• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

85-90 puan için.....

ChocolateChips

♡♡♡koçişkommm bitane yaaa♡♡♡
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
4.870
1.081
248
slm kızlar kpss den 85 ve üstü puan almak için hangi kaynaklardan ve hangi programla calışmak gerekir.....tecrübelerinizi paylaşırsanz sevinirim

merhaba cnm ben bu yıl 85 aldım. bence farklı kaynaklara bak ve konu anlatıma çok önem verme konuyu çalış sonra bol bol soru çöz. örnek akedeminin kısayol anlatım kitapları var onlar güzel ve açıklayıcı bir de tarihçinin ders notları diye kitabı var o da tek kelime harika fiyatı 3 tl üstelik bu yayının diğer dersleri de var.

tebrik ederim. darısı başımıza inşallah :16: nasıl bir ders çalışma planı uyguladınız. günde kaç saat çalıştınız. bizede yol gösterin lütfen

Ben kpss b'den 90 puan aldım yedi iklim ve x yayıncılığın konu anlatımlarını kullandım. Bir sürü kaynaktan da soruları taradım. İlk aylarda 2-3 saat çalıştım sonra son 3-4 ay kala 5-6 saate çıkardım çalışmalarımı son ayda 7-8-9 saat bile çalıştığım oldu eve kapadım ne tv ne internet ne başka bir şeyle vakit kaybetmedim. Son aylarda konu okudum daha çok. çok da soru çözdüm bir kaç soru bankasından gittim bir konuyu bitirince 5-6 kitaptan sadece o konudan soru çözdüm. Ortalama sadece bir dersin bir konusundan 1000 soru çözerek ilerledim çok vaktimi aldı bir konu 2-3 günümü aldı ama iyice pekiştirmiş oldum o konulardan soru kaçırmadım. Bir de çalıştığım konuları unutmamak için 2 haftaya bir tekrar günlerim vardı pegemin özet konu anlatan haritalarından yaptım tekrarlarımı da. Yayın olarak yedi iklim, ihtiyaç, x yayıncılık, istikrar, teorem, fem, pegem kullandım. Önemli olan çalışmaktan zevk alacağın yayınları kullanman. Olabildiğince çok kaynaktan soru çöz her tip soru yu görmeye çalış.

Ben kpss b'den 90 puan aldım yedi iklim ve x yayıncılığın konu anlatımlarını kullandım. Bir sürü kaynaktan da soruları taradım. İlk aylarda 2-3 saat çalıştım sonra son 3-4 ay kala 5-6 saate çıkardım çalışmalarımı son ayda 7-8-9 saat bile çalıştığım oldu eve kapadım ne tv ne internet ne başka bir şeyle vakit kaybetmedim. Son aylarda konu okudum daha çok. çok da soru çözdüm bir kaç soru bankasından gittim bir konuyu bitirince 5-6 kitaptan sadece o konudan soru çözdüm. Ortalama sadece bir dersin bir konusundan 1000 soru çözerek ilerledim çok vaktimi aldı bir konu 2-3 günümü aldı ama iyice pekiştirmiş oldum o konulardan soru kaçırmadım. Bir de çalıştığım konuları unutmamak için 2 haftaya bir tekrar günlerim vardı pegemin özet konu anlatan haritalarından yaptım tekrarlarımı da. Yayın olarak yedi iklim, ihtiyaç, x yayıncılık, istikrar, teorem, fem, pegem kullandım. Önemli olan çalışmaktan zevk alacağın yayınları kullanman. Olabildiğince çok kaynaktan soru çöz her tip soru yu görmeye çalış.

önerileriniz için çok teşekkürler.:42:
bende yargının gy gk konu anlatımlısını aldım yediiklimde alsammı acaba:44:
çok haklısınız disiplinli çalışmak şart.

merhaba cnm ben bu yıl 85 aldım. bence farklı kaynaklara bak ve konu anlatıma çok önem verme konuyu çalış sonra bol bol soru çöz. örnek akedeminin kısayol anlatım kitapları var onlar güzel ve açıklayıcı bir de tarihçinin ders notları diye kitabı var o da tek kelime harika fiyatı 3 tl üstelik bu yayının diğer dersleri de var.

tşk ederim eyican06...bu arada cok iyi puan almıssın tebrikler.... peki gün içinde nasıl plan yaptın nasıl calışmalı zamanımı nasıl degerlendırmelıyım

ay umarım bu puanı bende alabilirim.peki konuları unutmamak için neler yaptın

tşk ederim eyican06...bu arada cok iyi puan almıssın tebrikler.... peki gün içinde nasıl plan yaptın nasıl calışmalı zamanımı nasıl degerlendırmelıyım

merhaba cnm aslında ben öyle çok fazla sıkmadım kendimi dersaneye gittim ama hiç faydası olmadı diyebilirim kaliteli değildi hocalarda çok iyi değildi. düşünsene tarih dersi sınavdan bir hafta önce bitti ve tekrar olmadı. türkçe dersi son aya kaldı (fazla çalışma sansım olmadı)coğrafya hocası tam felaketti konu konu değil bölge bölge gitti ne nasıl oluyor anlatmadı. ama ben hiçbir hocayı beklemeden tüm konuları bitirdim soru çözdüm deneme yaptım tekrar ettim. x yayıncılık iyi konu anlatımda bir de örnek akedemi (örneklerle anlatım var).
sorun varsa her konuda elimden geleni yaparım

ay umarım bu puanı bende alabilirim.peki konuları unutmamak için neler yaptın
söylemiştim ama kaçırmışsın sanırım :) 2 haftaya bir bitirdiğim konuları tekrar ettim. Mesela tarihten islam öncesini çalıştıysam bugün 14 gün sonra o konuyu tekrar ettim. Her konuyu çalıştığım günden 14 gün sonrasına tekrar günü koydum periyot şeklinde 14 güne bir tekrar yaptım. 1. tekrardan 14 gün sonra 2. tekrar bir 14 gün sonra yine 3. tekrar sınava kadar tekrarlara devam ettim. konu tekrarı yapıp 1-2 yaprak test çözdüm o konudan.
Tekrar etmezsen tüm konulrı en baştan bir daha sil baştan çalışman gerekir emeklerin boşa gider.

kızlar çalşmak uzun bi süreç önemli olan bunda istikrarı yakalayabilmek. hani 1 hafta çalışırsn tmm ya sonrası önemli olan bıkmadan usanmadan çalşmaya dewam etmek. işte bunu nasıl sağladınız benim asıl sorum bu :)

peki atandınmı cnm mesleğin ney merak ettim

şimdi ben 81 küsür aldım.. sevgi meleği hepimizden iyi olmasına ragmen düşük aldı
bz yazmayalım görüşlerimizi..

konu sahibi arkadaşım üstüne alma ama bişey diyeceğim.. senlik bi durum deil..
çeverede 82 aldım diyorum direk..
insanlar bana gerizekalı gözüyle bakıyor sanırım. okdar çalıştın ala ala bunumu aldın der gibi..
evet ben 85 alamadım.. ama bu benm seviyemin 82 oldugunun bi göstergesi deildi..
yada ben az çalıştıgım için 82 almadım.. emek vermediğim anlamınada gelmez bu..
bu iş birazda rısk işi diye düşünüyorum..
herkesin hakkında hayırlısı

Benim düşük alma nedenimi biliyorsun asmunikal.
Optiği kaydırdım yoksa puanım 85ten yüksek olacaktı buraya da netlerimi söylemiştim
Yani görüşlerini yazabilirsin bana göre bir problem yok :)

Benim düşük alma nedenimi biliyorsun asmunikal.
Optiği kaydırdım yoksa puanım 85ten yüksek olacaktı buraya da netlerimi söylemiştim
Yani görüşlerini yazabilirsin bana göre bir problem yok :)

tatlım biliyorum. bende buna değinmek istedim.. yani puan düşük ama neden düşük kimse onu düşenemyor malesef. sen bi kısmetsizlikten düşük puan aldım. bu senin hakettiğinmi hayır deil..
benm başlığa bozuldum:1: yani seninde görüşlerini yazabilmen lazım. ama konu başlığı 85-90 oldugunu için gerçekten çalışanların yazamaması garibime gitti

tatlım biliyorum. bende buna değinmek istedim.. yani puan düşük ama neden düşük kimse onu düşenemyor malesef. sen bi kısmetsizlikten düşük puan aldım. bu senin hakettiğinmi hayır deil..
benm başlığa bozuldum:1: yani seninde görüşlerini yazabilmen lazım. ama konu başlığı 85-90 oldugunu için gerçekten çalışanların yazamaması garibime gitti

Maalesef kim sorsa optiği kaydırma nedenimi söylüyorum ama bana inanmıyorlar
Bahane ürettiğimi düşündüler
Şimdi bu puanla şöyle yap, böyle yap diye akıl veremiyorum kimseye
Diyene bak derler...

bence boş yere alınmışsın, başlığın böyle olmasında bir sıkıntı yok sınava bende hazırlanırken nasıl çalıştın diye yüksek alanlara sordum, çünkü benim hedefim de yüksek almaktı. Düşük alan adam çalışmadı ya da zekası yetersiz gibi bir anlam çıkmıyor burda.Ya da düşük aldı sınava nasıl çalışacağını bilmiyor anlamı da çıkmaz. Benden daha çok şey bilip daha çok çalşıp benden daha iyi olup da düşük alan arkadaşlarım oldu sınav stresinden ama sınav bir bütündür maalesef. Çalışmak yetmiyor, sınavda başarılı olmak için, sakin olmak dikkatli olmak gerek. Biraz da şans faktörü etkili.Bazen insan beyni acayip çalışıyor dikkatli olduğumuzu düşündüğümüz zaman bile çok saçma hatalar yapabiliyoruz ben buna da kısmet diyorum işte. Deli gibi çalışıp da çok düşük aldığım sınavlar oldu insanlar o kadar çalıştı ama aldığı puana bak dedi.

Siz de sınava hazırlanırken yüksek puan alan adamlar nasıl hazırlanmış nasıl bir yol izlemiş merak etmediniz mi hiç? Ben soruyordum benden iyi olanlara nasıl yapıyorsun nasıl çalışıyorsun diye. 90 üstü alanların taktiklerini öğrenip kendime nasıl uygularım bunu diye düşünüyordum. Sonuçta yüksek alan kişiler bu sınava hazırlık sürecinde motive edici oluyor ben hazırlanırken sınava onları görünce motive oluyordum. Başlığı açan arkadaş da bu şekilde düşünmüştür eminim.

Sonuçta çalışan herkes fikirlerini burda paylaşabilir çok da faydalı olur eminim.Ben sınava hazırlanırken sevgi meleğinin bana çok faydası olmuştu, onun topiciğinde takılmıştım sevig meleği beni çok motive ediyordu sözel derslerde çok kötüydüm ondan bir sürü taktik kapmıştım üstelik bir sürü paylaşımda da bulundu sadece bana değil bir sürü kişiye faydası dokundu. O yüzden yüksek puan alamamanız çalışmadığınız ve taktiklerinizin yanlış olduğu anlamına gelmiyor başkalarına çok faydanız da dokunur bence sonuçta bu sınav bizim için bir deneyimdi. O yüzden şimdi hazırlananlardan taktiklerinizi esirgemeyin. Elimizden geleni yaptık başkalarının ne düşündüğü bence çok da önemli değil. Koskaca bir sene çalşıp 2 saatte tüm senenin bilgileri isteniyor bizden, herkes hayatını bu 2 saate bağlıyor o yüzden de strese giriyor bende yaşadım bunu yeri geldi nefes alamadım derse odaklanamadım fenalık geçirdim kaç kere son haftalarda aşırı panik oldum ama sınav anında sakin olmak çok önemli işte çalışmak kadar önemli.

Back