- 9 Ocak 2012
- 15.061
- 28.951
- 798
Çok şükür bitti sayılır ama işte sabah beri ağrıdan kalan islere henüz girisemedimaz daha dinlenip kalanları da hallederim de iyice rahatlarim ♡
Valla bende ayniyim kendimi paralırım ama dediğin gibi ben evde yokken Annem dahi evde yanlız olsun istememheleki sevmedigim birini asla evde yanlız bırakmam
Bende gorumceyim ama inan erkek kardeşim 10 senedir evli, değil yatiya gitmek Almanyadaykendaha bir kere evinde kahve bile icmisligim yok
Evlendikleri sene 20 gün kaldık Almanyada Annemlerde ve her şeylerin ben kosturdum onlar gezerken ve sadece 5 dakika eşim bir dolap rafı montajı yaptigi icin evlerine girdik ( montajı aldıkları yer yapsaydı dünya para vereceklerdi ) inan 1 bardak su bile ikram etmedi erkek kardeşim
Sonraki gidislerimde de hiç davet etmediler ki Annemler evinin hemen karşı sokağında oturuyorlar
Ben Ufakliga hamileyken birde utanmadan gelip karı koca Annemlerin buradaki evi boş olduğu halde ( Annemler onlardan 20 gün sonra gelecekti o zaman ) ben 8 aylık hamile olduğum halde yatiya bana geldiler ve o kullanma konusunu sonuna kadar gerçekleştirerek beni cildirtma noktasına getirdiler
Düşün 7/24 hizmet ettim o hamile halimle, ne isteseler pişirip önlerine koydum, bütün işlerimi yine kendim yaptım hatta birde bizim gelin utanmadan bütün kirlilerini af edersin micindaki tanga dona kadar yikatti
Annemler gelincede hadi ben agirlastim hep birlikte Annemde kalalım valla doğum sancim tutarsa mümkün değil bizim Bayırı acil çıkamam dediğimde birde utanmadan biz rahatiz sen git dedilerdoğum öncesi temizliği de yapmistim hani aniden doğum olursa kimse ugrasmasin diye Bunlar tatili benim evde güzelce tamamladı hatta benim evin ağzına micmislar ( eşim ben eve inemiyorum diye resmini atmıştı )
Koltuk altlarında boş kola şişeleri, dolu kül tablaları hatta daha 10 gün evvel teslim edilen yeni halimi bile yakmislar normalde evde asla sigara icilmesini istemediğim halde
Adamcağız tekrar temizlik yaptı sonrasındaHeee birde utanmadan Almanya'ya dönünce Anneme telefon açıyor İstanbula yok efendim hiç memnun kalmadık, bizi hiç iyi agirlamadi falan diye beni anneme şikayet etmişler
Dedim madem öyle bundan sonra asla evime giremezyazın gelirse de sende görüşürüz onların yaptığı gibi 8 sene oldu evime sokmadim hatta bir keresinde laf soktu evimde orta sehpadan bahsederken evine alıyormusun ki görelim diye bende resmen sen beni nekadar evine soktuysan bende okadar sokuyorum Rüyanda ancak görürsün dedim bir daha o oldu ses etmedi
Okadar iyi davrandim yaranamadim bende artık gayet mesafeliyim kafam rahat
Kesinlikle çok güzel yok tutuyor ve Kilo da verdiriyorbenim bir arkadaşım 5 gün yaptı 3 kg gitti he yarısı belki odemdir ama motivasyon için çok işe yaradı onda
Aslinda dun balayacaktim hurmalari geceden islatmistim ama dun 1 saatlik uykuyla evde zombi gibi dolasinca kendimi veremedim. Bir de suda beklemis hurmayi midem almadi. Smoothide karistigi icin anlamiyorsun ama sudan cikarip direkt yiyince kotu oldum. Bugun sabah suya koymadan normal tukettim. 2 ltlik sisemi doldurdum yanima aldim. Meryemi uyutuncada bir yesil cay yaparim.günaydın gençlik..
hep merak ettiğim ama uygulayamadıım bir diyet. bir gün keyfine yine de yapacağımzayıflamasam bile denemiş olurum merakım gider
Aslinda dun balayacaktim hurmalari geceden islatmistim ama dun 1 saatlik uykuyla evde zombi gibi dolasinca kendimi veremedim. Bir de suda beklemis hurmayi midem almadi. Smoothide karistigi icin anlamiyorsun ama sudan cikarip direkt yiyince kotu oldum. Bugun sabah suya koymadan normal tukettim. 2 ltlik sisemi doldurdum yanima aldim. Meryemi uyutuncada bir yesil cay yaparim.
çok afedersin ohaaa diyorum kardeşin ve eşine! yuh yani yuh. birde hamile halinle. Peygamber sabrın varmış vesselam. yok ben o kadar yapamazdım
o zaman hep birlikte deneyelim müsati zamandadaha da merak ettim şimdi hurmyaı da yoğurdu da severim.
kuzum sen yoğurt mayalamaya başladın mı evde. komşuya mayalatmayı öğrettim 2 gün önce onu da doğal yoğurda başlattım. aklıma gelmişken sorayım dedim sanada.
Aslinda dun balayacaktim hurmalari geceden islatmistim ama dun 1 saatlik uykuyla evde zombi gibi dolasinca kendimi veremedim. Bir de suda beklemis hurmayi midem almadi. Smoothide karistigi icin anlamiyorsun ama sudan cikarip direkt yiyince kotu oldum. Bugun sabah suya koymadan normal tukettim. 2 ltlik sisemi doldurdum yanima aldim. Meryemi uyutuncada bir yesil cay yaparim.
Ya bir iki kere bayaladim ama geçen gün mayalayamayine hazır aldım tekrar
Annemin köydeki dayısının hanımı eski usul nohuttan maya yapıp mayalar senelerdir ve bizimkiler de bayılırBayramın ikinci günü ona gideceğim o zaman ondan alırım organik maya ♡ Annemden aldigim mayayi kızlar pek sevmedi hatun hazır yogurttan mayalamis o yüzden ondan alma diyorlar
Bende bayramdan donuste insallah köyden getiricem süt. O zaman mayalamaya baslarim tekrar :) burda hem pahalı hem köy sutu cok daha guzelevet hazır yoğurttan güzel olmaz senin gurmeler haklı
muhakka al cnm mayayı ve başla. inan yoğurt olmadığını fark edeceksin o hazırların. şimdi ben hazır yiyemiyorum süt tozu gibi geliyor.
hatta bir arkadaşım var. eşi fabrikalarla çalışıyor. yoğurt fabrikasının sahibi biri diyormuş ki ailesine asla hazır yoğurt ayran almayın. mesela bizde firmalara sütümüzü veriyoruz çiftlliğin. adamlar sütü alıp içine iki damla birşey atıp bozulmasını tamamen önlüyor. düşün tanker dolu sütü 2 damlalık madde koruyor. Allah bilir neler var içinde.
bende bende.. bir de yani evin kadınına sorulur di mi. sanki eşim ağırlayacak! evde bile yok adam. cnm 9 kardeşler. heryer kardeş doluben 1 gün ağırlarım tamam da daha fazla olursa ben ailemi göremem. dediğim gibi başka zaman gelse sesmi bile çıkarmam ama bu zaman dilimi çok yanlış oldu çok..
saol cnm amin amin..
ben de sevmediğim insanın evine gitmem. hele kalmaya asla.. çok elzem bir durum olur o zaman kalınır ama bayram tatilimi sevmediğim insanlarla geçirmek istemem. normal şartlarda birşey demem gelsin kalsın. ben evi bırakıp onlara işe geliyorum. atıştırmalıklarını meyvelerini yemeklerini ahzırlıyorum. her yer meydanda kendi evi gibi ama bu defa olmaz yani. bayramı ailemle geçirieyim sonra ya da önce ister gelsin ister gelmesin. bana sorsa söylerdim de işte beni adam yerine koyan yok!
bir de ben maalesef kendimi çok paralarım cnm. o kullandırtma kısmını sonuna kadar yaparım. huyum bu işte.
sen de güle güle git gel . ben bir görümce olamayacağım
ama kardeşlerime bile müsait misiniz diye sorarım gideceksim. hatta tarihte veririm. görümce olsaydım yengemi arardım ona sorardım ben sanırım
Kızlar akşama misafir var güveçte etli bezelye yapayım diyorum ama hiç yapmadım daha evvel yapaniniz var mı
Güveçte çok lezzetli olur canım
Ben daha evvel yaptımönce etleri Güveçte pisirdikten sonra etleri çıkarıp soğan kavurup az Salça ekledikten sonra bir iki de patates doğrayıp et ve bezelyeleri iki cevirdikten sonra az su ekledikten sonra ağır ateşte pisirdim ♡
Yanına bir pilav önden bir çorba daha ne olsun ♡♡♡
Banuu anlamadım kiiz az daha anlatabileceğim şekilde anlatirmisin
Etleri güveçte mi muhurlicem
Kızlar akşama misafir var güveçte etli bezelye yapayım diyorum ama hiç yapmadım daha evvel yapaniniz var mı
ben de hiç yapmadım ama geçen sene eşimin arkadaşı iftara çağırmıştı yapmıştı. çok beğendim. içinde et patlıcan patates domates salça soğan yağ vardı. bir de ekmek fırınına vermiş orda pişmişti. yanına da pirinç pilavı salta börek yapmıştı.
Etleri direk güveçe atçok yağsız olmasın ama et kendi suyunu salip çekene kadar pisiriyorsun kavurma misali şu ekleme gerekirse de çok çok az ancak
Etler zaten renginden belli ederiyice dagilmayacak ama
Sonra onları iyice süz ama güveçi yıkamadan direk az sıvı yağ ile soğanı normalde yemekte olduğu gibi hafif soteleyin Salça ekleeti az içinde çevirip doğasının patatesleride ekle bezelyelerle rengi olsun diyorsan havucda ekleyebilirsin ama havuç koyacaksan da sogandan önce iki çevir onları sert kalmasın
Sonra aynı izada su ekle ve ağır ateşte pişirfirina da verebilirsin ocakta da olur
Sence fırın mi daha lezzetli ocaktami banu fırında bilemedim ya pişer mi ki iftara 2 saat kala başlayacağım zaten yemeğe
Tubacim bende arpa pilavı yapacağım yanına hala pirinç pilavın tutmaya biliyor
Mutfagi toplayip camasirlari ayarlamam lazim ama o kadar useniyorumki uyuyasim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?