9 aylık bebek kilo alımı

babymama

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2023
56
17
33
Hanımlar merhaba. Benim bebeğim 9 aylık. Kilo alımı çok az ek gıdaya geçtik ama sanırım bu yeterli değil aynı şekilde yavaş ilerliyor. Biberon mama da istemiyor. Muhallebilerine ara ara katıyorum ama bir şey değişmiyor. Ne yapacağım şaştım yardımcı olur musunuz tecrübeli anneler 🙏🏻

Doktora gösterin. Belki demir eksikliği iştahsızlık yapıyordur. Tahlil yapıp doğum kilosuna göre bebeğim gelişimi hakkında doktor yol gösterir. Gerekirse vitamin çinko demir yazar

Hanımlar merhaba. Benim bebeğim 9 aylık. Kilo alımı çok az ek gıdaya geçtik ama sanırım bu yeterli değil aynı şekilde yavaş ilerliyor. Biberon mama da istemiyor. Muhallebilerine ara ara katıyorum ama bir şey değişmiyor. Ne yapacağım şaştım yardımcı olur musunuz tecrübeli anneler 🙏🏻
Aynı durumdayız 9 ay 20 günlük bebeğim var doğum kilosu falan gayet normaldi ancak doğar doğmaz crp yüksekliği nedeniyle 1 hafta küvezde antibiyotik tedavisi gördü daha sonra 28 günlük iken rsv virisü nedeniyle ciğerlerine ulaşmak üzereyken tekrar yoğunbakıma alındı ve 10 gün tekrar yoğunbakımda tedavi gördü alerjik bir bebekti çoklu besin alerjisi süt yumurta kuruyemiş vs sadece anne sütü ile besleniyordu 5.ayda alerjisi açmaya başladık 8 aylık olduğunda herşey serbesti ancak kilo 7 ve 7.5 kilo aralığında ne yapacağımı şaşırdım iki farklı Dr götürdüm ikiside bir sorun olmadığını kilosunun düşük olduğunu ama şuan bişey gerekmediğini söyledi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 🤷‍♀️ Şaştım kaldım

Aynı durumdayız 9 ay 20 günlük bebeğim var doğum kilosu falan gayet normaldi ancak doğar doğmaz crp yüksekliği nedeniyle 1 hafta küvezde antibiyotik tedavisi gördü daha sonra 28 günlük iken rsv virisü nedeniyle ciğerlerine ulaşmak üzereyken tekrar yoğunbakıma alındı ve 10 gün tekrar yoğunbakımda tedavi gördü alerjik bir bebekti çoklu besin alerjisi süt yumurta kuruyemiş vs sadece anne sütü ile besleniyordu 5.ayda alerjisi açmaya başladık 8 aylık olduğunda herşey serbesti ancak kilo 7 ve 7.5 kilo aralığında ne yapacağımı şaşırdım iki farklı Dr götürdüm ikiside bir sorun olmadığını kilosunun düşük olduğunu ama şuan bişey gerekmediğini söyledi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 🤷‍♀️ Şaştım kaldım
Benimkinin 10 aylık kilosu 7200. Kötünün kötüsü var yani sıkmayın canınızı 😄

Benimkinin 10 aylık kilosu 7200. Kötünün kötüsü var yani sıkmayın canınızı 😄
Ayy inanın can sıkmak değil de ama neden diye düşünmeden edermiyorum boyu da kısa akranlarına göre doktorlar bebeklikte yoğun bakım süreci geçirip tedavi olduğu için 6. Aydan sonra kilo kaybetmeye başlar dedi ama bilemiyorum toparlamaya çalışıyorum kilosunu ama pek olmuyor sanırım hayırlısı artık ne diyeyim başka sorunlarla sınanmayalım inşallah cümlemiz de

Ayy inanın can sıkmak değil de ama neden diye düşünmeden edermiyorum boyu da kısa akranlarına göre doktorlar bebeklikte yoğun bakım süreci geçirip tedavi olduğu için 6. Aydan sonra kilo kaybetmeye başlar dedi ama bilemiyorum toparlamaya çalışıyorum kilosunu ama pek olmuyor sanırım hayırlısı artık ne diyeyim başka sorunlarla sınanmayalım inşallah cümlemiz de
Kuzum ben de sen gibi çok takıyordum inan. Belki daha çok. Çünkü seninkinden de zayıf benim kızım. Hatta zaman zaman gene kafama takılır… ama şöyle ki çocuğa yapılabilecek bütün testleri, tahlilleri yaptırdım. Eğitim araştırma hastanesine götürdüm. Sonuç, bütün değerleri çok iyi. Hiçbir genetik hastalığı vs olmayan gayet sağlıklı bir bebek. Doktorların da dediği bana “ yapısı bu bebeğin. Gayet sağlıklı. Hiçbir problemi yok” oldu. E bebek de kıpır kıpır. Bir sıkıntısı yok. Kiloda zayıf evet ama beyin gelişimi, motor gelişimi vs olarak gayet akranlarıyla bir. E yapacağımı yapıyorum. Çocuk kendince gerekeni alıyor ki değerleri iyi çıkıyor. Bir de doğum kilosu da düşüktü hep en düşük persentildeydi hala öyle. Aynı persentilden gidiyor. Ben de yapısı bu dedim ve saldım. Yesin diye zorlamıyorum artık. Ya da yemek saatlerinde strese girmiyorum. Teklif ediyorum. Yemedi mi ? Biraz bekliyorum biraz zaman geçince farklı bir şey deniyorum. Azıcık ondan azıcık ondan yiyerek gidiyor. Ama baktım ki çocuğa zoraki olarak, ağlata ağlata onun mutsuz, benim mutsuz olduğum zamanlardakilyle çocuk aynı kiloyu alıyor. E dedim niye bu kadar üzüntü yapayım bunu kendime ? Şöyle yapıyorum şimdi. Mesela çocuğun yarınki menüsü hazır. Kafamda var mesela. Bugün bize yaptığım yemekten, baharat vs eklemeden ona da ayırıyorum. Yemediğinde yaptığımı, bir gün önceden dolaba attığımı çıkarıp veriyorum. Onu da yemedi. Sevdiği bir meyve veriyorum eline. Bebek bisküvisi yapıyorum evde onu veriyorum. Salatalık veriyorum. Pırasa veriyorum. Bize yemek yaparken misal patates mi koyacağım hemen 1 dilim yanda ona haslıyorum. Onu ona veriyorum. O şekilde biraz ondan, biraz ondan döndürüyor elinde. Erişte pişiriyorum biraz onu onune koyuyorum. Bu aya kadar hiçbir verdiğimi ağzına surmezdi. Ağlar ve atardı. Hiç zorlamadım aldım onunden. Şimdi bir iki haftadır yeni yeni az çok ağzına atıyor… yumurta sevmiyor mesela. Ben de her gün vermek istiyorum. İyice acıkmasını bekliyorum. 10.30-11 arası yaptırıyorum kahvaltısını. Gene surat asıyor, bir iki mıkırdanıyor ama çok aç olduğu için yumurtasını gene bitiriyor mesela. Baktım yumurtadan başka bir şey yemiyor bu sefer de. Ben de içine katıyorum. Bir gün peynirli yumurta, bir gun menemen, bir gun taze soğanlı yumurta, bir gün patatesli yumurta öyle öyle döndürüyorum. Az da yese enazından vitamini alsın diye uğraşıyorum. O yüzden her gun fix 1 yumurtasını, yoğurdunu( yoğurtlu corbalar çok yapıyorum) , kıymasını( sevdiği yemekleri kıymalı yapıyorum. Ya da kıymalı yumurta yapıyorum) , meyvesini ( eline veriyorum) muhakkak yiyor. Sebzeyi ya kahvaltısına, ya corbasına ya da aksam yemeğine katıyorum. Az cok gene alıyor. Kilodan ziyade sağlıklı beslemeye calış. Benimki zayıf ama mesela görüyorum bebekleri tombul tombul. Bebeğe kahvaltıda cay içine bisküvi veriyor. Öyle yiyerek kilolu olacağına zayıf olsun sağlıklı beslensin diyorum yani. Max yaptığım sey kilo alsın diye bütün yediklerine hakiki tereyağ, zeytinyağı katmak, corbasına ekmek doğramak( çok sulu yapmıyorum onu da sudan değil vitaminden zengin olsun diye) ara ara da eline öğün olarak değil kesinlikle sadece kemirsin diye ekmek vermek. Max yaptıklarım bunlar. Çocuk iştahsızsa çok da zorlamamak lazım. Sağlıklı olsun kilo sonradan da gelir. Ama şu anki beslenme alışkanlıkları hayatını etkiler. Bırak gerekirse kilo almasın ama sağlıklı beslensin. Sağlık kilodan da önemli

Benim bebeğim de 10 aylık. 3 kilo doğdu. 6 aylık olduğunda kilosu 7,7tu. Ama 4 ayda 1,3 kg alabildi. Hıphızlı uzayan çocuğun boy uzaması durdu. Şuan 9 kg 70 cm. belki normal aralıkta ama ilk 6 aydaki aldığı kilolar sayesinde. Gerçekten hiçbir şey yediremiyorum bir de bagırsak alerjimiz vardı diyetler yapmak zorunda kalmıştım. Emzirmeyi azaltıp mamaya başlayasım geliyor onun büyümesinin yavaşladığını gördükçe.

Benim bebeğim de 10 aylık. 3 kilo doğdu. 6 aylık olduğunda kilosu 7,7tu. Ama 4 ayda 1,3 kg alabildi. Hıphızlı uzayan çocuğun boy uzaması durdu. Şuan 9 kg 70 cm. belki normal aralıkta ama ilk 6 aydaki aldığı kilolar sayesinde. Gerçekten hiçbir şey yediremiyorum bir de bagırsak alerjimiz vardı diyetler yapmak zorunda kalmıştım. Emzirmeyi azaltıp mamaya başlayasım geliyor onun büyümesinin yavaşladığını gördükçe.
Al benden de o kadar.

X