- 6 Temmuz 2014
- 422
- 326
- 78
Gittikçe dahada çok kapanıyorum içimeHazır cvp olmalısın
Arkadaş çevresi o bu önemli değil yeri geldiğinde zekice cvb nı ver
Hadini bilmeli bu nasıl psikolog kendine ve ailesine faydası olmayanın hata zararı olanın başkasına nasıl faydası olacak
Ortak olması gerektiği için sadece komşularla olan grubumuz ortakAblan danisanlara karşı nasil cok merak ettim suan
Bence abartmiyosun sinir bozucu gerçekten ama şunu anlamadim neden arkadaş grubunuz ayni ben hic bi zaman kardesimle ayni grupta olmadim her zaman farkli cevrelerimiz vardi bence olabildigince farkli arkadaşlar edin ve onlarla paylaş ablanla paylasamadiklarini bazen bi dost kardesten daha öte oluyo
Hii ilerde belki bu durum değişir onu bilemeyiz bi süre ayri takilmakta fayda var cevabini da ver yeri geldiğinde icine atma herşeyi
Doğru diyosunuz gitmem lazım galiba.
Bazen oturup ben mi çok abartıyorum diyorum ama çok üstüme geliyolar bazen. Sus suss suss suss..... Artık istesemde konuşamaz oldum , kendimi sıkıp ağlıyorum bir tek
Teşekkür ederim yardımın için. Ben iyi bir psikolog araştırmaya başlim o zaman. En azından anlatmak iyi gelir belki. Buraya yazmak bile rahatlattı birazbu bi kisilik meselesi, dusunce meselesidir. Her insan farklidir.
Psikolog sana bi baska bakis acisi gosterdiginde hersey degisicek inan bak.
Mesela kardesim dersler konusunda cok stresliydi.
Sinavlari alamadiginda cok uzuluyordu.
Psikolog ona sadece positif dusunmeyi ogretti.
O sinavi alicam! gibisinden.
Alamadimmi? E tekrari var her sinavin?? gibisinden mesela.
Gercekten faydasi var.
Ama belirtiyim ben yurt disindayim Turkiyedeki psikolog ve psikiyatr farkini bilmiyorm.
Senin durumuna hangisi en guzel destegi saylar bilmiyorm seni yanlis yonlendirms olmuyum.
Arastir bi sen.
Sen durumu kabullenmissin bu durumda bak bunu aşman lazim senin. Ablandan korkuyosun gibi geldi bana biraz bi gün bu söylediklerimi dene sana hakaret ettiği bi zamanda icinden gecen her seyi söyle yüzüne ama her seyi en fazla sana ne yapabilir ki ? Sana hakaret edemicegini saygi duymak zorunda olduğunu ve kendi meslegine yaşına davranışlarının hic yakışmadığını da söyle. Bundan sonra da seni sessiz bulup ezemicegini belirt iyice ve her tekrarladiginda bunu yap emin ol ya yaptığı yanlışı farkeder ya da artik seni ezemiceginiOrtak olması gerektiği için sadece komşularla olan grubumuz ortakokulda falanda arkadaşlarım var. Ama kimseye anlatamıyorum. Konuşamıyorum artık kendi dertlerimi birtek kendimle konuşur oldum
Onda şöyle birşey var, ben cevap verince dahada fazla konuşmaya başlıyor. Dahada sesini yükseltiyor mantıklı mantıksız o kadar çok şey söylüyor ki yetişemiyorum ona benSen durumu kabullenmissin bu durumda bak bunu aşman lazim senin. Ablandan korkuyosun gibi geldi bana biraz bi gün bu söylediklerimi dene sana hakaret ettiği bi zamanda icinden gecen her seyi söyle yüzüne ama her seyi en fazla sana ne yapabilir ki ? Sana hakaret edemicegini saygi duymak zorunda olduğunu ve kendi meslegine yaşına davranışlarının hic yakışmadığını da söyle. Bundan sonra da seni sessiz bulup ezemicegini belirt iyice ve her tekrarladiginda bunu yap emin ol ya yaptığı yanlışı farkeder ya da artik seni ezemiceginive cok rahatlicaksin
Aslında genel olarak böyle diyebilirim. Bazı zamanlar annemi falanda çok üzüyor. Evdeki olayları geçtim artık ama toplum içinde olanlar çok üzÜyor beni. Kendimi çok ezilmiş ezik hissediyorum artıkKesinlikle abartmıyorsun. Nasıl hissediyorsan öyledir zaten. Acaba ablan sana karşı küçüklüğünden beri engelleyemediği bir kıskançlık mı besliyor?
Diğer insanlara karşı nasıl davranıyor acaba?
:)) dertlerimi içimden kendi kendime konuşmaya falan başladım artık..Hiçte içe kapanık birine bezemiyorsun
Canım benim sorunlarını içine atma lütfen..Eğer annen anlayışlıysa O'nunla paylaş..Yada psikoloğa git..Ablana gelince kendisi fevri bi yapıya sahip sanırım..Ama sen bu kadar ezik kaldığın için senin üstüne daha çok geliyor gibi geldi bana..
Bişey söylediğinde sessiz kalma,çatır çatır kavga etme tabiki,zaten oyle durumlarda dha çok yükseliyormuş ablan ..
Örneğin sana hakaret mi etti,"sen öyle deyince öyle mi oluyorum" "he canım" "ay seninle hiiç tartışasım yok" gibi cümleler kurarak O' nun söylediği sözün senin için hiç bi değeri olmadığını göster.Umursamazmış gibi davran ki bi zaman sonra gerçekten umursamayacaksın.
Karşısında ağlama.
Kendi fikirlerin olsun,O'na fikir danışma,senin de bi birey olduğunu kişiliğin karakterin olduğunu anlasın..Arkadaş ortamında hakaret ediyosa,aynı ortama girmemeye çalış,girersen de, bişey dediğinde cevap ver umursamaz bi şekilde..
Benim derdim ailemle. Haksızım belki bilmiyorum. Ama içime atmaktan çok yoruldum artık. Buraya yazıp biraz rahatlarım belki. Okuyan herkese teşekkürler şimdiden.
Ben 24 yaşında bir genç kızım. Benden 2 yaş büyük bir ablam var psikolog kendisi!!! Ama benim psikolojimi çok bozuyor. Çok sinirli bir insan eskiden beri. Benimde sessiz bir insan olmamdan dolayı bir sorun oldumu herkes bana sus boşver ,alttan al, karışma vs gibi şeyler söylüyolar. Ama bende sabrımın sonuna geldiğimi hissediyorum artık.
Evde sürekli saçma sapan triplerde. İşte ay amma çok yiyosun sen. Onuda bitirirsin sen şimdi falan filan böyle alaycı gülmelerle(şişman değilim bu arada 59 kilo 1.63 boyundaym). Yok bişeyi kaybolur sendemiydi diye bile sormadan naptın söyle diye bağırır. Saçma sapan alaycı konuşmaları falan çok var. Genel olarak yapısı böyle belki ben abartıyorum ama en son şu olaylar yüzünden artık dayanamıyorum ne zaman patlıycam diye bekliyorum
Bir iki ay önce ben ablam bide benim bir arkadaşım buluşmuştuk. Saçmasapan birşeyden dolayı bana arkadaşımın yanında of salaksın dedi. İnanılmaz çok üzülmüştüm hatta gözlerim falan dolduneyse geçen hafta bir arkadaşıma hediye alıcaktım doğumgünüydü bir gömlek beğendim defalarca sordum nasıl bu sence falan diye hiç bişey demedi. Yarım saat sonrada vericektim hediyeyi bişey demeyince aldım. Ödemeyi yaptım, iğrenç niye aldın çok çirkin falan demeye başladı. E dedim iki dakka önce söyleseydin almazdım diye (
En sonda iki gün önce arkadaş grubumuzla oturuyoduk yine beni tersledi ama yine küçük düşürcek bişeydi. Yine salak gibi bişeyler dedi. Ama bide şöyle saçmasapan surat el hareketiyle falan. Çok üzüldüm ama insanların içinde bişey diyemedim. Konuyu açıp evde konuşmakta istemedim. Muhatap dahi olmak istemiyorum çünkü. Zaten öyle bi hale geldim ki hep susturulduğum için istesemde konuşamıyorum artık. Anca ya kendimi sıkıp dayanamayıp ağlıyorum. Yada artık kalbimin sıkıştığını falan hissetmeye başlıyorum.
Bişey dediğim zaman sen çok değiştin cevaplara bak falan gibi saçma sapan şeyler söylüyolar. Bi kere anneme böyle hep sus sus diyerek bana iyilik yapmıyosunuz neden anlamıyosun demiştim. Bişey dememişti. Sonrada ben hiç konuşmuyomuşum , elimde hep telefon odamdan çıkmıyomuşum. Çok sinsiymişim bişeylerimi anlatmayıp alttan yürütüyomuşum falan oluyorum...
Aslında çok şey var yazıcak. Ama sıkmak istemem sizi bu yüzden uzatmak istemedim. Belki ben abartıyorum ama , gerçekten hep ağlıyorum artık(( belki burda bir iki cümle bişey duyarm haksız olduğum noktalar varsa söylersiniz diye yazdım , birazda rahatlamak için
Eger ablan çalışıyorsa git ondan bir randevu al ve onun hastası ol arabada doktor hasta mesafesi koyarak ona derdini açık açık anlat bence.Bir müddet hiç muhattap olmayı düşünmüyorum artık. Dediğini yapıcam canım bana bulaşırsa ne dersen de umrumda değil diyicem. İnşallah keser oda bi müddet sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?