8 / 10 yaş erkek çocuk anneleri / birbirimize yardımcı olalım..

Pa-NickYok

☆Respect yavrum Respect☆
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
884
5.490
Hanımlar selam,
2008 eylül doğumlu 8 yaşında bi oğlum var.
Akıllı, zeki fakat çok inat..
Erkek çocuğu hoplarken zıplarken kırar döker, göz görmez toplarsın ama inat olunca annenin zihnini yoruyor..

Sürekli laf yetiştiriyor, büyük adamdan daha büyük laflar ediyor, misal okuldan gelsin üstüne değişmesi ayrı dert.
El yıkaması ayrı dert, yemek yemeyi çok sevmiyor sürekli krep, hamur işi,kızartma tarzı şeyler yemek istiyor.
Oysa tencere yemeği, çorbası kücük kızımdan dolayıda hiç eksik olmaz evimde.

Ders yapması ayrı dert.
Playstation, tablet, bilgisayar oyunlari, dışarda futbol, paten sürme ve daha biçok şey olsun ama sorumluluk olmasın.
Ders olmasın.
Ne güzel konuşma iş yarıyor, ne tehdit..
Bi lafı söylüyoruz,kızıyoruz mesela birinden girip diğerinden çıkıyor.
Babasıyla yapma dediğimiz ne varsa inadımıza onu yapıyor..
Ne çok fazla sıktık, nede boş bıraktık oysaki,hep dozunda tutmaya çalıştık ona karşı tutumumuzu..

Hele eve biri gelsin (anneanne, babanne, dede, amca, dayı v.s) geleninde burnundan getiriyor.
şımarıklık, yapmadığı hareketleri yapmaya başlaması, laf konuşturmaması, araya girmesi veya öyle dil yanlış anlatıyosun hatta yalan söylüyosun demeleri beni deli ediyor..

Yada zihin olarak bitiriyor beni bu çocuk,bazen diyorum acaba daha yaşlı bi anne olsam beni dahamı ciddiye alırdı, çünkü etrafındaki arkadaşlarının anneleri yaşca daha büyük ve fiziken daha farklı.

Mesela gelip bana diyorki x arkadaşım bana dediki keşke benim annemde böyle seninki gibi olsa, soruyorum nasıl mesela diyorum.
Sen daha zayifmişin daha farklıymışsın onun annesine değilde ablasına benziyormuşsun.

Diyorum bak çocuklar senin annen gibi anne istiyor, ben sen istedigin zaman müzik açıp seninle dans bile ediyorum, göbek atiyorum sen beni buyüzdenmi kaile almıyorsun senin annen nasıl olsun istersin mesela diyorum, senin gibi isterdim iyiki benim annemsin diyor.

Yani onu anlamak için her yolu denedim, onunla konuşuyorum herşeyi yapıyorum ama inadından hırçinlığından vazgeciremiyorum.

Hanımlar benim çocuğumda veya bendemi bi sorun var yoksa o yaştaki çocuklar genelde hepmi böyle??
Çevremde 3/5 örnek var evet ama benimki kadar çekilmez olduklarını düsünmüyorum..

Sizlerde paylaşın lütfen bu yaştakı çocuklarınızın huyunu, suyunu..
Birbirimizi yönlendirelim, fikir edinelim.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Benim oğlumda 2007 mart doğumlu. Genel olarak inatçılığı yoktur, ödevde keşke verilsede yapsa zorda olsa...
Biz anne baba olarak otoriteriz , etraftan aldığım yorumlardan sonra bunu daha iyi anladım. Ama öyle sürekli ceza, kızma, dövme falan yoktur. Küçük yaşlarında yaptığım bir çok hata vardı , farkına varınca hatalarımı düzeltmeye uğraştı im elimden geldiğince.
Bizden mi kaynaklanıyor oğlumun yağısından mı emin değilim ama sakin, uyumlu bi çocuktur bizim ki. Hatta girişken değil diye endişelendiğim çok oldu, pısırık mı oluyor diye düşündüğüm. Ama biz yanında olmayınca gayet halledebiliyor sorunları. Birde çok olgun, fazla mı olgun diyorum hatta. Bunları oğlum çok iyidir diye düşünerek yazmıyorum, yaşıtlarıyla aralaeında gördüğüm genel farklar etraftan aldığım yorumlar.

Ama tabii kii benimde sinir olduğum bir çok durum var. En başta sorumsuzluk,vurdumduymazlık. Sürekli söylediğimiz şeyleri bile yapmıyor, çok basit sıradan şeyleri. Oğlum sabahçı, Her sabah sofraya oturduğunda yüzünü yıkadın mı diye soruyoruz, kalkıp yıkamaya gidiyo biz sorduktan sonra. Oğlum alış artık hergün söylüyoruz diyoruz, kızıyoruz aynı.
Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim, bana kızılıyor ,babamı bağırtıyorum gibi bi derdide yok, sanki ona denmiyor. Bende bu huyuna çıldırıyorum ara ara geliyorlar bana

Canım bizimkinin yanında seninki yıkanmış arınmış derlerya :)
Benim oğlum çok acayip farklı ya senin deli olduğun yüz yıkama olayı bizde de aynı tabii ama malesef onunla sınırlı değil işte..
Çokta dertlenmek istemiyorum, Rabbim vermiş saglıklıca gül gibi cocuk ama gerçekten bazen oturup çocuk gibi ağlıyorum, bi çocuk bukadarmı yapmasi gereken en doğal şeyleri yapmaz.Bukadarmı söyletir ama söyleneni bukadarmı algılamaz..
Algıları kapalı olduğundan dil ayrıca kafa zehir ama unursamaz işte..umarım düzelir ne diyim

Umursamazlık bizde de çok, verdiğim örnek en basiti. Hiiç bana kızılmış falan umurunda değil. Biz böyle değildik ondan insan daha tahammül edemiyor. Aynen sizin gibi bende bazen düşünüyorum algılamıyor mu bu çocuk , kafası mı basmıyor diye açıkçası. Ama dediğiniz gibi kafa zehir. Yapacağı her şeyi adım adım söylüyorum. Hatta eksik yapacağını tahmin ediyorum bazı şeyleri , üzerine basarak tekrarlıyorum bu da kafa olarak yoruyor insanı .
Ayrıca gerçekten çok şikayet etmemek lazım, sağlıkları yerinde olsun yeter ki çekilmeyecek dert değil bunlar. Son bi yılda bunu çok daha iyi anladım , maalesef...

Hayırdır sağlıksal bi sorunmu yaşadınız oğlunuzla alakalı? Allah korusun yavrularımızı..
Buarada başka çocuğunuz varmı?
Benim birde kızım var 2 buçuk yaşında ama inanın abisi kadar yormuyor..
Biri fiziks el diğeri daha çok zihinsel sömürüyolar resmen :) yinede canları sağolsun tabii, Allah eksikliklerini göstermesin.

Oğlumla ilgili değil, daha doğrusu ilk oğlumla ilgili değil. Geçen sene bi oğlum daha oldu 20 günlğkken kaybettim.
Ondan sonra daha da iyi anladım şükredilecek çok şey olduğunu.
Allah sağlıklı uzun ömürler versin sizinkilere de , size de güç ve sabır tabii kii:))

Amin canım cümlesinin evlatlarına inşallah
Konuyu Bdv de açsaymışım keşke, gerçi dert değil bunlar ama evlat yetiştirmek zor gerçekten.
Herkese hayırli sağlıklı evlatlar dileyip bağlayalım ozaman :)

Bdv ye kimse konuma cevap vermiyor diye yeni bi konu açıp bu konunun linkini verin olmazsa. Sonuçta bu da bir dert

merhaba benimde 2008 ekim doğumlu ir oğlum var canım benimkinin 4.5 yaşında bir kardeşi var o yüzden erken olgunlaşmak zorunda kaldı garibim çünkü kızım senin oğlun gibi inat birazda nazlı

ben geçen sene yaz okuluna gönderdim basketbol yüzme masa tenisi akıl oyunları vs vardı o baya etkili oldu bizde ..disiplinli bu sene derslerine karşı..kişisel bakım konusundada...şimdide hafta sonları yüzme kursuna gidiyor

Anlattıklarınızla sanki hislerime tercüman oldunuz. Aynı sorunları yaşıyorum malesef. 2008 Haziran doğumlu oğlum var.Üstünü giydirmekten çantasını toplamaktan her işini benim yapmak zorumda kalmadan dolayı çok bıkkınım. Bir de insanların yetiştirdiğiniz çocuk bu mu diye konuşmaları beni çıldırtıyor. Çok zeki bir çocuk dersleri de iyi ama ilgisiz.Mücadele hırsı yok. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum...

Çok gec farkettim buraya yazdiğini cnm kusura bakma..
Benim yaşadığım ilçe (eşimin işinden dolayi) hatta il biraz küçük, burda cok fazla bi seçenek yok malesef.
Hatta bunun için okul muduruyle, velilerle özel görüştüm, haftada iki kere okula judo hocası getirmeye ön ayak oldum, şimdi en azindan haftada 2 saat ona gidiyor, yüzme dersen çok seviyor ama termal hamam dışında biyer yok gönderebileceğim, orayada 11 yaşından önce almıyorlar.
Yani birazda bulunduğum yer nedeniyle çok sosyal olamiyor çocuğum..
Bi kolej var il'de bize 30 km, seneye veya 5. sinifa geçtiğinde enazindan oraya göndereyim diyorum oranin butur sosyal faaliyetleri varmiş enazindan ama buseferde okadar uzak ha diyince yaninda olamam diye kararsizim.
Bilmiyorum neyaparim..
Kendim almanyada doğdum buyudum her tur sosyal aktiviteden gayet yararlandım.
Evlenip tr.ye hatta bu il'e yerleştikten sonra çocuğuma hep çok üzüldüm, çocuğuma daha iyisini sunmam gerekirken onu daha geride yaşatıyorum diye düşünüyorum bazen..

Ama buda nasip kısmet diyorum sonrada..insanin kaderi çiziliyor sende o yolda ilerliyorsun..

Benim gibilerde varmiş demekki , şimdiki çoçukların genelindemi var acabaki ? ama hayır çok uyumlu sessiz olanlarıda var yaa

canım gençlik ve spor genel müdürlüğünün her ilçede spor kompleksleri var ..ben istanbuldayım ama diğer illerdede var ve çok değişik kurslar var benimde yeni haberim oldu bilseydim direk oraya verirdim çünkü yüzme hariç diğer birçok spor dalı ücretsiz okçuluk binicilik gibi değişik spor dallarıda var..belki sizin oraya yakın bir yerdede vardır araştır istersen

Dediğim gibi il bize biraz uzak ama bulunduğum ilçe'de cok küçük sayılmaz.
Bi soruşturayım..
Sadece haftasonlarımı gonderiyosun yoksa hafta içide gidiyormu?
Okul günleri stresli olur sanirim dimi? ders filanda varya

canım dediğin gibi dersler ağır gelebilir hafta sonu bir gün gidiyor zaten 3 ay en güzeli yazın göndermek ama dönem içindede derslerine daha iyi adapte oluyor enerjisini atmış oluyor birde çocuğun ufku genişliyor benimki şimdi okulda daha bir popüler ..

Yazın zaten sürekli biyerlerdeyiz, genelde baba evinde yurtdışında geçiyor en az iki ay.
Kışın insanı çıldırtıyolar ..
Hafta sonu için araştırmaya başlayım bakalım.
Okulda popülerlikte sınır yok zaten canım, beyefendı her konuda çok göze batar :))
Zeki ve sevimlidir cokta sevilir.
Buaralar bi ben sevemiyom bu çocuğu sanirim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…