8 yıldır adet olmuyorum

minorlady

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
12
0
16
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım ve 8 senelik evliyim evliğimin ilk günlerinde 3 kere beyin ameliyatı geçirdim ve ameliyatlardan sonra adet olmamaya başladım anca ilaç yardımıyla oluyordum ama aynı ilacı daha sonraki ay kullandığım zaman etki etmiyor.Bu arada ameliyattan önce 48 kilodaydım ve birden 80 kiloya çıktım diyetisyene gittim anca 62 kiloya düşebildim.Bir çok doktora gittim ama çare bulamadık prolaktin hep yüksek çıkıyor ilaç veriyor düşüyor ama ilacı bırakınca tekrar yükseliyor.Doğal olarak adet olmadığım için çocuk sahibide olamıyoruz.Endokrinoloji bölümündede tedavi gördüm yine çare olmadı,hangi doktora gitsem başından savdı profösörlerde dahil.Tüp bebek için başvuru yaptık ilk başta hsg çekildi ve kanallarım kapalıydı açtılar daha sonra aşılama işlemine başladık fakat verdikleri ilaç işe yaramadı dozu arttıralım dediler bizde psikolojik olarak çok yorulduk ve 6 ay kadar ara verdik.benim gibi böyle sorun yaşayan ve çözüm bulan varmı yada önerebileciğiniz doktor varmı Kocaeli ve İstanbul sınırlarında.Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

Bu sorunlarım devam ederken tüp bebek yöntemiyle veya normal yollardan çocuk Sahibi Olabilrmiyim..?

canım diğer konuya da cevap yazdım senin için ama buraya da yazayım, gözünden kaçmasın:

"öncelikle çok geçmiş olsun. Efla'nın söylediklerine katılıyorum. kendim de şunları eklemek isterim:

prolaktinin neden yükseldiği bulunmadan doğru tedavi uygulanması zor bence. sen de vakit kaybetmiş olursun. hipofiz mr çekilmediyse öncelikle bunu çektirebilirsin. eğer hipofizde adenom varsa (bende var mesela) kısa süreli değil uzun süreli dostinex kullanman gerekir. böylelikle prolaktinin düşer. yumurtlaman bile düzene girebilir, çünkü yüksek prolaktin yumurtlamayı da durduruyor (örneğin benim yumurtlamam da yoktu, tahlillerde prolaktin yüksek çıkınca hipofiz mr'ı ile beyindeki adenomu öğrenmiş olduk). adet düzensizliği de yapıyor yüksek prolaktin. yani arkadaşım bence senin önce prolaktinin neden yükseldiğini açıklığa kavuşturman gerek. hipofizde adenomsa ona göre tedavi uygulanır. değilse ve stres kaynaklıysa artık ona göre değerlendirir dr ların. prolaktini düşürmeden zaten adet ve yumurtlamanın düzene girmesi mümkün değil diye düşünüyorum ben.

ayrıca adetin gelmediğine göre yumurtlaman da yok. neden tüplerine operasyon yaptılar? zaten tüpler açık bile olsa ordan geçip döllenebilecek yumurta üretilmesi lazım önce. aşılama veya tüp bebek dahi deneyecek olsan önce prolaktinini düşürmelisin canım. yoksa boşa denemiş olursun. sürekli yükselen bir prolaktin varsa bence hamilelik sağlanana kadar ilaç tedavisine devam etmelisin, oysa senin dr ların ilacı bıraktırıyor, prl de tekrar yükseliyormuş.

bence önce prolaktin sorununa kalıcı bir çözüm bul arkadaşım. tüplerini falan kurcalatma. yumurtlama için veya tüp bebek için ilaç alma, boşuna hormon yüklettirme vücuduna. bana da ilk önce yumurtlama görmediği için dokturum hormon hapı verdi, yine gebelik sağlanamadı. kendim ısrarla hormon testi istedim ve prolaktinim 145 çıktı. şu an 2 aydır dostinex kullanıyorum. prolaktinim düşsün önce, yumurtlamamı takip ettireceğim. eğer prolaktin kaynaklıysa sorunum zaten yumurtlamam başlayacaktır. eğer değilse başka sorun olduğu anlaşılacaktır. sonuca göre hormon takviyesi alacağım. ordaki dr lardan sana güven verecek açıklamayı alamıyorsan istanbul'da iyi bir jinekolog ve endokrin uzmanına git. ben de büyük şehirde olmadığım için bilirim iyi dr bulma konusundaki zorluğu. acil şifalar dilerim arkadaşım. "

ilginiz ve alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim.bugün hipofiz emarını çekildim salı günü nasipse sonuçları alcam bakalım ne diycekler ayrıca sizlerin söyledikleride benim için çok önemli.prolaktin içinde tahlil vermiştim 79 çıkmış sonuç yinede diğerlerine göre çok iyi bence çünki prolaktinim 350 yi bile gördü bu siteyi yeni farkettim ve belki bi umut bi fikir edinmek için.

rica ederim :) burda amacımız paylaşmak, birbirimizin tecrübelerinden yararlanmak. kendi kendine prolaktin bu kadar düştü mü? sevindirici bir durum :) hipofizde birşey olsa zannederim ki ilaçsız bu seviyeye düşmezdi. umarım ki sadece yaşadığın stesten dolayı yükselmiştir 350 ye ve mr sonucun temiz çıkar. o zaman tedavisi çok daha kolay oluyor. dilerim yakın zamanda sağlığına ve uzun zamandır özlemini çektiğin bebeğine kavuşursun. iyi haberlerini bekliyoruz.

ilaç kullanmadım proktin için sadece ölçtürdüm ve prolaktinin öncekine nazaran çok iyi olduğunu gördüm:)güzel temennilerin içinde ayrıca teşekkür ederim :) hepimizin yüzü güler inşallah salı günü nasipse emarı alıp göstercem :)

canım nasıl oldun, merak ettim seni. sanırım salı gün mr çektirecektin. umarım temiz çıkmıştır. :)

ilginiz için teşekkür ederim salı günü aldım emarı ama daha gösteremedim nasipse pazartesi göstercem okudum ama bişey anlayamadım:)

tamam canım hayırlısı, inşallah temiz çıkmıştır. zaten sonuç kısmında adenom vs. yazmıyorsa temizdir canım. en güzel sonucu alman dileğiyle...

Canım çokk çokkk geçmişş olsun.Allah acil sifalar versin.En yakın zamanda kucağına bebegini almayı nasip etsin.Ben sana dua edicem.Bende nörolojik rahatsızlıklar geçirdim.Seni anlıyorum bir ara benimde prolaktin yüksekti.Sonra hamile kaldım ama benimki cok yüksek degildi.Her neysee sözün özüne geleyim ben senin yaşadığın sıkıntıları tahmin edebiliyorum.
Söz sana dua edicem.Allahım sana en güzel en hayırlı evlatları nasip etsin.Rabbimm herseyi en doğru en hayırlı zamanda verir..

fikrime gelince bende başka bir sebepten ötürü dört beş yıl kadar hiç adet olmadım ve şuan 29 yaşında yedi aylık hamileyim hamile kaldığımda haşimato olduğumu farkettiler... ben erken menepoz sanıyordum ama değilmiş.. tsh 28lerde hamile kaldım..hamile kalmadan bir ay önce ilaçla bi kez adet gördüm o kadar... demem o ki kardeşim ...Allah buyuruyorki ...hiç bir kadın yokturki benim iznim olmadan ne hamile kalabilsin nede doğum yapabilsin... Allahtan umut kesme sakın... moral çok önemli kendinide eşinide üzme Rabbim inş. gönlüne göre bi evlat verir..bende çok umutsuzdum o kadar ki artık kabullenmiştim ...ama en güzel şeyler sen beklemeden olur... sevgiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…