• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 9 aylık bebek ve çözülemeyen kahvaltı sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cnmkzm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
518
154
333
Hakkari
merhaba...bu sorunumuzu 1 ay öncede buraya yazmıştım ve tavsiyelerinizi uyguladım ancak sadace bikaç gün uyandığında kahvaltı yedirebildim...ısrarla önce süt içmek istiyor.tabi azcık süt içse bile kahvaltı yemek istemiyor... kızım 9 ayını tamamlamak üzere ve ben hala kahvaltı öğünü oluşturamadım...yumurta ve peyniri hala çorbalara katıyorum...oda herzaman değil...diğer öğünlerde sorun yok...ben nerde hata yapıyorum anlamıyorum...bizim durumumuzda olan var mı,yoksa biz tek miyiz?mafoldumbenmafoldumben....

yanlız değilsin benim kızımda kahvaltı yapmak istemiyor ne verirsem çıkartıyor bu durum beni çok üzüyor diyer yemekleri yiyor ama kahvaltı yapmayı hiç sevmiyor :(

kesinlikle yanlız degilsiniz bende aynı durumdayım:((((kahvaltıda kasık maması verıyorum onunda bı faydası yok kı ne yumurta nede peynır sevıyor verdigim zamanda cıkarıyor...

cokacimcoook simdi söyleyeceğim tarif ananemin anasından ananeme anneme bana bu yasıma kadar 5 torun torunun cocukları resimdeki canawar we tawsiye edilen kişiler tarafından fewkaladenin fewkinde bulunmustur bi bisküwi tabii bebe olanı en büyük tercih,miz
peynir zeytin ezmesi yumurta bal pekmez koymuyoruz sütle pekmez birbirini öldürüo recel süt muz aklınıza gelebilecek onun yemediği herseyi gözünü önünde sütle ezip yedirioruz tabiii gözünün önünde derken ona sadece bebe bisküwisi we süt yada muz nasip olcak garibime öyle kakalayacaksınız sempatiksalakcinni ?bu karısımımızıda baktın yemio örnegin danino kutusunu folyosunu yırtmadan cıkartcaz yeni danino ürünü die kakalanacak hero baby kawanozları meywe püresi sanacak aman iste ne entrika warsa onu yedircez benim canawar hala daninonun yeni ürünü sanıyor :teselli: aayy kızlar taze meywe suyu sıkıpta o piipetin girigi delikten içine döküp içirdigimi bile bilirim daha neler görceksiniz :çok üzgünüm:cokacimcoook

benim kızım 11 aylık ben şimdiye kadar klasik kahvaltı tarifini bir gün olsun yediremedim. bulamaç yemiyor kızım. yumurta da yemiyor ama maşallah özellikle kaşar peynirini çok seviyor. ben çok zor durumda kaldığımda sabahları cicibebeli danino yediriyorum. kimse bana kızmasın hiçbir şey yememesinden iyidir. bunun dışında salatalık seviyor onu veriyorum. poğaça, sigara böreğini parçalayıp veriyorum bunları da yiyor. peynirde dediğim gibi bir problem yok ama yumurta yediremiyorum ve hiç de üzülmüyorum açıkçası. peynir yemeyen daha da kötüsü süt içmeyen yoğurt yemeyen bebekler var hiçbirinin de bir problemi yok. yemiyorsa kendi bilir, zorla bir şey yedirecek halim yok. poğaçanın üstünde yumurta var diye kendimi avutuyorum. canınızı sıkmanıza gerek yok. hiçbir şey yemiyorsa yayla çorbası içirin sabah kahvaltısında bu da yenebilir. hiç yoktan iyidir.

ha bir de unutmadan sütlü pekmezli peynirli kahvaltı mamaları var. tadları çok güzel onun içine yumurtayı parçalayıp koyabilirsiniz. ben bazen bu şekilde kandırabiliyorum kızımı.

benim kızım 11 aylık ben şimdiye kadar klasik kahvaltı tarifini bir gün olsun yediremedim. bulamaç yemiyor kızım. yumurta da yemiyor ama maşallah özellikle kaşar peynirini çok seviyor. ben çok zor durumda kaldığımda sabahları cicibebeli danino yediriyorum. kimse bana kızmasın hiçbir şey yememesinden iyidir. bunun dışında salatalık seviyor onu veriyorum. poğaça, sigara böreğini parçalayıp veriyorum bunları da yiyor. peynirde dediğim gibi bir problem yok ama yumurta yediremiyorum ve hiç de üzülmüyorum açıkçası. peynir yemeyen daha da kötüsü süt içmeyen yoğurt yemeyen bebekler var hiçbirinin de bir problemi yok. yemiyorsa kendi bilir, zorla bir şey yedirecek halim yok. poğaçanın üstünde yumurta var diye kendimi avutuyorum. canınızı sıkmanıza gerek yok. hiçbir şey yemiyorsa yayla çorbası içirin sabah kahvaltısında bu da yenebilir. hiç yoktan iyidir.

ha bir de unutmadan sütlü pekmezli peynirli kahvaltı mamaları var. tadları çok güzel onun içine yumurtayı parçalayıp koyabilirsiniz. ben bazen bu şekilde kandırabiliyorum kızımı.
:sm_confused: :sm_confused: CNM SALATALIK WERME BEBEGE SALATALIK MİDEDE EN ZOR ERİTİLEN YİYECEK 2 3 SAATE KADAR DURUYOR DİYETLERDE DR TAWSİYE EDERYE TOK TUTTUGU İÇİN süprizzzzz İSTEDİGİ ZAMAN MUTLAKA YİYECEK BEN HİÇ ZORLAMAM MECBUR ACIKCAK COCUKLARDA BİRAZ DESPOT OLMAMAK GEREKİO KEYFİ BİLİR YEMEDİ DİE ACLIKTAN ÖLCEKTE DEĞİL :dance:

bana doktorumuz bebek hergünm aynı şekilde yemez 1 öğün 1 kaşık yer bir öğün iki kase yer demişti ve gerçekten öyle dikkatli takip ettim..kahvaltımızı bazen 2-3 gün üst üste bulmaç yiyourz sonra tiksiniyor bu sfer 3-4 gün tek tek ağzına verip yadiriyorum herzamn değişiyor bazen hiç kavhaltı sevmiyor sevdiği çorbayı yapıp yediriyorum öğün atlamsından ve aç kalmasından iyidir..bird edoktorumuz herşeyi reddettiği günlerde aç kalmasın sizin yediğiniz yemeklerden yiyorsa onlardan ver demişti baharatsız ve tuzsuz. artık onunda yiyebileceği ihtimaline göre pişiriyorum yemekleri ..oğlum 8.5 aylık bu arada

cevaplarınız için çok teşekkür ederim...kahvaltıyı farklı şekillerde vermeyi çok denedim...hazır kahvaltılar,farklı bulamaçlar,tek tek verme vs...ama istemiyor illa süt içecek...benim korkum böyle devam etmesi...sizce bu durum daha ne kadar sürer,birgün kahvaltıda farklı bişey yemeyi ister mi acaba?:çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015:

cnmkzm, benim kızım bir de kalabalık bir kahvaltı sofrasında ne versem yiyor gariptir. belki senin çocuğun da böyledir. kalabalık ortamda herkese bakar bakar yer. bir şey daha var çok saçma gelebilir ama çok denedim bence doğru. siz stresliyseniz "bu sefer yiyecek mi?" sorusu aklınızı kemiriyorsa o çocuk onu hissediyor.

bu arada süt derken mama mı yoksa normal süt mü? benim yeğenim de 4 yaşında hala kahvaltı sevmez süt içer illa. kabız oluyor sürekli o da. kahvaltıda yediği tek şey sarelle ve salatalık

benim kızında yeme sorunu var ancak annem 1 haftadır yediriyor ve yiyor sütlü bisküvili muzlu kahvaltı mamasının içine az peynir 1 kaşık rafadnaa yakın yumurtayı koyup eziyor ve yediriyor artık alışınca sade yedircem ama böylede yesinde

aynen benim kızım.. benimkdie 11 ayının içinde.. bulamaçı asla yemedi sevmedi .. aslıdna öyle kolay oluyordu.. ilk başlarda 1 hafta kadar öyle yedi.. sonrasında ağzına verince kustu yemedi:(şimdlerde de işte yumureta sarısı peynir ve oekez yiyor.. önceden 150 cc sütünü içiyor.. 1 saat osnrasındada bunalrı yiyiyor.. şimdilik böyle.. ama yeri geliyor bunalrıda red ettiği oluyor.. demek tek biz değilmişis bu durmda olan:(

biz kahvaltı sorununu başından beri yaşadık ve iki kez buraya taşıdım bu konuyu...yardımcı olan annelere tekrar teşekkürler...buraya yazdıktan sonraki gün yeni gelişmeler oldu...
şunu anladımki yeme sorunları konusunda yaratıcı olmak gerekiyor...
ben kahvaltı için birçok yöntem denedim,başarılı olamadım.kızım uyandığında sadece süt içmek istiyordu başka birşey denediğimde ilk kaşıkta ağzını açıp sonra kilitliyordu yemiyordu...sebze çorbasını çok sevdiği için sabah uyandığında bi deneyeyim dedim ve ilk denemede itiraz etmeden bir kase yedi.üstüne azıcık süt içti.bi kaç gün içine yumurta peynir ceviz katarak yedirdim üstüne azıcık süt...sonra akşam yatarken yediği muhallebiden yaptım onuda yedi...böylece sabah uyandığında farklı şeyler yiyebileceğini öğrendi ama şu klasik bebek kahvaltısı karışımını hiç yemedi... şimdi ise lokma kahvaltı deniyorum az yiyor ama ona da alışacağına inanıyorum ve üstüne sütünü içiyor...
umarım kahvaltı sorunu yaşayanlara bir faydası olur...

Back