Desemde dahada çok konuşuyo yetişemiyorum ona hep ezilen ben oluyorumAblan psikologlugunu sana karsi kullanio heralde psikolojik baski yonetmiyle :) bence hsksiz deilsin ablana soyle sende, psikologa git bi die . Susma susarsan cokk ezilirsin dah .
Onlara göre hep susmam lazımHiç abartmıyosun iyi bile dayanıyorsun sıkıntı sende değil ablanda.
Evet çok pasifim. Aslında bende sizin gibi düşünüyorum bazı zamanlar. Oda böyle napim diyorum. Ama bazen dayanamıyorum artık içime ata ata bi hal oldumbence sen aşırı hassassın. evet ablanın tavırları çok çocukça ama sonuçta sen onun böyle olduğunu artık biliyorsun.
bir kere neden gömleği illa onun onayından geçiyorsun ki, sen beğendiysen al. iğerenç derse de sanane bu benim zevkim, para benim, arkadaş benim de.
sana salak falan derse de, anında cevabını ver. ya bu laf sana daha çok yakışıyor iade ediyorum tarzı bişey söyle ve o da bozulsun. ve ne yaptığını görsün.
biraz pasif ve hassasın bence.
hep susturuldugu için haliyle pasif kalmış konuşmadık cada hassaslasmisbence sen aşırı hassassın. evet ablanın tavırları çok çocukça ama sonuçta sen onun böyle olduğunu artık biliyorsun.
bir kere neden gömleği illa onun onayından geçiyorsun ki, sen beğendiysen al. iğerenç derse de sanane bu benim zevkim, para benim, arkadaş benim de.
sana salak falan derse de, anında cevabını ver. ya bu laf sana daha çok yakışıyor iade ediyorum tarzı bişey söyle ve o da bozulsun. ve ne yaptığını görsün.
biraz pasif ve hassasın bence.
Evde falan yine cevap veriyorum. Mesela ben biley söylesem o hiç susmuyor. O yüzden başkalarının yanında susmayı tercih ediyorumHiç alttan alma hiç kendini ezdirme nasılsa hep suçlanan sen olacaksın en azından içinde kalmaz ailen çok hatalı kim sucluysa ona soylemeliler sus diye iyice sirtiniza çıkmış haddini bildirin sonunda yine siz ozuleceksiniz bi kaç kez tersleyin bak nasıl duzeliyor
Kızkardeşiniz için üzüldümOyle tanidik geldiki.
Bende aynisini kucuk kardesime yapardim..
Ama tabi o vakit ergenlikteydim su an kendime geldim.
Benim kiz kardesimde ayni senin gibi, herseye kirilir uzulur.
Atak gecirdi kac kere odevlerimi bitiremedim ogrenemedim diye.
Ben ve erkek kardesim kucuklukten beri hep ezerdik onu.
Biz ikimiz esmerdik o sarisin ela gozluydu sen uveysin derdik oda inanirdi.
Ergenlikte daha abarttik tabi.
Benim ergenligim bitti derken su aralar erkek kardesimin ergenligi basladi yine altta kalan narin kiz kardesim oldu.
Neyseki ataklarin sebeplerini arastirirken psikologa dustu yolu.
Psikolog bizi ailecek yanina cagirdi.
Su an daha farkindayiz kiz kardesimin icine oturan seylerden.
Onlari yapmamaya calisiyoruz.
Ve ataklarida streside kayboldu.
Tipki senin gibi onunda kalbi sikisirdi bayildi kac kere, su an sukur gitti.
Bence psikologa gitmelisin, evdeki psikolog isine yaramazsa ne fayda, mecburen gitmelisin.
O sana taktikler vericektir ve dusunce tarzini degistirmeni sagliycaktir.
En iyisi bu.
Bide bi mimikleri var bunları söylerken anlatamamAblan nasıl psikolog şaşırdım! 26 yaşında bir kadının "salak, iğrenç" gibi kelimeleri böyle yersizce kullanması çok saçma bence.
Bence hiç abartmıyorsun.
Özellikle toplu ortamlarda bu şekilde tavır takınınca çok üzülüyorum, o kadar kapandım ki içime her konuda artık olur olmaz şeylere üzülüyorum. Söylediğim şeyleri hemen sanki kötü niyetle söyledim gibi düşünüyor bazen buda çok üzüyor beniablanız ergenlikten çıkarda biraz özgüven kazanır birde empati kurmayı öğrenirse bu iş çözülür. yazdıklarınızı okuyunca 26 yaşında olmasına şaşırdım. 16-18 yaş triplerinde..onun cazgırlığı dominantlığı sizi iyice pasifleştirmiş.
Kızkardeşiniz için üzüldümaileme ben psikologa gidicem dersem aman neyin var derler sanki. Onlara göre süperim sesim çıkmıyo hiç bişeyde anlatmıyorum sorunsuzum yani....
Habersiz olabilir belki ama gidebilirim öyle
Doğru diyosunuz gitmem lazım galiba.Psikolog bizi yanina cagirdiginda ailecek farkettik ona neler yaptigimizi..
Su an farkindayiz yapmamamiz gerekirdi.
Psikolog demeden once ben farkinda degildim canini ne kadr acittigimi.
bi aksam girin eve anne ben psikologa yazildim diyin tamamdir.
Onlarda farkedicektir sorunlari ailecek konusmaya cagirildiklarinda.
Smdi cok farkli gercekten bizim icin hayat.
Erkek kardesim daha dizginlesti ergenlik etkileri azaldi kiz kardesimde herseye uzulmemesi gerektigi ogrendi psikolog sayesinde.
Tam simdi saka yapiyordu kiz kardesim erkek kardesime: komsu kizi gozde tam senlik, ikinizde pintisiniz iyi ikili olursunz diye.
Sana yazarken alt kattan gulme seslerini duydumda aklima eski halimiz ve simdiki halimiz geldi.
Sessiz kardesim birden bire acildi su an.
Gercekten gitmelisin canim.
Kim zarar gormus bi psikologtan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?