Abartıyormuyum

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
4 yaşında kızm var aynı siteden aynı yaş grubunda bir arkadaş edindi.

Çoçuklar aracılığıyla bizde öyle bir iki git gel yaptık.

Benim kız hakkını savunan açık sosyal ortamı yöneten arkadaşlarına yön veren bi çoçuk. Diğer arkadaşı çok pasif mızmız pısırık herseye ağlıya bi çoçuk bu kelimeleri annesi de kullandığı için yazabiliyorum rahat rahat.

Bu bayan arkadaş fark ediyorum kızımla kızının herseyine müdahele ediyor sanki kızım üstünde hakimiyet kuruyor.

Oyuncak için tartışmışlar kızım da vurmuş.
Arkadaş şey diyor kızına sende vur Ve kızımı sert uyarıyor
oysaki benkızımla konuştum yanlış dedim özür diledi sarıldı

Yada mesela kızımın bir oyuncağı var kadın şey diyo ver arkadaşında oynasın.

Ama onun kızının birşey ini kızım isteyince izin istetiyor iki saat hadi kızımdan izin iste hadi izin al o isterse verir vb.

Dünde kızımın elinde lazer var.
Küçükken hepimizin oynadığı bildiği.
Kızım gördü hoşuna gitti aldı dün aldık buğün kırıldı bile.

Heves etti kızım dışarı çılarıcam arkadaşlarıma göstericem diye.
Saniye kadar o ışığı kızının gözüne tuttu diye hemen bir hışum elini itti. Kızımın yapma çok tehlikeli diye.
Şok oldum.
Sonra kızı oynamak istiyor kızımdan alıp kızına veriyor.

Bunlar normal tepkiler mi ben mi abartıyorum..

Hemen tepkimi koydum muhabbeti kestim. Ayrı masaya ge tim. Aradı bi sıkıntı mı var diye. Abartıyorum yum.

Ve sürekli şey diyor keşke benimkide cazgır olsa çok pısırık vb.

Zaten görüşmeyi düşünmüyorum ama o tavırlarına çok bozuldum abartıyormuyım bilemedim

Çocuğuna pısırık diyeceğine neden öyle olduğunu bir sorgulasa keşke. Kızınızın başka arkadaşı varsa bence de araya bir duvar koyun. Ama iki çocuk da yalnız kalacaksa ebeveynlerin hatasını onlardan çıkarmayın, annesiyle konuşun rahatsızlığınızı anlatın.

O arkadasınız yazsa eminim onunda haklı tarafları vardır. Çocuk yetiştirme ve savunma tarzınız kendinizce haklı olabilir fakat karşıya hiç hoş görünmez
Nasıl yani bende onu soruyorum ben mi abartıyorum diye kesin ben haklıyım demiyorum ki

Çok müdaheleci az kendimce tavsiyelerde bulundum ama takmadı bile ve sürekli pısırık ve mızmız diyor

Diğer kadının yaptığı şeyi onaylamıyorum ama annelik içgüdüsü ile yapıyor gibi geldi.
Başka çoçuklara da sesini yükseltme yükseltme kızdığını gördüm kızımla neden oyuncak paylaşıyorsun diye.
Onun ki çoçuk sa diğerlerinde çoçuk değil mi ama

annesının sen de vur demesi sacmalık. paylasmayı vura kıra bısekılde ogrenıyolar. dırek al ver yapan cocuk cok nadırdır. arkadas olduktan sonra ılıskılerı daha guzel olcak bu tanısma alısma evresı. ne sız hakımıyet kurun ne dıger anne. cocukları genelde pasıf ya da ezılen ıtılen anneler bıraz daha korumacı oluyor. cunku canı yanan kendı cocugu sonucta bısey dıyemem. cocukların her yaptıklarına karısılması hos degıl ogretmek ayrı yonetmek ayrı cocugu :)) lazer meselesınde haklı degılsınız cunku zararlı.. ama elını ıtttırmek yerıne kıbarca goze zarar verebılır demesı kı 4 yas gayet anlıyolar daha uygun hatta sızın de oyle bıseyı oyucak olarak vermemenız daha ıyıydı basta. gecınmek zorunda degılsınız. her arkadasımın annesını annem sevmek zorunda mıydı sankı? hepımızı aynı fabrıka uretmıs gıbı mı buyutulduk? cooook farklıydı yetıstırılme tarzımız. bız guzel arkadastık. oyle dusunun. zaman vermek lazım cocuklara..

Çok müdahaleci olması güzel değil, ama ben kendim anne olduktan sonra bazı konularda değiştiğimi gördüm.
Diğer konularda bişey diyemeyeceğim ama ‘o vuruyorsa sen de vur’ konusunda 2 yaşındaki çocuğum için içimden dilemiyor değilim.
Kuzenimin oğlu 3 yaşında ve kızımı inanılmaz hırpalıyor, arkadan itiyor kızımın resmen ayakları yerden kesiliyor. Ne anlatırsan anlat çocuk anlamıyor. Kimin gücü kime yeterseye dönüyor.
keşke benim çocuğum da vursa bir tane belki o da çekinir.
Vurmak güzel değil ama karşıdaki çocuk anlamıyorsa kendini bir şekilde savunmayı öğrenmesi gerek.

Hani o annede çocuğu için üzülüyordur bilemedim.

Başka çoçuklara da sesini yükseltme yükseltme kızdığını gördüm kızımla neden oyuncak paylaşıyorsun diye.
Onun ki çoçuk sa diğerlerinde çoçuk değil mi ama
Öyle tabi ki haklısınız. Ama kızının çok pasif ve pısırık olduğunu iddia ettiği için diğer çocukların onu ezeceğini falan düşünüyor sanırım. Bu yüzden çocuklarla kızının iletimine çok fazla dahil oluyor gibi geldi bana...

Benden öyle düşünüyorum çoçuk deneyimliyerek öğrenicem ve kızımın ilişkilerine müdahale etmem tabi sınırı aşmadıkca. Çoçuk gördü istedi heves etti aldım ki küçükken bende oynamışımdır tüm arkadaşlarımda oynamıştır ve dün aldık buğün üstüne basıp kırdık bile:)

Kızım öyle döven vuran çoçul diye canlanması gözünüzde hafif vurur zaten koşarak bana gelir hemen der annecim vurdum.

Kızım öyle döven vuran çoçul diye canlanması gözünüzde hafif vurur zaten koşarak bana gelir hemen der annecim vurdum.
işte bilemedim sizin kızınız nasıl ama ben kendi yaşadığımı göz önünde bulundurduğum da, sürekli çocuğunuzun diğer çocuklar tarafından hırpalanması insanın kalbini çok acıtıyor.
Siz hep bişeyler öğretmeye çalışırken karşı taraf vurup kırdığında, o vuruyorsa sen de vur diye düşünüyor insan.

hafif vurması , sonra da gelip söylemesi maalesef vurduğu gerçeğini değiştirmiyor
Ama çocuk kavgası için ilişkiyi koparmak çok doğru mu onu da bilmiyorum.
yaşları daha çok küçük, illaki öğreneceklerz
Bence her anne-baba bizim yaşadığımız bu sorunları yaşıyor

Çoçuk kavgası değil beni sıkıntıya sokan kızıma müdaheleci edilmesi

Vurulan çocuk için vurmak vurmaktır. Bunun hafif ya da şiddetli olduğuna da siz karar vermeyin bir zahmet. Kızınızın vurduğu çocuğa soralım bakalım. Çocuk rahatsız olur mu? Olur. O zaman bitmiştir. Size göre hafif ya da şiddetli olmasının bir anlamı yok. Aynı şey vurduğunda size söylemesi için de geçerli. Bu da yaptığını olumlu ya da hafif yapmaz. O yüzden anlattıklarnızı bir de karşıdan dinlemek isterdim bu son yazdığınıza göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…