• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elimde dezenfektan herşeye sıkarım sürekli ve en son hatırladığım arkamdaki kişinin çok kuvvetli iki üç defa öksurdugu ondan tam iki gün sonra bende belirtiler başladı. Ama siz haklı olun ne deyim biz dikkat etmiyoruz gözden kaçırıyoruz siz çok dikkat edin kapmayin temennim. Ama büyük konuşmayın.
Bir tivoli her zaman haklıdır, bunu unutmayın.

Sizin oturduğunuz yer ıssızdı, kimsenin bir şey diyeceğini sanmam ama yine de içiniz rahat etsin, bir karakola danışın. Size zorluk çıkarmazlar bence. Bizim oturduğumuz semt ıssız bile değil. Site bahçelerinde hep bebek arabalı kadınlar, çocuklar görürdük yasaklar döneminde. Bir kere bile polis geldiğini görmedim.

Yani kusura bakmayın ama hangi bir bahaneye evet desinler, herkesin bir bahanesi var.
Bence bu tür konular da dahil bakanlığın izin vermediği hiçbir konuya polis izin vermemeli.
Yoksa benimde babaannem dışarı çıkmadığında bunaması azıyor, psikolojisi çöküyor. Kısacası herkesin kendincr önemli bir bahanesi var.

Size yuh dedim. Biz gözükmüyoruz bile fotoda. Öğretmen arkadaşım ne yapıyorsun diye mesaj atmıştı ona cevap olsun diye çekip göndermiştim üç beş gün önce. O yolun bir yan tarafı parke. Yani dalgalı zemin. O tarafa uyutuyorız sma ağaçlardan çok damlıyordı bu tarafa geçmek zorunda kaldık. Bu arada bizm de şeösiyemiz yoktu. Genelde insanlar yürüyüş yaparken kapşonlu kullanıyor. Am bi daha söylerim şemsiye alsınlar

Dilediginizi diyebilirsiniz. 😏

Fotografta siz gorunuyorsunuz demedim.
Fotografi cekme amacinizi sormadim.

Sessiz sakin ara sokaklar demistiniz bir yorumunuzda. Fotografinizdaki seritli, yaya yollu ara sokak bir cok ilin en islek caddesinde dahi yok.

Nasil ki agaclardan damlayan yagmurdan kaciyor rutininizi degistirebiliyorsaniz, bebeginizin uyku rutinini de degistirebilirsiniz. Azicik sabirla.

Sizin icin emniyet amiri olan abime sordum. Ceza kesilir, gozunun yasina bakilmaz dedi.

Siz yine de cikip kendiniz tecrube edin. Zira bir musibet bin nasihatten evladir diyen atalarimiz yaniliyor olamaz.

Son düzenleme:
yani arkadaslar genelge genelge diyorsunuzda kimsenim haberi yok galiba bu durumdan az once ekmek almaya bakkala çıktım çocuklarımı komsum geldi yani park dolu cocukla kadinin biri pazar arabasi yaninda bebegi daha bi sürü çocuk dikkat eden kimse yok yani.

yani arkadaslar genelge genelge diyorsunuzda kimsenim haberi yok galiba bu durumdan az once ekmek almaya bakkala çıktım çocuklarımı komsum geldi yani park dolu cocukla kadinin biri pazar arabasi yaninda bebegi daha bi sürü çocuk dikkat eden kimse yok yani.
Cumadan sonra uygulanacak çünkü

8 aylık bi bebeğin sizi parmağında oynanmasına izin vermeyin evet ağlayacak ama sakinlestirip tekrar yatağına yatiracaksiniz ve tek bırakıp uyumasını bekleyeceksiniz zamanla nasil uyumasını gerektiğini anlayacak...bebegede yazık Valla üst üste giydir bu soğukta disar çıkar falan olacak şey değil..

Kesinlikle evde uyumuyor. Yoksa kış ayında ben de meraklı değilim. Evde arabayla da denedik hatta ikinci bir bebek arabası aldık. Ev müstakil yani ortak kullanılan merdiven asansör yok. Sessiz sakin ara sokaklar. Neticede neredeyse 6 aydır çıkıyoruz. Bebek arabası kış sebebiylr tamamen örtülü. Buluşma yönünden sıkıntı yok çünkü insan yok. Ben polis açısından sıkıntı olur mu ki onu merak ettim.
YouTube dan ortam sesi açıyorsunuz, cadde sokak vs, ben avm sesinde uyuturdum, dışarı çıkacak gibi koyuyorsunuz arabaya, ev müstakilmiş bahçede geziniyorsunuz.
Bu kadar.

Ha kendinize engebe yapabilirsiniz bebek arabası üzerinden geçsin sokak gibi olsun diye birkaç eşya atın yere.

8 aylık bi bebeğin sizi parmağında oynanmasına izin vermeyin evet ağlayacak ama sakinlestirip tekrar yatağına yatiracaksiniz ve tek bırakıp uyumasını bekleyeceksiniz zamanla nasil uyumasını gerektiğini anlayacak...bebegede yazık Valla üst üste giydir bu soğukta disar çıkar falan olacak şey değil..
Sizin çocuğunuz var mı merak ettim.

Zaten anneler hava sıcak da soğuk da olsa her gün çıkarıyor temiz hava için.

Yok canım, sürekli kullanıyorum. Ama en sonunda pes ediyoruz. Az önce ana dizide 1 saatten fazla uğraştım. En son annem güm güm sese geldi. Ayaklarını vuruyor. Gözleri gidiyor ama ayaklar güm güm iniyor. Şimdi dışarıdayız. Mışıl mışıl uyuyor

1 saat pes etmek için çok az.
Ana yüreği klişesinden kurtulup günlerce ısrar etmelisiniz.

Sizin oturduğunuz yer ıssızdı, kimsenin bir şey diyeceğini sanmam ama yine de içiniz rahat etsin, bir karakola danışın. Size zorluk çıkarmazlar bence. Bizim oturduğumuz semt ıssız bile değil. Site bahçelerinde hep bebek arabalı kadınlar, çocuklar görürdük yasaklar döneminde. Bir kere bile polis geldiğini görmedim.
Şikayet üzerine birçok sitede bizimki dahil polis gelip ceza kesti.
Ben de bunu biliyorum mesela bizim sitede maskesiz çocuklara sürekli ceza kesilir, arkadaşımın sitesinde gece yürüyüş yapanlar şikayet edildi ceza aldılar, diğer arkadaşımın bulunduğu site aşırı büyük bir kompleks, polis neredeyse hiç çıkmadı habire ceza dağıttı.

Tamam bayanlar olayı çözdük. Her han gi bir sıkıntı yokmuş. Özellikle ara sokaklarda dolaştırabilirsiniz dedi polisler.yakınımzda polis konaklama yeri var. Onun nöbetçi kulübesinde duran polise de sorduk. Buralarda dolaştırın. Herhangi bir sorun olmaz dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X