Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

çok afedersin ohaaa diyorum kardeşin ve eşine! yuh yani yuh. birde hamile halinle. Peygamber sabrın varmış vesselam. yok ben o kadar yapamazdım

o zaman hep birlikte deneyelim müsati zamanda daha da merak ettim şimdi hurmyaı da yoğurdu da severim.
kuzum sen yoğurt mayalamaya başladın mı evde. komşuya mayalatmayı öğrettim 2 gün önce onu da doğal yoğurda başlattım. aklıma gelmişken sorayım dedim sanada.

günaydın gençlik..

hep merak ettiğim ama uygulayamadıım bir diyet. bir gün keyfine yine de yapacağım zayıflamasam bile denemiş olurum merakım gider
Aslinda dun balayacaktim hurmalari geceden islatmistim ama dun 1 saatlik uykuyla evde zombi gibi dolasinca kendimi veremedim. Bir de suda beklemis hurmayi midem almadi. Smoothide karistigi icin anlamiyorsun ama sudan cikarip direkt yiyince kotu oldum. Bugun sabah suya koymadan normal tukettim. 2 ltlik sisemi doldurdum yanima aldim. Meryemi uyutuncada bir yesil cay yaparim.

ben de öyle sulu yiyemem. bende direkt yerim. sonucu muhakkak söyle cnm bizede.

Ya bir iki kere bayaladim ama geçen gün mayalayamayine hazır aldım tekrar
Annemin köydeki dayısının hanımı eski usul nohuttan maya yapıp mayalar senelerdir ve bizimkiler de bayılır Bayramın ikinci günü ona gideceğim o zaman ondan alırım organik maya ♡ Annemden aldigim mayayi kızlar pek sevmedi hatun hazır yogurttan mayalamis o yüzden ondan alma diyorlar

Bende bekletmem suda hurmayi sadece toz varsa diye bir iki saniye sudan geçiriyorum

evet hazır yoğurttan güzel olmaz senin gurmeler haklı
muhakka al cnm mayayı ve başla. inan yoğurt olmadığını fark edeceksin o hazırların. şimdi ben hazır yiyemiyorum süt tozu gibi geliyor.
hatta bir arkadaşım var. eşi fabrikalarla çalışıyor. yoğurt fabrikasının sahibi biri diyormuş ki ailesine asla hazır yoğurt ayran almayın. mesela bizde firmalara sütümüzü veriyoruz çiftlliğin. adamlar sütü alıp içine iki damla birşey atıp bozulmasını tamamen önlüyor. düşün tanker dolu sütü 2 damlalık madde koruyor. Allah bilir neler var içinde.

Bende bayramdan donuste insallah köyden getiricem süt. O zaman mayalamaya baslarim tekrar :) burda hem pahalı hem köy sutu cok daha guzel

Bencede ev hanımı aranmalı ya aman inşallah sorunsuz gelir geçer bayram

Kızlar akşama misafir var güveçte etli bezelye yapayım diyorum ama hiç yapmadım daha evvel yapaniniz var mı

Güveçte çok lezzetli olur canım
Ben daha evvel yaptım önce etleri Güveçte pisirdikten sonra etleri çıkarıp soğan kavurup az Salça ekledikten sonra bir iki de patates doğrayıp et ve bezelyeleri iki cevirdikten sonra az su ekledikten sonra ağır ateşte pisirdim ♡
Yanına bir pilav önden bir çorba daha ne olsun ♡♡♡

Banuu anlamadım kiiz az daha anlatabileceğim şekilde anlatirmisin

Etleri güveçte mi muhurlicem

Banuu anlamadım kiiz az daha anlatabileceğim şekilde anlatirmisin

Etleri güveçte mi muhurlicem

Etleri direk güveçe at çok yağsız olmasın ama et kendi suyunu salip çekene kadar pisiriyorsun kavurma misali şu ekleme gerekirse de çok çok az ancak
Etler zaten renginden belli eder iyice dagilmayacak ama
Sonra onları iyice süz ama güveçi yıkamadan direk az sıvı yağ ile soğanı normalde yemekte olduğu gibi hafif soteleyin Salça ekle eti az içinde çevirip doğasının patatesleride ekle bezelyelerle rengi olsun diyorsan havucda ekleyebilirsin ama havuç koyacaksan da sogandan önce iki çevir onları sert kalmasın
Sonra aynı izada su ekle ve ağır ateşte pişir firina da verebilirsin ocakta da olur

Kızlar akşama misafir var güveçte etli bezelye yapayım diyorum ama hiç yapmadım daha evvel yapaniniz var mı

ben de hiç yapmadım ama geçen sene eşimin arkadaşı iftara çağırmıştı yapmıştı. çok beğendim. içinde et patlıcan patates domates salça soğan yağ vardı. bir de ekmek fırınına vermiş orda pişmişti. yanına da pirinç pilavı salta börek yapmıştı.

Sence fırın mi daha lezzetli ocaktami banu fırında bilemedim ya pişer mi ki iftara 2 saat kala başlayacağım zaten yemeğe

Tubacim bende arpa pilavı yapacağım yanına hala pirinç pilavın tutmaya biliyor

Sence fırın mi daha lezzetli ocaktami banu fırında bilemedim ya pişer mi ki iftara 2 saat kala başlayacağım zaten yemeğe

Tubacim bende arpa pilavı yapacağım yanına hala pirinç pilavın tutmaya biliyor

Valla garantiye al ocakta pişir o zaman
Bende bazen pilavı tutturamam ama benim büyük maşallah o konuda benden güzel pilav yapar hatta Son Annemler iftara geldiklerinde o yaptı pilavı herkes bayıldı ♡

Selam.
İlacimi yazdiriyim diye saglik ocagina gittik kizimla. Tam ogle sonrasi.. gunes kafama kafama vurdu yandim kavruldum. Azcik kızımı parkta oynattim. İlacimi aldim eve girdim hemen soguk suyun altina. Hâla yaniyorum ayak tabanlarimi hissetmiyorum. Bugun aksam zor olcak belli. Ama iyi ter atmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…