7 yas, tuylenme

Kac yasinda, tuylenme var mi?kilosu nasil?
Şuan 9 yaşın içinde 7 yaşında göğüs tarafına krem sürerken farkettik göğsüne dokunuca küçük topçuk gibi bişey vardı Tüylenme yok.. 7 yaşındayken zayıftı baya ama bu erken ergenliği durdurmak için kullanılan aşı bi anda kilo aldırdı yan etkisi biraz çok bıraksak mı bile dedim ama doktor normal diyor..şuan 38 kilo

Ozel bolge diye cok elimle kontrol edip dokunmak istemedim bugune kadar ama bu kil olayından sonra bu gece ben de krem surelim diyip bakicam goguslerinde top gibi sertlik var mi diye, size de gecmis olsun

Ozel bolge diye cok elimle kontrol edip dokunmak istemedim bugune kadar ama bu kil olayından sonra bu gece ben de krem surelim diyip bakicam goguslerinde top gibi sertlik var mi diye, size de gecmis olsun
Evet öyle yapın daha iyi olur.. Erken tedavi çok önemli.. Size de çok geçmiş olsun..

7 yaşında 129 boy 28 kilo kızım var. Göğüsleri biraz çıkmış ama öyle sertlik yok. Tüylenme durumuna bakmadım aklıma geldi ama bir ara bir hale yola koyup bilgilenmeliyim var mı yok mu diye. Fakat herkesin dediği gibi yaş erkene düştü ergenliğin. Kontrollü olmalıyız demekki.Boy ve kilo orantılı artıyorsa sorun olmaz demişti doktor bize. Tatlı konusunda ise benim kızım da bir ara delirecekti fakat kuru yemişlerle hurmayla kuru üzümlerle değiştirmeye uğraştım başarılı da olduk bence. Bizim evde baba da glutensiz beslendiği için paketli gıda daha az almaya başladık. Evde toptan bir düzene gidince belki daha kolay olur alışkanlıkların değişmesi. Kolaylıklar diliyorum.

puberte prekoks dediğimiz durumu yaşıyor kızınız muhtemelen, erkeklerde 9,kızlarda 8 yaşından önce ergenliğe giriş olarak tanımı yapılır.

bahsettiğiniz yiyecekler direkt kilo ve insülin direnci yapar,insülin direnci de erken kıllanma,adet düzensizliği gibi semptomlara yol açar..

meme gelişimi başladı mı? adet gördü mü? koltuk altları ve kıvrım bölgelerinde siyahlaşma-kararma var mı?

endokrine gitseniz bile size ilk aşamada mutlaka kilo vermesi gerektiğini söyleyecek ki haklı da,kilo verdiğinde her şeyin kendiliğinden normale döndüğünü göreceksiniz zaten

Kuru kayisi aldim eve kendi kabizligim icin, evde cekmeceye sakladim farkedip hepsini yemesin diye, dun site icinde farkettim ki, hansel ve gratel gibi doldurmus cebine, yollara doke saca komsuya gitmis,( kiziyla arkadas) bizde ki sorun ayar yok, 1 kutu pasta ver yer yani cocuk

Ay cok uzuluyorum Otrera yaaaa yeme diyorum yiyo cocuk, eve almiyorumm, gidip annemde, teyzemde, komsuda, okulda bi yerlerde yiyo yani, kontrol da edemiyorum ki herkesi

Kilo verse bu erken ergenlikten kurtulur muyuz sence

Ya aslında çok tatlı bu halleri ama işte sağlık farkına varması lazım ileride daha sıkıntılı zamanlar olmasın. Kırmadan incitmeden rencide etmeden anlatmak lazım.

Biraci gibi gobek var bizde, boyda kisa, moralim bozuluyo dusundukce

Erken ergenlik büyük ihtimal.
Dr a ne zaman randevu bulursaniz alın gösterin mutlaka.
Benzer bir durumu yakınım 6 yaşındayken yaşadı. İğne ve ilaçlarla durdurdular.

Ben 10 yaşında ergenliğe girmiştim. Ama bende sürekli hazır gıda tüketiyordum ergenliğe girdiğim dönem hazır gıdayı falan kestik. Ama benim ailem doktora falan gitmedi. Bir ara hormon tahlili yapmışlardı başka nedenden ötürü. Tsh falan düzgün çıkmıştı boy uzamam devam etti. Ablam 15 yaşında girmiş ama o hiç paketli gıda yememiş. Büyük ihtimalle kızınız da paketli gıda tükettiği için ergenlik belirtileri başlamış. Bence hazır gıdayı kesin propolis falan kullanıyorsa bırakın. Bazı bitki çayları da (papatya galiba) ergenliği tetikliyor. 10 günlük sürede dikkat edin. Doktor daha ayrıntılı bilgi verir.

Selam. Bu konunun açılmasına çok sevindim. Benim kızım 4.sınıfta 9.5 yaşında. Özel bölgesinde 4 aydır kıllanma artıyor. Memelerde çıkmaya başladı devamlı acıyor kaşınıyor diye şikayetleniyor. 5.sınıfta bekliyordum bunları şimdilerde okunca şaşırdım. Zayıf bir çocuk ayrıca. Bu şekilde gelişimine izin mi vermeliyim doktora götürüp ertelenmesini mi sağlamalıyım. Pandemi de düzenli doktor kontrollerini de bıraktık maalesef

Valla okuduklarimda hep 8- 9 yas oncesi erken ergenlikten bahsedilebilir deniyo, ama doktora gitsen ne der bilemiyorum tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…