• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yıl önce rızam dışında bi olay yaşadım ,şu an bi ilişkim var akıl verin lütfen :(

Evlenicegim insana bunu söylemeli miyim?

• Evet

OY: 69 66,3%
  • Hayır

OY: 35 33,7%

• Ankete Katılan
    104
18 yaşına girmeden, yani yasal olarak çocukken istismara uğradın ve tek sorun bunu sevgiline açıklaman mı? neden şikayetçi olmadın? neden olmayı düşünmüyorsun? rızamla değildi diyorsun tecavüze uğramışsın yani, bunu öylece hasır altı mı ettin?

Şimdi yorumunu neresinden tutsam elimde kalıyor.

Rızan dışı bi olay yaşamışsın, yani ortada bir suç var. Ama sen burada suçlu değil, mağdur olan tarafsın.
Sen suç işleyen değilsin, neden suçluluk duygusu?

İkincisi 'hiçbir kızla göz göze gelmemiş' ne demek? Bunca yıl fanusta mı yaşadı bu adam?

Keza belli bi yaşa kadar sevgilisi olmamışsa sorunlu biridir, ki yüksek ihtimalle öyle.

Üçüncüsü ve en önemlisi, seni bakire değilsin diye istemeyecek adam hıyarağasının tekidir zaten. Koyun seçer gibi eş seçen sığ biridir.
Böyle biriyle evlenemedim diye üzülmek de bana göre pek akıl işi değildir.

bende seninle ayni kaderi yaşadim..sana tavsiyem herseyinle kabul ediyorsa evlen yuvani kur..zamanla seversin sevmezsende en azindan kendine bir hayat kurmuş olursun..yoksa diger turlu cok sevdigin bir insan çikar elbet ama bu yuzden evlenmeyi kabul etmeyebilir..iyi düşün bence..duygu olarak degilde mantik olarak bakmalisin..

Adamı zaten sevmiyorsun, sevmediğin için ayrılmalısın.
Bakire olmadığın için değil..
Bunu ille biriyle paylaşacaksan sevip evleneceğin kişiyle paylaşırsın.
Şuanda sorun ne?

olay tam da bu zaten..evlilik öncesi cinselliği yaşayan kadınların kendileri ile aynı görüşte adamlarla beraber olmaları gerektiğini düşünüyorum..zaten bu evlilikten önce ilişki yaşanırken bellidir ;yani görüşleri yoksa ilk gece süprizi olmaz.....yoksa ben bakire değilim,şunla seviştim falan gibi açıklamaları çok itici buluyorum..ve kimsenin de kendinden öncesini sorgulama hakkı olduğunu düşünmüyorum..

Bu kısma birebir katılıyorum. Böyle olsa zaten sorun olmaz. Dengi dengine dedikleri bu olsa gerek.

Kızlar merhaba, ilk kez konu açıyorum,umarım derdimi en anlaşılır şekilde açıklayabilirim.
18 yaşıma girmeme iki hafta kala rızam dışı bi olay yaşadım,açıkçası bu işleri pek bilen biri değildim yani kizlik zarı nedir onu bile bilmezdim.
Ailemden sakladım tabii hala bile bilmezler ki şu an 26 yaşındayım ve taşımak zor olsa da saklıyorum bunu.işin kötü yanı şu an bi isim yok,bulunduğum şehirde de pek fazla iş imkanı yok..
Buralarda ya işin olacak ya esin,diğer türlü kapanmaz milletin çenesi.
Bir yıllık bi ilişkim harika bi insan ama aşık değilim,onun hayatında bir İlkim sadece,kimseyle göz göze bile gelmemiş ve ben suçluluk duygusundan kurtulamıyorum.
Bugünlerde ayrılmayı düşünüyorum çünkü daha fazla tasiyamiyorum..
Lütfen fikir verin,yerimde olsanız ne yapardiniz? ?
Anlattıgın an kaybedeceksın .. Yada bu bır sır olarak klmayacak

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin!! Arkadaşınla ilişkinde sevgi hissetmiyorsan ayrıl kimsenin duygularıyla oynama!!bulunduğun ortam ne kadar sıkıcı olursa olsun yanlış bir evlilikten daha huzurludur inan ve en önemlisi ne yaşadıysan kendine sakla kimseye hesap verme hayat senin geçmişinle yaşama geleceğe bak......

Kızlar merhaba, ilk kez konu açıyorum,umarım derdimi en anlaşılır şekilde açıklayabilirim.
18 yaşıma girmeme iki hafta kala rızam dışı bi olay yaşadım,açıkçası bu işleri pek bilen biri değildim yani kizlik zarı nedir onu bile bilmezdim.
Ailemden sakladım tabii hala bile bilmezler ki şu an 26 yaşındayım ve taşımak zor olsa da saklıyorum bunu.işin kötü yanı şu an bi isim yok,bulunduğum şehirde de pek fazla iş imkanı yok..
Buralarda ya işin olacak ya esin,diğer türlü kapanmaz milletin çenesi.
Bir yıllık bi ilişkim harika bi insan ama aşık değilim,onun hayatında bir İlkim sadece,kimseyle göz göze bile gelmemiş ve ben suçluluk duygusundan kurtulamıyorum.
Bugünlerde ayrılmayı düşünüyorum çünkü daha fazla tasiyamiyorum..
Lütfen fikir verin,yerimde olsanız ne yapardiniz? ?

Karşındaki insanı az çok tanıyorsundur ve onun sana nasıl bir tepki vereceğini de az çok bilirsin,bakire olmaman bir problem değil utanılacak bir durum yok ortada neticede erkeklerde yaşıyor evlenmeden önce bir kızın da yaşaması da gayet doğal böyle şeyleri sorun eden biriyle birlikte olman asıl en büyük sorun bence .

aşık değilsen niye berabersin. kimseye bişey söylemek ve aşık olmadığın bi bilişkiyi devam ettirmek zorunda değilsin.

ya işin olacak ya eşin ne kadar çirkin bi düşünce, pek fazla iş imkanı yok diyorsun , tüm şansları zorladığına emin misin?
Üniversite için başka bi şehirde yaşadım yıllarca ama şartlar zorlayıcı olunca malesef geri dönmek zorunda kaldım..

Konuyu acincaya kadar uyumamisim düşünmekten, uyuyakalmisim..yoksa kasti bi davranış değil yani
Tamam günaydın:)arkadaşım bence sen sevgilini seviyorsun gibime geliyor.sirf icinde bulundugun duygudan dolayi kendini frenliyorsun.he bana gore evlenince anlasilmayacak birseyse bosver unut gitsin eger anlasilacaksa soylemelisin.aslinda bu sizin karsinizdaki insana gorede değişir.

Kizlik zarini bilmesen de tecavuzun ne oldugunu da mi bilmiyordun 18 yaşinda?
O zaman sikayet edilmeyen seyler, kisiler sonradan boyle iş açiyor bence basiniza.
O kadar kucuk yerde nereyi bulup da gozlerden uzak kalabildiniz, o zaman laf soz olmuyor muydu?
Bu kadar sert bi eleştiriyi hakettiğimi düşünmüyorum açıkçası, ayrıca bahsettigim şahıs sevgilim arkadaşım falan değildi, detaylari bilmediğiniz için bu denli ağır eleştirilerinizi anlamaya çalışıyorum..
Bilmediğimi söylerken, aklı bel altına çalışan bu konularla içli dışlı olan biri olmadığımı belirtmek için yazdım onu sadece..umarım anlatabilmisimdir derdimi.

Oy kullanmadım.. Söyleyip söylememek sizin vicdanınıza kalmis ki oylara göre hareket etmeyeceksiniz.. Ayrıca kendinizle celisiyorsunuz.. Rizaniz dışında birşey yasamissiniz ama sevmediğiniz biriyle berabersiniz.Yukarı tükürsen bıyık..aşağı tükürsen sakal..Bunu sevmediğiniz insana Niye yapıyorsunuz?
Vicdan azabı çektiğim için bu noktadayim şu an..O böyle bi aldatilisi hakedecek biri değil..söylersem gidecek gibi görünüyor, bende daha fazla hakkına girmek istemiyorum :(

Bütün bir ömrü çok iyi diye sevmediğiniz birisi ile geçiremezsiniz. Bence ayrılmalısınız. Ayrıca bir uzmanla görüşmenizi (imkanınız varsa) tavsiye ederim. 8 yıl böyle bir yükü taşımak için çok uzun bir süre. Suçlu olan siz değilsiniz. Utanacağınız hiç bir şey yok.
Not: O kimseye bakmamış dediğiniz insanları da o kadar melek ilan etmemenizi tavsiye ederim.

Genç kızlar genelde rıza dışı birliktelik olayını yanlış tanımlıyorlar. Biri size tecavüz mü etti yoksa erkek arkadaşınızla birkaç adım ileri gideyim derken fazla mı ileri gittiniz? Bu ikisi arasındaki fark çok büyük çünkü.

İkincisi bakire olup olmamak sizin sorumluluğunuzdur. Kimseye bunun hesabını vermek zorunda değilsiniz. Karşınızdaki insanın hiç cinsellik yaşamamış olması da sizin suçlu hissetmenizi gerektirmez. Bu onun tercihidir, diğeri sizin. Ama tecavüz ve önünü alamama kavramlarını iyi ayırt etmek gerekiyor dediğim gibi.

Sevmediğiniz bir insanla sırf evlenmek için evlenmeyin. O evlilik işkenceye dönüşür yoksa. İyi düşünüp taşının, doğru kararlar verin. 26 yaş gayet olgun doğru kararlar verebileceğiniz bir dönem.
Kesinlikle önünü alamama gibi bi durum değil, çünkü bu olayı yaşadığımda evlenmeyi düşündüğüm biri vardı, bunu anlattığım an bıraktı gitti..kendi rızasıyla böyle bi durumu yaşayan biri olsam inanın arkasında durur, istedim ve yaptım derdim ama diyemiyorum..

Bütün bir ömrü çok iyi diye sevmediğiniz birisi ile geçiremezsiniz. Bence ayrılmalısınız. Ayrıca bir uzmanla görüşmenizi (imkanınız varsa) tavsiye ederim. 8 yıl böyle bir yükü taşımak için çok uzun bir süre. Suçlu olan siz değilsiniz. Utanacağınız hiç bir şey yok.
Not: O kimseye bakmamış dediğiniz insanları da o kadar melek ilan etmemenizi tavsiye ederim.
İnanın sabaha kadar bunu düşündüm, destek mi almalıyım, kime gitsem nasıl yapsam diye..başka bi şehirde olunca taşıma noktasında biraz daha güçlü oluyor sanki insan, ama memleket dediğimiz kavram sahneye çıkınca işler değişiyor, daha da ağırlaşıyor..

Back