• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

85-90 puan için.....

Cevabın için tekrar teşekkür ederim.

İnan çok yararlı oluyor, bir karar verirken, bir düzen kurarken deneyimli kişilerin tecrübesinden yararlanmak çok daha güvenle işe başlamama sebep oluyor.

Cuma günü haftalık proğram yapıp çalışmaya daha düzenli bir şekilde başlayacağım. 1 aydır yaptığım günde karışık 2-3 ters çözerek seneye kadar ders çalışmaktan soğumadan pratik yapmaktı. Ama bundan sonra konulara daha detaylı bir kaç kitaptan çalışarak bol bol test çözeceğim.

Sana bir sorumda uzaktan eğitim videoların yararlı olup olmadığı hakkında görüşün. Önceki kısa süreli çalışmamda tarih ve coğrafya videoları izleyerek bir kitaptan takip ediyordum. her konu 2-2,5 saat sürüyor. Sence vakit kaybı mı, yoksa yararlı olur mu?

evet biraz zaman kaybı oluyor videolar çalışırken ama bana çok faydası olmuştu hoca espri katarak bir şey söylüyor bu konuda geyik yapıp şöyle dediydi diye aklına geliveriyor test çözerken faydası oluyor yani. Senin vaktin bol zaten, neye vakit harcamıyoruz ki tv izliyoruz ya da boş boş oturuyoruz bazen. Ya da oyalanıyoruz bir şeylerle. Sonuçta videoya ayırdığın vakit boş da sayılmaz az da olsa birşeyler kaparsın bence. Ben izlemiştim videoları. Faydası da olmuştu çok.

evet biraz zaman kaybı oluyor videolar çalışırken ama bana çok faydası olmuştu hoca espri katarak bir şey söylüyor bu konuda geyik yapıp şöyle dediydi diye aklına geliveriyor test çözerken faydası oluyor yani. Senin vaktin bol zaten, neye vakit harcamıyoruz ki tv izliyoruz ya da boş boş oturuyoruz bazen. Ya da oyalanıyoruz bir şeylerle. Sonuçta videoya ayırdığın vakit boş da sayılmaz az da olsa birşeyler kaparsın bence. Ben izlemiştim videoları. Faydası da olmuştu çok.

Bu arada beklentinin aksine bu atamalarda atanırsın umarım.
Atanamasan diğer atamalara kalsan bile güzel yanlarını düşün, bundan sonra senelerceeee çalışacaksın. Bu bekleyiş senin için bir kaç ay daha mola olur :)

eğitim videoları olarak hangi yayınınkini kullandın? Bende bir arkadaşımdan aldığım ihtiyaç yayınının konu anlatımları var.

Bu arada beklentinin aksine bu atamalarda atanırsın umarım.
Atanamasan diğer atamalara kalsan bile güzel yanlarını düşün, bundan sonra senelerceeee çalışacaksın. Bu bekleyiş senin için bir kaç ay daha mola olur :)

eğitim videoları olarak hangi yayınınkini kullandın? Bende bir arkadaşımdan aldığım ihtiyaç yayınının konu anlatımları var.

tşkr ederim güzel dileklerin için :)

Video olarak ihtiyacın uzaktan eğitim videolarını izlemiştim 2010 olanları izlemiştim. Bütün derslere de bakmadım açıkçası sadece tarih,coğrafya ve türkçeyi bitirdim videolardan.

Video olarak ihtiyacın uzaktan eğitim videolarını izlemiştim 2010 olanları izlemiştim. Bütün derslere de bakmadım açıkçası sadece tarih,coğrafya ve türkçeyi bitirdim videolardan.

Aynı videolar varmış:) Benimde konulardaki espirili anlatım çok hoşuma gitmiş, yararlı bulmuştum.

sevgili denemem ne yaptın tercihleri? yerleşebildin mi?

ank. senin nasıl gidiyor çalışmalar?

HAYAT SANA GÜZEL OHHH :D

Ben daha öncede bahsettiğim gibi son sınava sadece son 2 ay çalıştım ve konuları tamamlayamadım. Geometriye konu fazla ve soru sayısı az diye hiç bakmamaştım. Kitaplarımdaki gepmetri konuları ve testleri tertemiz. Geometriden başladım ve açılar konusunu bitirdim.

ayyy arkadaşlar bende başladım ama direk denemelerle başladım işe. eksiklerimi kapatırım die.hızlandırma olsun die. kendimce ufak tefek eksiklerimi görüyorumda.

benim eşimde 90 la atandı .eşimi geçip 95 almalıyım hırs yaptım vala:52:
güzel önerisi olan arkadaşlarıda kutlarım zekice bi performans sunmuşlar ..ders çalışma stratejisi yüksek geldi bana.

ayyy arkadaşlar bende başladım ama direk denemelerle başladım işe. eksiklerimi kapatırım die.hızlandırma olsun die. kendimce ufak tefek eksiklerimi görüyorumda.

benim eşimde 90 la atandı .eşimi geçip 95 almalıyım hırs yaptım vala:52:
güzel önerisi olan arkadaşlarıda kutlarım zekice bi performans sunmuşlar ..ders çalışma stratejisi yüksek geldi bana.

Eşini tebrik ederim. Onunda eminim çalışma strajedileri vardır, bizi bilgilendirirsen memnun oluruz.

Hangi bölümle nereye atandı acaba?

fen bilgisi öğrt kendisi.

ilk 2 ay konu + soru çözümü yapmış.pekiştirdikten sonra yalnızca deneme çözüyodu.sade deneme.eksiklerinide denemelerle yapıodu.tekrarlarınıda denemelerle yapıodu.denemeleri gittikçe yükseldi ve 110 netlere kadar geliodu.ben bile şahit oluodum ozamanlar.bende aynı kalıpla ilerlicem.

HAYAT SANA GÜZEL OHHH :D

Ben daha öncede bahsettiğim gibi son sınava sadece son 2 ay çalıştım ve konuları tamamlayamadım. Geometriye konu fazla ve soru sayısı az diye hiç bakmamaştım. Kitaplarımdaki gepmetri konuları ve testleri tertemiz. Geometriden başladım ve açılar konusunu bitirdim.

Hayat bana güzel ama durduk yere güzel olmadı ki canım :)) Emek verdim inekledim bol bol :)) Acı çekmeden güzel olmuyor hayat maalesef. Biraz da şans faktörü etkili tabi. Bazen çok emek de versek şansımız yaver gitmiyor hayatta maalesef.

Ben çok severim geometriyi :)) En sevdiğim şeyler matematikte şunlar: geometrinin tamamı ama özellikle çember ve katı cisim, sonra olasılık,permütasyon,kombinasyona bayılıyorum :)) Bir de değişik tarzda matematik problemlerini seviyorum. ALES in mantık sorularını ada çok severim. Kısacası kafa çalıştırman gereken mantığını kullandığın alanlar hep ilgimi çekmiştir benim :))

fen bilgisi öğrt kendisi.

ilk 2 ay konu + soru çözümü yapmış.pekiştirdikten sonra yalnızca deneme çözüyodu.sade deneme.eksiklerinide denemelerle yapıodu.tekrarlarınıda denemelerle yapıodu.denemeleri gittikçe yükseldi ve 110 netlere kadar geliodu.ben bile şahit oluodum ozamanlar.bende aynı kalıpla ilerlicem.

Bu da bir strateji tabi ama ben konu tekrarlarını konu okuyarak yapmaktan yanayım, soruları öğrensek de unutabiliyoruz ama konu okumak daha kalıcı bir yöntem. Sorular bir konunun sadece küçük bir kısmını içerir ama konu anlatımı bir sürü ayrıntı barındırır içinde. Bir de soru çözmeyi ben de tekrar yöntemi olarak görüyorum ama bildiklerinin tekrarı olarak görüyorum, unuttuğumuz bilgileri tekrar etmek için ise konu okumak şart hatta okuduğumuz kitaptan değil de farklı bir kaynaktan okursanız ekstra bilgi bile edinebilirsiniz. Eşini tebrik ederim güzel bir puan almış B grubuna göre A grubundan sınava girenlerin işi daha zor tabi biz 5 ders çalışırken onlar 10 derse birden bakıyorlar kolay değil.

Hayat bana güzel ama durduk yere güzel olmadı ki canım :)) Emek verdim inekledim bol bol :)) Acı çekmeden güzel olmuyor hayat maalesef. Biraz da şans faktörü etkili tabi. Bazen çok emek de versek şansımız yaver gitmiyor hayatta maalesef.

Ben çok severim geometriyi :)) En sevdiğim şeyler matematikte şunlar: geometrinin tamamı ama özellikle çember ve katı cisim, sonra olasılık,permütasyon,kombinasyona bayılıyorum :)) Bir de değişik tarzda matematik problemlerini seviyorum. ALES in mantık sorularını ada çok severim. Kısacası kafa çalıştırman gereken mantığını kullandığın alanlar hep ilgimi çekmiştir benim :))

Çok haklısın emek vermeden yemek olmuyor.

Sen dersaneye gitmişmiydin bu arada canım?

Çok haklısın emek vermeden yemek olmuyor.

Sen dersaneye gitmişmiydin bu arada canım?

Bu da bir strateji tabi ama ben konu tekrarlarını konu okuyarak yapmaktan yanayım, soruları öğrensek de unutabiliyoruz ama konu okumak daha kalıcı bir yöntem. Sorular bir konunun sadece küçük bir kısmını içerir ama konu anlatımı bir sürü ayrıntı barındırır içinde. Bir de soru çözmeyi ben de tekrar yöntemi olarak görüyorum ama bildiklerinin tekrarı olarak görüyorum, unuttuğumuz bilgileri tekrar etmek için ise konu okumak şart hatta okuduğumuz kitaptan değil de farklı bir kaynaktan okursanız ekstra bilgi bile edinebilirsiniz. Eşini tebrik ederim güzel bir puan almış B grubuna göre A grubundan sınava girenlerin işi daha zor tabi biz 5 ders çalışırken onlar 10 derse birden bakıyorlar kolay değil.

eşim a grubundan 92 b grubundan 90 küsürle yerleşti.ve gerçekten hepsine çalışma planı aynıydı.

senin planınıda uygulucam çünki çok ilerleyici geldi bana.kendi adıma tşk ederim paylaştığın için:16:

ayyy inşaallah bende 95 alıcam.sizde inşaallah diin :52:

şaka biyanada allahın izniyle bıkmadan usanmadan çalışmak gerek.

Ben kpss b'den 90 puan aldım yedi iklim ve x yayıncılığın konu anlatımlarını kullandım. Bir sürü kaynaktan da soruları taradım. İlk aylarda 2-3 saat çalıştım sonra son 3-4 ay kala 5-6 saate çıkardım çalışmalarımı son ayda 7-8-9 saat bile çalıştığım oldu eve kapadım ne tv ne internet ne başka bir şeyle vakit kaybetmedim. Son aylarda konu okudum daha çok. çok da soru çözdüm bir kaç soru bankasından gittim bir konuyu bitirince 5-6 kitaptan sadece o konudan soru çözdüm. Ortalama sadece bir dersin bir konusundan 1000 soru çözerek ilerledim çok vaktimi aldı bir konu 2-3 günümü aldı ama iyice pekiştirmiş oldum o konulardan soru kaçırmadım. Bir de çalıştığım konuları unutmamak için 2 haftaya bir tekrar günlerim vardı pegemin özet konu anlatan haritalarından yaptım tekrarlarımı da. Yayın olarak yedi iklim, ihtiyaç, x yayıncılık, istikrar, teorem, fem, pegem kullandım. Önemli olan çalışmaktan zevk alacağın yayınları kullanman. Olabildiğince çok kaynaktan soru çöz her tip soru yu görmeye çalış.

merhaba öncelikle tebrik ederim. Sinava hazırlanmaya ne zaman başladınız? Bende 2014 kpss de kendime 85 üstü puan hedefi koydum. Şimdiden baslasammi yoksa seneye haziran gibimi başlasam kararsiz kaldım.

Back