Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

her gün iftardan önce şu alttaki satırları okursam iştahım kapanır diye dşünüyorum...

"Ramazan ayı tıkınma ayı değildir; karnavallar ayı ise hiç değil.
Kim için? Yetimler için. Mağaradakiler için.
Ah demeyi bilenler için.
Ey talib, o pahalı, o şatafatlı, mükellef sofralarda verilen iftarlardan uzak dur, çünkü hem orucun oruç olmaktan çıkar, hem kendini Muhammed’in kokusunu duymaktan mahrum etmiş olursun.
Akşam tıkınmak için sabahtan kendini aç bırakan zavallılar gibi de olma! Çünkü iftar ve sahurlarda şatafat içinde tıkınanların orucu fasiddir.
Zahirde değil, bâtında. Orucun ahkâmınca değil, esrarınca.
Anlamıyor musun onlara helâl, ama bize haram.
Bize, yani ah diyenlere...
Muhammed’in yetimlerine...
Vasiyetimdir."

oruç tutanların bayramı 3 çeşittir:1)cahillerin bayramı:akşam olduğunda iftar ederler istediklerini yerler ve içerler bizim bayramımız budur derler 2) alimlerin bayramı:akşam olduğunda iftar ederler eğer allahü azimüşşan tutuğumuz oruçtan razı oldu ise bizim bayramımız budur derler eğer razı olmadıysa bizim halimiz nice olur diye tefekkür ederler (çok düşünürler )3)peygamberlerin ve evliyanın bayramı:KK43:allahü tealayı zamandan ve mekandan münezzeh olduğu halde ahirette görmeleridir )onlar allahü tealanın rızasını müştaktırlar (istemektedirler) allah bizleri cahillerin bayramını yaşamaktan uzak eylesin. (amin)esra paylaşımın çok harika.....

Yenam çok sevindim boncuğa, geçmiş olsun. bir deyimi daha etüt etmiş olduk böylece, .okunda boncuk aramak :))

Karye çok sağol desteğin için. Dualarınızı eksik etmeyin siz de şu mübarek günlerde inşallah.

Esram zorunluluk algılama nolur listeyi ben takılıyorum sana.Kuzenin için elimizden gelen birşey olabirmi?

Yasemin abla zorunluluk olur mu, sen ve Zehra iyi kilo verdiniz, motive olursunuz ölçümlerle. Yeni gelen arkadaşlar da eklenir hem. Cumartesi Akşama kadar herkes bildirim yapabilir.

Kuzenim için şükür bi şeye ihtiyaç yok, duanız yeter inşallah. Çok sağol ablacım.

Yenam, Asuman ablam, Yasemin ablam sağolun dualarınız için. Allahtan umut kesilmez, ben de boşa çıkaracağına inanıyorum o adamın çabalarını. 72li kuzenim Yenacım, sizlerle yaşıt.

Yasemin abla ben listeyi unutmuşum, geçen Yenamla konuşurken hatırladım ama ses etmeyelim dedik :)
Siz Yarın kilo bildirilmiyle ölçüleri de verin, Cumartesi Sabah da bugün görmeyenler verir, öğleye doğru yaparım listeyi. Bildirmeyenlere, istemeyenlere benden kıyak, aynı geçerim :)

Canım kusura bakma kafam biraz dalgındı yazmayı unuttum :26:
Allah yardımcınız olsun ...Aminnnnn
İnşallah kuzenin için Rabbim tez zamanda bir çıkış yolu gösterirde emeklerini kurtarabilir o viçdansızdan :KK19:
İnsanda Allah korusu olsa zaten yetimin hakkına göz dikmez :KK34:

Bütün dualarımız sizlerle :KK34: Şu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine inşallah herşey gönlünüzce olur :KK34:

clutch :KK43: çok üzüldüm canım kuzenin adına... inşallah dediğin gibi olur, haklı olan hakkını kazanır.
ben gerçekten anlayamıyorum, bu nasıl Allah korkusu, bir insan nasıl yetim hakkı yiyebilir... Rabbim kimseyi böyle kör etmesin..
Sen de üzülme, toparlanmaya çalış artık. Sizler verdiğiniz kilolarla bizlerin motivasyon kaynağısınız :KK16:

canan karatay çıktı demin haberlerde izledim. ramazana hazırlayın kendinizi diyor. bide hurmayla acmayın orucu, bol zeytinle açın diyor. hurmanın şeker miktarı yüksek diye.
bol zeytinlede açınca yağ olmazmı banane yaa hurmayla accam ben işte :KK1::KK1:sevemedim şu canan karatayı ben bi. :44:
benim ablam 8 aylık hamile, canan karatay çıkmış geçen bu tam makarna yerken.
yediğim makarna boğazımda dizildi eliz diye yakında bana iki saat :KK1::KK1:
merhaba arkadaşlar hepiniz iyisiniz inşallah ben diyet yaparken 3 gün önce öğrendim ki hamileyim allah isteyen herkeze nasip etsin anne olmayı eee diyet bitti ama fazla yemek yokkkk
hayırlı olsun canım :nazar::KK49::KK49:
her gün iftardan önce şu alttaki satırları okursam iştahım kapanır diye dşünüyorum...

"Ramazan ayı tıkınma ayı değildir; karnavallar ayı ise hiç değil.
Kim için? Yetimler için. Mağaradakiler için.
Ah demeyi bilenler için.
Ey talib, o pahalı, o şatafatlı, mükellef sofralarda verilen iftarlardan uzak dur, çünkü hem orucun oruç olmaktan çıkar, hem kendini Muhammed’in kokusunu duymaktan mahrum etmiş olursun.
Akşam tıkınmak için sabahtan kendini aç bırakan zavallılar gibi de olma! Çünkü iftar ve sahurlarda şatafat içinde tıkınanların orucu fasiddir.
Zahirde değil, bâtında. Orucun ahkâmınca değil, esrarınca.
Anlamıyor musun onlara helâl, ama bize haram.
Bize, yani ah diyenlere...
Muhammed’in yetimlerine...
Vasiyetimdir."
Çok güzel...
İzninle günlüğüme kopyalayabilir miyim? Kaybetmek istemiyorum çünkü bu yazıyı..
Allah senden de razı olsun paylaştığın için :KK16:
Ne bileyim be güzelim zaten kardeşini kıskandığı için beni suçluyor ( ben doğurdum ya :KK1: )
Hadi sabah yeni uyanmıştı aradığımda ama biraz evvel kızım ya konuşmak istemiyorsan söyle dediğimde önce hiç ses çıkarmadı alo ordamısın diyincede buradayım dedi sadece sonra babana vereyimmi konuşacakmısın dediğimde ne bileyim falan dedi babasıylada doğru dürüst konuşmadı. Eşim hatta kızım canını sıkan birşeymi var diye sordu oda yok diyip tekrar beni istedi. Sevindim konuşacak diye ama direk çok soğuk bir şekilde direk ananneme veriyorum dedi :26:
Acaba Almanyada kalmasınında sorumlusu olarak benimi görüyor :44: Almanyadayken bir keresinde karı koca baş başa çıkalım dedik onu yanımıza almak istemeyince zaten benden kurtulmak istiyorsun diyip durdu ve sonunda hanımı yanımıza aldıkda triplerine son verdi :KK53:
Off yaa işte kafama takıldı gece gece :26: Eşimin umursamazlığı desen iyice sinir ediyor ( boşver kız belki yorgundur dedi ama geldiğimizden beri hep aynı :KK14: )
takma kafana lütfen. ufak bir kıskançlık vardır şimdi içinde. orada ne kadar mutlu da olsa içten içe kardeşini kıskanıyordur ama geçer hiç merak etme :)
bak ben 23 yaşına geldim, annemle babam ablamın yanına yatılı gidince ben bile kıskanıyorum bazen. baba niye aramadın, anne niye beni sormuyosun diye trip atıyorum bu yaşta :KK1::KK1:
sen hiiiç üzme kendini. birkaç güne dökülür bence o da zaten :)

Yenacım gözünüz aydın boncuğunuz çıkmış sonunda:)
Benim de isteğim sabit kalabilmek ama bu biraz zor oluyor 300-500geliyorlar valla canım neyse Ramazan'da toparlarım artık inşallah

Ne bileyim be güzelim zaten kardeşini kıskandığı için beni suçluyor ( ben doğurdum ya :KK1: )
Hadi sabah yeni uyanmıştı aradığımda ama biraz evvel kızım ya konuşmak istemiyorsan söyle dediğimde önce hiç ses çıkarmadı alo ordamısın diyincede buradayım dedi sadece sonra babana vereyimmi konuşacakmısın dediğimde ne bileyim falan dedi babasıylada doğru dürüst konuşmadı. Eşim hatta kızım canını sıkan birşeymi var diye sordu oda yok diyip tekrar beni istedi. Sevindim konuşacak diye ama direk çok soğuk bir şekilde direk ananneme veriyorum dedi :26:
Acaba Almanyada kalmasınında sorumlusu olarak benimi görüyor :44: Almanyadayken bir keresinde karı koca baş başa çıkalım dedik onu yanımıza almak istemeyince zaten benden kurtulmak istiyorsun diyip durdu ve sonunda hanımı yanımıza aldıkda triplerine son verdi :KK53:
Off yaa işte kafama takıldı gece gece :26: Eşimin umursamazlığı desen iyice sinir ediyor ( boşver kız belki yorgundur dedi ama geldiğimizden beri hep aynı :KK14: )

Kardeşini çok kıskanıyor demek ki kıyamam yaa..
Hem kıskançlık hem özlem olunca sesine yansımış prensesin...

Yenam cebe gectım alıntı yokkk.kuzum pazartesi başlıycam spora aksamları. Eksi 2 nerde kuzum yerlese yerlese verıyorum ben

Çok iyi olur canım spor...İsabetli bir karar..
Hem toparlanırsın,sıkılaşırsın...

Yenam, Asuman ablam, Yasemin ablam sağolun dualarınız için. Allahtan umut kesilmez, ben de boşa çıkaracağına inanıyorum o adamın çabalarını. 72li kuzenim Yenacım, sizlerle yaşıt.

Yasemin abla ben listeyi unutmuşum, geçen Yenamla konuşurken hatırladım ama ses etmeyelim dedik :)
Siz Yarın kilo bildirilmiyle ölçüleri de verin, Cumartesi Sabah da bugün görmeyenler verir, öğleye doğru yaparım listeyi. Bildirmeyenlere, istemeyenlere benden kıyak, aynı geçerim :)

Esracım bana kıyak geçermisin...eğer geçersen sana kocaman sevgi ve öpücüklerimi yollarım bak :KK66:
:KK19::KK19:

Yenam çok sevindim boncuğa, geçmiş olsun. bir deyimi daha etüt etmiş olduk böylece, .okunda boncuk aramak :))

Karye çok sağol desteğin için. Dualarınızı eksik etmeyin siz de şu mübarek günlerde inşallah.

ahahaha aynen. ilk günden beri ben de onu düşündüm...:KK9:

Yenacım gözünüz aydın boncuğunuz çıkmış sonunda:)
Benim de isteğim sabit kalabilmek ama bu biraz zor oluyor 300-500geliyorlar valla canım neyse Ramazan'da toparlarım artık inşallah

Sağolasın asucum....

Okulların tatil olması yaramıyor bize :KK66:

Nevinciğim,

Nasıl olacaksa bilemiyorum ama çok fazla üzülmemeye,yıpranmamaya çalış lütfen...
Vaktini bu kadar alan her neyse bir şekil de iyi veya kötü yoluna giriyor bizim payımıza düşen yıpranmışlık oluyor sadece...
Sen çok önemlisin bunu unutma..

Tatil yaramıyor bize yenacım çok haklısın herkes işine gücüne okuluna gitsin biz de peşlerinde koşturalım en iyisi
Daha düzenli oluyor herşey o zaman şimdi ne uyku düzeni var ne yeme düzeni

Bu arada benim oğlanın boncuğunu gördük,gün yüzüne çıktı nihayet...
Tam 7 gündür kaka eşelemekten öööö gelmişti valla..:KK9:

Şaka bir yana epey endişeliydim. çünkü 2-3 gün demişlerdi, bizim yarın bir hafta olacaktı...
Çok ağır bir cisim olduğundan dolayı hareketi zor sağladı heralde oğlumun sindirim sistemi :KK66:

Geçmiş olsun bize.. bir daha yaşamamak dileğiyle b.k muhabbetini kapatıyorum artık..:KK53:

hadi gözünüz aydııııııııın geçmiş olsun bir daha yaşatmasın Rabbim :KK54:

orucu hurma ile açmak sünnettir eğer hurma bulunamıyorsa( ki hurmayı buluyoruz şükür )bir kaç yudum su ile açmak gerekiyor...

evet ya bide öyle bişey var. ama o hatuna kalsa hiçbişey yenmicek. sanki 1 pkt hurmayla acıcaz 1 tane hurma ne olcak sanki. :KK19:

cecoşum senin kız neden Almanyada kaldı. tatil amaçlı değil miydir ? neden sorumlu tutsun seni kıskançlıktır o :KK34: ben 24 yasındayım haalaa kıskanıyorum :KK1:

benim ablam 8 aylık hamile, canan karatay çıkmış geçen bu tam makarna yerken.
yediğim makarna boğazımda dizildi eliz diye yakında bana iki saat :KK1::KK1:

canım deminde dedim o kadına kalsa aç kalcaz. birde konuşmasını ben hiç beğenmiyorum çok üslupsuz saygısızca geliyor bana. söylediklerininde çoğuna katılmıyorum. bir keresinde melek baykalın programına çıkmıştı. kadını oracıkta yerin dibine soktu sen kocamansın şöylesin böylesin diye. melek baykalda sabırlı kadın idare etti bir şekilde ama çok saygısız. orda dinlemiştim baya garip beslenme şekillerinden bahsediyor. tamam bir kısmı dogru( küçük bir kısmı bence) ama o kadar çok abartıyorki. şunun içinde bu madde var şunu yersen böyle olur vs. vs.. ıyyyy uyuz oluyorum ya:KK37:

Kızlar,

eşimle ilgili çok tuhaf bir rüya gördüm...Öyle etkilenmişim ki,uyandığım da bir süre yatakta rüyayı düşündüm durdum..
Sonraları komik geldi tabiii...Sanırım açıkta bırakarak uyumuşum :KK66:)

Güya eşim zamanın da İbrahim tatlısesle birlikte çalışmış..:KK60: ''Ne alaka bilemiyorum...Konusu bile geçmedi bir gün önce..hadi bilinç altı bıdı bıdısı diyelim..''

İbo'yla pek te hoş işler yapmamışlar...sonra anlaşamayıp ayrılmış eşim işten...''Allahtan topuklarına sıkmamış.:KK53:''
İşte bu yaptıkları işten dolayı tutuklanıyor eşim 4,5 yıl ceza alıyor..Ben tabiii perişanım. çocukları düşünüyorum doğal olarak...nasıl geçineceğiz,senin işin ne olacak falan ciddi ciddi rüyamda kafayı sıyııyrıyorum...Tam sıyırmanın sonuna gelmişken oğlum ''tepem de, anneeee süüüüüüüüt diye çığırıyor :KK66: ''
Ve ben bu olanların gerçek olmadığını sadece rüya olduğunu idrak ettiğim de çok şükr ediyorum...

Kızlar,

eşimle ilgili çok tuhaf bir rüya gördüm...Öyle etkilenmişim ki,uyandığım da bir süre yatakta rüyayı düşündüm durdum..
Sonraları komik geldi tabiii...Sanırım açıkta bırakarak uyumuşum :KK66:)

Güya eşim zamanın da İbrahim tatlısesle birlikte çalışmış..:KK60: ''Ne alaka bilemiyorum...Konusu bile geçmedi bir gün önce..hadi bilinç altı bıdı bıdısı diyelim..''

İbo'yla pek te hoş işler yapmamışlar...sonra anlaşamayıp ayrılmış eşim işten...''Allahtan topuklarına sıkmamış.:KK53:''
İşte bu yaptıkları işten dolayı tutuklanıyor eşim 4,5 yıl ceza alıyor..Ben tabiii perişanım. çocukları düşünüyorum doğal olarak...nasıl geçineceğiz,senin işin ne olacak falan ciddi ciddi rüyamda kafayı sıyııyrıyorum...Tam sıyırmanın sonuna gelmişken oğlum ''tepem de, anneeee süüüüüüüüt diye çığırıyor :KK66: ''
Ve ben bu olanların gerçek olmadığını sadece rüya olduğunu idrak ettiğim de çok şükr ediyorum...

:KK9::KK9: rüyaları bile aksiyonlu değişik enteresan :KK60::KK60: hayra yoralım bari :KK34:

Aynuuuuuuurrrr :KK3:

Yarın yolculuk vakti değilmi.???

Hayırlı yolculuklar canım.....

takma kafana lütfen. ufak bir kıskançlık vardır şimdi içinde. orada ne kadar mutlu da olsa içten içe kardeşini kıskanıyordur ama geçer hiç merak etme :)
bak ben 23 yaşına geldim, annemle babam ablamın yanına yatılı gidince ben bile kıskanıyorum bazen. baba niye aramadın, anne niye beni sormuyosun diye trip atıyorum bu yaşta :KK1::KK1:
sen hiiiç üzme kendini. birkaç güne dökülür bence o da zaten :)

Sağ olun kızlar valla iyiki varsınız :KK19:
Aslında bende farkındayım kıskançlık olduğunu ama işte yinede üzülüyorum sonuçta inanın biz kardeşinden çok daha önde tutuyoruz onu sırf kıskançlığından kardeşinle arası açılmasın diye :KK34:
Birde Anannesi onu biraz perhize zorluyor ya onada sinir oluyor farkındayım ama ben yapmak istemiyorum da diyemez çünkü oda farkında dikkatli olmazsa sonununda anası gibi olacağınzan :nazar: Allah korusun ...Aminnnn

Kardeşini çok kıskanıyor demek ki kıyamam yaa..
Hem kıskançlık hem özlem olunca sesine yansımış prensesin...

Hemde nasıl tabi birde her ne kadar anannesi onu gezdirsede sıkılıyor biraz galiba. Anannesi onu her gün sporada zorluyor ( hadi kızım sen git biraz bisikletle gez hem spor olur diyor devamlı oda istemesede hayır diyemiyor :KK1: )
Evde olsa bana hot hot söylenir ve yine yerinde oturur sporunu yapmaz :KK1: o yüzdende sıkıldıysan alayım biletini erken gel demiyorum acıkcası :26: biraz midesi az yemeye vucududa zoraki de olsa spora alışsın ki geldiğinde aynı düzeni sorunsuz bende sürdürebileyim :KK34:

Bazende bir an acaba kötü bir annemiyim ki çocuğumun istemediği birşeyi yapması için onu zorluyor gibi oluyorum :26::26::26:
Ama bir yandanda onun iyiliği için olduğunu söyleyip duruyorum kendime :KK30: ay ne bileyim işte bugün biraz karışığım işte :KK53:
İnşallah yarına bir şeyim kalmaz :KK34:

Tatil yaramıyor bize yenacım çok haklısın herkes işine gücüne okuluna gitsin biz de peşlerinde koşturalım en iyisi
Daha düzenli oluyor herşey o zaman şimdi ne uyku düzeni var ne yeme düzeni

Aynı şeyi ben hep diyorum :KK1:
Valla geldiğimden beri ne iş bitti ne birşey üstelik yeme düzenimde sabah iyise akşam sapıtabiliyor akşam iyise sabah kesin sapıtıyor :KK1: Reglmde yakın ya iyice içimdeki canavarı zapdetmeye çalışıyorum :KK53:
Eşime bile diyorum okul açılırsa yine çok daha düzenli olurum ben diye ama daha çooooooooooook var :KK1:
Neyse Bayramdan sonra büyük cadı gelmiş olucak ondan sonra kendimi gerekirse her gün spor salonuna zorlada olsa atacağım :KK34: o açığı kapatmam şart :KK34:

kızlarrr kızlarrr

bilin bakalım bu saatte nerden geldim

halı yıkamadan:KK43::KK43::KK43::KK43: hani tabir vardır yaa anam ağladı işte aynen öyleeee canımız çıktı

biliyosunuz ablam gelecekti sabah geldi akşam 7 de dedi kalk halı yıkayalım en fazla bi saat sürer dedi yani beni kandırdı neyse bizbi başladık aparmanın içinde yıkıcağız yaa önce binayı yıkadık ( tabiri caizse :KK52::KK52::KK52:) sonra halılara geçtik 4 halı ama defalarca yıkandı işte bitti ama biz de bittik o yüzden bi duş alıp yatucam geçmişi okuyamadımm :KK50::KK50::KK50::KK50: ama çok yorgunum affolaaa hemencecik menümü yazayım sabah cumaaa inşallah eksileriniz bol olurr

sabah
aç karnına 2 bardak su
bir kk süzme peynir
iki zeytin
iki dilim kepek ekmek

ara
bir nescafe 3 bir arada
bir kayısı
bir şeftali

öğlen
bir porsiyondan az yalancı köfte yemeği ( dövülmüş buğdaydan yapılıyorr sarımsaklı yoğurt ile)

ara
bir bardak form çayı

bugün iki buçuk litre su içtimmm sabah da sporumu yapmıştım 50 dk

hepinizi kocaman öpüyorummmm hem de çok özledimmm :KK19::KK19::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

sabah bildirim yapıcammm hadi bakalımmmm hayırlı gecelerrr canlarımmmm

Aynurum cücüşüm yarın gidiyorsun değil mi eşim kontenjanlarda ilgili bişeyler söyledi de aracaktım seni siz şirketle mi gideceksiniz

X