9 yaş covid

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Merhaba,çocugu covid gecirenlerden tavsiye istiyorum.Ates dusurucu disinda tedaviye yardimci önerileriniz var mi?Atesimiz 4 saate bir cikiyor,bogazda agri var.Dr pediatrik surup ve antibiyotik verdi.Cok panikledim ben

Test yapıldı pozitif mi çıktı geçmiş olsun Allah şifa versin bol bol su içsin ada çayı ıhlamur tarzı şeylerde verebilirsin.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

acil şifalar diliyorum. korkmayın sakin kalın , panik olayları daha da kötüleştirir. bol bol sıvı tüketin . meyve sebze yi fazla tüketin .

Merhaba,çocugu covid gecirenlerden tavsiye istiyorum.Ates dusurucu disinda tedaviye yardimci önerileriniz var mi?Atesimiz 4 saate bir cikiyor,bogazda agri var.Dr pediatrik surup ve antibiyotik verdi.Cok panikledim ben
Maalesef uygulanabilecek tedavi belli.. semptomatik tedavi yapacaksınız. Ateş düşürücü, ağrı kesiciler ile rahatlamasını sağlayacaksınız.

beslenmesine ve sıvı alımına dikkat edin. İstirahat etsin.

2 li ateş düşürücü verdiyse dönüşümlü kullanabilirsiniz ama genelde tek ilaç yeterli oluyor.

üzülmeyin, çocuklar bizden daha hızlı atlatıyorlar. Sabırlı olun, geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Okula giden bir çocuk annesiyim. Geçtiğimiz yıl, en azından çocuklara bulaşmıyor diye kendimizi avutuyorduk. Şimdi çocuklarda da sıklıkla görülmeye başladı. İnşallah hemen iyileşir çocuğunuz. Allah şifalar versin.

Okuldan bulasti malesef ogretmeni pozitif

Çok geçmiş olsun geçen sene kızım 3 yaşında geçirdi, antibiyotik ve ateş düşürücü dışında takviye doktor tavsiyesiyle karamürverli vitamin kullanarak geçirdik, bol bol protein tüketmemizi söylemişlerdi ek olarak, korkmayın inşallah çok çabuk atlatacaktır

Geçmiş olsun bol sıvı alımına özen gösterin. Merak etmeyin çabucak atlatacak inşallah..

Okuldan bulasti malesef ogretmeni pozitif
Offff o zaman birçok çocukta da olabılır..Allahım hepsini bütün dünyadaki çocukları korusun Gerçekten aklım almıyor ne olacak? Nasıl olacak böyle? İnşallah atlatacak cocuklar daha hızlı atlatıyor dıyorlar...Allahım şifa versin inşallah

Çocuklar için çok ihtiyaç olursa parasetamol içerikli ateş düşürücü kullanın ibupofen grubu dolven, ibufen, pedifen gibi ateş düşürücüler sakıncalı.
Çocuk doktorumuz ve daha bir sürü doktor bu konuda açıklama yaptı.
Hele ki üstte biri dönüşümlü verin demiş en tehlikelisi de bu.
Sakın dönüşümlü vermeyin sadece parasetamol grubundan birini 8 saatte bir olacak şekilde o da.
Fazla verirseniz karaciğer için sıkıntı.
Bu yetişkinler için de geçerli.

Geçmiş olsun.

Dönüşümlü verin diyen benim ve ben doktorum

Belli bir doz vardır karaciğer için, eğer aşılmazsa karaciğeri bozmaz.

parasetamol ve ibuprofenin etki mekanizmaları farklıdır ve ibuprofenin ateş düşürücü etkisi parasetamoldan kat be kat fazladır.

tek ilaç genelde yeterli oluyor ancak inatçı, düşmeyen ateşte parasetamolun yanına ibuprofen de kombine ediyoruz

ha bir de yetişkinlerde parasetamol 4 saatte 1 kullanılabilir. Yanlış biliyorsunuz.

çocuklarda da yenidoğan döneminde ibuprofen zararlı olabilir ancak 9 yaşındaki çocukta kullanılabilir gayet de

Çocuk doktoru musunuz?

çocuk doktoru olmama gerek yok,ateş tedavisi her hekimin bilmesi gereken bir durumdur .

ancak endişelenmeyin, babam 32 senelik çocuk doktoru ama, 4 ayın üzerindeki çocuklara gayet de ibuprofen reçete ediyor,merak etmeyin
Yok ben genel verilmesinden bahsetmedim.
Yetişkinlerde de çocuklarda da covid durumunda kullanımından bahsettim.
Bu konuda baya konuşuldu.
Çünkü aşırı etkili bilirsiniz prospektusu epey uzun yan etkileri fazlaca.
Ateşi baya etkili bir şekilde düşürdüğü için vücudun savunma hücreleri afalliyor halk diliyle.

Evet çocuklarda kullanılıyor normalde ama yirmi kilo altında doz hesabı çok hassas olduğu için tercih edilmemesi daha uygun diyor doktorumuz.
Ödem sökücü olduğu için sadece kulak ağrısında müsade ediyor.
Yani benim ondan ogrendiklerim bunlar.
Belki babanız da tanır kendisini.
Kadir Tuğcu ismi.
Yıllardır onun tavsiye ve tedavileri ile büyüttüm çocuklarımı.
Hani yanlış birşey de söylemek istemem.
Sadece dönüşümlü kullanılmasına çok karşı.
Ayrıntısını ve sebebini öğrenmek isterseniz kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.
Yanlış anlamayın bilmiyorsunuz diye demedim bunu belki farklı düşünüyor sizden ve neden böyle düşünüyor belki onu anlamak için.
Bilimin sınırı ve sonu yoktur sonuçta.

Aşağıda anlattım.
Çocuklarımın doktoru bu şekilde önermiyor bazı çocuklarda bazı sıkıntılara şahit olduğu için.
Yoksa ne haddime.
Dediğiniz gibi bazı çocuklarsa sıkıntılar olabiliyor bazılarında olmuyor. Biz çocuklarımız o anda hangi ilaca ihtiyaç duyuyorsa doktorların söylemesiyle bilgi sahibi oluyoruz. Bu yüzden benim çocuğuma verilen ilaç ve kullanma talimatı başka bir çocuğa uygun olmayabilir. böyle konularda bu bilgileri vermekten her zaman çekinirim. Allah korusun çok daha farklı sonuçları olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…