas, Houston'a gidecegiz. Su anda ev arastırıyoruz, mobilyalı bir ev bulsak super olacak 3 oda gerekiyor, ilk ay esimle ben olacagız sonra anne babalar da gelecek.

yardımcı olursanız cok sevinirim, internet sitelerinde kafam allak bullak oldu

houstan'da yasayan birileri varsa cvp atsın lutfen

Craiglist houstona bakmani oneriyorum.ama bence mobilyali ve 3 odali bir yer cok pahali olur.houston cok buyuk bir sehir birde arabaya ihtiyac cok oluyor.yoksa tikilip kaliyor eve insan.ama sakin araba almayin kiralamak daha uygunu.3 cocugum var genelde nete aksamlari girebiliyorum gundus pek giremiyorum malum saat farkida var.ama yardimci olmaya calisirim gene de.

canım merhaba, ben de sana ulasmaya calısıyordum. Ozel msj atamıyorum maalesef daha yeniyim
sılayla tanıstım, cok tsk ederim, 15 gun kadar once yine nette arastırma yaparken karsılastım bloguyla hemen irtibata gectim ve saolsun cok tatlı biri her konuda yardımcı oluyor.
3 odadan vazgectik, sılaların kaldıgı yerde 2+2 tuttuk, yani henuz tutamadık, applicatio nfeeyi yatırdık ama ev bosalmadıgı icin beklemedeyiz ve panik oldum acıkcası 20 Eylulde geliyorum ve daha ev net degil
sen houstonda yasıyorsun anladıgım kadarıyla dimi? ozel msj atabilsem mailimi yazıcam ama atamıyorum sen bana kendi mailini ozel mesajla atar mısın? ordan daha rahat iletisimde olabiliriz, uygunsa senin icin :)

canım merhaba, ben de sana ulasmaya calısıyordum. Ozel msj atamıyorum maalesef daha yeniyim
sılayla tanıstım, cok tsk ederim, 15 gun kadar once yine nette arastırma yaparken karsılastım bloguyla hemen irtibata gectim ve saolsun cok tatlı biri her konuda yardımcı oluyor.
3 odadan vazgectik, sılaların kaldıgı yerde 2+2 tuttuk, yani henuz tutamadık, applicatio nfeeyi yatırdık ama ev bosalmadıgı icin beklemedeyiz ve panik oldum acıkcası 20 Eylulde geliyorum ve daha ev net degil
sen houstonda yasıyorsun anladıgım kadarıyla dimi? ozel msj atabilsem mailimi yazıcam ama atamıyorum sen bana kendi mailini ozel mesajla atar mısın? ordan daha rahat iletisimde olabiliriz, uygunsa senin icin :)

Evet canimben houstonda yasiyorum sila benim burda tanistigim bir arkadasim.ve ben o kaldiklari apartmana pek cok kez ziyaret ettim.ancak adi aklima bir turlu gelmedi.neyse sana atiyorum mail adresimi.

merhabalarr,florida da yasayan var mı aranızda?biraz bilgi verebilir misiniz nasıl biyer olduğuyla ilgili bende evlenip gelebilirimm çok merak ediyorum da :))

merhaba ben seneye amerikada okumayı düşünüyorum liseyi yani. orda ki eğitimle türkiyedeki eğitim arasında çok fark var mı yani zorlanırmıyım? cevaplarınızı bekliyorum lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…