Konu sahibinin bebeği öğlen ve akşam uykusuna geçerken zorlanmıyor , ama sabah ve ikindin saatlerinde sokağa çıkmadan uyumuyor. Kendisi buna paragraflarca yazı düzebilir ama sorun çok net. Uykulardan birini kaldırmak gerek. Toplam uyku saati değişmiyor zaten. İki çocuk büyüttüm, öylesine değil ciltler dolusu kitaplar okuyarak, sürekli konuyla ilgili uzmanları takip ederek.
bence siz de deneyin, öğlen ve sabah uykusunu orta bir noktada buluşturun. Her çocuğun ihtiyacı aynı değil. Arkadaşımın çocuğu günde üç uyku uyurken benimki tek uyuyordu, ama toplam uyku saatleri aynıydı.
Çocuk artık bir noktada uyumamak için direniyorsa orda bir değişiklik yapmak gerekiyordur.
Şunu da söyleyeyim, o değişiklik yapılınca da hemen işler yolunda gitmiyor. 1-2 hafta müsade etmek gerek. Ben iki uyku uyumalı tek uyku olur mu diye çok uğraştım ama uyumadı çocuk, ama ne oldu, 45 dklık uyku 120 dakikaya çıktı sonunda, hem çocuk hem ben rahat ettik.
Bir de bebek arabasında benim oğlum da uyurdu akşamüstü çıkınca, ama ben bunu hiç alternatif gibi görmedim . Denk gelirse orda uyudu yoksa evde uyumadı.