ABD de diyet görüş bildirirseniz çok sevinirim..

stepbytep

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
26
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
23 yaşında 167 boyunda 82 kilodayım..
kilom var ve özellikle basen bölgem gögüslerim ve o sarkık KOLLARIM.. yarım kollu tişört giymiyorum bile bu yüzden..
neyse ben de diyet yapmak istiyorum..
Amerika'da şuan öğrenciiym ailem burada değil tek başına yaşıyorum..
kendi evimdeyim kendi yemegimi yapıyorum
kahvaltı yaparak okula gidiyorum
okulda yemegi mikro dalgada ısıtıp arkadaşlarla yiyoruz yani dışardan hazır yemiyorum...
şimdi sizlere evimde olan gıdaları yazacagım:

kuru olarak:
pirinç // kırmızı mercimek // nohut // yeşil mercimek //bulgur

hazır konserve olarak:
yeşil mercimek // bezelye // beyaz fasulye // barbunya //

ekmek :
kepekli dilim ekmek

süt yogurt:
yogurdu kendim yapıyorum (light süt ile denedim olmadı normal süt ile yapıyorum)

sebze:
brokoli // patates // kabak // kırmızı yeşil dolmalık biber // patlıcan

meyve :
muz ( onsuzda olabilirim ) // elma // havuc // bir kaç portakal // yeşil üzüm

salata için :
marul // havuç// kırmızı lahana // limon // maydanoz // domates // salatalık

et olarak:
kurban eti var bir kac kilo.. onu da sanırım iki ay da bitirmek lazım buzlukta şuan...(bilmiyorum en cok ne kadar süreli kalır buzlukta bilen vcarsa söylerse sevinirim)

kahvaltılık:
light tereyagı (kullanmıyorum) // beyaz peynir // turuncu Amerika'n peyniri (tost icin kullanıyorum )// siyah zeytin // hazır çilek reçeli // krem peynir vardı bitti ama bir daha almıcam kısmetse olunca hemen bitiresim geliyor...

içecek:
yeşil çay bir kaç tane // 5 li form çayı // siyah çay
kola portakal suyu falan almıyorum.. ama naturel portakal suyu alsam mı diyorum ??halsizken vitamin olması için...
kahve var burada türk kahvesi degil // capucciona var ikisini beraber iciyorum.. vanilya niyetine kullanıyorum capuccino yu

zaarlılar:
ketcap var domates sosu yazıor üstüne // light tereyagı var (pilavda kullanıyorum bazen )
şeker kullanmıyorum ama bir kac kilo şeker de var evde... un da var ama kullanmıyorum..
dolapta mısırım var hazır oda..
sonra on bes tane kadar parmak şeklinde hzır balık var mikrodalga da ısıt ye şeklinde...
bir de kücük paket erişte var un ve su ile kendim yapmıştım..

kızlar elimdeki malzemeler bunlar...
okula yemek götürüyorum..
kahvaltı yaıyorum evde.. bazen süt ve cerial kullanıyorum.. mesela makarna yapınca üstüne sogan kızaryıorum yarım sopgan.. az yagda.. sonra yogurt koyuyorum biraz da ketcap... ögleye de pirinç ya da bulgur pilavı ya da biber dolması götürüyorum.. yanında yagsız salata birazcık.ama icine mısır da koyurorum pilavın.. bir yemek kasıgı kadar....
sonra bir elma biraz da on bes yirmi tane kadar üzüm.. sonra dört tane falan naneli şeker..
bolca su 2-2,5 litre içebilirim..
spor olarak da okulun spor salıonu var kart aldım okul çıkışı gidebilirim..
okuldan 4 gibi cıkıyorum bir bcucuk saatte derslerimi yapsam sonra spora gitsem kırk dakika bir saat hafta iclerinde..
sonra eve gelsem duş derken saat 8 olur biraz yine ders bakabilirim..
kızlar gerçekten çok sıkı ders calışmam lazım bu yüzden halsiz güçsüz olmak istemiyorum..
kan sekerimin falan düşmesi herseyi alt üst eder..
karbonhidrat mı protein mi agırlıklı olmalı nasıl olmalı inanın bilmiyorum....
en önemlisi de hasta olmak halsiz olmak istemiyorum...çünkü bir yandan da sıkı tempo da ders calışmak zorundayım kısmetse..
o yüzden sizlerden liste önerisini ögün önersiini istiyorum..
burda hastalanırsam halsiz olursam kimse yok var olanlar yakınımda degil bir basımayım.. bana yardımcı olursanız deneyimleriniz ışıgında çok sevinirim..
bir de 80-89 kilo olanların oldugu gruba mı yoksa cuma zayıflama yarışması olan gruba mı dahil olmalıyım.. hangisi daha cok motvie edici oluyor kızlar..
çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
bence gel karatay topiğimizin ilk sayfasını önce bi güzel oku ....zararlıları kolayca bulursun ...ketçabı pirinci patatesi ekmeği makarnayı unut meyva suyunu da unut ..meyvayı sabahları az ve bütün haliyle tüket ...ekmek yerine ceviz 1 çay bardağı kadar yiyebilirsin ...omega 3 kullanmaya başla... alkali diyeti araştırmanı tavsiye edebilirim.suyunu limonlu iç...şu an aklıma gelenler ..sen yinede topiğimizi incele canım

bence gel karatay topiğimizin ilk sayfasını önce bi güzel oku ....zararlıları kolayca bulursun ...ketçabı pirinci patatesi ekmeği makarnayı unut meyva suyunu da unut ..meyvayı sabahları az ve bütün haliyle tüket ...ekmek yerine ceviz 1 çay bardağı kadar yiyebilirsin ...omega 3 kullanmaya başla... alkali diyeti araştırmanı tavsiye edebilirim.suyunu limonlu iç...şu an aklıma gelenler ..sen yinede topiğimizi incele canım

tamam cnaım makarna az kalmıştı zaten...
ketçabı da unutabilirim.. meyva suyu almamıştım almam canım..
cevizim yok canım ve cok pahalı :S şuan bursum da yatmadı:S bir süre bunlarla idare etmem lazım bir kac hafta alamam:S
omega 3 ü de eczaneden mi alacagım canım??
Türkiye 'de degilim omega 3 öyle direk satılıyor mu..?

tamam canım topige geleyim

benim diyet listeme bakabillirsiniz, evinizdeki yiyecekler benim listeme giriyor zaten. bakliyat, meyve, sebze, et, sizde kepekli ekmek var, ben tam buğday ekmeği kullanıyorum. spor yapmayan/yapamayan bayanlar için bir diyet listesi, diyetisyen tarafından hazırlandı.

benim diyet listeme bakabillirsiniz, evinizdeki yiyecekler benim listeme giriyor zaten. bakliyat, meyve, sebze, et, sizde kepekli ekmek var, ben tam buğday ekmeği kullanıyorum. spor yapmayan/yapamayan bayanlar için bir diyet listesi, diyetisyen tarafından hazırlandı.

teşekkür ederim canım senin listene de bakacagım.

aklına takılan bir şey olursa sor. artık çıkıyorum, sabah oldu burada neredeyse.
hiç diyet yapamayan birisiydim ben, şimdiki listemle yapabiliyorum çok şükür. bir süre vücudumu şaşırtmak için ara vermiştim, diyet yapmıyor olmama rağmen inceldim (yapmadığım süre içinde kilo verdim mi bilmiyorum ama vücudum inceldi) yarın tekrar dönüyorum.

aklına takılan bir şey olursa sor. artık çıkıyorum, sabah oldu burada neredeyse.
hiç diyet yapamayan birisiydim ben, şimdiki listemle yapabiliyorum çok şükür. bir süre vücudumu şaşırtmak için ara vermiştim, diyet yapmıyor olmama rağmen inceldim (yapmadığım süre içinde kilo verdim mi bilmiyorum ama vücudum inceldi) yarın tekrar dönüyorum.

tamam canım
senin sayfana baktım tekrar gittin mi doktora şuan kaç kilodasın ben de yarın başlıyorum kısmetse bakalım hadi hayırlısı olsun..
ben de yapacağım ve vereceğim en son 77 gördüm daha da düşmedim:S ah şu 75 in altını bir göreydim hayırlısı ile bayram olacak bana..
hadi bakalım hayırlısı olsun

Merhabalar , bende Amerika'da yasiyorum ve burada bu kadar cok cesit fast food varken diyet biraz daha zorlasiyorr malesef :50:
Sana ozel msj attim ama herhalde almadin.Umarim en kisa sure de hedefine ulasirsinnnnn :34:

Merhabalar , bende Amerika'da yasiyorum ve burada bu kadar cok cesit fast food varken diyet biraz daha zorlasiyorr malesef :50:
Sana ozel msj attim ama herhalde almadin.Umarim en kisa sure de hedefine ulasirsinnnnn :34:

merhaba canim aldim okuldayim sana uygun zamanda mail atacagim opuyorum coik

Amerika' da yaşayan biri olarak herbalife' ı duymamana şaşırdım. Öğrenci için de yapması uygulaması çok kolay ben araştırmanı
tavsiye ederim yardım istersen de elimden geldiğince yardım edebilirim.

Amerika' da yaşayan biri olarak herbalife' ı duymamana şaşırdım. Öğrenci için de yapması uygulaması çok kolay ben araştırmanı
tavsiye ederim yardım istersen de elimden geldiğince yardım edebilirim.

yardim isterim evet Amerika'ya yeni geldim sayilir yaptigim tek sey okula gitmek eve gelmek:( duymadim burda o yuzden

öncelikle internet üzerinden araştırmanı tavsiye ederim.ben 2 ayda 6.5 kilo verdim.2 yada 3 ay ara vermeden kullanman lazım karar verirsen benim ürünleri aldığım arkadaşa sorar ve senin adresine gönderip gönderemiyecegini sorarım ama kararlı davranırsan kesin faydasını görürsün.

Back