- Konu Sahibi ChocolateChips
-
kızlar çalşmadaki istikrarı nasıl sağladınız? uzun süre çalşmayı nasıl başardınız?:18:
bence boş yere alınmışsın, başlığın böyle olmasında bir sıkıntı yok sınava bende hazırlanırken nasıl çalıştın diye yüksek alanlara sordum, çünkü benim hedefim de yüksek almaktı. Düşük alan adam çalışmadı ya da zekası yetersiz gibi bir anlam çıkmıyor burda.Ya da düşük aldı sınava nasıl çalışacağını bilmiyor anlamı da çıkmaz. Benden daha çok şey bilip daha çok çalşıp benden daha iyi olup da düşük alan arkadaşlarım oldu sınav stresinden ama sınav bir bütündür maalesef. Çalışmak yetmiyor, sınavda başarılı olmak için, sakin olmak dikkatli olmak gerek. Biraz da şans faktörü etkili.Bazen insan beyni acayip çalışıyor dikkatli olduğumuzu düşündüğümüz zaman bile çok saçma hatalar yapabiliyoruz ben buna da kısmet diyorum işte. Deli gibi çalışıp da çok düşük aldığım sınavlar oldu insanlar o kadar çalıştı ama aldığı puana bak dedi.
Siz de sınava hazırlanırken yüksek puan alan adamlar nasıl hazırlanmış nasıl bir yol izlemiş merak etmediniz mi hiç? Ben soruyordum benden iyi olanlara nasıl yapıyorsun nasıl çalışıyorsun diye. 90 üstü alanların taktiklerini öğrenip kendime nasıl uygularım bunu diye düşünüyordum. Sonuçta yüksek alan kişiler bu sınava hazırlık sürecinde motive edici oluyor ben hazırlanırken sınava onları görünce motive oluyordum. Başlığı açan arkadaş da bu şekilde düşünmüştür eminim.
Sonuçta çalışan herkes fikirlerini burda paylaşabilir çok da faydalı olur eminim.Ben sınava hazırlanırken sevgi meleğinin bana çok faydası olmuştu, onun topiciğinde takılmıştım sevig meleği beni çok motive ediyordu sözel derslerde çok kötüydüm ondan bir sürü taktik kapmıştım üstelik bir sürü paylaşımda da bulundu sadece bana değil bir sürü kişiye faydası dokundu. O yüzden yüksek puan alamamanız çalışmadığınız ve taktiklerinizin yanlış olduğu anlamına gelmiyor başkalarına çok faydanız da dokunur bence sonuçta bu sınav bizim için bir deneyimdi. O yüzden şimdi hazırlananlardan taktiklerinizi esirgemeyin. Elimizden geleni yaptık başkalarının ne düşündüğü bence çok da önemli değil. Koskaca bir sene çalşıp 2 saatte tüm senenin bilgileri isteniyor bizden, herkes hayatını bu 2 saate bağlıyor o yüzden de strese giriyor bende yaşadım bunu yeri geldi nefes alamadım derse odaklanamadım fenalık geçirdim kaç kere son haftalarda aşırı panik oldum ama sınav anında sakin olmak çok önemli işte çalışmak kadar önemli.
Denemem, marangozun kapısı kırık olurmuş hesabı oldu benimki
Aslında sınavda çok sakindim ne olduysa son 10 dk içinde oldu. Matı bitirdim ve adam birazdan kağıtları alıcam dedi halbuki ben her zaman bir soru yapar öyle işaretlerdim
Ama zaman az kalınca oyalanmak istemedim işaretlemeyi sona brakınca ve adamda panik yaptırınca böyle oldu
Gözetmen panikletmese belkide yine doğru düzgün işaretlerdim yan sıradaki çocukta benim gibi oldu
Tam soruları işaretlerken paniklettirdi ve herşeyi çorba ettirdi
Şuan 87 ve üstü puanım olacaktı ama işte nasip kısmet demek ki bu sene zamanı değilmiş.
Konu sahibi arkadaşım eğer zamanın varsa benim topiğimi okumanı tavsiye ederim...
ara ara kopmalar oluyordu bazen bir iki ayı boşa geçirdiğimi hiç bir şey bilmediğimi düşündüğüm zamanlarda oldu ama ortalama her gün 1-2 saat çalıştım doğru dürüst çalışmıyorum dediğim zamanlarda bile. Sende kendine sınır koy her gün iki saat istemesen de çalış ama mutlaka çalış. Eksiklerine öncelik ver, zaten netlerin artmaya başladıkça motive olup daha çok çalışırsın konuları da şubata kadar bitirmeye çalış ve plan yap mutlaka planda aksaklığa izin verme ben öyle yapıyordum plan olunca ister istemez plan aksayacak korkusuyla her gün çalışıyordum.
tatlım biliyorum. bende buna değinmek istedim.. yani puan düşük ama neden düşük kimse onu düşenemyor malesef. sen bi kısmetsizlikten düşük puan aldım. bu senin hakettiğinmi hayır deil..
benm başlığa bozuldumyani seninde görüşlerini yazabilmen lazım. ama konu başlığı 85-90 oldugunu için gerçekten çalışanların yazamaması garibime gitti
Ben kpss b'den 90 puan aldım yedi iklim ve x yayıncılığın konu anlatımlarını kullandım. Bir sürü kaynaktan da soruları taradım. İlk aylarda 2-3 saat çalıştım sonra son 3-4 ay kala 5-6 saate çıkardım çalışmalarımı son ayda 7-8-9 saat bile çalıştığım oldu eve kapadım ne tv ne internet ne başka bir şeyle vakit kaybetmedim. Son aylarda konu okudum daha çok. çok da soru çözdüm bir kaç soru bankasından gittim bir konuyu bitirince 5-6 kitaptan sadece o konudan soru çözdüm. Ortalama sadece bir dersin bir konusundan 1000 soru çözerek ilerledim çok vaktimi aldı bir konu 2-3 günümü aldı ama iyice pekiştirmiş oldum o konulardan soru kaçırmadım. Bir de çalıştığım konuları unutmamak için 2 haftaya bir tekrar günlerim vardı pegemin özet konu anlatan haritalarından yaptım tekrarlarımı da. Yayın olarak yedi iklim, ihtiyaç, x yayıncılık, istikrar, teorem, fem, pegem kullandım. Önemli olan çalışmaktan zevk alacağın yayınları kullanman. Olabildiğince çok kaynaktan soru çöz her tip soru yu görmeye çalış.
canım çook tebrik ederim. darısı başıma. bende 3001 ci olarak en az 90 puan almam gerek. Geçen sınavda 79 puan aldım. 2014 e şimdiden yavaştan çalışmaya başlamayı planlıyorum. Sen kaç ay çalıştın?
ekimde başladım haziran sonuna kadar çalıştım ama ekimden ocak ayına kadar günde 2şer saat maksimum 3-4 saat çalıştım ocak ayından sonra arttırdım çalışmalarımı en son haziran ayında 8-9 saati bile buldu çalışma sürelerim. 2014 için erken ama erken başlamak iyidir daha çok kaynak bitirip herkesin önüne geçebilirsin
ekimde başladım haziran sonuna kadar çalıştım ama ekimden ocak ayına kadar günde 2şer saat maksimum 3-4 saat çalıştım ocak ayından sonra arttırdım çalışmalarımı en son haziran ayında 8-9 saati bile buldu çalışma sürelerim. 2014 için erken ama erken başlamak iyidir daha çok kaynak bitirip herkesin önüne geçebilirsin
kpss puanın için tekrar tebrik ederim.
Tercihini yapmışındır sanırım, şimdiden hayırlı olsun.
Önlisans 2012 sen 79 puan aldım. 3001 ciyim ve hiç umudum yok. 2014 e erken ders çalışmaya planladım. Sence çalışma düzenim nasıl olmalı? Kafamda çok fazla soru işaretleri var
-Bu sene sadece türkçe mat mı çalışmalıyım, tarih çoğrafya çogunlukla ezber oldugu için son seneye mi bırakmalıyım?
-Yoksa bu sene konuları bitirip, seneye sadece tekrar mı yapmalıyım?
Yada senin başka çalışma önerin var mı? Yardımcı olursan çok memnun olurum.
Sevgilerimle <3
Ben kpss b'den 90 puan aldım yedi iklim ve x yayıncılığın konu anlatımlarını kullandım. Bir sürü kaynaktan da soruları taradım. İlk aylarda 2-3 saat çalıştım sonra son 3-4 ay kala 5-6 saate çıkardım çalışmalarımı son ayda 7-8-9 saat bile çalıştığım oldu eve kapadım ne tv ne internet ne başka bir şeyle vakit kaybetmedim. Son aylarda konu okudum daha çok. çok da soru çözdüm bir kaç soru bankasından gittim bir konuyu bitirince 5-6 kitaptan sadece o konudan soru çözdüm. Ortalama sadece bir dersin bir konusundan 1000 soru çözerek ilerledim çok vaktimi aldı bir konu 2-3 günümü aldı ama iyice pekiştirmiş oldum o konulardan soru kaçırmadım. Bir de çalıştığım konuları unutmamak için 2 haftaya bir tekrar günlerim vardı pegemin özet konu anlatan haritalarından yaptım tekrarlarımı da. Yayın olarak yedi iklim, ihtiyaç, x yayıncılık, istikrar, teorem, fem, pegem kullandım. Önemli olan çalışmaktan zevk alacağın yayınları kullanman. Olabildiğince çok kaynaktan soru çöz her tip soru yu görmeye çalış.
Bence sadece türkçe matematik çalışma, öbür sene yine çalışmak zorunda kalacaksın çünkü. Sayısalcı mısın bilmiyorum ama matematikten eksiğin varsa matematiği kesin hallet bu sene. Eksiğin yoksa tüm derslere bir arada çalış. Bence tüm dersleri birlikte çalış tüm konulara çalış 2 haftaya bir de tekrar günleri koy. Sürekli tekrar yaparsan öbür seneye unutmazsın sözelleri. Üstelik iyice pekişir ve soru kaçırma ihtimalin sıfıra iner.Düşünsene tarihe 2 sene çalışan biri ile sadece bir kaç ay çalışan biri aynı olabilir mi?
Bir de şöyle bir şey oluyor ben sözel derslere deli gibi çalştım ama son 2 ay kala bilmediğim o kadar çok şey çıkıyordu bu ne yaa ilk defa duyuyorum dediğim. Özellikle tarih hiç bir zaman her şeyi biliyorum diyemiyorsun. Bazen kpss'de o kadar ayrıntı bir bilgi çıkabiliyor ki kpss kitaplarında dahi olmuyor o bilgi. O yüzden sana tavsiyem, sadece kpss kitaplarına çalışma tarihi romanlar oku, normal ilgini çeken kitapları da oku. Hem türkçeye faydası olur hem de kitap okumak demek genel kültür demek. Sonuçta kpss genel kültür sınavı, sadece çalışmak yetmiyor. Kültür yarışmalarını da izleyebilirsin çok faydalı olur. Bir de ben sadece kpss çalışmadım, her gün haberleri kaçırmadan izledim sende bunu alışkanlık haline getir, böylece anayasadaki güncel konuları çok rahat yaparsın. Eğer illa bir dersi öbür seneye bırakacaksan o ders anayasa olsun çünkü anayasa sürekli değişiyor.
Yani kpss hazırlığını bu şekilde zenginleştir. Sadece kitaplara boğma kendini sıkılırsın acayip. 2 sene çok uzun. Az ama öz çalış bu sene.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
Sayısalcıyım matematikle aramda sorun olmadığını düşünüyordum ama pratik yapmak gerekiyor herzaman. Bunun için temel kavramlardan çalışmaya başladım. Geomateri temelimde var. Tekrar hatırlamam gerekecek.
Normalde de ayda en az 1 kitap bitiriyorum. Çok kitap okuyan biriyim. Türkçede parağrafları çözerkende bunun faydasını görüyorum.
Benimde fikrim bu sene 9. aya kadar tüm dersleri tekrar ederek bitirmek, ondan sonraki bir seneyıde, takıldığım konuları çalışarak ve bol bol test, deneme çözerek geçirmek istiyorum. Bu performansla riske atmam bir 90 puan alabilirim inşallah.
Senden bir ricamda coğrafya tarih çalışma tüyoları. Ben en son sözel dersleri bundan 11-12 yıl önce lisede gördüm ve tarih çoğrafyaya sınav düzeyinde hiç çalışmadım. 2 aylık çalışma zamanımda uzaktan eğitim videosunda konuyu izliyor, 2 kitaptan konu okuyor, 3 kitaptanda testleri çözüyordum. Ama zaman çok az ve konuları üst üste çalıştığım için hiç anlaşılır olmadı
Ben de sayısalcıyım ve okurken sınavdan bir gün önce ezberler ertesi gün sınavdan sonra hepsini unuturdum umrumda da olmazdı. Sayısalcı olunca sözel dersleri kıytırık dersler olarak görüyorsun :)) Bende kpss ye hazırlanırken bu sıkıntıyı yaşadım çünkü hayatımda sözel dersleri hiç uzun süreli hafızama atmamıştım sürekli de unutuyordum napcam napcam diye çok panik oluyordum. O yüzden ben şu şekilde yapıyordum sözel dersleri: Bir üniteye bir kitaptan çalışıyordum, çalışıyordum derken aklımda tutmaya çalışarak bir kere okuyordum. Sonra iki tane daha konu anlatımlı kitap seçiyordum, onları da okuyordum aynı şekilde böylece tüm eksikleri de tamamlamış oluyordum. Bir kitapta olan bir bilgi diğer kitaplarda olmayabiliyor çünkü. Sonra 3-4 tane test kitabından bu konunun testlerini çözüyordum. Bilmediğim bir soru ile karşılaşınca başlıyordum kitap karıştırıp araştırmaya. Bilmediğim soruları araştırarak öğrenmeye çalıştım hep. Bu şekilde hiç unutmadım. Direkt cevabına bakıp haa bunun cevabı şu dersen aklında pek kalmaz o ama araştırırsan unutmazsın şu kitabın şu sayfasında bu bilgi yazıyordu diye aklında kalır.
Zamanın çok olduğu için tarihin bir konusuna çalışıp kafandan kitaba bakmadan özet çıkarabilirsin. Bir de mesela her dersin sadece bir ünitesinden en az 1000 soru çözerek ilerle. Bunu her dersin her ünitesi için yap. Her tip soru tipini görmüş olursun böylece.
Birde sözel dersler daha çabuk unutulduğu için 2 haftaya bir tekrar günü koy mutlaka. Mesela bugün tarihten islam öncesine çalıştıysan her 2 haftaya bir bu konunun tekrarını yap özet şablonlu kitapçıklar satılıyor onlardan al tekrarlarını onlardan yapabilirsin sonra da 2-3 yaprak test çöz o konudan. Bunu çalıştığın her konu için ayrı ayrı yap. Telefonun hatırlatma alarmlarını kullanabilirsin ben öyle yapıyordum böylece hangi gün ne tekrarı yapacaktım diye ayrıca düşünmene takip etmene gerek kalmaz telefon sana hangi gün hangi dersin hangi konusunun tekrarını yapacağını gösterir.
Ben 90 puan aldım ama inan şu atamalarda hala atanma şansım düşük.Büyük ihtimalle bir kaç ay daha 2. atamayı bekleyeceğim evde oturup. Hedefin minimum 95 olsun. Keşke daha yüksek alsaymışım diye düşünüyorum inan. Düşünsene bölüm birincisi olursan eğer, önünde kimse olmayınca atamalarda ilk tercihine girersin direkt. Şansa bırakmazsın hiç işini.O yüzden en iyisi olmaya çalış. Herkesten daha iyi olmak için daha da çok çalış. Zaten 2 sene öncesinden çalışmaya başlıyorsun herkesten önde başlıyorsun yarışa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?