9 yavurusunu emzirirken bahçesinde katledildi !!!

Canım yaa, özel yetkili cemaatin ilgi alanı dışında bu konu, onların dininde hayvan hakkı yok maalesef ...

Başlığı dünden beri her gördüğümde okumaya cesaret edemiyordum. Çünkü gazetede gördüm zaten okuyamadım.
Hayvan denilince ben çok kötü üzülüyorum. Hele bunu yapan asla ve asla normal bi insan olamaz.
Bunu yapan insanın acıması duygusu yoktur. Acıma duygusu olmayan insan, insanlara da çok rahat zarar verebilir.
O yüzden psikolojik tedavi görmesi ve insanlardan uzak tutulması gerekir.
İçim yandı resmen. Bir deliden başka kim yapabilir ki aklı başında bi insan nasıl yapar yarabbim akıl alacak gibi değil bunu.
Ki ben böcek bile görsem öldüremem bir kağıtla alıp dışarı atarım. Biz kim oluyoruz da Rabbimizin yarattığı canlının canını alıyoruz.
Hemde bize hiçbi zararı olmayan hayvanlara bu nasıl yapılır. Zararı olsa bile öldürmeden farklı yollarla uzaklaştırılmalı.

Ayrıca acilen hayvanlara zarar veren insan kılığına bürünmüş yaratıklar için ağır cezalar uygulanmalı ve bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı.

canım bu barınak nerede ismini ve semtini belirtirsen sevinirim...

canım bu barınak nerede ismini ve semtini belirtirsen sevinirim...

Barınağın ismini ve semtini özellikle vermedim, barınakta çalışanlar bunu özellikle rica ettiler, çünkü güvenilir bir yer olduğunu duyan herkes topladığı hayvanları oraya götürüyor maalesef ki alacak yerleri yok ve imkanlar kısıtlı. Herkes bulunduğu bölgedeki barınağa gitsin ve orayı kalkındırmaya çalışsın diye uğraşıyorlar.

Çok teşekkür ediyorum, bu konudaki duyarlılığınızı ve gereğini yapabilmek için olağanüstü gayretlerinizi taktir etmemek ve imrenmemek mümkün değil...

Hepimiz kendi adımıza sizin gibi olabildiğimizde çok daha iyi şeyler olacaktır mutlaka.

Anlattığınız barınak, uzun zamandır duyduğum en güzel yerlerden biri ve sanki gözümü kapatmış ve hayal bir yer canlandırmışım gibi geldi. Paylaştığınız için ve en azından oradaki canların durumu bakımından içimizi rahat ettirdiğiniz için de teşekkür ediyorum.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da, suistimaller oluyordur mutlaka. Tamamen insanların veya görevlilerin vicdanına kalmış bir çok şeyler var. Ve bunlar kadar, eminim ki yazdığınız barınak misali, pek çok sorun ve eksikliklere ve ihtiyaçlara rağmen, kendilerinden ödün vererek, sadece bir görev değil insanlıkla bağdaştırarak birşeyler yapmaya çalışan bir dolu görevli de vardır mutlaka bilip bilmediğimiz.

Samimiyetsizlik olmasın yeter ki hiç birşeyde, önemli olan bu. Hayvanları Koruma adı altındaki yapılanmaların bazen neredeyse bütün enerjilerini, birilerini suçlamaya harcadıklarını görmek veya duymak ise bu işin ayrı bir üzüntü kısmı. Boş bir su kabı görünce bir zahmet (veya sizin de yaptığınız gibi gidip biraz yardım ediversinler) kendileri ziyaretleri esnasında olabiliyorsa dolduruversinler eğer kafeslerde böyle bir şey mümkün değilse de yardımcı hizmetlerde görevli arkadaşlara bildiriversinler. Ne olur ki? Haa bir de neden boş kabı görüyorlar ki ben onu da anlamıyorum? Sonuçta oradaki hayvanlar hala yaşıyor olduklarına göre demek ki birileri onlarla ilgileniyor. Neden kendileri kadar o su kabının düşünülemeyecek olduğu gibi bir kanıya kapılıyorlar acaba? Ne gerek var ki? Madem bu konuda bir sivil toplum örgütlenmesi üyesi olmuşlar, onların mümkün olan hergünlerini oralarda hizmet ederek geçirmeleri gerekmez mi? Aksi taktirde ne anlamı kalır ki böyle bir konumda olmalarının?

Ucuz kahramanlık yapmak en kolayı tabi...

Bir ressam büyük bir şehrin en işlek caddesine, kocaman bir resim asmış. Yanına da kocaman bir yazıyla "Resimde yanlışları işaretleyin" diye yazmış ve boya ve fırçaları bırakmış oraya.

Gece el ayak çekildiğinde gördüğü manzarayı tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım. Evet resmin üzerinde hiç boş yer kalmamış ve tabi ki işaretlerden dolayı resim de artık görünmez haldeymiş.

Ertesi sabah daha önceden yaptığı aynı resimden, bir tane daha asmış koca binanın duvarına.

Ve bu defa yanıbaşına şunu yazmış. "Lütfen resimdeki yanlışları düzeltin"...

Sonuç: sanırım tahmin edebiliyorsunuzdur. Evet, resim üzerinde en ufak bir fırça darbesi veya işaret olmaksızın aynen olduğu gibi duruyormuş o günün gecesinde...

Konu dışı gibi oldu ama şu barınaklardaki boş su kabı için feryat figan, bahsettiğiniz şekilde canı gönülden ve herşeyden önce insan oldukları için buralarda emek veren insanlara karşı dahi ucuz kahramanlık yapmaya kalkanlar ve benzerleri, bana bu olayı çağrıştırır hep... Kıssadan hisse ...

Bir insanın olumlu birşeyi eleştirip, olumsuz yanlarını ortaya koyabilmesi için önce çok daha fazlasını kendisinin yapıyor olması lazımdır... Yoksa en kolayı, adı eleştirmek bile olamayacak şekilde can sıkıcı bir şeyler üretmektir... Zaten yeterince sorun varken, birilerinin ekstradan sorun olmak için yollara düşmesinin manası ve gereği hiç yok...

Komşumuz için kötü düşünmek istemesem de, buradaki yorumlarda bahçeye bir kap su veren üyenin, kabı bağladığı kurdelanın bile koparılmış olduğunu üzülerek yazmasını okuyunca, galiba sizin de söylediğiniz gibi dikkat etmek gerekecek, en doğrusu da bu...

Kendimiz dışındaki insanlardan yiyecek kabul etmemesi konusundaki eğitim önerinize de ayriyeten teşekkür ediyorum. Şu an bir müddet, önemli başka nedenlerden ötürü gündemime alamıyorum, ancak en kısa sürede ve birinci öncelik olarak bu konuda gereğini yapmamız onun için en iyi şey olacak.

Ne kadar dikkat etsek de, bazı nedenlerden dolayı zaman zaman mecburen gün içinde yalnız kalabiliyor ve ayrıca terasta çok daha rahat ediyor ve seviyor orayı. Hem bu bakımdan, hem de yarına çıkacağımız belli değil Allah gecinden versin veya Allah korusun ama bizlerle ilgili bir problem olursa, o daha 7 aylık ve önünde uzun bir ömrü var. Bu konuda alacağı eğitim onu ileride karşılaşabileceği böylesi bir durumdan korumak adına çok önemli. Sağolun uyarılarınız ve tavsiyeniz için.

Dünyanın ve üzerinde yaşayanların hakettiği değeri bulduğu, sevgi, saygı, paylaşmak, mutluluk, merhamet, vicdan ve barış dolu günler umut ve temennisiyle...

Saygılarımla...

- Sahipli bir hayvana gerekli bakım yapılmıyor , sahibi tarafından kötü davranılıyor ne yapmam gerekir ?
Sahipli bir hayvanı kişiye ait ev, bahçe, dükkan gibi yerden siz bizzat alırsanız suçlu durumuna düşersiniz.
5199 sayılı HKK'nu yönetmeliği ilgili maddelerince İl Çevre ve Orman Md.lüğü ile birlikte denetlemeye giderseniz ,şartların kötülüğünü tespit eder ve Müdürlük tutanakla el koyar ve size veya bakımevi yetkililerine tutanakla verir. Sahibine de idari para cezası keser. Eğer mekanda kimse yoksa ve hayvanın hemen alınması gereken bir durum varsa polis ile alınır.

Bende bugün araştırdım ama delil olması çok önemliymiş.

Bir gün Ahmed Rıfâi hazretlerinin paltosunun eteğinde, kedisi gelip uyudu. Namaz vakti geldi, kediyi uyandırmaya kıyamadı. Bir süre onu şefkatle seyretti. Uyanmayacağını anlayınca kedinin yattığı yeri kesip namaza gitti. Geldiğinde kedi uyanıp oradan gitmişti. Kesik parçayı paltosuna dikti.

böyle insanların böyle devamıyız işte.

ANCAK :

Allah, insanlara merhamet etmeyene rahmette bulunmaz.

Buhâri, Tevhid 2, Edeb 27; Müslim, Fedail 66, Tirmizi, Birr 16

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…