- 24 Kasım 2010
- 4.915
- 303
Canim benim hosbuldum :))) evet 88 leri gormek cok guzel ama bunu birde diyetisyenime anlatabilsem :)) kendisi nerdeyse benden cok uzuluyor veremedigimde yada az verdigimde. Ben 10 haziranda resmi olarak basladim diyete yani 3 ay bitti ancak 7 kilo falan oldu iste. Ona gore o listelerle en az 13 kilo vermem gerekiyordu ama zavallim benim kacamaklarimi bilmiyorki :)) ben ona basinda dedim ama o anlamak istemedi. Dedimki hayatim bak ben bu kilolari bir sekilde verecegim koydum kafama ama ayda 4 kilo ama ayda 1. 2 senede surse senide birakmayacagim merak etme dedim. Ben sadece listelere uyarak 1 sene geciremem dedim. Arada kacamak yapmazsam mutlu olamam dedim. Zamanimiz 1 ay degilki dedim. Ben kismetse 1 senede 30 kilo vermeyi hedefliyorum dedim. Oda sIk disini 6 ayda bitirelim diyor. Kim istemezki 6 ayda bitsin bu cile. Ama benim en sevdigim sey yemek yemek yedirmek misafir agirlamak :))) ahhh ahhh boyle iste bir soyle bin isit sevgili arkadaslarim. Ama ben boyle mutluyum arada kacirmam sart :))) kararliyim mutluyum kendimi kasiyorum evet ama cok fazla degil. Suandaki listem; sabah 2 kk yy peynir 2 dilim ekmek domates vs. Arada bir meyve. Oglen 3 kofte buyuklugunde et 1 kase yogurt yada ayran 2 dilim ekmek. Arada 2 meyve 2 biskuvi. Aksam 8 yk sebze 2 kasik yogurt. Gece 1 meyve. Haftada en fazla 3 kere dondurma ye dedi. Ama gunduz ye aksam yeme dedi. Dondurma yersen 1 kase yogurt ve bir meyveni azaltacaksin gununden dedi. Boyle iste. Aslinda benim diyet gordugunuz gibi hayatimizin sonuna kadar beslenmemiz gereken dogru liste. Birde sporla destekleyebilsem biliyorum hizlanacak ama yemin ederim kolum kalkmiyor isten geldikten sonra. Bu yuzden sureci uzatiyorum kendi kendime. Ama memnunum hayatimdan. Seneye bu zamanlar bikini giyiyor olacagim ben bunu bilir bunu soylerim okadar :)) sevgiler sekerlerim opuyorum kocaman. :)))
Bu arada mutlucum mont gercekten super. Sanada cok yakisir eminim. Gule gule giy canim :))))
yeşimmmm bak ben napıyorum diyet listem yok ama bir kere diyetisyene gitmiştim onun öğütlerini dinliyorum verdiği yiyecekleri kendimce yorumladım. ha işe yaradı mı sanırım, yani umarım. çünkü kilo vermek mühim değil sağlıklı vermek lazım ve verdiğini almamak lazım. ilk başladığım tarih 1 nisan 2011. 108 kilo ile listeye girdim. 5.5 ay olmuş toplam 22 kilo verdim yaklaşık son ay biraz yalan oldu ama olsun. fark ettiğim seyleri paylaşayım bu dönemde;
su içmek pek mühim yaz kış 2.5 litrenin altına inmemek sart.
yeme düzeni ana öğünler ara öğünler bir düzen de olmalı, ana öğünler atlanmamalı özellikle.
günde 1 saat yürüyüş olmadı haftada en az 4 gün olmazsa olmaz.
saat 7 den sonraya akşam yemeğini bırakmamak çok iyi.
yemekler;
ben bir öğünde sebze ağırlıklı yersem diğer öğünde protein ağırlıklı yiyorum.
yağ ve ekmek sınırlamam var ama diğer seylerde kendime sınır koymadım yiyorum yani. örneğin sabah 1 dilim ekmek istediğim kadar peynir, domates vs. süt yoğurt hiç hesaplamıyorum ne kadar istersem yiyorum. yemeklerde de öyle sebze et çorba 2 tabak istersem yiyorum. ama pilav vs onlara dikkat ediyorum.
bir sabah tahıl gevreği müsli yiyorum bir gün klasik canım nasıl isterse onda da kaşık hesabı yapmıyorum. ama zamanla azalıyor.
tatlı yemiyorum yani önüme gelirse atıyorum dün ablamda baklava vardı 1 dilim hoppp yedim, yahut büskivi geçti elime atarım ağzıma. abartmadan ama. yahut özelm olarak gidip almam.
kuruyemiş en dayanamadığım sey az almaya çalışıyorum çünkü nerde görsem affetmem.
haftada en az 1 kere patlayacak gibi yediğim oldu genelde. o da haftasonu sınırlarında. durumum bu. haftasonu kahvaltılarımda genellikle sapıtık geçiyor az ekmek yemeğe çalışıyorum ama herşeyi çılgın gibi yiyorum. akşam dengeliyorum. hafta içi tekrar düzen.
bir de canım bişi istiyor diyelim bu aralar hamburger ama öyle fastfoodcuda değilde böyle iyi bir restoranda elle yapılmış istiyor canım. kendime 85 altına inince yersin diyorum bu ayda 1 denk geliyor yaklaşık. hedefim gerçekleşince mutlu mutlu yiyorum oturup en güzel sekilde.
yani 4 ay bu sekilde yaşadım özetle.