- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
- Konu Sahibi Queen of the North
susam sokağı vardı kurabiye canavarııııı hahahahha ay nerde şimdi öyle cocuk programı cocuklar ben10 kayu sarmıs gidiyolar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
susam sokağı vardı kurabiye canavarııııı hahahahha ay nerde şimdi öyle cocuk programı cocuklar ben10 kayu sarmıs gidiyolar
Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız
ShOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum...Tabi ki bir de :İyi TV eyç
bi bi, eyç bi bi iyi TV
Bizimkiler dizisi ertesi gun okul oldugunu bi sureligine unutturduysa
Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa
(yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin
romantizmi...)
Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız
Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız
Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız
Okulda coca-cola kutusunu ezip mac yaptiysaniz (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı
yerlestirip ustune basıp yururlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu)
Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa
Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya
leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa
Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysa(kağıdını tırnakla yırtmadan
dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)
Clementine sizde derin izler bırakmışsa
Anne saat kaç, birdir bir, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan
top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa
"bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa
Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız
Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız
Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız
Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz (Şirine aslında Gargamel tarafından
yapıldı...)
Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız
Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa
Pazar geceleri yıkanma günüyse
Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız
Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa
Bir sanal bebeğiniz olmuşsa,
Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız,
Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz
Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.
Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, N**** (Siyahi), Bonibon,
Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa
Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa
Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız
"Hey Corç versene borç" deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız
Macarena dansını yapabiliyorsanız
Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız
İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce
çözmüşseniz
Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız.
Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.
Annenizin mavi ped torbalarını şişirip patlattıysanız.
Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız
Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız
Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi
programları hatırlıyorsanız.
Lambada'nın müziği kulağınızda çalabiliyorsa
"Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız.
Sayısız joystik kırdıysanız ve gün gelince artık joystik satılmadığını fark ettiyseniz
Fame City cennetle eşdeğerse
En sevdiğiniz sayı altıysa
Prince of Persia'da alttaki dikenlere düşünce çıkan dınnzk sesini ve kanları hatırlıyorsanız
Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse
Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa.
Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız
annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları,
gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız
Peçete, kağıt, poşet vb... koleksiyonu yapmışsanız
demekki 90 larda cocukmuşsunz
ewet benimde yeşil bir hatıra defterim vardı ilkokulu bitirnce herkes yazmıştı bende onu hala saklarımhatıra , anket defterlerini atlamış:) benim iki defterim hala durur arada okurum gülerim
o zaman mutlu oldugumz şeyler şimdi mutlu etmez yada önemsenmez ama en cok süper bba ve bizimkiler dizisini severdim pazar aksamı bizimkiler cıkardı süper baba emin değilim ama salı gnlermiydi :d
hatıra defterı evet ...kalbin kadar temiz sayfayı bana ayrıdıgın için tşk edeirm diye başlayıp sepet sepet yumurta sakın benı unutma diye biten .....90 ların cocugu olarak gercekten tertemız büyüdük biz kimse bize sana şeker alıcam diyip peşinde sürüklemeye zorlamadı...pc hayatımızın vazgecılmezı olup antisosyal olmadık annemizin müsade ettiği kadarıyla dışarda oyun oynadık...çimen yapraklarından yemek yapardım ben mesela ...en önemlisi anneye babaya asilik yapmadık.. böyle bir cocukluk gecrdık cogumuz en güzel dönemlerimiz oldugunu büyüdükce sorunlarımız buyudukce ınsanlar kırlendıkce daha ii anladım
hatıra defterı evet ...kalbin kadar temiz sayfayı bana ayrıdıgın için tşk edeirm diye başlayıp sepet sepet yumurta sakın benı unutma diye biten .....90 ların cocugu olarak gercekten tertemız büyüdük biz kimse bize sana şeker alıcam diyip peşinde sürüklemeye zorlamadı...pc hayatımızın vazgecılmezı olup antisosyal olmadık annemizin müsade ettiği kadarıyla dışarda oyun oynadık...çimen yapraklarından yemek yapardım ben mesela ...en önemlisi anneye babaya asilik yapmadık.. böyle bir cocukluk gecrdık cogumuz en güzel dönemlerimiz oldugunu büyüdükce sorunlarımız buyudukce ınsanlar kırlendıkce daha ii anladım
Bizimkiler pazar günüydü
Balkondan akan suların toprakta çamur olması ve...elimizde bulduğumuz tahta çubuk...Çamurdan yaptımız şekiller ve toprak altında pişirme ...
Ah ah ne güzelmiş ..
Sokak aralarında mahalenin çocuklarıyla Saklamabaç, sek sek, emma estesya...
en çok ip atlamayı severdim... evde bile zıp zıp ip atlardım...
Tombiii, panço, garip şekilli çitos, halko şeklinnde ama çok lezzeti bir cips vardı mısır cipsi tadı halen damağımda ama üretimden kaldırıldı..... adını unuttum
heh ewet pazar günüydü
ben susam sokağı için biraz geç doğmuşum, ama yine de hatırlıyorum
ya şimdiki çocuklara bakıyorum da biz tertemiz bir çocukluk yaşamışız
hatta çocukluğunu sokaklarda özgürce geçiren son nesil bizdik galiba