üzülmekte haklısın canım ama maalesef günümüzde her şey yapay ve rafine şekerden üretiliyor,çocukların da canı çekiyor doğal olarak yiyorlar onlara da kızamıyorum :)
kesin bir dille uyaracaksınız, herkesi, bu sadece erken ergenlikle alakalı da değil,ileride diyabet,obezite ve bunlara bağlı komplikasyonların da temelini atmış oluyorsunuz. çocuğun aklı ermez,yeme desen de yer,iş yetişkinlere düşüyor, çocuğu nazi kampına almayın tabi ama paketli gıdalardan bir süre uzak durması lazım kesinlikle
canım seninki normal,8-9 yaşına kadar düştü ergenlik,ben 13-14 yaşlarında ergenliğe girmiştim,genel anlamda bizim nesil bu yaşlarda girerdi ama deidğim gibi beslenme şartlarından dolayı ergenlik geriye çekildi bayağı. ama merak etme,normal bir yaş ve normal bir durumda kızın.
ergenliği ertelemek şu bakımdan olur, tahmini nihai boyu hesaplanır, eğer akranlarının çok altında kalacaksa bir süre daha boyu uzasın diye ergenlik baskılanabiliyor, veya büyüme hormonu verilebiliyor. şu anda ergenlikte olması normal dediğim gibi, ama boy konusunda endişen varsa doktora götür, o hesaplama yapar sana daha ne kadar uzar nasıl olur bilgi verir :)
bence senin kızın da normal canım :) doğal bir ergenlik yaşıyor, boy ve kilo konusunda da sorunu yokmuş anladığım kadarıyla,
zıplamalı sporlara yönlendir (bunu alıntıladığım tüm üyelere tavsiye ediyorum) ip atlama,basketbol,voleybol,ve paketli gıdalardan mümkün mertebe uzak tutmaya çalışın, en azından boy uzaması nispeten durana kadar :)
endişelerinizi anlıyorum hanımlar,maalesef çok erken yaşta adet görmeye başladı çocuklarımız, ama access'inki hariç sizin bahsettiğiniz yaşlar normal.
yine de eğer randevu bulursanız bir kez gidin,boy konusunu konuşun, içiniz rahat etsin.
accessdenied
canım ama 7 yaş dediğim gibi erken bir yaş,ve majör sebebi de kilo. kesinlikle önüne geçmelisin :)