Lise Yorum ve Soruları 9.sınıftaki oğlumuzu sınıfta kalmaktan nasıl kurtarırız?

pluton009

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
139
4
296
İstanbul
Merhaba öğretmen arkadaşlar ve öğrenci anneleri. 9.sınıfa giden erkek çocuk annesiyim.Birinci dönem 7 zayıfı vardı ve ilk yazılılarda zayıf geldi.İkinci dönemin başından beri etüt merkezine gidiyor konuları anlıyorum diyor fakat yazılılar yine zayıf.Sınıfta kalmasını istemiyorum ne yapmam gerekiyor? İlköğretimde iyiydi aslında zeki bir çocuk, istedikten sonra yapabilecek biri. Okuldaki öğretmenlerle görüştüğümde de hiçbir yönlendirme alamıyorum, ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm.

çok üzerine gitmemeye çalışın ama üzgünüm çok fazla yapabileceğiniz bişey yok. ergenlik dönemi çok olağan bu durum.. onun derslerinden çok bu dönemi bir an önce sağlıklı atlatması lazım. sosoyal çevreniz ne durumda bilemiyorum ama o artık sizin pırıl pırıl çocuğunuz olmaktan bir delikanlı olmaya doğru değişiyor. eskisi gibi olmadığını görüp şaşırmanız normal ama ondan da eskisi gibi olmasını bekleyemezsiniz..sabredip güven duygunuzu hissettirmeniz önemli.. umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer..

Benim kardeşim de geçen sene aynı sorunu yaşamıştı
biz derslerde zorluk çekiyor sanmıştık dersaneye ve etüt merkezine de gidiyordu
ama normal çalışırken problem yok yazılılarda sorun yaşıyordu
annemim bi arkadaşı psikolog
bi süre ondan yardım aldık bildiklerini gerçekten yazılıya taşıyamıyordu
sonra ikinci dönem toparladı hepsini çok şükür hatta hiç beklemediğimiz birşye yaptı teşekkür aldı
umarım sizin sorununuz da en kısa zamanda hallolur.

Çok teşekkürler siz atlatmışsınız çok şükür darısı başımıza.Psikoloğun ne gibi desteği oldu neden yazılıya taşıyamıyormuş biraz daha açabilirseniz sevinirim psikolog sanırım sizin yaşadığınız şehirde yoksa bizde irtibat kurmak isterdik.

Çok teşekkürler şimdiye kadar öyle yaptık ama gidişat gerçekten kötü sınıfta kalacak bir çocuk değilken pisi pisine kalmasını istemiyorum.Sonuçta yaşıtlarının hepsi ergen, bizde ergendik ama sınıfta kalmadık.

Evet bursada ama isterseniz yardımcı olmasını isteyebilirim.
Ama bize bunun her geçiş dönemindeki gencin yaşadığı bi sorun olduğunu söylemişti
Bu şekilde yardım alan çok fazla genç var demişti,kardeşim sınavlarda kendini kapana kısılmış hissettiğini söylüyordu,çok kasıyormuş kendini
''acaba ne sordu gerçekten istediği cevap bu mu?'' diye düşünmekten sınava konsantre olamıyorum diyordu :)
Psikolog evde birlikte çalışmamızı önerdi,bazı testlerden klasik soru derleyip onu evde sınav yapıyorduk.
iki hafta bu şekilde devam ettik,bi de derslerde düşme yaşadıktan sonra arkadaşlarından da kopmaya başlamıştı okuldan soğumuştu.Gerçekten zor bi dönemdi ama bu iki hafta boyunca evde yaptığımız sınavlar onun özgüvenini geri getirdi sanki
sonra herşey düzeldi çok şükür
Ama psikolog kesinlikle zorlamayın sadece bu durumum geleceğini gerçekten kötü etkileyeceğini açıklamaya çalışın demişti
sonuçta sınıf tekrarı yapması sınıf arkadaşlarından kopup kendinden bi yaş küçük bi dönemle okula devam etmesi,zaten var olan bi arkadaş grubunun içine girmek zorunda olması demek.bu da çok yıpratıcı olur Allah korusun.Elimden ne gelirse yardımcı olmak isterim sıkmayın canınızı mutlaka düzelecektir.

Son düzenleme:

onlardan bizlerden çok farklılar.. durumunuz varsa özel dersi öneririm etütü merkezinden daha kısa ve soruna müdahale eden bi çözüm olur.. ama dediğim gibi bu sınıf geçmesine çözüm olur sadece..

onlardan bizlerden çok farklılar.. durumunuz varsa özel dersi öneririm etütü merkezinden daha kısa ve soruna müdahale eden bi çözüm olur.. ama dediğim gibi bu sınıf geçmesine çözüm olur sadece..

Evet özel ders düşünüyorum yalnız buradaki sorun kendi kendine çalışmıyor olması sanırım.Ben işte oluyorum o evde yalnız çalışmıyor tabi ki. Konu tekrarı yapmıyor bence evde onun başında bir iki saat durup konu tekrarı yaptıracak bir öğretmen veya üniversite öğrencisi arkadaş daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Benim oğlumun sınavlarda yapamaması kasmasından değildir tam tersi çok rahatlığından tam anlamıyla çalışmamış olmasından kaynaklanıyordur.Konuyu anladım diyor ama hiç soru çözmüyor yardımcı kitaplar tertemiz duruyor ilk günkü gibi.Temennileriniz için çok teşekkürler.

bence bu saatten sonra yapılabilecek pek de bir sey yok bu durumu kabullenmeye calsıın siz de 9.sınıf zor bir dönemdir tam anlamıyla bocalama dönemi.liseye gelmiştir cocuk liseli havasındadır ve arkdas ortam ıcok önemli hem derslerinde hem de kişiliginin olusumunda.ben gözlemlerimden yola cıakrak yazıyorum bunalrı.ilk dönem zaten okula göre aynı olan durum sudur snınıfın cogunlugu kötüdür.cünkü ilkögretmden cıakn cocuk liseye adepte olma,arkdaslarına alısma,okul alısma,ögretmnelerine alısma vs. gib ibir sürü sıkıntıalr yasar bu durumda onu etkiler .yani ilk dönemdeki basarısızlıgında etkili olan faktörler bunalrdır.ancak 2. dönemki basarısızlıgı tamamiyle kendi basarasızlıgıdır.cünkü bu adepteiuyum sürecini gecmiştir ve co kfazla uyum sagladıysa gene sıkıntı vardır cocugunuz öyle mi okula gitmekte cok istekli m iarkdaslarına cok bagımlı mı mesela.yani ders dısında amaclarla okula gelebilir.ama geneline bakarsak 7 zayıf kurtarılamayacak bir karne değildir.bunun daha 2. sınavı var ve 3. sınavı oal ndersleri de var ayrıca yaz döneminde sorumluluk sıanvları da mevcut.umarım kurtarabilir.ama gittigi okul cok önemli egitim sisitemimizdeki aksaklıkalr bütün bozukluklar ortada bunun hangi birini konusayım simdi.eger ögretmenleri sık değiştiyse(ücretli ögretmen dedigimiz sey)bu durum cok norma ldiyorum ben

Cevabınızı okurken ilk cümlede çökerttiniz ben ama yazının sonlarına doğru geri ümidim geri geldi.Haklısınız 2.dönem kendisinden diyorsunuz ama 1.dönem sonunda sınıfı dağıtıldı ve arkadaşlarının hepsi başka sınıflara gitti, öğretmenlerin hemen hemen hepsi değişti.O nedenle adapta dönemi maalesef bu dönemde de yaşıyoruz sonuçta yeni öğretmenlerin soru şeklini bilmiyor.

Ben liseye gidiyorum 7 zayıfı kurtarmak zor 1 sınıfta 3 zayıfla sorumlu geçer geçmesi için sözlü notunu yüksek tutması gerekli 4 zayıfı kurtarsa yine geçer.

bu saatten sonra yapcak hıc bıseyı yok anca sorumluluk sınavlarından ortalamayla gecebılır ama 9. sınıf yıl sonu notu cok onemlı secıcegı bölüm açısından ben olsam tekrar ederdim..

Benim oğlumda bu sene liseye başladı ,bocalamasın diye dershaneye verdik.9.sınıfta dershanemi olur diyenler var ama bence 9. sınıf çok önemli çünkü çocuk birden başka başka dersler görüyor ,inşallah üstesinden gelir

Allah yardımcınız olsun.Dershaneyle ilgili iyi yapmışsınız.Çok sıkı tutun sürekli tekrarlarla ilerlesin.

Oğlunuz sınıfı geçti mi ?

Ben de 11. sınıf sayısal öğrencisiyim , öncelikle oğlunuz sınıfını geçmiştir umarım , tekrar yapıyorsada okulda gördüğü konuyu tekrar ettiğinden ve bi sonraki konuya hazırlıklı gittiğinden emin olun böylelikle hem derse katılımı artar hemde konuyu tam anlamıyla kavramış olur . Konuyu anlayıpta sınavlarda yapamamasının nedeni tekrar yapmıyor olmasıdır veya tekrar yapıyorsada sınav kaygısı var demekktir . Sınav kaygısının nedeni ise tam anlamıyla sınava hazır olmadığının göstergesidir yani oğlunuz tekrar yaparsa ve pekiştirmek için bir kaç test çözerse o konuyu unutmaz tabi bu söylediklerimi sadece 9. sınıf için değil her sene yapmalı.

Teşekkürler evet oğlum sorumlu olarak da olsa zar zor geçti.İşte sorun orada zaten tekrar yapmıyor, yapamıyor. Sanırım dikkat dağınıklığı var bu konu ile ilgili doktora gideceğiz.Size de eğitim hayatınızda başarılar siz bu kadar olayın bilincinde olduktan sonra istediğiniz yeri kazanır istediğiniz mesleği başarıyla yaparsınız.

9. sınıftaki öğrenciyi haziranda sınava bırakıolar..eğer geçemezse ağustosta tekrar girior 3 tane zayıfı kalırsa geçiriolar..ama sorumlu olarak geçio ve ocakta tekrar giriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…