• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yas, tuylenme

Yani tatlı için adam öldürmesi çok olağan. Çocuklar çok sever öyle şeyleri. Benim eşim beni bile vurur tatlı diye.

Burda sizin kontrolcu olmanız lazım.

Ben de salatacıyım. Tatlı şekerli şeyleri hiç sevmem. Ama inanın göbeğim var ona rağmen. Göbek yerleşince de gitmiyor.

Kızınızın kilosuni kontrol etmeye çalışın. Yerleşirse kurtulması zor olacak.

Organizma bir bütündür. Kilonun etkilemediği bir sey yok vücutta.

Erken ergenliğe çözüm buluyorlar . Bence bu kadar panik yapacak bir durum değil. Artık her şeyin bi çaresi var. Ben adet gördüğümde 12 yasindaydim. Celimsiz ufak bir cocuktum halen daha minyon bir insanım.

Sizin en önemli sorununuz bence yeme icme alışkanlığı. Onu bir hale koymanizi öneririm.

Bi de spor dediğimiz sey rastgele hareket etmek değil. Böyle düzenli ve metodlu olmasi gerekir. mesela anne kiz leslie yapın muzikle beraber.

Allah sağlıktan ayırmasın 😊

Öncelikle endişe etmeyin benim kuzenimin kızı da 7-8 yaşlarında kilo problemi var ve tüylenme sorunu onda da var. Çok ciddi bir durum değil olmasa daha iyi tabi ama evham yapmanıza gerek yok. Evde çok hareketsiz kalmasına izin vermeyin. Tatlı meselesine gelince de instagramda çok güzel diyet sayfaları var oradan bakın hurmayla, bal ve pekmezle rafine şeker (beyaz şeker) kullanmadan yulaf unuyla, yoğurtlarla çok güzel ve lezzetli tatlılar yapıyorlar inanamazsınız tatlarına. Ben de tatlı bağımlısı biri olarak çözümü bunlarda buldum🤷🏻‍♀️ Tabi bu dediklerim sağlıklı diye abartmamak gerek her şekilde porsiyon kontrolü yapılmalı fakat inanın çok daha zararsızlar hem kollesterol sorunu da oluşturmazlar.

Yok hissettirmedim, anne ben buyudum senin gibi oluyorum hiho falan yapti, tabii cocum aferim dedim ne diyim, ozel klinik gidicegimiz yer ama koronadan devlet hastaneleri kapandi izmirde 9 eylul falan, millet hurra özele kosturuyo simdi
Ekol hastanesini öneririm, kesin karar vermediyseniz. Gerçekten iyi ilgileniyorlar ve biz de dahil çevremizdeki çoğu kişi memnun oradaki hizmetten.

Kizlar selam, 7 yasinda bir kizim var, tombalak bir cocuk, 121 cm.e 30 kilo,tatli icin adam öldürür,makarna, pilav,karbonhidrat ne varsa bayilir, faydali olan ne varsa burun kivirir, adami hasta eder, peynir yemek icin rusvet ıster , tatli ister vs. Ay cok uzattim, neyse bu aksam dustan sonra anne bende kil var bi tane sac gibi dedi, nerde goster bakiim dedim, vajinada dudaklarda 2 3 tane kil var, daha once endokronloji ye gitmistik zaten, diyetisyenle biraz kilo vermisti ama koronadan sonra hem spor hem beslenme yalan oldu, evde dersler bilgisayarda, can sikintisindan oturup pc, tv seyrediyodu genellikle ,aksam dr.unu aradim ama 1 hafta 10 gunden once randevu veremiyolar, ona da ayri uyuz oldum, 1 hafta ben kafayi kirarim artik bu yuzden, bunun tedavisini goren varmi?yan etkisi var mi tedavinin? Ay bisey diyin catlayacam gari.
Hormonlarından kaynaklıdır.Daha saglıklı beslenmesı gerekır.

Ya vericem tabii ilac verirlerse ama bdv de önce ki konulara baktim, ilerisi icin tehlikeli olabilir gibi biseyler yazilmis ilaclar icin, tedavi olan var mi soriyim bakiim dedim, anacim cocugun var derdin var,şismanliktan da olabilir yaziyo bazi sitelerde, vermeyince mazlum koyun gibi belirtiyo gozlerini, mllet yedirmeye calisir,ben onunden kaçırıyorum
Ben de bu sebepten dolayı abur çubuğu kestim.haftada 1_2 defa veriyorum..zaten hareketli bir çocuk.hergün tartıyorum. 2 kilo verdi.33 kilo idi 31 oldu..kıllanma ve meme var.endokrin hormonlar dedi.kemik yaşı 1 yaş büyük çıktı..2_3 ay sonra gene gideceğiz..kızım yemek yemeyi sever. .gözlerini belertsede katı olun, bazı gıdaları yedirmeyin

Ergenlik başlamadan sağlıklı beslenme ve sporla süreyi uzatabiliyosun sanırım. Fakat başladıktan sonra ne yapılır bilmiyorum. Çok fazla paketli gıda tüketiyor anladığım kadarıyla. Geçte olsa önlem almaya çalışın bence yemesine dikkat etsin spora başlasın.

muhtemelen çocuğunuz erken ergenliğe girdi
7 yaşında demiştiniz. Aslında bu ergenlikte evrelendirmeler vardır meme gelişimi evreleri bunlara karşılık gelen de pubik kıllanma evresi vardır
Bence yağ dokusundan fazla östrojen üretilmesine bağlı erken ergenlik sorunu var

hiç bir sebebi olmayadabilir de bu durumun

Ergenliği ilaçlarla baskılıyorlar ben bir yan etkisini duymadım açıkçası

ki 7 yaşındaki çocuğa diyet yaptırmak çok zor diyetisyeninize alternatifleri sorun yemek konusunda en azından onun için zor olmasın
Bence yaklaşımla ilgilide bir uzmandan yardım alın

Ya vericem tabii ilac verirlerse ama bdv de önce ki konulara baktim, ilerisi icin tehlikeli olabilir gibi biseyler yazilmis ilaclar icin, tedavi olan var mi soriyim bakiim dedim, anacim cocugun var derdin var,şismanliktan da olabilir yaziyo bazi sitelerde, vermeyince mazlum koyun gibi belirtiyo gozlerini, mllet yedirmeye calisir,ben onunden kaçırıyorum
İlaca hemen başlanmaz, hormon değerlerinin ölçülmesi ve bir süre takip edilmesi gerekir, artış ne durumda vs.
Ve evet ilaç hemen verilirse de iyi araştırın, gerçekten gerekli olduğu konusunda emin olun, güvenilir bir dr bulun.
Benim kızımın da aynı yaşlarda başladı, 9,5 yaşında regl oldu. Biz ilaç kullanmayı doktor kararıyla birlikte uygun görmedik, ama bu kafanıza göre verilecek bir karar değil.
kimse size şu aşamada pat diye ilaç veremez, verirlerse zaten işini bilmeyen kişilere denk gelmişsiniz demektir. Burda bahsi geçen ilaçlar ağrı kesici ya da antibiyotik değil.

Evet aslinda bizim burasi cayir cimen bi yer,havalar da guzellesti, ciksin bisiklete binsin, bi de spor yaptiricam extradan

Hulahop, ayak topu, atlama ipi bile kullansa yeter aslinda. Cocuken bunlarla oyun oynardik biz. Hepimizde igne iplik gibi cocuklardik. 😁 Ozellikle ayak topu googledan bakin yorucu bisey 😬

Şuan 9 yaşın içinde 7 yaşında göğüs tarafına krem sürerken farkettik göğsüne dokunuca küçük topçuk gibi bişey vardı Tüylenme yok.. 7 yaşındayken zayıftı baya ama bu erken ergenliği durdurmak için kullanılan aşı bi anda kilo aldırdı yan etkisi biraz çok bıraksak mı bile dedim ama doktor normal diyor..şuan 38 kilo
Neye göre erken ergenlik deyip ilaca başlandı size peki? Sadece meme dokusu geliştiği için mi? Hiç takip yapılmadı mı çocuğunuza kıl tüy de yok diyorsunuz. 2 seneden fazla takip ettiler benim kızımı ilaç vermemek için, ki ilacı da ilk adet gördüğünde bile başlatabiliyorlar acele edilecek bir durum değil.

Kizlar selam, 7 yasinda bir kizim var, tombalak bir cocuk, 121 cm.e 30 kilo,tatli icin adam öldürür,makarna, pilav,karbonhidrat ne varsa bayilir, faydali olan ne varsa burun kivirir, adami hasta eder, peynir yemek icin rusvet ıster , tatli ister vs. Ay cok uzattim, neyse bu aksam dustan sonra anne bende kil var bi tane sac gibi dedi, nerde goster bakiim dedim, vajinada dudaklarda 2 3 tane kil var, daha once endokronloji ye gitmistik zaten, diyetisyenle biraz kilo vermisti ama koronadan sonra hem spor hem beslenme yalan oldu, evde dersler bilgisayarda, can sikintisindan oturup pc, tv seyrediyodu genellikle ,aksam dr.unu aradim ama 1 hafta 10 gunden once randevu veremiyolar, ona da ayri uyuz oldum, 1 hafta ben kafayi kirarim artik bu yuzden, bunun tedavisini goren varmi?yan etkisi var mi tedavinin? Ay bisey diyin catlayacam gari.
Var tedavisi erken ergenlik gibi bisey söz konusuysa eger ilaclarla durduruyorlar. Kuzenimin kizin da bu tedavi uygulandi

Benim kızım da 2011 Temmuz doğumlu, Tüylenme var ve son Zamanlarda daha Da arttı, göğüs uçları da var, genel olarak esmer ve kılları koyu olan bir çocuk bacaklarında da vardı zaten önceden ve genital bölgede de yaklaşık 1 senedir var, ben de doktora götürmeli miyim
Bir de iç çamaşırında sarımsı lekeler de oluyor

Bir de ben adet göreceğini bu meseleleri nasıl konuşacağımı bilemiyorum
Duygusallaştım biraz ne ara bu yaşa geldi anlamadım
Nasıl konuşmalıyım acaba sanki her an adet olabilir gibi geliyor ve ben konuşmadan Olur diye de korkuyorum

Benim kızım da 2011 Temmuz doğumlu, Tüylenme var ve son Zamanlarda daha Da arttı, göğüs uçları da var, genel olarak esmer ve kılları koyu olan bir çocuk bacaklarında da vardı zaten önceden ve genital bölgede de yaklaşık 1 senedir var, ben de doktora götürmeli miyim
Bir de iç çamaşırında sarımsı lekeler de oluyor

Bir de ben adet göreceğini bu meseleleri nasıl konuşacağımı bilemiyorum
Duygusallaştım biraz ne ara bu yaşa geldi anlamadım
Nasıl konuşmalıyım acaba sanki her an adet olabilir gibi geliyor ve ben konuşmadan Olur diye de korkuyorum
Rayka kumru kitabı olabilir. Ya da videoları var youtube de menstrüasyon diye. İzleyip üzerine konuşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Erken ergenliğe girdim çok sağlıklı beslendiğim ve normal kiloda olmama rağmen. Erken ergenliğe girmemden akrabalarım hep beni sorumlu tuttu sanki elimdeymiş gibi. Sizin çocuğunuza dediğiniz gibi benim de beslenmemden ya da başka bir şeyimden dolayı olduğunu söylediler ama gayet sağlıklıydım ve sağlıklı besleniyordum. Çok üzülüyordum hata yapmışım gibi davranmalarından dolayı. Ama benim elimde değildi vücudumun gelişimi. Lütfen çocuğunuza yansıtmayın bu endişenizi, çok travmatik oluyor çocuk için

İlaca hemen başlanmaz, hormon değerlerinin ölçülmesi ve bir süre takip edilmesi gerekir, artış ne durumda vs.
Ve evet ilaç hemen verilirse de iyi araştırın, gerçekten gerekli olduğu konusunda emin olun, güvenilir bir dr bulun.
Benim kızımın da aynı yaşlarda başladı, 9,5 yaşında regl oldu. Biz ilaç kullanmayı doktor kararıyla birlikte uygun görmedik, ama bu kafanıza göre verilecek bir karar değil.
kimse size şu aşamada pat diye ilaç veremez, verirlerse zaten işini bilmeyen kişilere denk gelmişsiniz demektir. Burda bahsi geçen ilaçlar ağrı kesici ya da antibiyotik değil.
7 yasinda tuylenme mi basladi? Kilosu var miydi?

Ben de bu sebepten dolayı abur çubuğu kestim.haftada 1_2 defa veriyorum..zaten hareketli bir çocuk.hergün tartıyorum. 2 kilo verdi.33 kilo idi 31 oldu..kıllanma ve meme var.endokrin hormonlar dedi.kemik yaşı 1 yaş büyük çıktı..2_3 ay sonra gene gideceğiz..kızım yemek yemeyi sever. .gözlerini belertsede katı olun, bazı gıdaları yedirmeyin
Kac yasinda?

Back