Abartıyomuyorum, sizce haksızmıyım çok üzülüyorum artık:(

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Benim derdim ailemle. Haksızım belki bilmiyorum. Ama içime atmaktan çok yoruldum artık. Buraya yazıp biraz rahatlarım belki. Okuyan herkese teşekkürler şimdiden.
Ben 24 yaşında bir genç kızım. Benden 2 yaş büyük bir ablam var psikolog kendisi!!! Ama benim psikolojimi çok bozuyor. Çok sinirli bir insan eskiden beri. Benimde sessiz bir insan olmamdan dolayı bir sorun oldumu herkes bana sus boşver ,alttan al, karışma vs gibi şeyler söylüyolar. Ama bende sabrımın sonuna geldiğimi hissediyorum artık.
Evde sürekli saçma sapan triplerde. İşte ay amma çok yiyosun sen. Onuda bitirirsin sen şimdi falan filan böyle alaycı gülmelerle(şişman değilim bu arada 59 kilo 1.63 boyundaym). Yok bişeyi kaybolur sendemiydi diye bile sormadan naptın söyle diye bağırır. Saçma sapan alaycı konuşmaları falan çok var. Genel olarak yapısı böyle belki ben abartıyorum ama en son şu olaylar yüzünden artık dayanamıyorum ne zaman patlıycam diye bekliyorum
Bir iki ay önce ben ablam bide benim bir arkadaşım buluşmuştuk. Saçmasapan birşeyden dolayı bana arkadaşımın yanında of salaksın dedi. İnanılmaz çok üzülmüştüm hatta gözlerim falan doldu neyse geçen hafta bir arkadaşıma hediye alıcaktım doğumgünüydü bir gömlek beğendim defalarca sordum nasıl bu sence falan diye hiç bişey demedi. Yarım saat sonrada vericektim hediyeyi bişey demeyince aldım. Ödemeyi yaptım, iğrenç niye aldın çok çirkin falan demeye başladı. E dedim iki dakka önce söyleseydin almazdım diye(
En sonda iki gün önce arkadaş grubumuzla oturuyoduk yine beni tersledi ama yine küçük düşürcek bişeydi. Yine salak gibi bişeyler dedi. Ama bide şöyle saçmasapan surat el hareketiyle falan. Çok üzüldüm ama insanların içinde bişey diyemedim. Konuyu açıp evde konuşmakta istemedim. Muhatap dahi olmak istemiyorum çünkü. Zaten öyle bi hale geldim ki hep susturulduğum için istesemde konuşamıyorum artık. Anca ya kendimi sıkıp dayanamayıp ağlıyorum. Yada artık kalbimin sıkıştığını falan hissetmeye başlıyorum.
Bişey dediğim zaman sen çok değiştin cevaplara bak falan gibi saçma sapan şeyler söylüyolar. Bi kere anneme böyle hep sus sus diyerek bana iyilik yapmıyosunuz neden anlamıyosun demiştim. Bişey dememişti. Sonrada ben hiç konuşmuyomuşum , elimde hep telefon odamdan çıkmıyomuşum. Çok sinsiymişim bişeylerimi anlatmayıp alttan yürütüyomuşum falan oluyorum...
Aslında çok şey var yazıcak. Ama sıkmak istemem sizi bu yüzden uzatmak istemedim. Belki ben abartıyorum ama , gerçekten hep ağlıyorum artık (( belki burda bir iki cümle bişey duyarm haksız olduğum noktalar varsa söylersiniz diye yazdım , birazda rahatlamak için

Ablan psikologlugunu sana karsi kullanio heralde psikolojik baski yonetmiyle :) bence hsksiz deilsin ablana soyle sende, psikologa git bi die . Susma susarsan cokk ezilirsin dah .

Hiç abartmıyosun iyi bile dayanıyorsun sıkıntı sende değil ablanda.

Ablan psikologlugunu sana karsi kullanio heralde psikolojik baski yonetmiyle :) bence hsksiz deilsin ablana soyle sende, psikologa git bi die . Susma susarsan cokk ezilirsin dah .
Desemde dahada çok konuşuyo yetişemiyorum ona hep ezilen ben oluyorum

bence sen aşırı hassassın. evet ablanın tavırları çok çocukça ama sonuçta sen onun böyle olduğunu artık biliyorsun.
bir kere neden gömleği illa onun onayından geçiyorsun ki, sen beğendiysen al. iğerenç derse de sanane bu benim zevkim, para benim, arkadaş benim de.
sana salak falan derse de, anında cevabını ver. ya bu laf sana daha çok yakışıyor iade ediyorum tarzı bişey söyle ve o da bozulsun. ve ne yaptığını görsün.
biraz pasif ve hassasın bence.

Hiç alttan alma hiç kendini ezdirme nasılsa hep suçlanan sen olacaksın en azından içinde kalmaz ailen çok hatalı kim sucluysa ona soylemeliler sus diye iyice sirtiniza çıkmış haddini bildirin sonunda yine siz ozuleceksiniz bi kaç kez tersleyin bak nasıl duzeliyor

Evet çok pasifim. Aslında bende sizin gibi düşünüyorum bazı zamanlar. Oda böyle napim diyorum. Ama bazen dayanamıyorum artık içime ata ata bi hal oldum

hep susturuldugu için haliyle pasif kalmış konuşmadık cada hassaslasmis

neden oda böyle diye kabul etmek zorunda olan sensin bu ona seni üzme yetkisi vermiyor kendine çeki düzen vermeli

Evde falan yine cevap veriyorum. Mesela ben biley söylesem o hiç susmuyor. O yüzden başkalarının yanında susmayı tercih ediyorum

Oyle tanidik geldiki.
Bende aynisini kucuk kardesime yapardim..
Ama tabi o vakit ergenlikteydim su an kendime geldim.

Benim kiz kardesimde ayni senin gibi, herseye kirilir uzulur.
Atak gecirdi kac kere odevlerimi bitiremedim ogrenemedim diye.
Ben ve erkek kardesim kucuklukten beri hep ezerdik onu.
Biz ikimiz esmerdik o sarisin ela gozluydu sen uveysin derdik oda inanirdi.
Ergenlikte daha abarttik tabi.
Benim ergenligim bitti derken su aralar erkek kardesimin ergenligi basladi yine altta kalan narin kiz kardesim oldu.
Neyseki ataklarin sebeplerini arastirirken psikologa dustu yolu.
Psikolog bizi ailecek yanina cagirdi.
Su an daha farkindayiz kiz kardesimin icine oturan seylerden.
Onlari yapmamaya calisiyoruz.
Ve ataklarida streside kayboldu.
Tipki senin gibi onunda kalbi sikisirdi bayildi kac kere, su an sukur gitti.

Bence psikologa gitmelisin, evdeki psikolog isine yaramazsa ne fayda, mecburen gitmelisin.
O sana taktikler vericektir ve dusunce tarzini degistirmeni sagliycaktir.
En iyisi bu.

Ablan nasıl psikolog şaşırdım! 26 yaşında bir kadının "salak, iğrenç" gibi kelimeleri böyle yersizce kullanması çok saçma bence.
Bence hiç abartmıyorsun.

Kızkardeşiniz için üzüldüm aileme ben psikologa gidicem dersem aman neyin var derler sanki. Onlara göre süperim sesim çıkmıyo hiç bişeyde anlatmıyorum sorunsuzum yani....
Habersiz olabilir belki ama gidebilirim öyle

Ablan nasıl psikolog şaşırdım! 26 yaşında bir kadının "salak, iğrenç" gibi kelimeleri böyle yersizce kullanması çok saçma bence.
Bence hiç abartmıyorsun.
Bide bi mimikleri var bunları söylerken anlatamam

ablanız ergenlikten çıkarda biraz özgüven kazanır birde empati kurmayı öğrenirse bu iş çözülür. yazdıklarınızı okuyunca 26 yaşında olmasına şaşırdım. 16-18 yaş triplerinde..onun cazgırlığı dominantlığı sizi iyice pasifleştirmiş.

Özellikle toplu ortamlarda bu şekilde tavır takınınca çok üzülüyorum, o kadar kapandım ki içime her konuda artık olur olmaz şeylere üzülüyorum. Söylediğim şeyleri hemen sanki kötü niyetle söyledim gibi düşünüyor bazen buda çok üzüyor beni

Psikolog bizi yanina cagirdiginda ailecek farkettik ona neler yaptigimizi..
Su an farkindayiz yapmamamiz gerekirdi.
Psikolog demeden once ben farkinda degildim canini ne kadr acittigimi.
bi aksam girin eve anne ben psikologa yazildim diyin tamamdir.
Onlarda farkedicektir sorunlari ailecek konusmaya cagirildiklarinda.

Smdi cok farkli gercekten bizim icin hayat.
Erkek kardesim daha dizginlesti ergenlik etkileri azaldi kiz kardesimde herseye uzulmemesi gerektigi ogrendi psikolog sayesinde.
Tam simdi saka yapiyordu kiz kardesim erkek kardesime: komsu kizi gozde tam senlik, ikinizde pintisiniz iyi ikili olursunz diye.
Sana yazarken alt kattan gulme seslerini duydumda aklima eski halimiz ve simdiki halimiz geldi.
Sessiz kardesim birden bire acildi su an.
Gercekten gitmelisin canim.
Kim zarar gormus bi psikologtan?

Hazır cvp olmalısın
Arkadaş çevresi o bu önemli değil yeri geldiğinde zekice cvb nı ver
Hadini bilmeli bu nasıl psikolog kendine ve ailesine faydası olmayanın hata zararı olanın başkasına nasıl faydası olacak

Doğru diyosunuz gitmem lazım galiba.
Bazen oturup ben mi çok abartıyorum diyorum ama çok üstüme geliyolar bazen. Sus suss suss suss..... Artık istesemde konuşamaz oldum , kendimi sıkıp ağlıyorum bir tek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…