• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok canım, sürekli kullanıyorum. Ama en sonunda pes ediyoruz. Az önce ana dizide 1 saatten fazla uğraştım. En son annem güm güm sese geldi. Ayaklarını vuruyor. Gözleri gidiyor ama ayaklar güm güm iniyor. Şimdi dışarıdayız. Mışıl mışıl uyuyor
Söyle yaparsanız o bebek evde uyumaya alışamaz. 8 aylık olduğuna bakmayın bu düzeni alışmış .. ağlayp direnince dışarı çıkacağını biliyor.. Bebeğinizin sizi kullanmasına izin veriyorsunuz.. Siz şartları belirleyceksiniz ve bebeğinizi bu şartlara uyduracaksınız yoksa büyüdükçe her dediğini yaptırmak için türlü tünlü huylar çıkartır.. Sizin gittiğiniz yol yanlış ne yazık ki diretmiyorsunuz.. Kararlı değilsiniz.

Kar yağan ve çok eksiklere düşen bir şehir değil. Resmen düzenek yaptık. 2.6 tog uyku tulumu, üzerine battaniye, üzerine branda, üzerine örtü. Evde ağlarken katılıyor neredeyse. Hatta eve hamak, salıncak, ana kucağı, ana dizi aldık, ikinci bebek arabası aldık yok kesinlikle uyumuyor. Hatta bir defa salıncağı devirdi tepinirken.Allah korudu.
Sizi en iyi ben anlarım. Taşlı, titremeli yol olmayınca bile olmuyordu. Bir de mutlaka kanguru ile etrafa bakinarak uyumayı seviyordu.
Şimdi 2-3 haftadır evin içinde pusette öğle uykusuna alıştırmayi başardım. Benimki de 8 aylık. Yalnız yaşadığım yerde 1 km izni var. Oğlumun anaokuluna birlikte gidip gelme dışında öyle de cikabiliyorum.
Bence polislere doğru şekilde izah edilirse sakince, anlayışla karsilayacaklardir. İyi ve yardımcı insanlarla karsilasmanizi dilerim hep.

Sizi en iyi ben anlarım. Taşlı, titremeli yol olmayınca bile olmuyordu. Bir de mutlaka kanguru ile etrafa bakinarak uyumayı seviyordu.
Şimdi 2-3 haftadır evin içinde pusette öğle uykusuna alıştırmayi başardım. Benimki de 8 aylık. Yalnız yaşadığım yerde 1 km izni var. Oğlumun anaokuluna birlikte gidip gelme dışında öyle de cikabiliyorum.
Bence polislere doğru şekilde izah edilirse sakince, anlayışla karsilayacaklardir. İyi ve yardımcı insanlarla karsilasmanizi dilerim hep.
Çok teşekkür ederim. Yaşamayan bilmez. Kafamı duvarlara vurasım geliyor. Aynen dediğiniz gibi önce 5-10 dk izliyor, yavaş yavaş gözleri kapanıyor

Yeni sokağa çıkma Yasaklarına göre 20 yaş altı saat 13.00-16.00 arası çıkıyor ancak benim 8 aylık bebeğim sadece dışarıda bebek arabasında uyuyor. Bebek arabası tamamen naylon branda ile kapalı şekilde oluyor. Doğru düzgün insan olmayan yerlerde günde iki defa sabah (9.30-10.30),akşam (18.30-19.30) uyutup geliyorum. Acaba sıkıntı olur mu ki? Neticede bebek Arabasında. Tamamen örtülü.
Bence sıkıntı olur. Zaten ceza yazmaya yer arıyolar. Balkonunuz varsa orda sürmeyi deneyin arabasında.

Yeni sokağa çıkma Yasaklarına göre 20 yaş altı saat 13.00-16.00 arası çıkıyor ancak benim 8 aylık bebeğim sadece dışarıda bebek arabasında uyuyor. Bebek arabası tamamen naylon branda ile kapalı şekilde oluyor. Doğru düzgün insan olmayan yerlerde günde iki defa sabah (9.30-10.30),akşam (18.30-19.30) uyutup geliyorum. Acaba sıkıntı olur mu ki? Neticede bebek Arabasında. Tamamen örtülü.
Bir ogretmen olarak yasagi bir sekilde bir sey olmaz kimse yok etrafta deyip delmeye calismaniz yakisi kalmiyor malesef biz okulda yasaklari ne olursa olsun delmemeyi ogreten insanlariz.zaten kis geliyor. Hava soguk biri sikayet ederse polis dinlemez yazar cezayi. Gecen gun evi yanan maskesiz adama bile ceza kestiler. Size de aaa tamam uyumuyorsa ok demezler emin olun.

Birşey sorcam benim bebeğim de 8 aylık o da günde 3 uyku uyuyor saatleri belli o saat geldiği zaman imkanı yok durmuyor. Gözlerini ovuşturarak ağlamaya başlıyor iki pışpşa hemen uyuyor uyuma süreleri de kısa ne yapsam uzatamadım ya da tek uykuya geçemedim. Nasıl.yapıyorsunuz ? Sabah uyanma saati de 7 bu arada
Bizimkinde bu süreci ben yönlendirmedim maalesef. Oğluma uyduk. Uykusu geliyordu ama uyumak istemiyordu, kesinlikle uykuya dalmıyordu. Çok erken gelişti tek uykuya geçmesi ama başka türlü de olmadı. Aynı sizinki gibi sabah 7 civarı uyanıp öğlen 12 ye kadar uyumuyor sonra da yatınca 2 saat kadar uyuyordu ortalama. Zaten günde 2 kere uyuduğunda da toplam uyku süresi yine aynı oluyordu. Akşam da 8 gibi gece uykusuna dalmış oluyordu.Hiç öyle uykusu gelince bir köşede mahsunlaşan, uyuyakalan bir çocuk olmadı. Şu an 4 yaşında sayılır ben yatırmasam sabaha kadar hoplar.

Birşey sorcam benim bebeğim de 8 aylık o da günde 3 uyku uyuyor saatleri belli o saat geldiği zaman imkanı yok durmuyor. Gözlerini ovuşturarak ağlamaya başlıyor iki pışpşa hemen uyuyor uyuma süreleri de kısa ne yapsam uzatamadım ya da tek uykuya geçemedim. Nasıl.yapıyorsunuz ? Sabah uyanma saati de 7 bu arada
Üstteki cevabı siZe yazdım ama nedense alıntı Piraye den görünüyor😳

Şimdi dışarıdayız, başka bir polise daha sordum, sıkıntı yok dedi. Hiç tanımadığıö bir polis. Özellikle avmlerdeki çocuk yığılmaları artmış. Onlar sıkıntı dedi

çok kuralcısınız bebeğiniz daha 8 aylık bu kadar kurala uyamadığı için uyumuyor olabilir gibi hissettim. Tabiki bebek sizin bebeğiniz kurallarda sizin ama bebeğe üzüldüm. Hayat bu kadar kuralcı ilerleyemiyor maalesef başkası geçerli olan 2 kez uyku sizin çocuğunuz için geçerli olmayabilir belki sizin bebeğiniz 1 kez uyuyarak büyüyecek .Asıl sorduğunuz soruna gelecek olursanız o anki polisin insiyatifin de eğerki canı isterse basar cezayı .. çünkü kısıtlama geldi... yok görmezden gelirsede mesleğinin gerekliliğini yapmamış olur..Bu işi yapmaya karar lıysanız hereşeye göze almalısınız..

ama şöyle düşünün bu henüz bebek ve 8 aylık

evet arabasında kapalı bulaş riski yok vs vs

ama X komşunun da iki yaşında o da saat 10 da ekmek almaya fırına gitmeyince durmuyor ya da 3 yaşındaki de önce gezip sonra öğle uykusunda uyuyacak şekilde alışmış

diğer Y komşununki ergen, kız arkadaşına her sabah çiçek götürmek istiyor

bir başka Z komşu var onunki de 5 yaşında düzenli olarak bisiklete biniyor sonra yemek yiyor, başka türlü asla yemiyor

sonuçta 7/24 yasak vardı ve çocuklar hiç çıkmadı, evet kapının önüne dahi çıkmadı

aman ne olacak git şuradan bir ekmek al sen de abinle git moduna girince de işte o mahallede akşama kadar dolaşan milyonlarca çocuklar oluyor

kural varsa uyulur, nereden arkasını dolaşsak diye uğraşılmaz

zira aksi halde Özal gibi Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz söylemleri ülkede alır başını gider

Ömür boyu bebek arabasında uyutamazsin zaten. Serbest olan saAtte yürüyüş yapın yorulsun. Evde bisekilde uyutun . Benim bebeğimin uykusuda çok zor. Bir yaş iki aylık hala kundak yapıp ayakta salliyorum.

Bebek ailesinin yanında kendi bebek arabasında veya özel araçta olduktan sonra yine de yasak mı,ne sakıncası olabilir markete avm ye, kapalı alana girmedikten sonra.
Neyse.. Kural kuraldır.

Yalnız sizin işiniz cidden zormuş. Bir an evvel başka bir yöntemle uyutmayı öğretin, bu hepiniz için iyi olacaktır. Denemediğiniz yol kalmamış besbelli. Ama ağlamasına göz yumardım sanırım ben. Taş basarım bağrıma, tıkarım kulaklarımı en fazla 3 gün sıkıntı çıkar diye düşünüyorum. Sabredin istikrarlı olun, yaparsınız bence

Şimdi dışarıdayız, başka bir polise daha sordum, sıkıntı yok dedi. Hiç tanımadığıö bir polis. Özellikle avmlerdeki çocuk yığılmaları artmış. Onlar sıkıntı dedi
sevgili konu sahibi okumus bilincli bi ogretmen olarak genelgeyi okudugunuzu dusunuyorum.sizce bunun gercek olma ihtimali var mi ?
cidden soruyorum herkes bebek arabasini alip gezse sizce sikinti yok mu ?
avm yasak olsa avm ye markete giremez yazardi orda baya disari cikma yasagi diyor.

Ya polisin tek basina verebilecegi bir karar degil bu. Polis mi diyor disari cikilmasin diye. Onlar kontrol ediyor. Biri sizi sikayet ederse yanarsiniz mecbur kesmek zorunda kalirlar.

Hem yani insanlar size bir suru fikir verdi neden denemek yerine israrla yasagi delmek istiyorsunuz anlamis degilim. Belki deneseniz alisicak ve rahat ediceksiniz.

Olab

Neticede yıllarca böyle gidecek değil, kimisi ayakta sallanıyor kimisi hamakta, bizimki de şimdilik böyle rahat ediyor. Yardım derken uyku eğitimleri mi. Eğer onları Kastediyorsanz o eğitimlerin bir yaşa kadar sürekli olması mümkün değil. Diş çıkarma vs hep düzeni bozuyor.
Büyük oğlum üç yaşındaydı. WC eğitimini denedik küçükken olmadı. Sonra benim cesaretim kaçtı. Sonra üç yaşında doğru kullandığımız bez 25 TL den 38 TL ye çıktı bı anda. Benm cesaret bı anda geldi😂😂 kocama dedim ki artk bez almıyoruz. Başladık WC egitmine bı haftada halletim😂😂 yani sizinde ceza yemeniz lazım. Ya da ceza yemeden ya ben bu parayı cezaya vermeye kıyamam deyip evde uyutma yontemlerine geçmen lazım😂😂 tamam bazen zor gelir böyle şeyler. Ama mutlaka çözüm yolu vardır. Ben polis olsam seni yasak saattte çocukla dışarda görsem yazarm cezayı. Sonuçta evde bisekilde uyutursun. Hastanaye gitmiyorsun sonuçta. Yasakların ilk zamanı bebeğim pipisi bı sabah enfeksiyon oldu acayip şişti. Hastaneye gittik dönerken polis çevirdi. Reçeteyi gösterdik sonra devam dedi. Öyle yani😎

sevgili konu sahibi okumus bilincli bi ogretmen olarak genelgeyi okudugunuzu dusunuyorum.sizce bunun gercek olma ihtimali var mi ?
avm yasak olsa avm ye markete giremez yazardi orda baya disari cikma yasagi diyor.
Gercekten ben inanamiyorum. Neden boyleyiz biz? Bir ogretmen bile bunu yaparsa ne olur halimiz. Of of yandik biz...

Herkes üzerine düşeni yapsa bu hale gelmezdik. Hepimizin bahanesi var. İki adım ötede anneme iki üç haftada bı gidiyorum. Üç ay gitmedigim oldu. Şimdi vakalar arttı uzun süre yine gitmem. Bana göre yasak gelmesi lazım değil . Ben ailemi çocuklarımı düşündüğüm için tedbirlerimi aliyorum. Ama bazı kesim yasal tedbir karşısında bile bahane arıyor hala. O yüzden bu haldeyiz😨

Gercekten ben inanamiyorum. Neden boyleyiz biz? Bir ogretmen bile bunu yaparsa ne olur halimiz. Of of yandik biz...
Ya değil mi öğretmen robot. Öğretmen sigara da içer, alkol da alır, yalan da söyler. Öğretmenlik bir meslektir. Sizin dediğiniz mantıkla din görevlilerinin hiç günah işlememesi, doktorların sağlığa zararlı hiç bir şey yapmaması lazım.

Herkes üzerine düşeni yapsa bu hale gelmezdik. Hepimizin bahanesi var. İki adım ötede anneme iki üç haftada bı gidiyorum. Üç ay gitmedigim oldu. Şimdi vakalar arttı uzun süre yine gitmem. Bana göre yasak gelmesi lazım değil . Ben ailemi çocuklarımı düşündüğüm için tedbirlerimi aliyorum. Ama bazı kesim yasal tedbir karşısında bile bahane arıyor hala. O yüzden bu haldeyiz😨
Bizm 8 ay oldu siz yine gidiyormuşsunuz. Neden annenize gidiyorsunyz. Bahaneniz ne? Bakın babaanne dede torun görnedi dah. Ev ziyaretleri en sık bulaşma sebebi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X