• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 8 Aylık bebekle tatil acil!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar 8 aylık bebeğim var ve biz tatile gitmek istiyoruz. Otel rezervasyonu felan yaptırcaz ama kararsız kaldık. Orada ne yedireceğiz ne içireceğiz diye. Şimdi sabahları yumurta felan yediriyoruz. Öğlen sebze çorbası. Sebze çorbasını felan nasıl yapıp yedireceğim? Sizler tatile çıkıyormusunuz bu şekilde? Neler yapıyorsunuz? Bize akıl verin. Sırf bu yüzden tatile gitmeyelim diyorum. 1 hafta düşünüyorduk. Olmazsa 2-3 günlük biryerlere gidip gelelim diyorum. Acil cevaplarınızı bekliyorum lütfen!

Canım tatilde kendin hazırlaman çok zor. Ancak hazır satılan sıcak suyla hazırlanan kahvaltılar, hazır meyve püreleri, mamalar vs. Kısacası hazır şeyler verebilirsin ancak. Benim aklıma gelen bu. Ayrıca sabah otelde yumurta olur herhalde ondan verirsin yine.

Sanırım çıkamıycaz. Çünkü çocuğa yazık olur 7 gün boyunca. Belki 2-3 günlüğüne gidilebilir. Otelde hazırlatmazlar heralde?

tam pansiyon,herşey dahil otel yerine yarım pansiyon bir tatil köyü seçerseniz kendi mutfağınızda kendi aldığınız malzemelerle yemek yapabilirsiniz.

not: her şey dahil otel sisteminde A dan Z ye isediğiniz her türlü yemeği açık büfede bulabilirsiniz ama çok sağlıklı koşullarda pişirildiklerini söyleyemem.

Son düzenleme:
biz 2 ay önce tatilden döndük oğlum 9 ayına yeni girmişti.ben yanıma kavanoz mamalarından almıştım..sabah kahvaltısını kendim hazırladım bisküvi pekmez peynir ve sadece 1 kez yumurta verdim otelde biz normalde günlük yumurta veriyoruz otelinkine pek güvenmediğim için çok az verdim..yanıma giderken pekmez aldım küçük kavanoza peynirde labne peyniri aldım orda odamızda dolapta muhafaza ettim..birde ceviz ve kayısı götürmüştüm bunları da kahvaltısına ekledim..öğlen için hazır kavanoz mamalarını hiç yemedi oğlum mecburen otelin çorbalarından verdim genelde ona uygun çorbalar oluyordu çeşit boldu yedirdim mecbur kaldığım için..ama tabi tuzu yağı olduğu için çok fazla sıvı tüketti oğlum hiç içmediği kadar su içti..akşamları yine uygun yemeklerden verdim birde suyla hazırlanan muhallebilerden almıştım yanıma ama orda tabak kaşık yıkamak problem otelin mutfağından rica ettik bikaç kez yani bebekle tatil zaten zor ama göze alıp gittiğimiz için bazı şeylere katlandık mecburen..benim oğlum gece mama aldığı için termosta sıcak su bulundurduk geceleri.zaten aralarda anne sütü aldı ve yoğurt verdim..birde meyve püresi yedirdim sadece öğle ve akşam yemeği sorun oldu bizde onları da anlattığım gibi hallettik..eğer giderseniz tek kullanımlık önlük hayat kurtarıyor tavsiye ederim..bebekle tatil zor ama güzel taraflarıda var..bence vazgeçmeyin zemuszemus

bizde geçen ay gittik oğlum 10 aylıktı hiç rahat edemedik.bende yanıma kaşık mamaları hazır meyvalrdan almıştım biberonla mama içtiği için gece sabah otel görevllierini bıktırmıştık:)yok biberonu yıkayın yok sıcak su getirin:)off çok zor oluyo gerçektende

biz 2 ay önce tatilden döndük oğlum 9 ayına yeni girmişti.ben yanıma kavanoz mamalarından almıştım..sabah kahvaltısını kendim hazırladım bisküvi pekmez peynir ve sadece 1 kez yumurta verdim otelde biz normalde günlük yumurta veriyoruz otelinkine pek güvenmediğim için çok az verdim..yanıma giderken pekmez aldım küçük kavanoza peynirde labne peyniri aldım orda odamızda dolapta muhafaza ettim..birde ceviz ve kayısı götürmüştüm bunları da kahvaltısına ekledim..öğlen için hazır kavanoz mamalarını hiç yemedi oğlum mecburen otelin çorbalarından verdim genelde ona uygun çorbalar oluyordu çeşit boldu yedirdim mecbur kaldığım için..ama tabi tuzu yağı olduğu için çok fazla sıvı tüketti oğlum hiç içmediği kadar su içti..akşamları yine uygun yemeklerden verdim birde suyla hazırlanan muhallebilerden almıştım yanıma ama orda tabak kaşık yıkamak problem otelin mutfağından rica ettik bikaç kez yani bebekle tatil zaten zor ama göze alıp gittiğimiz için bazı şeylere katlandık mecburen..benim oğlum gece mama aldığı için termosta sıcak su bulundurduk geceleri.zaten aralarda anne sütü aldı ve yoğurt verdim..birde meyve püresi yedirdim sadece öğle ve akşam yemeği sorun oldu bizde onları da anlattığım gibi hallettik..eğer giderseniz tek kullanımlık önlük hayat kurtarıyor tavsiye ederim..bebekle tatil zor ama güzel taraflarıda var..bence vazgeçmeyin zemuszemus

Kahvaltı da hadi çok problem değil de işte öğlen ve akşam yemeği problem. Orda oteldeki yemekler illaki tuzlu ve yağlı olacak. Hiç uygun şeyler değildir. Şöyle 3-4 ay daha büyük olsaydı hiç problem değildi de, şimdi mümkün değil hazır sebze pürelerini felan yemez, zaten yedirmek de istemem. Hadi meyve pürelerini hazır veririm. Yoğurdu da hazır vermek zorunda kalacaz hergün mayalayamayacağıma göre. Akşamları tarhana yoğurt çorbası felan veriyorum içine tavuk veya kıyma da ekliyorum sebze çorbasının. Yani bunlardan mahrum kalacak yavrum. Biz vazgeçtik gibi. Annemlerin orda zaten deniz var deniz tatilini öyle yaparız. Biraz daha büyüsün denizsiz bir tatile gideriz artık napalım.
Bebekle de çok güzel olurdu tatil belki ama bunları düşününce içim bir tuhaf oluyor. Aslında Otel izin verse de mutfakta hazırlasam. Bu sefer de tatil mutfakta geçecek :P

biz de bu sıkıntıları düşündüğümüz için bu yaz özel havuzlu bir villa kiraladık içinde kullanabileceğin her türlü eşya var.bebeğimle gayet rahat bir tatil geçirdik düzeni bozulmamış oldu.

genelde otellerde çocuk menüsü oluyor araştırıp gidebilirsiniz bebekler için özel menülü yerler de var araştırma yaparken bulmuştum ama fiyatları biraz farklı malesef..

canım bence tatile gitmek istiyorsan sana tavsiyem apart havuzlu bi yer hem düzenin bozulmaz istediğin gibi hareket edersin....çocuğunu uyuttuğun zaman havuza girip çıkman kolay olur...her türlü tatili yaşadım...apart otel,tam.yarım.,çadır kaydirigubbakcemile3 hiç birisinde apart haricinde rahat edemedim çünkü otellerde bebeğe özel şey pek fazla yok herşeyin olay oluyo strese giriyosun gittiğinede pişman oluyosun...he sana bi tavsiyemde yanında 3. bi kişi götürmen eşinle çok rahat edersiniz...ikiniz havuzada denizede beraber girersiniz buda çok avantajlı oluyo...sanki annene kalmaya gidiyo gibi herşeyini hazırla bacım sen güzel bi aile apartı bul kurul odana evini bile aramazsın aklinialirimsmile

canım bence tatile gitmek istiyorsan sana tavsiyem apart havuzlu bi yer hem düzenin bozulmaz istediğin gibi hareket edersin....çocuğunu uyuttuğun zaman havuza girip çıkman kolay olur...her türlü tatili yaşadım...apart otel,tam.yarım.,çadır kaydirigubbakcemile3 hiç birisinde apart haricinde rahat edemedim çünkü otellerde bebeğe özel şey pek fazla yok herşeyin olay oluyo strese giriyosun gittiğinede pişman oluyosun...he sana bi tavsiyemde yanında 3. bi kişi götürmen eşinle çok rahat edersiniz...ikiniz havuzada denizede beraber girersiniz buda çok avantajlı oluyo...sanki annene kalmaya gidiyo gibi herşeyini hazırla bacım sen güzel bi aile apartı bul kurul odana evini bile aramazsın aklinialirimsmile

Ama o zaman da otelin tadı olmaz. Zaten annemlerin yazlığı apart otel gibi, deniz dibimizde :) Bu sene otel tatili zor görünüyor. Seneye artık gideriz, yediklerimizden yediririz. Ben şahsen kıyamıyorum oğluma.

Kızlar 8 aylık bebeğim var ve biz tatile gitmek istiyoruz. Otel rezervasyonu felan yaptırcaz ama kararsız kaldık. Orada ne yedireceğiz ne içireceğiz diye. Şimdi sabahları yumurta felan yediriyoruz. Öğlen sebze çorbası. Sebze çorbasını felan nasıl yapıp yedireceğim? Sizler tatile çıkıyormusunuz bu şekilde? Neler yapıyorsunuz? Bize akıl verin. Sırf bu yüzden tatile gitmeyelim diyorum. 1 hafta düşünüyorduk. Olmazsa 2-3 günlük biryerlere gidip gelelim diyorum. Acil cevaplarınızı bekliyorum lütfen!

biz de aynen 8 aylıkken ikiz kızlarımızla gittik tatile,otel tatilydi,hem de sadece eşim ve ben,hem de 12 saatlik araba yolculuğuyasempatiksalakcinni
gidiş de harikaydı dönüş de,
bence kafanda büyütme olayı,
sana otelde bir günümüzü de yazaıyım,
sabah kalkar kalkmaz hemen kaşık mamasını yedirir,altını değiştirir,üstünü değiştirir,yanımıza bir su ve her ihtimale karşılık bir birberon maması hazırlayıp beraber kahvaltıya inerdik,
çocukları mama sandalyesine oturtup,önlerine bir iki oyuncak koyup güzeellce kahvaltımızı yapardık,
ellerine maydonozlar verirdik,ufacık peynirler falan :1:
sonra bir ara denize inerdik,bu arada onlara birer kavanoz meyve pürelerini verirdim,
eşim denize girerdi,eline aldığı çocupu da sokardı denize,yada oyalardı herneyse..
sonra eğer çocuğun uyursa sahilde biberon mamasıyla uyutabilirsin açık havada oohh
olmadı çıkıp beraber bi küvete girip bi daha,yorulur iyice,o esnada eşim aşağıdan birer bardak çorba getirrdi öğlen yemeğinden,içirirdim,öğleden sonra güzel bir uykuya dalardılar bizimkiler,
sonra biz iner 1 saat yemek yerdik,
gelirdik uyanmışlarsa y,ne alır inerdik çayır çimene,

çok rahat istediğin tatile çıkabilirsin canım,hiç korkma bence,
keşke bi daha çıksak diyoruz biz de bu ara..
uyku zamanında biz yarım saat bi saat ö

Biz de önümüzdek ay tatile gideceğiz kısmetse. Ben elektrikli ocaklardan alacağım 1 tane. Yanıma da küçük bir tencere. Ordaki marketten de sebze meyve alışverişini yaparız. Dolap var zaten otelde. Yoğrt bile yapılabilir de hadi 1 hafta babymix yesin nolur ki?? Sürekli yiyenler var. Hatta arkadaşımın doktoru hiç yoğurtla falan uğraşma babymix yedir demiş. Temiz bir çay tepsisi götüreceğim. Banyoda sıcak su var zaten, bulaşığı orda yıkarım. Yine organik kavanoz mamalarından da alacağım yanıma. Ama olabildiğince taze hazırlayacağım.

biz de aynen 8 aylıkken ikiz kızlarımızla gittik tatile,otel tatilydi,hem de sadece eşim ve ben,hem de 12 saatlik araba yolculuğuyasempatiksalakcinni
gidiş de harikaydı dönüş de,
bence kafanda büyütme olayı,
sana otelde bir günümüzü de yazaıyım,
sabah kalkar kalkmaz hemen kaşık mamasını yedirir,altını değiştirir,üstünü değiştirir,yanımıza bir su ve her ihtimale karşılık bir birberon maması hazırlayıp beraber kahvaltıya inerdik,
çocukları mama sandalyesine oturtup,önlerine bir iki oyuncak koyup güzeellce kahvaltımızı yapardık,
ellerine maydonozlar verirdik,ufacık peynirler falan :1:
sonra bir ara denize inerdik,bu arada onlara birer kavanoz meyve pürelerini verirdim,
eşim denize girerdi,eline aldığı çocupu da sokardı denize,yada oyalardı herneyse..
sonra eğer çocuğun uyursa sahilde biberon mamasıyla uyutabilirsin açık havada oohh
olmadı çıkıp beraber bi küvete girip bi daha,yorulur iyice,o esnada eşim aşağıdan birer bardak çorba getirrdi öğlen yemeğinden,içirirdim,öğleden sonra güzel bir uykuya dalardılar bizimkiler,
sonra biz iner 1 saat yemek yerdik,
gelirdik uyanmışlarsa y,ne alır inerdik çayır çimene,

çok rahat istediğin tatile çıkabilirsin canım,hiç korkma bence,
keşke bi daha çıksak diyoruz biz de bu ara..
uyku zamanında biz yarım saat bi saat ö

Maşallah sizinkiler kendi başlarına uyuyabiliyorlar. Ben evde bile yanına yatıp uyuyoruz. Bizimki emiyor o yüzden uyku arasında sürekli yanında durup emziriyorum. Bir de orda oteldeki çorbalardan yenilse zaten problem değil. Ben ordaki yemeklerden yediremem diye düşünüyorum. Bir de biberonla alakası yok bizimkinin. Aslında salçasız çorbalardan vs. verilebilir tabi. Akşam da kaşık maması vs. İşte ben korkuyorum çocuğun düzeni bozulur diye.
Tabi biraz cesaret biraz da denemeden bilinmeyecek bir mesele.

Biz de önümüzdek ay tatile gideceğiz kısmetse. Ben elektrikli ocaklardan alacağım 1 tane. Yanıma da küçük bir tencere. Ordaki marketten de sebze meyve alışverişini yaparız. Dolap var zaten otelde. Yoğrt bile yapılabilir de hadi 1 hafta babymix yesin nolur ki?? Sürekli yiyenler var. Hatta arkadaşımın doktoru hiç yoğurtla falan uğraşma babymix yedir demiş. Temiz bir çay tepsisi götüreceğim. Banyoda sıcak su var zaten, bulaşığı orda yıkarım. Yine organik kavanoz mamalarından da alacağım yanıma. Ama olabildiğince taze hazırlayacağım.

Canım elektrikli ocaktan bizde de var ama otelde izin verirler mi acaba? Farkedelerse ceza felan olabilir. O şekilde olsa bir sıkıntımız olmaz bizim de. Sebze çorbasını hazırladım mı , akşamları da tarhana verdim mi tamamdır. Ara öğünlerde blendır götürüp meyve püresi bile yapılır ya da hazır verilir nolacak :)

bebek menüsü olan otelleri tercih etmelisin bende sekiz aylıkken yani geçen ay çıktım tatile ama inan uçak biletimi değiştirme imkanı olsaydı tatili yarıda kesip gelecektim. bir hafta izmire arkadaşların yazlığına gittim mutfakta herşeyi hazırlayıp yediriyordum ama denize falan gitmek işkence gibiydi kum yiyordu sürekli takip halindeydim denize girsek botundan sıkılıyordu kucağımda taşıyordum. plaja giderken arabasına binmezdi kucağımda taşırdım kabus gibydi. bir haftada eltimin yanına muğlaya gittik orasıda öyle yorucu geçti evime zil takıp oynayarak geldim. sanırım seneye rahat ederiz yaşına geçiyor.

bebeğin uslu bir bebekse yorulmayabilirsin bizimki çok haretli ve yartamaz. mama sandalyesine falan kesinlikle oturmaz

Gideceğimiz otellere sordum bebek menüsü diye birşeyleri yokmuş ama bir tane otelde diyet bölümü var orda birşeyler bulabilirsiniz yedirecek dedi. Zaten bugünlerde artık yediklerinin yarısını yer oldu ve de kusma huyumuz çıktı. Akşam da bişey yemeden yattı. Şimdi tatile çıkarsak nasıl olur bilemiyorum. Yoksa çıkılır bir şekilde.
Bu aylarda bebekler çok hareketli ve sürekli yeni birşeyler istiyor, kendisiyle oyun oynanmasını istiyor vs. Bizimki de hareketli. Herşeyden çabuk sıkılıyorlar. Ama algısının da açılması için çok iyi olur diye düşünüyorum. Kalabalığa veya alışverişe çıksak ne zaman eve geldiğimizde değişik sesler çıkarıyor, iletişime daha çok açılıyor.
Bir de yol uzun ya. Biz uzun bir yola çıktığımızda biryerde dinlenip öyle gidiyoruz. Sanırım ancak uçakla gidilir öyle...

bizde haftaya tatile ,otele gidiyoruz..benim kızım da 9 aylık olucak..ben özellikle küçük bir mutfak tezgahı bulunan suit bir oda ayarladım..sezon bittiği için fiyatı uygundu,yanımda da kettle götürücem sıcak su için..onun dışında sıcak suyla hazırlanan muhallebi ve kahvaltılık mamalardan götürücem, 1-2 tabak ve kaşık ta tabii..ve küçük sade yoğurtlardan (benimki meyveli yoğurtları yemiyor sade yoğurt seviyor)ha birde cam rende götürücem,otelde zaten meyve bol oluyor..bu arada emiyorda..birde küçük labne peynirlerden alırım,biraz da pekmez götürücem..bu kadar..zaten uslu bir bebek,sorun çıkacağını sanmıyorum..

Back