• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 9 aylık bebeğimde böbrek taş-YARDIM

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

elvananne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
9
0
36
Van
merhaba
benim oğlum 9aylık sol böbreğinde 2tane taş var.biri 2 mm diğeri 3mm.
bildiğiniz bir doktor yada tavsiye edebileceğiniz neler olabilir çok üzgünüm yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

merhaba
benim oğlum 9aylık sol böbreğinde 2tane taş var.biri 2 mm diğeri 3mm.
bildiğiniz bir doktor yada tavsiye edebileceğiniz neler olabilir çok üzgünüm yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

çok geçmiş olsun canım ben bilimiyorum ama merak ettim nasıl öğrendin taş olduğunu?

2 ay önce normal dr konrolü için gittik, sık sık idrar yapmıyor dedim, dr da bi ultrsaon çekelim dedi.. o zamna kum vardı... geçen hafta tekrar ultrason çektik ne yazıkki o kumun taşa dönüştüğünü öğrendik..:(((

Üniversite hastanelerinden birine götürün. Size normal çocuk doktoru değil çocuk nefroloğu lazım.
Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde, Marmara Üniversitesi Hastanaesi'nde var, Çapa ve Cerrahpaşada'da, Yeditepe'de de vardır, araştırmak lazım. Özel hastanelerde filan bulmak zor çocuk nefroloğu.

Oyyy yerim ben onuuu. Daha canı ne ki nasıl taş olmuş böbreğinde... Allahım yardımcınız olsun. tez zamanda şifa versin inş.

evet nefrolog bulmak zor ne yazık kii...sizce ilaç tedavisi verilmemli mi 9 aylık bir bebeğe.. taşların büyklüğünüde düşünürsek..
bunun dışında deneyimi olan varmı... çocuk taşı kendi kendine düşürebilir mi?

benim bebeğime de 6 aylıkken taşı var dendi.bikaç ay sonra kontrol ultrasonuna gittik ama taş yokmuş çok şükür ki idrar yolu enfeksiyonunaaa bağlı kristaller olduğu söylendi.hangi şehirdesiniz
bir dizi tahlil yapılması gerekiyor neden oluştu diye.vücutta metabolik sorun yoksa yani taş üretmiyorsa sorun yok demişti doktorumuz

çapada dr ahmet nayır var öneririm. kızımda 6 aylıkken olmuştu şimdi 6 yaşında ama çok düzenli kontrol edildik.. almanyadan ilaç getirtip kullanmıştık...

benim bebeğime de 6 aylıkken taşı var dendi.bikaç ay sonra kontrol ultrasonuna gittik ama taş yokmuş çok şükür ki idrar yolu enfeksiyonunaaa bağlı kristaller olduğu söylendi.hangi şehirdesiniz
bir dizi tahlil yapılması gerekiyor neden oluştu diye.vücutta metabolik sorun yoksa yani taş üretmiyorsa sorun yok demişti doktorumuz

biz şu an vandayız.. çocuk hastanesinde bir nefrolug var oda uzun süredir raporlu yani çalışmıyor..
bir kaç tahlil yaptık, idarar yolu falan çok şükür temiz çıktı sonuçlar..
sizin bebğinizde taşların boyutu ne kadardı.. beslenme konusunda nasıl bir beslenme uyguladınız..inş.. benimde sizinki gibi olur...

çapada dr ahmet nayır var öneririm. kızımda 6 aylıkken olmuştu şimdi 6 yaşında ama çok düzenli kontrol edildik.. almanyadan ilaç getirtip kullanmıştık...
biz vanda olduğumuz için interentten araştırıp telefonla ahmet nayır la görüştük.. raporları ve tahil sonuçlarını kendisine gönderdik.. biraz daha bekleyelim 2 sonra tekrar ultrason çekeriz dedi.. siizn kızınızda taşların boyutu ne kadardı..

biz şu an vandayız.. çocuk hastanesinde bir nefrolug var oda uzun süredir raporlu yani çalışmıyor..
bir kaç tahlil yaptık, idarar yolu falan çok şükür temiz çıktı sonuçlar..
sizin bebğinizde taşların boyutu ne kadardı.. beslenme konusunda nasıl bir beslenme uyguladınız..inş.. benimde sizinki gibi olur...

küçük olduğu için anne sütüyle besleniyordu sadece yeni yeni de ek gıdaya başlamıştık.
kan ve idrar testi yapıldı mı metabolik olup plmadığını anlamak için.,eğer gerçekten taş varsa ki inşallah yoktur 3 temel nedeni varmış biri metabolik diğeri idrar yollarındaki kaçak(reflü) ya da böbrekle ilgili bi sorun.çok az bi kısmında ise nedeni belirlenemiyor demişti doktorumuz

Sevgili elvananne topiğinize çok üzüldüm Rabbim acilinden güzel evladınıza ve evladınız gibi olan cümle güzel bebeciklere şifalar ihsan etsin.. İçim yandı gönülden derdinize derman diliyorum, bir an önce mutlu sağlıklı günler yaşayın inşAllah..

yardımım olur mu bilmiyorum ama benimde annemin böbrekleri çok sıkıntılı, hatta bir böbrekle yaşıyor diğeride oldukça sıkıntılı, annemin prof bir doktoru var memorial çağlayan hastanesinde, konusunda uzman bir doktor belki sizin derdinize derman olabilir yada size bir çocuk nefroloğu önerelebilir, şifanız bol olsun..

Back