8 yaş kız çocuk göğüste kitle

Veson

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
25.387
29.837
798
Arkadaşlar 8 yaşında kızım var.uzun zamandır ara ara sol tarafını gösterip anne ağrıyor diyordu.ben kalp sıkıntısı olabilir mi diye düşünüp kardiyolojiye götürmeyi planlarken korona falan girdi araya.bugün tam nokta olarak gösterdi anne burası ağrıyor diye.baktım tam göğsünü gösteriyor.elle muayene ettim oynar zeytin büyüklüğünde bir şey.sağ tarafta Yok.ben çok endişelendim.dr a götüreceğim.hangi bölüm bakar? Bu tarz bir durumla karşılaşan var mı? Tecrübelerinizi yaşadıklarınızı dinlemek istiyorum

Çocuk cerrahisine götürün.. Bizlere genel cerrahi baktığına göre çocuklara de cocuk cerrahisi bakar diye düşündüm..

Ama korkmayın olsa olsa fibroadenom olur oda zararsz.. nerdeyse herkeste var o..

Çocuk cerrahisine götürün.. Bizlere genel cerrahi baktığına göre çocuklara de cocuk cerrahisi bakar diye düşündüm..
Yanıt için teşekkürler ben de öyle düşündüm .umarım ciddi bir şey değildir.dr araştırıyorum

Gecmis olsun ciddi bisey degildir diye tahmin ediyorum ama mutlaka götür doktora tabi. Bize de haber ver merak ederiz.

Reis bende 4 tane var genel cerrahiye gidip muayene oluyorum.her 6 ayda bir
Inşallah öyle düşündüğün gibi kotu bir şey değildir.
Yukarıda arkadaşta yazmış bulunduğunuz il de çocuk cerrahisi bölümü varsa goturun yoksa da çocuk bölümü ile iletişimde olup genel cerrahiye gidin..

İlerleyen yaşlarda duydum da çocukda hiç duymadım bu tarz şeyler inşallah her şey yolundadır.çocuk cerrahisi dr arayışındayız

Çocuk cerrahisi bakıyor. Fibroadenom olma ihtimali yüksek ancak yine de ultrasonla bakmak gerekiyor.
Hangi şehirdesiniz?

Fibroadenom genellikle ergenlerde yada genç kadınlarda görülen, iyi huylu bir lezyondur. 1-2 cm'e kadar büyür ve sonra sabit kalır.
Genellikle 3 cm'i geçenlerde çıkartmak gerekir ancak küçükler ara ara kontrollerle takip edilebilir.
Temel olarak tanı koymak için ultrason gerekir dediğim gibi. İlerde kansere dönüşüm de pek beklenen, korkulacak bir şey değil.
2. sık olarak "fibrokistik hastalık" olabilir. Bu da fibroadenoma çok benzer, ultrasonla ayrılırlar genelde birbirinden. Bunda da kansere dönüşüm beklemeyiz.
Dediğim gibi bunların hepsi teorik bilgi. Muayene etmeden ve tetkik görmeden bir şey söylemek yanlış olur. sizin izlemeniz gereken yol çocuk cerrahisi uzmanına görünmek. O çok büyük ihtimalle ultrason isteyecektir. İyi bir radyolog değerlendirdiğinde içiniz rahatlar inşallah :)

Mersin'de tanıdığım yok maalesef.

Cevap için çok teşekkür ederim

Çocuk cerrahisine gittik doğal biyüme oluyor dedi.neden diğerinde Yok dedim.önce biri sonra diğeri büyür dedi.her ihtimale endokrin ve usg ye yönlendirdi.usg de sıkıntı çıkmadı.endokrinde normal dedi.o da her ihtimale hormon kan tahlilleri istedi.sonuçlar 15 gün sonra çıkacak.bir de büyüme gelişme takibi için el bilek röntgeni istedi.15 gün sonra sonuçlarla tekrar değerlendirecek

gözünüz aydın

Cok sükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…