7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 binlik tektas uygun mu ? Hem de aşırı.Valla o zaman siz de az zengin degilsiniz masallah.

Siz de bir Patek phillippe takarsiniz ozaman dugune damada 😁
Ya ben takacağım takıyı takacaktım zaten o sorun değil ki ben meblağında da değilim . Bana açıkça 3 yüzük fazla dese tamam derdim zaten diyorum. Ben sevmiyorsunlara girmesine şok oldum.
Benim çevreme bana göre evet uygun ben zaten düğün zamanı yenileriz ekstrası olur diye düşünüyordum.

0,15 karat bir tektaş ve bir alyans aldı eşim. 1600 lira tektaş ve 750 lira alyanstı. Ben gösteriş sevmediğim için sade ve uygun fiyatlı oldu seçimlerim. Böyle olmasaydı da üç tane yüzük istemezdim hele de nişanda. İatemediğiniz tek yüzük çeşidi beştaş olmuş. 😕 Çok fazla şey isteyerek tektaş parasına şunlar şunlar ediyor diye ince hesaplar yapmış ve sanki o 0,30 karatlık tektaş parası muhakkak harcanmalıymış gibi davranmışsınız. Hoş olmamış.

Ya açıkça fazla dese de sorun etmezdim ki almazdım yarım turu ne olcak. Ama beni sevmiyorsuna girmesi şaşırttı . Bana değer vermediğini hissettim ve buna üzüldüm
zaten adamı asıl rahatsız eden sızın bırsey ıcın gıttıgınız yerden baska seylerde talep ederek dönmenız :) bende de oyledır alacagım varsa da gıcık olurum almam ondan sogumustur o yoksa mesele para olsa yunan adasında nişan dıyorsunuz bır gecede bınlerce para harcıyor dıyorsunuz mevzu paradan öte tavrınızdan ınce hesaplar yapmanızdan rahatsız olmus

3 yüzük biraz fazla. Uygun bir tek taş ve alyans yeterli diye düşünüyorum

Işi sevgiye bağlaması hoş olmamış.

Parası var diye tercih ettiğinizi düşünüyor.

Set alması lazım size adetleri yerine getirmek istiyorsa. Sizde onun yerine yarım tur istemissiniz.

Gayet makul.

Ama alyans olmasa da olur bana kalırsa. Onun alyansini alırsınız.

Ya ben takacağım takıyı takacaktım zaten o sorun değil ki ben meblağında da değilim . Bana açıkça 3 yüzük fazla dese tamam derdim zaten diyorum. Ben sevmiyorsunlara girmesine şok oldum.
Benim çevreme bana göre evet uygun ben zaten düğün zamanı yenileriz ekstrası olur diye düşünüyordum.

Aranizda buyuk bir iletisim sorunu var.Bu surec kritik surectir.Oyle aman durumu iyi ya da su kadara kadar alabilirim ne de olsa dusuncesiyle hareket edilirse boyle sorunlar cikar.Bunun daha dugunu var..Bir daha sorun limit nedir diye.Gelinlik falan sorun olmasin sonra.

Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Şimdi 0.30 karatlık bi yüzük 8.000 aşağı değildir sadece tektaştan bahsediyorum tabi pırlantalarında özellikleri var berraklığı vs iyi olan bi yüzük o kadardır bide sen ekstradan bunun tam turu artı Alyansı var bence nişan için abartmışsın karşındakini düşünmelisin ne kadar durumu iyi olsada, bence tek taşını aldır ben evlenme teklifinde aldım nişanda aile arasında oldu ama alyans ve kalın bi bilezik istedim, nişanda ne kadar istemesende bilezik olması gerekir sonra takmasanda olur evlenince istediğini aldırırsın kırmayın birbinizi boşuna

Açıkçası çok zengin değilsem ( hiç zengin değilim ) 7 bin lira sadece yüzük için çok astronomik gelirdi bana.
Nişan için istemeyeceksiniz ama belli ki düğünde bilezik vs diye devamı gelecek bunun.
Tam bilmiyorum ama 10-12 gr bir bilezik 3 bini buluyor sanırım. Kelepçe vs derseniz zaten uçar fiyatlar. Sizin ritüellere göre Allah bilir daha neler istenecek. Ben fazla buldum.
Ayrıca eşim de bana tektaşla evlenme teklif etmedi, bu olmazsa olmaz bir şey mi?
Tektaşı bana ikinci çocuğum doğduktan sonra doğum hediyesi olarak aldı. Hiç de eksikliğini hissetmedim.

ben çamaşırcıya gidince bile bu rahatlıkla şundan da bundan da diyemiyorum siz kuyumcuya girince nasıl gaza geldiniz öyle :rapci: Oldukça gereksiz olmuş abartmışsın.Durumu her ne kadar iyi olursa olsun ondan da ondan diye abartmışsın.Maddi durumu ne kadar iyi olabilir ki yani aylık geliri 100 bin mi ne?Bankadaki parası gözünüze çok gözükmesin yeri geldi mi bir günde 50 bin lira harcanır biter ama onu yerine koymak çok zor bu devirde.Evleniyorsunuz ne paralar gidecek.Her şey dünyanın parası.

ben çamaşırcıya gidince bile bu rahatlıkla şundan da bundan da diyemiyoruz siz kuyumcuya girince nasıl gaza geldiniz öyle :rapci: Oldukça gereksiz olmuş abartmışsın.
Ya ceylan zaten zengin koca avındaydı. Bir tane "sugar dady" vardı. O olabilir. Eğer oysa alsın dede kıza. Çok değil. 😁

Adamın maddi durumu bu kadar iyiyse tutara takılmamıştır zaten. O yüzden bu meblağ az mı- çok mu diye sormanız anlamsız. Zaten herkesin bütçesi farklı, birine göre fazladır, diğerine göre makul.

Bence adam sizin teklif edilmeden birden fazla yüzük seçmenizden, hazırlıklı olmamasına rağmen diğerlerinden vazgeçmeyişinizden, kısacası burada belirttiğiniz gibi “maddi durumu iyi, alabilir, almalı” tavrınızdan dolayı geri adım atmış olabilir.

Haklı ya da haksız demiyorum. Sadece tutardan değil olaya yaklaşımınızdan rahatsız olmuştur diyorum.

Aşk evliliği mi bu arada? Her ikinizin yaklaşımı da aksini hissettirdi bana.

Kesinlikle en doğru yorum olarak katılıyorum üstte yazılanlara.
Benim zaten asıl şaşırdığım üç yüzüğü kendi başına seçtikten sonra size bu alışveriş için uygun olmadığını belirtmesine rağmen ardından ona söylediklerin olmuştu. Oradaki ısrarcı tutumun maalesef hiç hoş değil, bunu kabul et. Yüzüklerin ederine gelince, zengin bir adam için para bile değil. Ortahalli bir tektaş bile minimum 10,000 den başlıyor. Baget desen 3,000 e de var, 33,000 e de, 333,000 e de.. toplamda gerçek bir pırlanta beştaşı, biraz da temiz olsun taş dersen 7,000 e alamazsın zaten. Burada asıl sorun senin , hem kendi başına bir seçim olayına girişmiş olman hem de onun kuyumcuda söylediğinden sonra sarfettiğin sözler..

Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
5 bin liralık yüzük mu almak istediniz yanlış mi anladım?

Maddi durumu çok iyi diye olan talepkar tavrınız onu rahatsız etmiştir kuvvetle muhtemel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X