9 yaş covid

Tabi ki ben de vermem hele ki ilaç tavsiyesi Allah muhafaza yanlış bile anlasa neler olabilir.
Üstelik böyle platformlarda bitki çayı bile tavsiye etmek sıkıntı.
Ama covidde bu ibupofen grubu baya tartışıldı zaten.
Çoğu hekim de tavsiye etmedi buyukler için bile.
O yüzden söyledim ben de.
 
anlıyorum ancak ilk mesajınız bu şekilde değildi maalesef.

''bir de biri şöyle yazmış,asla yapmayın'' tarzı bir şey demişsiniz,üstüne parasetamolun saatini bile yanlış yazarak bilgi vermeye çalışmışsınız.

ben yorumumda dönüşümlü ilaç kullanımı için ne demişim? ''gerekirse'' demişim.

günde 4 kez (çocuklarda) istenilen bir ateş düşürücü verilebilir,ancak 4 'ten fazla kez ilaç almak gerekiyorsa bunu farklı ilaçla yapabilirsiniz.

eğer tek ilaçla düşmüyorsa ateş,bu biraz inatçı bir ateştir değil mi? ondan dolayı başka bir ilaçla desteklenir ki ateş düşsün. zira daha önce belirttiğim gibi ibuprofenlerin ateş düşürücü etkisi parasetamolden kat be kat fazladır.

dönüşümlü ilaç kullanımı konusunda doktorlar arasında belirli bir konsensusa varılamadığı için, her doktor kendi tecrübesine,klinik ve hasta bilgisine göre tedavi verir.

ortada malpraktis olmadığı ve hastaya zarar verilmediği sürece, farklı yöntemlere yanlış denilemez. her doktorun klinik bilgisi ve tarzı farklıdır.

örneğin taşikardi olduğunda ben adenozin veririm,kitabi bilgi olarak adenozin ilk tercih edilecek ilaçtır,ancak çoğu doktor onun yerine diltizem de verebiliyor ve hasta düzeliyor. taşikardi bitiyor. hastaya herhangi bir zararı da dokunmuyor. ne demek istediğimi anlatabildim mi? bu doktorun kendi tarzıyla ilgili bir şey.

''Ateşi baya etkili bir şekilde düşürdüğü için vücudun savunma hücreleri afalliyor halk diliyle.'' demişsiniz. böyle bir şey yok.

ateş vücuttan salınan sitokinler yüzünden oluşur. yani vücudun kendisi ateşi üretir. covid'te ölümün nedeni sitokin fırtınasıdır. bu bahsettiğimiz ibuprofen gibi NSAİ 'ler de antiinflamatuar,yani iltihap kurutucu (halk diliyle) ilaçlardır ve sitokin fırtınasını engeller.

üstelik pıhtılaşma kaskadını da baskılayarak pıhtı atma ihtimalini azaltırlar.

bu yüzden ateş durumunda aşırıya kaçılmadıkça bu tarz ilaçlar kullanılabilir.

şimdi size uzun uzun patoloji anlatmak da olmaz,kısaca şöyle söyleyeyim, ateş düşürücüler doğal bağışıklık yani nonspesifik yanıtı inhibe ederler.

ancak vücudun temel savunması kazanılmış yani spesifik bağışıklıktır. bunu da t ve b lenfositler oluşturur. ve NSAİ'ler bunları inhibe etmezler.

bağışıklığı baskılama şu bakımdan doğru, aşı olduktan sonra NSAİ kullanmayın deniliyor . hani başlangıç immün yanıtını baskılamasın diye. ancak bir sürü makale okudum ve hiçbirinde NSAİ kullanıldığında oluşan antikor titresi azalmıştır gibi bir sonuca ulaşılamamış. henüz kanıtlanmamış,havada bir bilgi yani. tahmin diyebiliriz.

ayrıca ateş ilk etapta faydalı olsa da fazlası vücuda zararlıdır. epileptik nöbetlere neden olabilir. bu yüzden 39'lara varmasını istemeyiz. yani dediğim gibi tek ilaçla ateş düşürülemiyorsa başka bir ilaç eklenebilir.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. benden yaşça büyük çok değerli hekimler var, tecrübeleri çok kıymetli,mutlaka faydalanırım,her daim,ancak tüm okuduklarımı birleştirip kendi tarzımı oluştururum her doktor gibi. hastama zarar vermiyorsam,bunda sorun yoktur.

bir de siz hem kombinasyona karşı çıktınız hem de ibuprofenlerin çocuklara tek başına bile verilmemesi gerektiğini söylediniz. kombinasyon konusunu açıkladım,ancak ibuprofen 4 aydan büyük herkeste özel durumlar olmadıkça kullanılır. bu su götürmez bir gerçektir. bu konuda da otorite gibi konuştunuz,o yüzden değinmek istedim .

yani sonuç olarak hekimlerin yarısı kombine etmeyin diyorsa yarısı da kombine edebilirsiniz diyor. uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur :)
 
Daha kimse ustune yazamaz :)
 
Merhaba nasıl oldu çocuğunuz? benimkine de sınıfından bulaştı siz test verdiniz mi pcr?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…