Abartıyormuyum

açıkçası ben çocuğuma karşı gerekli olan yerlerde müdahale ediyorsan başkasının müdahale etmesine asla izin vermem.
heleki benim gözümden sakındığım çocuğuma başka birisi sert bir tepki veriyorsa olay çıkartırım. bu konuda çok netim. ve çocuk kesinlikle kırmızı çizgim. ben hakkını veriyorken kimse karışamaz ona ne münasebet. bence haksız tepki vermiyorsunuz.
onunda kendine göre haklı yönleri olabilir bilemem ama herkes kendi çocuğundan sorumlu.
iletişimi kesmeniz en doğrusu olmuş. belli ki çocuklara karşı yaklaşım ve yetiştirme şekliniz çok başka.
ayrıca eğer kendisi sürekli çocuğunun peşinde geziyor, onun yerine tepki veriyorsa çocuğunun pasif olması çok normal.

Kızım öyle döven vuran çoçul diye canlanması gözünüzde hafif vurur zaten koşarak bana gelir hemen der annecim vurdum.
Vurmanın hafifi ağırı olmaz ki...vurmak vurmaktır. Lazeri göze tutmak da gerçekten sakıncalı bir durum.
Diğer anne de abartmış korumacılığı...Ama kıziniz da biraz haşin olabilir mi acaba?

Teşekür ederim beni anlıyan ve kendimi doğru ifade etmişim ya dedirten mesajınız için

Vurmanın hafifi ağırı olmaz ki...vurmak vurmaktır. Lazeri göze tutmak da gerçekten sakıncalı bir durum.
Diğer anne de abartmış korumacılığı...Ama kıziniz da biraz haşin olabilir mi acaba?
Kızım 1 bucuk yaşından beri kreşde bu tür ilişkileri aştı. Doğrudur fıtratı gereği haşin de olabilir ama yinede kimse müdahale edemez kızıma diye düşünüyorum

Bence iki tarafın da haksız olduğu noktalar var. Görüşmemek çok güzel bir seçenek.

Kesinlikle katılıyorum. Yani vurup gelip size annecim vurdum diye haber vermesi yaptığı şeyin yanlışlık derecesini de azaltmiyor. Annesi öyle dese bile sizin sürekli sürekli pisirik kelimesini bir başka çocuk için kullanmanız da hoşuma gitmedi. Karşı taraftan da dinlemek gerek.

onun kızı sizinkinin aksine içe dönük olduğundan ekstra koruma iç güdüsü olduğunu düşünüyorum. bir de kusura bakmayın ama kızınız dışa dönük ve agresif olmak arasında gidip geliyor. gözüne lazer tutulduğu için mesleğinden olan pilot tanıyorum yani gerçekten tehlikeli. çocuğunuza bunu önceden öğretmeliydiniz. sadece yere tutması gerektiğini bilmeliydi. bir de kelime 'çocuk' diye yazılıyor bilgilendirmek istedim. sevgiler.

Bu kadar müdahaleci bir anne ile ben görüşmek istemezdim sanırım
2 çocuğum var,birbirlerine ,itme vurma kirma yoksa karismam ilişkilerine. Bazen 2.5 yaş oğlum vuruyor kızıma,bir arada ısırıyordu hatta ama kızımda mıncıklıyordu,zorla sıkıştırıp seviyordu ondan yapıyor artık kurtulmak için. Sonra gelip şikayet ediyorlar,bende anlatıyorum sen sıkma kardeşini, oğlum ablana vurma vs diye. Oyuncak paylasmak konusuna girmiyorum bile, çocukta olsalar onlar birey,saygı duyarım. Sabah 2.5 yaşındaki oğlumla arabalarıyla oynarken 2 tanesini kenara koymuş,onlarıda alayım dedim,elimden geri aldı,bunlari alma bunlar benim diye,diğer oyuncakları itti önüme al bunlarla oyna diyesanki kendi kendime oynuyorum ben demedim,diyemedim. Tamam annecim senin dedim. Şimdi arkadaşına da vermese ver demem elinden alıp vermem,yada arkadaşının annesi alsa elinden müsade etmem. Tamam paylaşmayı öğrensin ama bu şekilde değil. Zamanla kavrayacak,oturtacak. Ben hiç sorgusuz sualsiz sevdiği oyuncağı al sende oyna diye arkadaşına veren minik görmedim. Anaokulundan sonra biraz oynamayı öğreniyorlar.
Çocuk mızmız ,pısırık vs diyorsunuz (hoş bulmadım tabir olarak) ama muhtemelen sebebi annesi. Biraz salsa çocuğu,bu kadar üzerine düşmese belki farklı davranacak, şimdi ne olursa olsun annem halleder diyor ki öyle de oluyor.
Bilemiyorum,kafanız uymuyorsa açık açık söyleyin, ben çocuğuma müdahale etmeni,elinden oyuncak almanı istemiyorum,şayet böyle devam edersen görüşmeyi keseceğim diye. Çocuğum vurursa vs ben zaten müdahale ederim/ediyorum vb cümlelerle anlatın. Kabul eder,düzeltirse kendini ne ala.

Teşekür ederim beni anlıyan ve kendimi doğru ifade etmişim ya dedirten mesajınız için
bende diğer annenin kızımla bu şekilde iletişimine katlanamazdım. içgüdüsel olarak.
çocukların arasındaki iletişime gelince benim kızımda pasif değil ama çok naif davranırdı önceden sonra baktım ki başka çocuklar ona vurabiliyor ve oda buna sadece ağlayarak tepki gösteriyor, o noktada kızıma kendini savunması gerektiğini öğretmek zorunda kaldım.çünkü yavas veya hızlı vurması değil önemli olan sadece vurmuş olması. onun yapması da çok acayip gelmedi bana. çünkü çocuklar bunuda öğrenmeli. fakat kendisininde tepki göstermesi hiç kabul edilebilir değil. ben zaten bunu söyleyip gerekli tepkiyi gösteririm.
ben her yaşa saygı gösterilmesi taraftarıyım.

Siz de deseydiniz ki "sen bu kadar müdahaleci ve cazgır olmasan belki o da bu kadar pısırık olmaz". Çok müdahaleci annelerin çocukları genelde öyle oluyo bence.
Bununla övünüyor ben den herkes çekinir ben çok cazgırdım bu çoçuk benden nasıl çıktı diye

Tamam karşı taraf abartmış ama o zaman kızınız “haşin” davranışları ile bir başla annenin evladına az ya da çok zarar veriyorsa ya da rahatsızlık duyacağı şekilde müdahale ediyorsa karşı tarafta bundan rahatsız olmuş olabilir. O zaman onları da anlamak lazım. Mesela dışarda biri benim çocuğumun gözüne lazer tutsa evet eline vurup itmem ama uyarırım. Hele bu çocuk öncesinde de benim çocuğuma vurduysa o zaman olaya daha farklı tepki veririm. Elbette annesinin yaptıkları abartılı ama kendinizde de kusur aramanızı öneririm. Başka sorunlar da yaşarsınız böyle devam ederse.

Görüşmeyi kesmek daha sağlıklı hem sizin hem de kızınız için

Ne sizi ne karşı tarafı tanımıyorum sonuçta ama annesi dese bile, birinin çocuğuna pısırık denmesi hiç hoş değil.Kızınızı sosyal ortamı yöneten hakkını savunan arkadaşlarını yöneten diye tanımlıyorsunuz ama aynı zamanda vuran da bir çocuk.Öbür kadın da zorba, şiddet yanlısı diye tanımlasa çocugunuzu hoş olur mu? Karşı tarafı haklı bulmadım ama sizi de haklı bulmadım.Çocuğu dayak yerken tabi ki kadın müdahale edecek.Tavrı doğru mu? Değil tabi , orası tartışmasız.Siz de vurduğunda değil daha önce vurmaması gerektiğini öğretmelisiniz.Görüşmeme kararınız çok yerinde olmuş bence.Hem o kadın hem de sizin açınızdan.

benim çocuğum yok öncelikle ama kuzenlerim elimde büyümüştür, hepsi birbirinden farklı karakterler. bir teyzem çocuklar oynarken sürekli müdahale ediyor ve hep kendi çocuğunun istediği olsun istiyor. çocuklar kendi aralarında tartıştığında bile hep o teyzemin çocuğu ağlıyor, çünkü biliyor ki annesi hemen müdahale edecek duruma. muhtemelen kızınızın arkadaşının annesi de böyle, o yüzden çocuk tam olarak kendini savunmayı bilmiyor. bir de duyar kasmak istemem ama kim çocuğuna nasıl hitap ederse etsin sizde diğer çocuğa "pısırık, mızmız" kelimelerini kullanmayın. çünkü karşınızdaki insan sizin çocuğunuza müdahale ettiğinde sinirleniyorsanız, sizde diğer çocuğu annesinin kullandığı kelimelerle bütünleştirirseniz hata yapmış olursunuz. benim annem de benim çok huysuz olduğumu düşünür ama özümde huysuz bir insan değilimdir.-kişiye göre hareket ederim- çocuklara karışması tabi ki doğru değil, fakat o çocuğunu koruma içgüdüsüyle yapıyorsa siz de vurmadan, annecim vurdum demeden önce vurmasının yanlış olduğunu öğretin. o müdahale ettiğinde siz kızıyorsanız, o da çocuğuna zarar geldiği için kızıyordur ve bu yüzden çocuğunun haşin olmasını istiyordur. iki tarafı da çok haklı bulmadım ama çocuk yetiştirmek herkese göre farklıdır, çevremde de hep görüşen teyze ve kuzenlerimden görüyorum bunu. eğer sizi ve kızınızı kötü etkilediğini düşünüyorsanız bir daha görüşmemeye dikkat edin

ne bana ne kizima saygisizca davranan biriyle arkadas olmam. arkadas olmak istiyorsa saygili davranacak.

Sizin cocugunuzun vurma davranışında bulunmasıni da hiç bir anne hoş karsilamaz yanlız çocuklar arasında ufak tefek böyle durumlar olabilir ama süreklilik olursa ben de kesinlikle çocuğumun oynamasını istemem.Cocuğuma kesinlikle söylediğim biri sana vurduğunda kendini savun o davranışı yaptığında tepkini ver çünkü tepkisiz kalınca çocuklar bile ben buna vurabilirim diyor kendisinden gucsuz olduğunu hissediyor ve devamı geliyor maalesef vurulan çocugun psikolojisi tabiki kötü etkileniyor bu durumda .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…