peki o zaman belirtseydiniz sadece anneler yazsın diye.
ama bir anneye en soylenmeyecek laftır başarısızlığı hele de türk annesisiyle, asla ama asla kabul etmez bir noktada tıkanabileceğini, yetemeyebileceğini...
e ikisiylede eşit ilgiliyim demiyorum diyorsunuz ben söyleyince mi kabahat?babadan yardım isteyin ikisiyle de siz ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz sanırım demişim ne var bunda?
size vakit ayırıp yorum yapmak hata...
yanlışımı ancak ben söyleyebilirim sen söyleyemezsin henüz anne de değilsin sen anlamazsın.
gittiğiniz terapist anne mi peki? onu ciddiye alacak mısınız anne değilse..
öğretmenlerini de takmazsınız siz, anne değil diye pedagojı yalayıp yutmaları önemli değil anne değillerse önemi yok
bu zihniyetle zaten birşeye yetemezsinizde su anda olduğu gibi.
sizin oğlan kesın hiperaktirtir de zaten.(kalıplaşmış türk annesi lafı: bizim çocuk hiperaktif)kardeşinin boğazını sıkmaya çalışırken yapma demek yerine ona kardeşini nasıl seveceğini nasıl okşayacağını sarılacağını göstermek yerine yapma demek daha etlkili ya da bağırmak korkutmak.
ay pardon özel okula gönderiyormuşsunuz çocuğunuzu yeter daha ne istiyor...
ya yok ilginç bir insansınız gerçekten. ben o kırmızıyla işaretlediğiniz şeyi yazdım, çünkü anne olmadan o konuda fikir yapmanız gerçekten anlamsız. yani 4-5 aylık bebekle 8 yaşındaki çocuğa eşit ilgi gösterin demek mantıksız anlatabiliyor muyum. yapamazsınız.
sizin eleştirileriniz de öyle suçlayıcı ki, insan kendisini nasıl ifade edeceğini şaşırıyor. biraz iyiniyetli okusanız eleştirmek yerine yapıcı çözüm önerileri sunsanız neyse. ama siz kalkmışsınız altına yapar tabi vs yazmışsınız, öyle bir şey yazmadığım halde.
sürekli niyet okuyorsunuz sürekli. bknz kırmızıyla alıntıladıklarım. öğretmeniyle sürekli bir iletişim halindeyiz, yanılıyorsunuz. ve evet öğretmeni de anne değilse zaten ben ona vermem. şimdiki ve önceki öğretmeni de anneydi. annelik çok şey değiştiriyor insanda.
pedagoji de annelik değil evet, her pedagoji kitabı okuyan da ahkam kesmesin. benim okuduğum kitapların sayısı haddi hesabı yok, hem bilimsel hem roman vs, şimdi ben kalkıp bi biyokimya kitabı okudum diye atıyorum tıp doktoruyum desem oldu mu yani.
oğlumun hiperaktif olduğuna katılmıyorum, onu gören bazı doktorlar öyle olduğunu söylese de. o nedenle gitmeyeceğim psikiyatriste, çünkü kalkıp size şu ilacı vereceğiz deseler zaten kullanmak istemem onu. terapiye gidiyoruz, sanırım yavaş yavaş fayda ediyor.
ay pardon özel okula gönderiyormuşsunuz lafı da ayrıca üzdü beni, ben sandığınız annelerden olsam zaten kalkıp bu konuda kimseden yardım istemem. yediği önünde yemediği ardında, derim bırakırım ne hali varsa görsün.
bu zihniyetle zaten bir yere yetemzsiniz de ne demek.
ben gayet başarılı bir insanım. ama elbette var hayatımda sorunlarım. yetemiyorum evet kabul ediyorum.
ama siz de çok büyük konuşuyorsunuz. başınıza bir gün öyle bişey gelir, öyle bir yanlış yaparsınız ki, o zaman yetersizlik neymiş görürsünüz.