• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

günaydın şekerler
iyi diekleriniz için sağolun kızlar..yağmur hala devam eiyor.ne güzel yağdı hiç durmadan..misafirim vardı benimde iki gündür yatılı..sabah gönderdim..

B VİTAMİNLERİNİN ETKİSİ

Diyetlerin en büyük desteğidir. Sinir sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirerek bitkinliği giderdiği, sinir siteminin çalışmasına, yağlı asitlerin metabolizmasına, kırmızı kan hücrelerinin olgunlaşmasında önemli rol oynadığı literatürlerde kayıtlıdır.

B-1 vitamini, vücudun glikozdan oluşan enerjiyi kullanmasını sağlamaya, B-1, B-2 ve B-12 vitaminleri enerji üretimine yardımcı olur.
B-6 karaciğerin östrojeni kullanmasına, hormon seviyelerinin normalleşmesine ve kendinizi keyifli hissetmemizi sağlayan serotonin üretimine
yardımcı olur.

krom:

Kolesterol, yağ ve protein sentezi için hayatî bir mineral olan krom, glikoz metabolizmasıyla etkileşir ve insülinin uygun kullanımıyla kan şekeri düzeylerinin sabit kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Böylece hem diyabetiklerde hem de hipoglisemisi olanlarda kullanımı yararlı olabilir. Krom, vücut tarafından en iyi, "krom pikolinat " olarak adlandırılan formda alındığında emilir. Bu formu, kandaki kolesterol ve glikoz düzeylerini de çok iyi kontrol edebilmektedir. Yağ kaybını artırarak, yağsız kas kitlesi artışı sağlamaya, osteoporozla savaşta ve ömrü uzatmaya yardımcı olur.

Krom, vücutta şeker (glikoz) kullanılması için gereklidir. Şeker hastalarına 15 gün ile 4-5 ay arasında günde180–300 mikrogram krom verilince şeker hastalarının yaklaşık yarısında, şeker kullanılmasını daha iyi duruma geldiği gözlemlenmiştir. Kan şekerinin kullanılmasında düzelme, insulin hormonunun etkinliğinin artması demektir. İnsülinin etkinliği artarsa, insülinin salgılanma yeri olan pankreasta, lüzumsuz derecede yüksek insulin salgılanmasına gereksinim azalttığı literatürlerde kayıtlıdır.

İnsülin salgılanmasında azalma, iştahın azalması, dolayısıyla vücutta yağ depolanmasının azalması demektir. Bu da kilo vermenin kolaylaşmasına yardımcı olur. Şişmanlığın önde gelen sebeplerinden birisi insuline karşı dirençtir. Krom kullanılması insulin direncini azaltarak gereksiz derecede fazla olan insulin salgılanmasını normale döndürmeye yardımcı olur.

günaydın kızlar dün evde yoktum o yüzden yazamadım akrepcim geçmiş olsun lili abla gözün aydın
dünki raporum 3 dilim börek çay öğleyin mantı bol salata akşam nohut az pilav salata pek beceremesemde arabaşı yedim kayserili arkadaşlar bilirler...........

günaydın kızlar bir yoğunluk bir yoğunluk -tatlicadiarzu-
dün ne yediğimi yazmıyacağım dozuttum tabeeee delikafadulden
oğlumda dediki kırışmaya başlamışsın :1shok:
çok zayıfsın yeter :1shok:
çok üzüldüm çok
bizim cadı gelinde vardı doğrumu söylüyor kız dedim CADIARZU
evet abla dedi yüzünü ileri geri çevirdiğinde boynunun altındada var kırışıklıklar :1shok:
toptan diyetten vaz geçirmeye çalışıyolar beni :çok üzgünüm:
kırışıklık olması düşündürmedide değil :sm_confused:
bu arada hepinizede teşekkür edrim oğlum için hoş geldi demişsinizyaaa Şeniz
allah sizin evlatlarınızada nasip etsin yerimseniben

amin ablacım..

işte bak gördünmü..diyetin yanında yapılan spor kırışmaları önlüyor..kırışmalar deri altındaki yağların erimesiyle bol gelen derinin haliyle esnemesinden kaynaklanıyor..
spor böylesi durumlara engel oluyor ve çok daha genç görünmemizi ve dinamik olmamızı sağlıyor..
bence günlük egzersizlere sende başla ablacım..

tünaydın çıtırlar size haberim var beni uzun süredir görmeyenler
zayıflamışşsın diyorlar ayyyyy sevindirik oldum :teytey::teytey:
çokkkk hoşuma gitti :1hug:

lilicim ne oluyor az mezunluk kokusu mu alıyorum ne
nereye gidiyosun bırakma bizi :çok üzgünüm:

akrep şu haraketler için sidi mi alıcaz ne yapcaz
tatlım bana yardımcı ol :1hug:

asiii nerdesin kızın nasıl oldu canım :1hug:

tinkimi ben cd ilede çalışıyorum birde göbek eritme yarışmasındaki hareketleride günlük yapıyorym..
istersen sen de katıl o yarışmaya..hem yarışma heyecanıyla daha güzel oluyor hemde göbek ciddi bir şekilde gidiyor ve şeke giriyosun..

günaydın kızlar bir yoğunluk bir yoğunluk -tatlicadiarzu-
dün ne yediğimi yazmıyacağım dozuttum tabeeee delikafadulden
oğlumda dediki kırışmaya başlamışsın :1shok:
çok zayıfsın yeter :1shok:
çok üzüldüm çok
bizim cadı gelinde vardı doğrumu söylüyor kız dedim CADIARZU
evet abla dedi yüzünü ileri geri çevirdiğinde boynunun altındada var kırışıklıklar :1shok:
toptan diyetten vaz geçirmeye çalışıyolar beni :çok üzgünüm:
kırışıklık olması düşündürmedide değil :sm_confused:
bu arada hepinizede teşekkür edrim oğlum için hoş geldi demişsinizyaaa Şeniz
allah sizin evlatlarınızada nasip etsin yerimseniben
ablam sen onların kışkırtmalarına bakma sen ne istiyon kendini nasıl mutlu ediyorsan iyi hissediyorsan öyle yap kıskanmışlardır seni cnm
tünaydın çıtırlar size haberim var beni uzun süredir görmeyenler
zayıflamışşsın diyorlar ayyyyy sevindirik oldum :teytey::teytey:
çokkkk hoşuma gitti :1hug:

lilicim ne oluyor az mezunluk kokusu mu alıyorum ne
nereye gidiyosun bırakma bizi :çok üzgünüm:

akrep şu haraketler için sidi mi alıcaz ne yapcaz
tatlım bana yardımcı ol :1hug:

asiii nerdesin kızın nasıl oldu canım :1hug:
tinkicim allah dayim etsin cnm hep böyle seni sevindirecek sözler duyarsın inşallah cnm
tinkimi ben cd ilede çalışıyorum birde göbek eritme yarışmasındaki hareketleride günlük yapıyorym..
istersen sen de katıl o yarışmaya..hem yarışma heyecanıyla daha güzel oluyor hemde göbek ciddi bir şekilde gidiyor ve şeke giriyosun..

akrep canım sen kaç yarışmadasın kız canımcım sende fazla sğor yapıyon ya maşallah sana ne diyeyim
bu arada kayın validem aşure yapmış az önce getrdir öğlen yemeyi olarakta onu yedm

üç tane canım
göbek eritme,yürüme ve kilo verme yarışması..
çok yapmıyorum canım merak etme.
kilo vermeyle sporu aynı anda devam ettirdim..daha önce selülit problemim yoktu.kilo ile birlikte korkunç selülit oluştu bende.özellikle bacaklarımda ve kalçamda..ama şimdi inanın hiç kalmadı..

az önce mutfağımın camını sildim.bulaşıklarımı yıkadım..ara verdim iki portakal yedim..şimdi kalkim mutfağımı süpürüp silim ve balkonumu yıkıyayım..yağmur hala devam ediyor ama mutfak pencerem balkonun içinde..perdelerini de yıkadım.akşam bizimki işten gelince taktırırım artık..nefret ediyor ama napim sanki ben tüm işleri severekmi yapıyorum..dimi şekerler..
boyu uzun olunca tezgahın üstünden takabiliyor..merdivenle uğraşmama gerek kalmıyor..seyyar ayaklı merdivenim benim..söyenip duruyor ama olsun artık..iki güzel kelime şettiririm..bide yorgunluk kahvesi
nasılım ama :)))))

GELDİMM :)) tinki kızım eh iste simdilik iyi lakin mukus basladı :( çıkarmayı bilmedigi için yutuyor yavrum midede biriktiriyor bi mideyi bosaltsa iyiçi rahatlıcak...

geçmis olsun hasibe abla ıhlamur iyidir ve ayrıca elma sirkesi ile gargara yapsın ece iyi ğelir...

akreppppp yine kim hastaaaa........?

asu kızını tebrik ederim :) üzülmesin önünde daha çokkkk karneler var insallah o zaman gelince taktir alır...

bana gelince dün mutfagı ayağa kaldırdım herbi yanini sildim temisledim lakin domestos kokusu beni yedi bitirdi:(( ve kıyamadıgım örtülerimi serdim :)) annem serme dedi tabi:)) gittigin yerde serersin dedi :))

dünün raporu:
sabah: 2 dilim ekmek 5 zeytin 2 çatal peynir fasulye kavurması (belki bilmezsiniz çankırılılar sülük fasulyeyi kurutup kısında haslayıp kavururlar yumurtalı veya sarımsaklı yoğurtla yenir)

ögle: kasarlı tost 2 dilimli ekmekle yapıldı

aksam: çay ve patates piyazı(salata) herkez yemegini yedi bende işi bırakıp yemege gitmedim ama iyi oldu makarna köfte vardı...

yaptıgım spora gelince...
60dak 5,6 hız yürüyüş
30 dak stepp shape
ve bebeğim tuğba ile fitnes 60dak..

ve koca mutfakla ahasırnesir oldum:)

asi yürü şeker kim tutar seni..bravo sana
kızım hala hasta canım birde benim boğaz başladı..yarın görünürüm doktora..öksürükte var..ama kendime iyiyim deyip duruyorum işte..
bende temizledim mutfağımı balkonumu yıkadım.salonla koridoru da sildim ve epey yoruldum..

iyi akşamlar kızlar nasılsınız ay bugün burda yağmur hiç durmadı
bugünkü raporum sabah kahvaltı 1 dlim kepekli ekmek peynir çay
öğlen yarım kase makarna
ikindin yiğenim geldi baklava getirmiş vallaha 2 dilim yedimkaydirigubbakcemile3
akşam yemeği yemedim yememde çay içiyorum kızlar bol bol
öptüm çıtırlar görüşürüz :1hug:

tinkimi afiyet olsun canım..
burda da durmadı yağmur maşallah öyle güzel yağıyorki dünden bu yana..
ben yağmuru çok seviyorum yaaa..
ne güzel
keşke hava hep gri ve yağmurlu olsa
daha enerjik hissediyorum kendimi

akrepçim 2 gündür burdada yağmur var ben sevmiyorum yağmuru
kötü oluyorum içim sıkılıyor panik atağım artıyor boğuluyorum sanki
nefes alamadığımı hissediyorum offff çok zor panik atakla yaşamak
bugün kalbim hep kuş gibi çırpındı hep bu hastalık yüzünden
kurtulamadım gitti :delphin::delphin::delphin:

Back