- 18 Haziran 2015
- 4.001
- 40.468
- 508
Vurmanın hafifi ağırı olmaz ki...vurmak vurmaktır. Lazeri göze tutmak da gerçekten sakıncalı bir durum.Kızım öyle döven vuran çoçul diye canlanması gözünüzde hafif vurur zaten koşarak bana gelir hemen der annecim vurdum.
Teşekür ederim beni anlıyan ve kendimi doğru ifade etmişim ya dedirten mesajınız içinaçıkçası ben çocuğuma karşı gerekli olan yerlerde müdahale ediyorsan başkasının müdahale etmesine asla izin vermem.
heleki benim gözümden sakındığım çocuğuma başka birisi sert bir tepki veriyorsa olay çıkartırım. bu konuda çok netim. ve çocuk kesinlikle kırmızı çizgim. ben hakkını veriyorken kimse karışamaz ona ne münasebet. bence haksız tepki vermiyorsunuz.
onunda kendine göre haklı yönleri olabilir bilemem ama herkes kendi çocuğundan sorumlu.
iletişimi kesmeniz en doğrusu olmuş. belli ki çocuklara karşı yaklaşım ve yetiştirme şekliniz çok başka.
ayrıca eğer kendisi sürekli çocuğunun peşinde geziyor, onun yerine tepki veriyorsa çocuğunun pasif olması çok normal.
Kızım 1 bucuk yaşından beri kreşde bu tür ilişkileri aştı. Doğrudur fıtratı gereği haşin de olabilir ama yinede kimse müdahale edemez kızıma diye düşünüyorumVurmanın hafifi ağırı olmaz ki...vurmak vurmaktır. Lazeri göze tutmak da gerçekten sakıncalı bir durum.
Diğer anne de abartmış korumacılığı...Ama kıziniz da biraz haşin olabilir mi acaba?
Kesinlikle katılıyorum. Yani vurup gelip size annecim vurdum diye haber vermesi yaptığı şeyin yanlışlık derecesini de azaltmiyor. Annesi öyle dese bile sizin sürekli sürekli pisirik kelimesini bir başka çocuk için kullanmanız da hoşuma gitmedi. Karşı taraftan da dinlemek gerek.Vurulan çocuk için vurmak vurmaktır. Bunun hafif ya da şiddetli olduğuna da siz karar vermeyin bir zahmet. Kızınızın vurduğu çocuğa soralım bakalım. Çocuk rahatsız olur mu? Olur. O zaman bitmiştir. Size göre hafif ya da şiddetli olmasının bir anlamı yok. Aynı şey vurduğunda size söylemesi için de geçerli. Bu da yaptığını olumlu ya da hafif yapmaz. O yüzden anlattıklarnızı bir de karşıdan dinlemek isterdim bu son yazdığınıza göre
Vurursa eder diye düşünüyorum...Kızım 1 bucuk yaşından beri kreşde bu tür ilişkileri aştı. Doğrudur fıtratı gereği haşin de olabilir ama yinede kimse müdahale edemez kızıma diye düşünüyorum
Siz de deseydiniz ki "sen bu kadar müdahaleci ve cazgır olmasan belki o da bu kadar pısırık olmaz". Çok müdahaleci annelerin çocukları genelde öyle oluyo bence.Ve sürekli şey diyor keşke benimkide cazgır olsa çok pısırık vb.
bende diğer annenin kızımla bu şekilde iletişimine katlanamazdım. içgüdüsel olarak.Teşekür ederim beni anlıyan ve kendimi doğru ifade etmişim ya dedirten mesajınız için
Bununla övünüyor ben den herkes çekinir ben çok cazgırdım bu çoçuk benden nasıl çıktı diyeSiz de deseydiniz ki "sen bu kadar müdahaleci ve cazgır olmasan belki o da bu kadar pısırık olmaz". Çok müdahaleci annelerin çocukları genelde öyle oluyo bence.
Görüşmeyi kesmek daha sağlıklı hem sizin hem de kızınız için4 yaşında kızm var aynı siteden aynı yaş grubunda bir arkadaş edindi.
Çoçuklar aracılığıyla bizde öyle bir iki git gel yaptık.
Benim kız hakkını savunan açık sosyal ortamı yöneten arkadaşlarına yön veren bi çoçuk. Diğer arkadaşı çok pasif mızmız pısırık herseye ağlıya bi çoçuk bu kelimeleri annesi de kullandığı için yazabiliyorum rahat rahat.
Bu bayan arkadaş fark ediyorum kızımla kızının herseyine müdahele ediyor sanki kızım üstünde hakimiyet kuruyor.
Oyuncak için tartışmışlar kızım da vurmuş.
Arkadaş şey diyor kızına sende vur Ve kızımı sert uyarıyor
oysaki benkızımla konuştum yanlış dedim özür diledi sarıldı
Yada mesela kızımın bir oyuncağı var kadın şey diyo ver arkadaşında oynasın.
Ama onun kızının birşey ini kızım isteyince izin istetiyor iki saat hadi kızımdan izin iste hadi izin al o isterse verir vb.
Dünde kızımın elinde lazer var.
Küçükken hepimizin oynadığı bildiği.
Kızım gördü hoşuna gitti aldı dün aldık buğün kırıldı bile.
Heves etti kızım dışarı çılarıcam arkadaşlarıma göstericem diye.
Saniye kadar o ışığı kızının gözüne tuttu diye hemen bir hışum elini itti. Kızımın yapma çok tehlikeli diye.
Şok oldum.
Sonra kızı oynamak istiyor kızımdan alıp kızına veriyor.
Bunlar normal tepkiler mi ben mi abartıyorum..
Hemen tepkimi koydum muhabbeti kestim. Ayrı masaya ge tim. Aradı bi sıkıntı mı var diye. Abartıyorum yum.
Ve sürekli şey diyor keşke benimkide cazgır olsa çok pısırık vb.
Ne sizi ne karşı tarafı tanımıyorum sonuçta ama annesi dese bile, birinin çocuğuna pısırık denmesi hiç hoş değil.Kızınızı sosyal ortamı yöneten hakkını savunan arkadaşlarını yöneten diye tanımlıyorsunuz ama aynı zamanda vuran da bir çocuk.Öbür kadın da zorba, şiddet yanlısı diye tanımlasa çocugunuzu hoş olur mu? Karşı tarafı haklı bulmadım ama sizi de haklı bulmadım.Çocuğu dayak yerken tabi ki kadın müdahale edecek.Tavrı doğru mu? Değil tabi , orası tartışmasız.Siz de vurduğunda değil daha önce vurmaması gerektiğini öğretmelisiniz.Görüşmeme kararınız çok yerinde olmuş bence.Hem o kadın hem de sizin açınızdan.4 yaşında kızm var aynı siteden aynı yaş grubunda bir arkadaş edindi.
Benim kız hakkını savunan açık sosyal ortamı yöneten arkadaşlarına yön veren bi çoçuk. Diğer arkadaşı çok pasif mızmız pısırık herseye ağlıya bi çoçuk bu kelimeleri annesi de kullandığı için yazabiliyorum rahat rahat.
Bu bayan arkadaş fark ediyorum kızımla kızının herseyine müdahele ediyor sanki kızım üstünde hakimiyet kuruyor.
Ama onun kızının birşey ini kızım isteyince izin istetiyor iki saat hadi kızımdan izin iste hadi izin al o isterse verir vb.
Saniye kadar o ışığı kızının gözüne tuttu diye hemen bir hışum elini itti. Kızımın yapma çok tehlikeli diye.
Şok oldum.
Hemen tepkimi koydum muhabbeti kestim. Ayrı masaya ge tim. Aradı bi sıkıntı mı var diye. Abartıyorum yum.
ne bana ne kizima saygisizca davranan biriyle arkadas olmam. arkadas olmak istiyorsa saygili davranacak.4 yaşında kızm var aynı siteden aynı yaş grubunda bir arkadaş edindi.
Şok oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?