• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Tamam o zaman ben hemen bi sıralama yapayım.
Siz eksikleri ya da hataları düzeltin.
Herkse bu sıraya göre hergün raporunu versin.
2,5 litre su içmek
1 fincan yeşil çay içmek
0,5 saat spor yapmak
Bir ara öğün mevsim meyvesi yemek
(başka var mı eklemem gereken bişey?)

Kızlar şimdi kalkmam gerekiyor.
Okumam gereken bisürü yazılı kağıdı var.
Siz benim hergün uyglulanması gerekenleri iyice bi düzenleyin.
yarından itibaren gruptaki arkadaşlarımızın hepsi karşısına (+) ya da (-) koyarak raporlarını versinler.
Bence iyi bir uygulama olur.

iyi geceler kizlar ben yarin lahana diyetine basliyorum corbami pisirdim onumdede 1 kase var soumasini bekliyorum ama ben yanliz yapmak istemiyorum beraber yapalim kizlar eger isterseniz burayada ekliyim
LAHANA ÇORBASI DıYETı
ALINTIDIR

LAHANA ÇORBASI DıYETı
Fazla kilolu hastalarına ameliyat öncesi bu zayıflama diyetini uygulamaktadır.
Yağ Eritici Çorba
ıçindekiler:
büyük yeşil soğan (6 tane)
domates ( 1 - 2) tane
1 büyük lahana
yeşil biber ( 2 tane)
Kereviz Sapı (1 demet)ben koymadim
1 paket hazır çorba karışımı koymadim
biber, tuz, maydanoz, köri koymadim
et suyu veya tavuk suyu tableti ( 1 adet)
arzu edilirse acı sos eklenebilir.
Hazırlanışı:
Sebzeleri orta yada küçük boy doğrayın. Tencereye koyduktan sonra üstünü örtecek kadar Su ilave edin.
Hızlı yüksek ateşte 10 Dakika kaynadıktan sonra ateşi kısarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Bu çorbanın kalori değeri düşük olduğu için kendinizi aç hissettiğiniz her zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz.
::: Birinci Gün:
Muz hariç bütün meyveleri yiyebilirsiniz. Karpuz ve Kavunun kalorisi diğer meyvelere göre daha düşüktür. Bugün sadece çorba içip meyve yiyebilirsiniz. Çayı şekersiz için. Su içmeyi unutmayın.
::: ıkinci Gün:
Bütün sebzelerden istediğiniz kadar yemek serbesttir. Yeşil sebzeleri tercih edin. Mısır Kuru fasulye ve bezelyeden uzak durun. gun boyunca acıktıkça çorba için. Bu akşam kendinizi tereyağlı Kumpir ile ödüllendirin. Meyve yemeyin.
::: Üçüncü Gün:
ıstediğiniz kadar çorba için. Meyve ve sebze yiyin. Patates yemeyin.Üç gün boyunca hile yapmadıysanız 3-4 kilo verdiğinizi göreceksiniz.
::: Dördüncü Gün:
Yağsız süt ve Muz: En fazla üç muz yiyebilirsiniz. Yağsız sütün yanında bolca çorba için.
::: Beşinci Gün:
Domates ve Sığır eti: Gün boyunca 310-620 gr sığır eti ve altı adet Domates yiyebilirsiniz. Gün boyunca 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Çorba içmeye devam edin.
::: Altıncı Gün:
Et ve sebzeler: Bugün 3 veya 4 adet biftek ve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil lifli sebzeleri tercih edin. Patates yemeyin. Çorbadan en az bir tabak için.
::: Yedinci Gün:
Kahverengi Pirinç, sebze ve meyve suları ile tekrar doyurun kendinizi. Acıktıkça çorba için.
Altıncı günün sonunda yukarıdaki diyeti hiç hile yapmadan uyguladıysanız 5-8.5 kg arasında kaybetmiş olmanız gerekir. Şayet 7.5 kg’dan fazla kaybetmişseniz tekrar başlamak üzere 2 gün diyeti bırakmanız gerekir.
Bu yedi günlük planı istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz. Bu diyet sisteminizi temizleyecektir. Bu rejimle yağlar hızla yanar. Diyet sırasında Alkol ve Alkollü içecekler kullanmayın, çünkü bunlar vücudunuzda yağ birikimine neden olurlar.
Alkolü diyete başlamadan 24 Saat önce bırakın. Diyete başladıktan birkaç gün sonra bağırsak faaliyetleriniz değişir. Çorbalarınıza kepek ekleyebilirsiniz. Bu diyette kahve serbesttir, zaten üçüncü günün sonunda kafeine ihtiyaç duymayacaksınız.
::: Yasaklar:
Alkol, Ekmek, Karbonatlı içecekler, diyet içecekler. Bunların yerine şekersiz çay, koyu kahve, doğal meyve suları, kızılcık suyu ve yağsız süt içebilirsiniz. Bu temel yağ eritici çorbayı aç olduğunuz ve arzu ettiğiniz sürece içebilirsiniz.
Ne kadar çok çorba içerseniz o kadar çok yağ kaybedersiniz. Kızartılmış sebzeler yasaktır. Et yerine haşlanmış veya fırınlanmış ve derisi çıkartılmış Tavuk da yiyebilirsiniz.

Hamsicim sana bişey soracam ya,
Sen bunları yerken kilo verebiliyo musun?
Kızım napmışsın öyle, dondurma, fıstık ve kaşar.
Hadi dondurma light diyelim ya diğerleri?
Bunları yerken kilo verebiliyosan tebrikler canım.
Ben öyle bi yeme düzenim olsa bırak vermeyi, hemen iki günde kilo almaya başlarım.
Dikkat et canım

canım bilmiyorum...daha önce 23 kilo vermişltim bu rejimle..şimdi nasıl olur verirmiyim vermezmiyim bakıcam...
bu diyetin adı glisemik indeks diyeti..şeker hastalarına yönelik..5 gıdadan tamamen uzak duruyorsun un,şeker,pirinç,patates,mısır....1 lokma dahi yememekte fayda var..kan şekerinin sabit kalması şart çünkü...bol et,süt ,balık ürünleri, salata çştleri, baklagiller(sınırlı), meyveler(muz,karpuz,kavun hariç) ,kuruyemişler tüketilebiliyor...dondurmanın light olmasından kastım az kalorisinden ziyade diyabetik olmasıydı..tatlandırıcılı olduğundan etkilemiyor kan şekeri düzeyini..
eğer ilgilenirseniz arkadaşlar elimde glisemik indeksle ilgili tablo var...yollayabilirm.

cokacimcoook

canım bilmiyorum...daha önce 23 kilo vermişltim bu rejimle..şimdi nasıl olur verirmiyim vermezmiyim bakıcam...
bu diyetin adı glisemik indeks diyeti..şeker hastalarına yönelik..5 gıdadan tamamen uzak duruyorsun un,şeker,pirinç,patates,mısır....1 lokma dahi yememekte fayda var..kan şekerinin sabit kalması şart çünkü...bol et,süt ,balık ürünleri, salata çştleri, baklagiller(sınırlı), meyveler(muz,karpuz,kavun hariç) ,kuruyemişler tüketilebiliyor...dondurmanın light olmasından kastım az kalorisinden ziyade diyabetik olmasıydı..tatlandırıcılı olduğundan etkilemiyor kan şekeri düzeyini..
eğer ilgilenirseniz arkadaşlar elimde glisemik indeksle ilgili tablo var...yollayabilirm.

cokacimcoook

cnm sen yolla o tabloyu bir
en azında göz atalıma.s

cnm sen yolla o tabloyu bir
en azında göz atalıma.s

(Gİ>70 ise yüksek, Gİ 56-69 arasında ise orta, Gİ<55 ise düşük Gİdir.

Glisemik indeks (Gİ) :icecream:
İçecekler
Kola 63
Gazoz 68±6
Sirke 0 2 yemek kaşığı 0
Meyve suları

Elma suyu(Tatlandırılmamış) 40
Havuç suyu 43±3
Üzüm suyu 48
Portakal suyu 50±4
Domates suyu 38±4
Greyfurt Suyu 48
Şeftali suyu 38±8
Ananas suyu 46

Ekmek

Arpa ekmeği 67
Yulaf ekmeği 65
Beyaz ekmek 87
Hamburger ekmeği 61
Çavdar ekmeği 76
Karışık tahıl ekmeği 43
Kahvaltı gevreği 30
Tam buğday ekmeği 49

Kekler

Muzlu kek 47±8
Vanilyalı kek 42±4
Sade kek 46±6
Çikolatalı kek 38±3

Karışık

Buğdaylı bisküvi 61 20
Reçel-kayısı 50 1.5 yemek kaşığı 9
Müsli 66±9
Marmelat portakal 55
Toz şeker 60
Gofret 71±6
Tuzlu Kraker 55±5
Tatlı mısır 54±4
Kahverengi pirinç 66±5
Bulgur pilavı 48±2
Pirinç pilavı (Türk usulü) 139
Dondurma çikolatalı 61±7
Dondurma vanilyalı tam yağlı 47
Süt (tam yağlı) 27±4
Süt, light, yağsız 32
Puding Vanilyalı 40±4 100 16
Puding Çikolatalı 47±4
Krema 38±2
Yoğurt (Yağsız) 14±4
Yoğurt 36,4
Elma Golden 39±3
Kayısı 57
Kuru Kayısı 32
Hurma 39
Kuru elma 29
Kuru incir 61
Muz 58
Mango 51±5
Üzüm 49
Kivi 53±6
Kuru üzüm 64
Kuru erik 29
Papaya 59±1
Portakal 42±3
Şeftali 56
Armut 38±2
Ananas 59±8
Erik 39±15
Çilek 40±7
Yabanmersini (cranberry) 64
Karpuz 72±13
Kuru Fasulye (Kaynamış) 42±9
Nohut 28±6
Kuru fasulye 38±6
Barbunya 28±4
Mercimek (Kırmızı) 26±4
Mercimek (Yeşil) 30±4
Bezelye yeşil 48±5
Soya 18±3
Kapuçino 47±6
Yağda kızarmış tavuk, şnitzel 46±6
Ufak Balık, yağda kızarmış 38±6
Biftek 0
Tereyağlı beyaz ekmek 59
Pizza sosisli 28±6
Pizza sebzeli 49±6
Pizza peynirli 60
Pizza ince 30±4
Suşi 52±4
Erişte 47±1
Spagetti 44±3
Makarna 48
Cashev fıstığı 22±5
Mısır cipsi 72
Fındık 10
Yer fıstığı 14±8
Mısır cipsi 63±10
Patlamış mısır 72±17
Patates cips 54±3
Beyaz çikolata 44±6
Bitter- siyah çikolata 41
Sütlü çikolata 43±3
Çikolata bar 55±14
Tarhana çorbası 20
Domates çorbası 38±9
Şehriye çorbası 1
Mercimek çorbası 44
Fruktoz 19±2
Glukoz 99±3
Bal 55±5
Laktoz (süt şekeri) 46±2
Sukroz (toz şeker) 68±5
Fırın patates 60
Közlenmiş patates 65±11
Kumpir 85±3
Haşlama patates 88±9
Patates püresi 74±5
Pide 66±12
Humus 6±4
Havuç çiğ 16
Havuç kaynamış 32±5

düşük Gı değerleri olan gıdaları tüketeceğiz ama 45-55 arasını fazla tüketmesek daha iyi..
lokma dahi yememek gerek 55Gı den yüksek olanları...
bu bir yaşam tarzı olmalı aslında...diyet değil..çünkü zaten aç kalınmıyor..

Tamam o zaman ben hemen bi sıralama yapayım.
Siz eksikleri ya da hataları düzeltin.
Herkse bu sıraya göre hergün raporunu versin.
2,5 litre su içmek
1 fincan yeşil çay içmek
0,5 saat spor yapmak
Bir ara öğün mevsim meyvesi yemek
(başka var mı eklemem gereken bişey?)

kızlar bu uygulamaya başladıka.s
itirazı olan çıksın yada sonsuza dek sussun:roflol:

yani bni listeden muaf tutun diyen varmı:delphin:
çünkü liste yapcğıızCADIARZU

düşük Gİ değerleri olan gıdaları tüketeceğiz ama 45-55 arasını fazla tüketmesek daha iyi..
lokma dahi yememek gerek 55Gİ den yüksek olanları...
bu bir yaşam tarzı olmalı aslında...diyet değil..çünkü zaten aç kalınmıyor..

ölemii
peki 45 ten düşük olanlarda ki sınır nedir ne kadar yemeliyiiz
altın kurallarda ekmek patates pirinç mısır kesinlikle yok dimiiCADIARZU

Back