• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 8 yaşında çocuğumun bayılması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
merhabalar,
Oğlum 8 yaşına girmek üzere. Son 2 senedir 5-6 ayda 1 sabah karın ağrısı, ishal, kusma şikayetiyle uyanıyor. Baygınlık geçiriyor. En son hafta sonu bu durumu yaşadık tansiyonu 7-4 olmuştu baygınlık esnasında ölçüldüğünde. Doktorumuz çok önemsemiyor su kaybından kaynaklı diyor. Ama çok korkuyorum. Baygınlık anlarını tekrar tekrar yaşıyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı ne yapmam gerekli fikri olan varsa yardım eder misiniz lütfen

Sevgili konu sahibesi, bence oglunuzla konusun. Bayginlik gecirdiginde uzun sure yemek yememe/su icmeme durumu olmus mu? Bu olay oldugunda hava sicak miydi? Sicak havada saglikli yetiskinler bile uzun sure susuzluktan bayilabiliyor.

Ben uzman degilim ama universite hastanesinde iyi bir doktora goturun iciniz rahat etsin derim. Gecmis olsun.

Sevgili konu sahibesi, bence oglunuzla konusun. Bayginlik gecirdiginde uzun sure yemek yememe/su icmeme durumu olmus mu? Bu olay oldugunda hava sicak miydi? Sicak havada saglikli yetiskinler bile uzun sure susuzluktan bayilabiliyor.

Ben uzman degilim ama universite hastanesinde iyi bir doktora goturun iciniz rahat etsin derim. Gecmis olsun.
Teşekkür ederim ilginiz için. Sabah uyandığında başlıyor herşey. Gün içinde sıkıntı yok.

merhabalar,
Oğlum 8 yaşına girmek üzere. Son 2 senedir 5-6 ayda 1 sabah karın ağrısı, ishal, kusma şikayetiyle uyanıyor. Baygınlık geçiriyor. En son hafta sonu bu durumu yaşadık tansiyonu 7-4 olmuştu baygınlık esnasında ölçüldüğünde. Doktorumuz çok önemsemiyor su kaybından kaynaklı diyor. Ama çok korkuyorum. Baygınlık anlarını tekrar tekrar yaşıyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı ne yapmam gerekli fikri olan varsa yardım eder misiniz lütfen
Bana normal gelmedi ,başka doktorlara da gösterseniz?
Belki nadir bilinen bir hastalığı var.

Geçmiş olsun.
Eğer doktorun dediğinden dolayıysa @MissCherryBlossom’un tavsiye ettiği gibi araştırma hastanesinden çıkan sonuç, direncini artırmak üzere yoğun çaba sarfetmeniz lazım bence.
8 yaşındaki çocuğun tansiyonunun su kaybından bu kadar düştüğünü ilk defa duyuyorum.

merhabalar,
Geçmiş olsun bu doktor ne doktoru? Tam teşekküllü bi hastanenin uzman doktorlarına gösterin. 2 yıldır sürüyor bence geç bile kalmışsınız. Belki basit çözümü var çocuğu ihmal etmeyin günah.

Doktorunuzun önemsemiyor olmasını hiç anlayamadım.
8 yaşında çocuğun düzenli baygınlık geçirmesi bana göre önemli..
Baygınlık geçirdiği sabahlar biri ile görüşecek oluyor mu?
Yada okula gideceği sabahlar mı? Sınav? Stres?
Biraz da bunları düşünmek lazım.

İlkokul 1. Ve 2. Sınıf boyunca hemen her sabah evden kusarak çıkmıştım.
O zaman neden deseniz bilemezdim ama şimdi öğretmenin dövdüğü çocukları, attığı sıra dayaklarını düşününce neyi stres yaptığımı anlıyorum :)

Geçmiş olsun.
Eğer doktorun dediğinden dolayıysa @MissCherryBlossom’un tavsiye ettiği gibi araştırma hastanesinden çıkan sonuç, direncini artırmak üzere yoğun çaba sarfetmeniz lazım bence.
8 yaşındaki çocuğun tansiyonunun su kaybından bu kadar düştüğünü ilk defa duyuyorum.
Evet bana da tuhaf gelen bu hiçbir yerde benzer bir vaka duymadım. Ama gerek acil doktoru, gerek kendi doktoru üzerinde durmuyor. Su kaybı diyorlar şiddetli ishal ile ve üstüne başlayan kusma ile bütün suyu attığı doğrudur.

Doktorunuzun önemsemiyor olmasını hiç anlayamadım.
8 yaşında çocuğun düzenli baygınlık geçirmesi bana göre önemli..
Baygınlık geçirdiği sabahlar biri ile görüşecek oluyor mu?
Yada okula gideceği sabahlar mı? Sınav? Stres?
Biraz da bunları düşünmek lazım.

İlkokul 1. Ve 2. Sınıf boyunca hemen her sabah evden kusarak çıkmıştım.
O zaman neden deseniz bilemezdim ama şimdi öğretmenin dövdüğü çocukları, attığı sıra dayaklarını düşününce neyi stres yaptığımı anlıyorum :)
Yok öyle birşey değil, psikolojik değil fiziksel olarak şiddetli karın ağrısı, ishal kusma sonrasında yaşanıyor baygınlık hali

Yok öyle birşey değil, psikolojik değil fiziksel olarak şiddetli karın ağrısı, ishal kusma sonrasında yaşanıyor baygınlık hali

Sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi psikolojik etkilere çok açıktır.
Oğlum 3.5 yaşında, işler biraz istediği gibi gitmesin ateşi yükselir.
Bildiğiniz fiiksel semptom, 40 derece ateş görüyoruz zaman zaman.
Ve genelde de bir şeyler yaşadığında oluyor.
Kardeşinin eve ilk gelişinde, parkta bir çocukla kavga ettiğinde, bir kavgaya şahit olduğunda, babasını bir kaç gün görmediğinde vs...

Yok eminseniz denk gelen ortak bir durum olmadığına, gastroentereloga gösterin...

Gittiğimiz hastane tam teşekküllü uzun yıllardır dvam ettiğimiz bizi tanıyan tecrübeli doktor. Her seferinde su kaybını yerine koymak için serum bağlanıyor iyileşip eve dönüyoruz. Gaita tahlil sonuçları da temiz çıkıyor.

Evet bana da tuhaf gelen bu hiçbir yerde benzer bir vaka duymadım. Ama gerek acil doktoru, gerek kendi doktoru üzerinde durmuyor. Su kaybı diyorlar şiddetli ishal ile ve üstüne başlayan kusma ile bütün suyu attığı doğrudur.

Baygınlığı su kaybından ona tamam da şiddetli ishal ve kusması neden? Viral olur genelde ama sıklığı da önemli... bir de 8 yaşında çocuğu bayıltacak kadar susuz bırakıyorsa yatış verilip takviye yapılması falan gerekir, nasıl bir tedavi uyguluyorlar?

Baygınlığı su kaybından ona tamam da şiddetli ishal ve kusması neden? Viral olur genelde ama sıklığı da önemli... bir de 8 yaşında çocuğu bayıltacak kadar susuz bırakıyorsa yatış verilip takviye yapılması falan gerekir, nasıl bir tedavi uyguluyorlar?
Evet viral her seferinde salgın var deniliyor. Benim takıldığım nokta her seferinde vücudun suyu bu kadar çabuk dışarı atması ve her seferinde serum almadan düzelmemesi. Herkes ishal olabiliyor ama bu derece su kaybı pek rastlamadığım bir durum belki yaşayan varsa diye konu açtım

Evet viral her seferinde salgın var deniliyor. Benim takıldığım nokta her seferinde vücudun suyu bu kadar çabuk dışarı atması ve her seferinde serum almadan düzelmemesi. Herkes ishal olabiliyor ama bu derece su kaybı pek rastlamadığım bir durum belki yaşayan varsa diye konu açtım

Gastroenterelojiye götürün bir de içiniz rahat etsin.
2gun süren ishal-kusmada bu hale gelebilir ama her hastalıkta bu kadar etkilenmesi garip...
probiyotik kullandınız mı hiç?
Yoğurt tüketiyor mu çocugunuz?

Gastroenterelojiye götürün bir de içiniz rahat etsin.
2gun süren ishal-kusmada bu hale gelebilir ama her hastalıkta bu kadar etkilenmesi garip...
probiyotik kullandınız mı hiç?
Yoğurt tüketiyor mu çocugunuz?
Ev yoğurdu mayalıyorum fakat uzun zamandır düzenli tüketmiyor. Bunun haricinde beslenmesine dikkat ederim açıkçası.
Haricen probiyotik hiç almadık.

Çocuklarda ve yaşlılarda sıvı alamamaya bağlı susuz kalma hızlı gerçekleşir. Bir çocuk ishal olmasa dahi 24 saat boyunca içtiği suyu dahi kusuyorsa mutlaka takviyeye ihtiyaç duyar. Oğlum kurban bayramından bir kaç gün önce sadece kusuyorsa, günde 2 kere ishal çıkıyordu. Dirençli bir çocuktur da. Halsizligi başladı hemen acile goturdum. Tansiyonu biraz düşüktü ve serumdan sonra cin gibi oldu. Sizin oğlunuzda hem ishal hem kusma oluyorsa daha çabuk düşer tansiyonu. İshal tek başına olsa evde bir iki gün bekleyin derim ama kusma ciddi bir durum. Hele ki içtiği suyu dahi kusuyorsa beklemeden hastaneye başvurmak gerekir.

İshal bitiminde kabız oluyor mu? Eklemlerinde ağrılar oluyor mu? Akdeniz ateşi hastalığını bir araştırmanızı tavsiye ederim, bir çocuk romatoloğuna götürün çocuğu. Tamam su kaybından bayılıyor olsa bile neden belirli aralıklarla çocukta kusma ishal ve karın ağrısı oluyor öncelikle onun teşhisi konmalı. Çok geçmiş olsun, aman bir iki dr a güvenip işin ucunu bırakmayın

Çocuklarda ve yaşlılarda sıvı alamamaya bağlı susuz kalma hızlı gerçekleşir. Bir çocuk ishal olmasa dahi 24 saat boyunca içtiği suyu dahi kusuyorsa mutlaka takviyeye ihtiyaç duyar. Oğlum kurban bayramından bir kaç gün önce sadece kusuyorsa, günde 2 kere ishal çıkıyordu. Dirençli bir çocuktur da. Halsizligi başladı hemen acile goturdum. Tansiyonu biraz düşüktü ve serumdan sonra cin gibi oldu. Sizin oğlunuzda hem ishal hem kusma oluyorsa daha çabuk düşer tansiyonu. İshal tek başına olsa evde bir iki gün bekleyin derim ama kusma ciddi bir durum. Hele ki içtiği suyu dahi kusuyorsa beklemeden hastaneye başvurmak gerekir.
Evet tam da böyle oluyor içtiği suyu dahi kusuyor. İshal ile başlıyor. Kusma da eklendiğinde hemen acile gidiyoruz bu arada yolda baygınlık geçiriyor zaten.

Back
X