• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanır mısınız ellerim nasır oldu. Bebek arabasının tutma yerinden. Ayaklarımın altı su topladı. Her gün hava durumu takip ediyoruz.çok ünlü bir oto koltuğu vsr, herkes yazmış bebeğin koyar koymaz uyıdu diye, dünya paraya onu bile aldık. En azından soğukta yağmurda orada uyusun diye yok.
inanırım tabiki benimde bebeğim var ve çok zor bi bebek bende sabahlara kadar onu sallamaktan kollarım ağrıyor böyle bi durumu yaşamayan anlayamaz sizin adınıza çok üzüldüm gerçekten keşke başka türlü uyumaya alışsa.

Yasaktan önce sizin bu uyku sorununu çözmeniz lazım. Benim oğlum 4 yaşında, uyku eğitimi vermedim. Ama rutinle vazgeçmeyerek inat ederek çözdüm uykuyu. Ağlamasıyla, salıncağı devirmesiyle çözemezsiniz bunu. Önce sabırla ve kararlılıkla aşılıyor. Ben emzirerek uyuturdum. Emmeyi bıraktırdığında abartmıyorum sabahlara kadar ağladı bir hafta. Ama vazgeçmedim. Şimdi yatağında döne döne uyuyor. Ama sizin sabırlı ve kararlı olmanız lazım. O kadar zekiler ki sizde ki en ufak bir pes etme emaresini anlarlar. Siz kararlı durursanız o da anlıyor
Sizin yerinizde olsam önce rutine başlardım. Oğlumun rutini öğlen de akşam da aynıdır. Diş fırçalama, kitap okuma, yatağa yatınca sırtını biraz kaşıtır. Sonra döne döne uyur. Bazen öğlenleri uykum yok derdi uyutmazdım.

Bizimkinde bu süreci ben yönlendirmedim maalesef. Oğluma uyduk. Uykusu geliyordu ama uyumak istemiyordu, kesinlikle uykuya dalmıyordu. Çok erken gelişti tek uykuya geçmesi ama başka türlü de olmadı. Aynı sizinki gibi sabah 7 civarı uyanıp öğlen 12 ye kadar uyumuyor sonra da yatınca 2 saat kadar uyuyordu ortalama. Zaten günde 2 kere uyuduğunda da toplam uyku süresi yine aynı oluyordu. Akşam da 8 gibi gece uykusuna dalmış oluyordu.Hiç öyle uykusu gelince bir köşede mahsunlaşan, uyuyakalan bir çocuk olmadı. Şu an 4 yaşında sayılır ben yatırmasam sabaha kadar hoplar.
Benim bebeğimin de kalkış saati 7 akşam uyuma saaki 8. Yalnız uyumuyor bir şekilde uyuması için etki etmem lazım.. ağlıyor durmuyor ama tekbaşına da uykuya dalmıyor ama azıcıt sallaynca da hemen uyuyor 😁bizim sıkıntımız şu gündüz 3 kere uyuyor 10, 2 Ve 5te. Ama uyuma süresi en fasla yarım saat. İleri gidemiyoruz.. Bugün 10.da uyutmadım direttim şimdi uyudu bakaçağım uzun uyuyacak mı. Ona göre bir düzen kuracağım uyur inşaALLAH.. 🤲

Sevgili Hocam, bebeğinize uymayın bebeğiniz size uysun. 31 ve 12 aylık iki kız bebek annesiyim. İkiside aşırı uyku sorunu yaşadı ama ben hep denedim. Yeri geldi hoplayıp uyudu yeri geldi zıpladı yeri geldi sallandı ama ben hep denedim. Deneyin çocuğu bu soğukta dışarıya çıkarıp uyutmayın yasak vs geçelim bugün uykusuna kurak koymazsanız ona sınırlar çizemezsiniz. Sınırlar çizilen bebekler mutlu olur. Rutin koyun banyo yapılacak masaj yapılacak ve uyku gibi bilsin eve çok ağlayacak ama sabırla olacak her şey. Araları 19 ay olan iki zor bebek büyütüyorum hepimizin yaptığı zor ama sizin bu durum kolaya kaçmak. Birde yasak deliyorsunuz. Yapmayın

Yahu üşütürsün çocuğu şakır şakır yağmur da da çıkılır mı ? Bence sen bakmışsın böyle bi uyuyunca dur ben cıkıyım her gün yapmışsın yapma
Anne babanın kolayına geliyor. Ağladığında salinleştirip tekrar uyutmaya çalışmak zor çünkü. Al arabaya uyusun kolay. Aynı mantık yemekte de yaygın toplumumuzda. Aman yemiyor kin aç bırakıp uğraşacak aç ekranı yedir. Anne babanın kolayına geliyor. Yoksa sekiz aylık bebek ne kadar inatlaşabilir.

Bu genelgeyi okuyun eger “istisna kapsaminda olan kisiler” listesinde uyumayan bebekler pusetle disari cikabilir yaziyorsa cikarin.

Eklentiler

• BCB07D8B-2760-4983-9C46-C3CDEDD6D969.webp
    BCB07D8B-2760-4983-9C46-C3CDEDD6D969.webp
    85,6 KB · Görüntüleme: 38
  • 27F2353D-26B7-4973-88C1-3C193D757509.webp
    27F2353D-26B7-4973-88C1-3C193D757509.webp
    101,6 KB · Görüntüleme: 42
  • 9E725C7E-6822-4666-9DCB-03FB35C3C3AC.webp
    9E725C7E-6822-4666-9DCB-03FB35C3C3AC.webp
    96,4 KB · Görüntüleme: 36
  • B9BCA2EE-AC20-4953-AACE-AD46BA0224D0.webp
    B9BCA2EE-AC20-4953-AACE-AD46BA0224D0.webp
    98,3 KB · Görüntüleme: 42
Şimdi çocuğu iki gün dışarı cikarmasaniz iki gün boyunca hiç uyumayacak mi bu çocuk?

İstediği kadar ağlasın,tepinsin katılsın, vazgeçmeyeceksiniz.Eninde sonunda sızıp uyuyacak.Geçişler zor olur, ama mutlaka olur. Kendine zarar veremeyeceği bir alanda bırakın ağlasın.

Sizin hatanız çocuğun ağlamasına kiyamamak ve sese tahammül edememek.

ama şöyle düşünün bu henüz bebek ve 8 aylık

evet arabasında kapalı bulaş riski yok vs vs

ama X komşunun da iki yaşında o da saat 10 da ekmek almaya fırına gitmeyince durmuyor ya da 3 yaşındaki de önce gezip sonra öğle uykusunda uyuyacak şekilde alışmış

diğer Y komşununki ergen, kız arkadaşına her sabah çiçek götürmek istiyor

bir başka Z komşu var onunki de 5 yaşında düzenli olarak bisiklete biniyor sonra yemek yiyor, başka türlü asla yemiyor

sonuçta 7/24 yasak vardı ve çocuklar hiç çıkmadı, evet kapının önüne dahi çıkmadı

aman ne olacak git şuradan bir ekmek al sen de abinle git moduna girince de işte o mahallede akşama kadar dolaşan milyonlarca çocuklar oluyor

kural varsa uyulur, nereden arkasını dolaşsak diye uğraşılmaz

zira aksi halde Özal gibi Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz söylemleri ülkede alır başını gider
Siz de haklısınız 🤷🏼‍♀️

Tamam bayanlar olayı çözdük. Her han gi bir sıkıntı yokmuş. Özellikle ara sokaklarda dolaştırabilirsiniz dedi polisler.yakınımzda polis konaklama yeri var. Onun nöbetçi kulübesinde duran polise de sorduk. Buralarda dolaştırın. Herhangi bir sorun olmaz dedi.

Benim bebeğimin de kalkış saati 7 akşam uyuma saaki 8. Yalnız uyumuyor bir şekilde uyuması için etki etmem lazım.. ağlıyor durmuyor ama tekbaşına da uykuya dalmıyor ama azıcıt sallaynca da hemen uyuyor 😁bizim sıkıntımız şu gündüz 3 kere uyuyor 10, 2 Ve 5te. Ama uyuma süresi en fasla yarım saat. İleri gidemiyoruz.. Bugün 10.da uyutmadım direttim şimdi uyudu bakaçağım uzun uyuyacak mı. Ona göre bir düzen kuracağım uyur inşaALLAH.. 🤲
Konu sahibinin bebeği öğlen ve akşam uykusuna geçerken zorlanmıyor , ama sabah ve ikindin saatlerinde sokağa çıkmadan uyumuyor. Kendisi buna paragraflarca yazı düzebilir ama sorun çok net. Uykulardan birini kaldırmak gerek. Toplam uyku saati değişmiyor zaten. İki çocuk büyüttüm, öylesine değil ciltler dolusu kitaplar okuyarak, sürekli konuyla ilgili uzmanları takip ederek.
bence siz de deneyin, öğlen ve sabah uykusunu orta bir noktada buluşturun. Her çocuğun ihtiyacı aynı değil. Arkadaşımın çocuğu günde üç uyku uyurken benimki tek uyuyordu, ama toplam uyku saatleri aynıydı.
Çocuk artık bir noktada uyumamak için direniyorsa orda bir değişiklik yapmak gerekiyordur.
Şunu da söyleyeyim, o değişiklik yapılınca da hemen işler yolunda gitmiyor. 1-2 hafta müsade etmek gerek. Ben iki uyku uyumalı tek uyku olur mu diye çok uğraştım ama uyumadı çocuk, ama ne oldu, 45 dklık uyku 120 dakikaya çıktı sonunda, hem çocuk hem ben rahat ettik.
Bir de bebek arabasında benim oğlum da uyurdu akşamüstü çıkınca, ama ben bunu hiç alternatif gibi görmedim . Denk gelirse orda uyudu yoksa evde uyumadı.

Konu sahibinin bebeği öğlen ve akşam uykusuna geçerken zorlanmıyor , ama sabah ve ikindin saatlerinde sokağa çıkmadan uyumuyor. Kendisi buna paragraflarca yazı düzebilir ama sorun çok net. Uykulardan birini kaldırmak gerek. Toplam uyku saati değişmiyor zaten. İki çocuk büyüttüm, öylesine değil ciltler dolusu kitaplar okuyarak, sürekli konuyla ilgili uzmanları takip ederek.
bence siz de deneyin, öğlen ve sabah uykusunu orta bir noktada buluşturun. Her çocuğun ihtiyacı aynı değil. Arkadaşımın çocuğu günde üç uyku uyurken benimki tek uyuyordu, ama toplam uyku saatleri aynıydı.
Çocuk artık bir noktada uyumamak için direniyorsa orda bir değişiklik yapmak gerekiyordur.
Şunu da söyleyeyim, o değişiklik yapılınca da hemen işler yolunda gitmiyor. 1-2 hafta müsade etmek gerek. Ben iki uyku uyumalı tek uyku olur mu diye çok uğraştım ama uyumadı çocuk, ama ne oldu, 45 dklık uyku 120 dakikaya çıktı sonunda, hem çocuk hem ben rahat ettik.
Bir de bebek arabasında benim oğlum da uyurdu akşamüstü çıkınca, ama ben bunu hiç alternatif gibi görmedim . Denk gelirse orda uyudu yoksa evde uyumadı.
Bizim sıkıntımız oğlumun her halukarda kısa uykular uyuması.. O yüzden aylık uyku saati için günde 3 kere uyutuyorum.. Ama bugün 2ye düşürmeyi deniyorum alışacağız insaALLAH.. Bu arada hangi bebek sevmezki arabada veya anakuçağı kanguruda uyumayı 😍

Tamam bayanlar olayı çözdük. Her han gi bir sıkıntı yokmuş. Özellikle ara sokaklarda dolaştırabilirsiniz dedi polisler.yakınımzda polis konaklama yeri var. Onun nöbetçi kulübesinde duran polise de sorduk. Buralarda dolaştırın. Herhangi bir sorun olmaz dedi.
Herkes boşuna konuşuyor. Konu sahibi dışarıya çıkarmakta ısrarcı çocuğu. Şu mesajla kısaca hepımıze siz konusun ben bildiğimi okumaya devam edicem diyor. İlerde çok pısman olacakta umarım böyle sacmalıklarıyla olan çocuğa olmaz. herkesin anneliği kendine. Bilinçli olmak ne güzel şey keşke herkes olabilse.

Ben öğretmenim. Ağustos başından beri haftada 6 gün 30 saate yakın dersim vardı okulda.Yüzyüze veli toplantısı istediler yaptık. Geçen hafta bütün kademeleri sınava çağırdık. Şimdiye kadar okulda 3 öğretmen temaslı, 1 öğretmen pozitif, sayısı bilmediğim pozitif öğrenci vardı. İnanır mısınız pozitif ve temaslı olan herkes akraba ziyaretinden kapmıştı.Pozitif olduğunu bilerek öğrenciyi veli göndermiş ben iki ders saati karşılıklı ders yaptım, üstelik masanın hemen ön sırasında oturuyordu ama çok şükür bulaşmadı. İnsanların ev ziyaretlerini engellemeliler. Maskeli dışarı çıkmakla kesinlikle bulaşma olmuyor. Yani evde kalmak çözüm değil, başkasının evine gitmemek çözüm. Ve başka evden birileri ile Yan yana otırmamK çözüm.Yani bize maske ve brandalı araba ile boş sokaklarda virüs bulaşması imkansız. Tek sıkıntım polis bekçi. Adama anlatamazsın da bu bebek evde uyumuyor, saatlerce ağlıyor, başka çözümü yom diye
Katılıyorum ev oturması yüzünden ben oturmaya girmediğim eve misafir kabul etmediğim halde bakıcımız fellik fellik gezip misafir kabul ettiği için 12 gündür sürünüyorum . Bu eğlencesine düşkün insanlara nasıl kızgınım keşke sadece onlara bulaşmakla kalsa keşke çeken biliyor bu hastalığı

çok yazık gerçekten.
nereden yasakları delerim gibi araştırmışsınız bulmuşsunuz ooh ne güzel değil mi?
sadece öğretmensiniz diye yapılmıyor bu kınama okumuş her insana yapılıyor.
Kaldı ki eğer yorumlar arasında çektiğiniz fotoğraftaki sokakta oturuyorsanız hiç de öyle kuş uçmaz kervan geçmez bir yer de değil ayrıca.
Öyle bir anlattınız ki sandım bomboş bir tarla falan herhalde
ya da arsen hanımın çiftliği.

Çıkarmayınız.
Sizin geçerli sebebiniz buysa bir başkası da benim geçerli sebebim bu diyerek çıkarır çocuğunu..
Bu doğru değil.
Bu hep böyle mi gidecek? Bir yerden sonra alışacak çocuk uyumaya.
Benim de kızım bana yaka silktirdi bebekken, bazı çocuklar zor olabiliyor..
Ama bir yerde alışması lazım bu çocuğun.

Balkon yok mu orda ileri geri yapın polis devriye gezerken görürse para cezası yazar

çok yazık gerçekten.
nereden yasakları delerim gibi araştırmışsınız bulmuşsunuz ooh ne güzel değil mi?
sadece öğretmensiniz diye yapılmıyor bu kınama okumuş her insana yapılıyor.
Kaldı ki eğer yorumlar arasında çektiğiniz fotoğraftaki sokakta oturuyorsanız hiç de öyle kuş uçmaz kervan geçmez bir yer de değil ayrıca.
Öyle bir anlattınız ki sandım bomboş bir tarla falan herhalde
ya da arsen hanımın çiftliği.
Bilmeden yorum yapan bir bayan daha. Orası sahil zaten. Normalde orada uyutuyorduk. Şimdi oraya çıkarmuyız deli misiniz?insanlar var zaten. Şimdi sahile inmeden, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde uyutacağuz. Orası normal sahilde. Zaten orada çıkacağız demedim. Yağmurda soğukta çıktığımıza inanmadı da bir bayan, üç beş gün önce çekmiştim. Onun için paylaştkm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X