• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

75'lik dedeyi kandırıp CHP afişinde kullandılar

dusduru

Guru
Pro Üye
24 Eylül 2011
3.594
8.513
358
İstanbul
İstanbul Ataşehir'de yaşan 75 yaşındaki Y.B. bağlı bulunduğu ilçe belediyesine giderek bir sorununa ilişkin şikayet dilekçesi vermek istedi. Ataşehir Belediyesi tarafından belediye binasına götürülerek okumadığını söylediği bir kağıda imzasını attı.

Sonrasında çevresinde bulunanlar kendisiyle hatıra fotoğrafı çekilmek istedi. Y.B de bu teklifi kırmadı ve belediye çalışanları ile toplu fotoğraf çekildi.

O FOTOĞRAF SEÇİM AFİŞİNDE KULLANILDI

Ertesi sabah ise yakınları evini telefon yağmuruna tuttu. Y.B. burada önceki gün çekilmiş olduğu fotoğrafın izni olmadan CHP Ataşehir adayı Battal İlgezdi'nin seçim afişinde kullanıldığını öğrendi.

SEÇİM KURULUNDAN KALDIRILSIN KARARI

Öte yandan Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'na yapılan başvuru sonrasında söz konusu afişlerin kaldırılmasına karar verildi.

"HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLMEK İSTEDİLER"

"Bir şikayet konum vardı. Şikayet konusu üzerine oraya indim. Beni oraya götürdüler. Orada bir kağıt imzalattılar bana. Ben sandım ki bana imzalattıkları kağıt dilekçe. Dilekçe olarak olarak imzalattılar. Orada vatandaşlar vardı. Vatandaşlar bana dedi ki; "hacı amca gözlerinin içi gülüyor gelseninle bir hatıra resmi çektirelim."

$image.jpg $image.jpg

"ERTESİ SABAH AFİŞLERİMİ ASMIŞLAR"

Hatıra resmi gibi aklıma geldi. Resim hiç aklıma gelmedi. Resim çekildikten sonra sağdan soldan telefon geldi. Hacı abi sen ne yaptın diye. Ne olmuş, böyleyken böyle. Ben o zaman üzüldüm. Afişlerin tümünün kalkmasını istiyorum. Hangi parti olursa olsun, resmimi afişe takıp beni kullanmasınlar. Ben 75 yaşında bir adamım. Böyle işlere gelecek bir adam değilim. Bunların kalkmasını istiyorum. O gün fotoğraf çekildik. Sabahleyin telefon geldi bana. Meğerse o gece yapılmış, takılmış."

ensonhaber

Yazık amcama yahu:):):)
Vallahi midem bulanıyor artık şu partilerin seçim zamanı
tavırlarından..
Bitse şu seçimler hayırlısı ile de kafamız rahatlasa.. :ssz:

niye kandırıyolar ki
oynamak isteyen bi sürü kişi çıkar arasalar

üzüldüm amcaya :1:

bende anlamadım,koskoca chp.de bi ak sakallı dede bulamadılarmı :1:

heralde dedenin tipi daha çok hoşlarına gitti :1:
ama üzüldüm ben haberlerde bile çıktığına göre adam baya rahatsız olmuş demek ki

üstelik para da ödemeleri gerekiyodu kullanacaklarsa
hiç hoş olmamış yaptıkları

Hakikaten şu seçimler bitse artık gına geldi, seçim propagandası için her şey mubah. :19:
O değil de "oyumu Sarıgül'e veriyorum" diyen nine efsane ya. :27:

Olmamış,yaşlıların ve çocukların iyi niyetlerinden yararlanıp kullanılmamalı...

Haa amaç CHP'yi karalamaksa ''bak bak ne yapmış''demekse ona gelene kadar bir ton şey sayılır...

bkz : Ak icraatlar reklamında oynayan doktorun gerçek hayatta başörtülü olmaması...

Partilerini gerçek anlamda destekleyenleri çıkarsınlar ekrana ya afişlere,iki taraf da.

O da yanlış bu da.:51:

Son düzenleme:
Eeee ak sakallı dede , hemi de nur yüzlü , kayıp seçmen profiline de uyuyor , bizde her türden vatandaş oyu var demek için ideal bir yüzü de var .

Ayıp edilmiş tabii , sorsalar belki de oynardı zaten .

Şahsen kendimi ertesi gün bilboardlarda görsem büyük bir dava açardım bende.

İzin almadan böyle birşey yapmak etik değil, ayrıca bir yaptırımı da vardır umarım.
Yalnız bunu birtek partiye mal etmek yanlış, yıllarca önce bir arkadaşımın evine gitmiştim, daha doğrusu davet etti, birkaç arkadaş toplanacağız sende gel diye, neyse gittim meğer x bir partinin kadın kolları toplantısıymış, arkadaşıma bozuldum, bana baştan deseydi gitmezdim ama hatrı için toplantı sonuna kadar oturdum nezaketten, toplantı sonunda yazman tutanağı kadınlara gezdirmeye başladı, imzalasınlar diye, bana da uzattı, isim soyad imza dedi, atmadım, ben partili değilim ki, parti üyesi olmayan başkaları da vardı onlardan bir iki tanesi imza attı ve sonuç o arkadaşları re'sen parti üyesi yapmışlar o günden sonra, arkadaşlar iptal edene kadar epey uğraştı, kadın kollarındaki hanımda gülüp durmuş yaptığı doğruymuş gibi:19:

Bu da benim kulağıma küpe oldu, bazen partilerin kadın kolları gezer, bir fotoğraf çektirelim falan denir aman derim foto moto kusur kalsın.

İzin almadan böyle birşey yapmak etik değil, ayrıca bir yaptırımı da vardır umarım.
Yalnız bunu birtek partiye mal etmek yanlış, yıllarca önce bir arkadaşımın evine gitmiştim, daha doğrusu davet etti, birkaç arkadaş toplanacağız sende gel diye, neyse gittim meğer x bir partinin kadın kolları toplantısıymış, arkadaşıma bozuldum, bana baştan deseydi gitmezdim ama hatrı için toplantı sonuna kadar oturdum nezaketten, toplantı sonunda yazman tutanağı kadınlara gezdirmeye başladı, imzalasınlar diye, bana da uzattı, isim soyad imza dedi, atmadım, ben partili değilim ki, parti üyesi olmayan başkaları da vardı onlardan bir iki tanesi imza attı ve sonuç o arkadaşları re'sen parti üyesi yapmışlar o günden sonra, arkadaşlar iptal edene kadar epey uğraştı, kadın kollarındaki hanımda gülüp durmuş yaptığı doğruymuş gibi:19:

Bu da benim kulağıma küpe oldu, bazen partilerin kadın kolları gezer, bir fotoğraf çektirelim falan denir aman derim foto moto kusur kalsın.

yok artık onlar da iyice abartmış :53:

yok artık onlar da iyice abartmış :53:

Sorma, hani başıma gelmese inanmam ama oldu, ben iyi ki imza atmadım, oluyor malesef böyle şeyler geçen sene de yine bir partinin kadın kolları toplanmış geziyorlardı bizim kapıyı çaldılar, kendilerini tanıttılar falan, sonra bir fotoğraf çekebilir miyiz dediler, ben diğer olaydan talimliyim ya, yok dedim fotoğraf falan çekemezsiniz, kapıdalar bu arada yanlış anlaşılmasın, içeriye bile buyur etmedim:)))

O yüzden bir partili gördüğümde 100 adım ileriye gidiyorum, hiç işim olmaz:ssz:

Sorma, hani başıma gelmese inanmam ama oldu, ben iyi ki imza atmadım, oluyor malesef böyle şeyler geçen sene de yine bir partinin kadın kolları toplanmış geziyorlardı bizim kapıyı çaldılar, kendilerini tanıttılar falan, sonra bir fotoğraf çekebilir miyiz dediler, ben diğer olaydan talimliyim ya, yok dedim fotoğraf falan çekemezsiniz, kapıdalar bu arada yanlış anlaşılmasın, içeriye bile buyur etmedim:)))

ben hiç görmedim böyle dolaşan partililer o yüzden hiç bilmiyorum
bundan sonra görürsem ben de temkinli davranayım en iyisi :1:

Benimle neden hiç fotoğraf çektirmek istemiyorlar ya , yeteri kadar fotojenik değil miyim yoksa :52:

Ben parti kurduğumda seni reklam yüzü yapacağım mune , yüzünü oraya sakla bence :1:

Bu arada ucuz atlatmışsın , bir imza ile belki de alakan olmayan bir siyasi partinin üyesi olacaktın , kim bilir bu dede de hiç CHP ye oy verdi mi acaba ?

2gün öncede benim başıma geldi kapıya broşür dağıtmaya geldiler ben zinciri açmadım korkma biz bilmem kimin komşusuyuz diyor sanki tanıyorumda :27: aradan uzattı gitti zaten muhabbeti uzatsaydı kapıyı kapatırdım hiç uğraşamam böyle şeylerle :27: kapı kapı dolaşmakta ne oluyosa :ssz:

ben hiç görmedim böyle dolaşan partililer o yüzden hiç bilmiyorum
bundan sonra görürsem ben de temkinli davranayım en iyisi :1:

Benimle neden hiç fotoğraf çektirmek istemiyorlar ya , yeteri kadar fotojenik değil miyim yoksa :52:

Ben parti kurduğumda seni reklam yüzü yapacağım mune , yüzünü oraya sakla bence :1:

Bu arada ucuz atlatmışsın , bir imza ile belki de alakan olmayan bir siyasi partinin üyesi olacaktın , kim bilir bu dede de hiç CHP ye oy verdi mi acaba ?

:))))
Geçen sene gelenler biz buraya yeni taşınmıştık, yeni taşınanlara hoşgeldiniz ziyareti yapıyorlarmış, ondan gelmişler, bende ilk defa böyle birşey duydum, 40 yıl yaşadığım yerde o kadar semt gezdim kimse hoşgeldiniz dememişti:9:

Öbür olayda da arkadaş kurbanı oluyordum az kalsın, o üyeydi partiye, bana baştan deseydi gitmeyeceğimi biliyordu, ondan söylemedi büyük ihtimal:ssz:
Aus senin seçim yüzün olmam için kaz ayaklarını yok etmeye başlayayım şimdiden, genç dinamik gözükeyim:)))

Aman aman partiler benden uzak dursun, geçen gün kızımla alışverişten gelirken dalmışız sohbet ediyoruz, muhtar adayıymış adamın teki hop diye yolumuza çıkıp kendi kağıdını verdi, bir an durduk kaldık, afedersiniz tabiri caizse bön bön baktık adama, sen nerden çıktın der gibi:9:

bibi,
o kağıtları hiç almıyorum ben, kapının önünde duruyor, gelende evde kimse yok sanıp zile basmıyor, kurnazlık yapacaksın yoksa hergün 10 defa kapı açarız hepsine:)))

Seçim bitse de hayırlısıyla, rahatlasak valla.

$Tin-tin-tin-muhtar-Selahattin.jpg

muhtar demişken bunu nette gördüm çok güldüm ya :27:
zekice bence
eğer adayları tanmıyolarsa sırf sempatik buldukları için bile oy verebilirler bu adama

Son düzenleme:
Dedem cok tatli yaa :) omru uzun olsun . Rahmetli dedecime cok benzettim:(

Hakikaten bu partiler reklam isini iyce abartiyorlar yahu .
Varmidir ecep bu reklamlardan etkilenip oy veren ?

Birde o reklamdaki teyze " oyum sarigule veriyoruz " derken yapilan sozcuk hatasi bilinclimidir aceba :))

Son düzenleme:
Şu günlerde hala seçim mitingleri yapılmasından da, seçim reklamlarından da midem bulandı cidden.

Back