- Konu Sahibi accessdenied
-
Şuan 9 yaşın içinde 7 yaşında göğüs tarafına krem sürerken farkettik göğsüne dokunuca küçük topçuk gibi bişey vardı Tüylenme yok.. 7 yaşındayken zayıftı baya ama bu erken ergenliği durdurmak için kullanılan aşı bi anda kilo aldırdı yan etkisi biraz çok bıraksak mı bile dedim ama doktor normal diyor..şuan 38 kiloKac yasinda, tuylenme var mi?kilosu nasil?
Ozel bolge diye cok elimle kontrol edip dokunmak istemedim bugune kadar ama bu kil olayından sonra bu gece ben de krem surelim diyip bakicam goguslerinde top gibi sertlik var mi diye, size de gecmis olsunŞuan 9 yaşın içinde 7 yaşında göğüs tarafına krem sürerken farkettik göğsüne dokunuca küçük topçuk gibi bişey vardı Tüylenme yok.. 7 yaşındayken zayıftı baya ama bu erken ergenliği durdurmak için kullanılan aşı bi anda kilo aldırdı yan etkisi biraz çok bıraksak mı bile dedim ama doktor normal diyor..şuan 38 kilo
Rehin alicak bizi adet gunlerinde bu gidisleKahkaha attım ya onun adet günlerini düşünemiyorum fkdkfklfll bende 23 yaşındayım bende tatlı için adam öldürürüm fkdkfllfllf ahahha
Evet öyle yapın daha iyi olur.. Erken tedavi çok önemli.. Size de çok geçmiş olsun..Ozel bolge diye cok elimle kontrol edip dokunmak istemedim bugune kadar ama bu kil olayından sonra bu gece ben de krem surelim diyip bakicam goguslerinde top gibi sertlik var mi diye, size de gecmis olsun
puberte prekoks dediğimiz durumu yaşıyor kızınız muhtemelen, erkeklerde 9,kızlarda 8 yaşından önce ergenliğe giriş olarak tanımı yapılır.Kizlar selam, 7 yasinda bir kizim var, tombalak bir cocuk, 121 cm.e 30 kilo,tatli icin adam öldürür,makarna, pilav,karbonhidrat ne varsa bayilir, faydali olan ne varsa burun kivirir, adami hasta eder, peynir yemek icin rusvet ıster , tatli ister vs. Ay cok uzattim, neyse bu aksam dustan sonra anne bende kil var bi tane sac gibi dedi, nerde goster bakiim dedim, vajinada dudaklarda 2 3 tane kil var, daha once endokronloji ye gitmistik zaten, diyetisyenle biraz kilo vermisti ama koronadan sonra hem spor hem beslenme yalan oldu, evde dersler bilgisayarda, can sikintisindan oturup pc, tv seyrediyodu genellikle ,aksam dr.unu aradim ama 1 hafta 10 gunden once randevu veremiyolar, ona da ayri uyuz oldum, 1 hafta ben kafayi kirarim artik bu yuzden, bunun tedavisini goren varmi?yan etkisi var mi tedavinin? Ay bisey diyin catlayacam gari.
Kuru kayisi aldim eve kendi kabizligim icin, evde cekmeceye sakladim farkedip hepsini yemesin diye, dun site icinde farkettim ki, hansel ve gratel gibi doldurmus cebine, yollara doke saca komsuya gitmis,( kiziyla arkadas) bizde ki sorun ayar yok, 1 kutu pasta ver yer yani cocuk7 yaşında 129 boy 28 kilo kızım var. Göğüsleri biraz çıkmış ama öyle sertlik yok. Tüylenme durumuna bakmadım aklıma geldi ama bir ara bir hale yola koyup bilgilenmeliyim var mı yok mu diye. Fakat herkesin dediği gibi yaş erkene düştü ergenliğin. Kontrollü olmalıyız demekki.Boy ve kilo orantılı artıyorsa sorun olmaz demişti doktor bize. Tatlı konusunda ise benim kızım da bir ara delirecekti fakat kuru yemişlerle hurmayla kuru üzümlerle değiştirmeye uğraştım başarılı da olduk bence. Bizim evde baba da glutensiz beslendiği için paketli gıda daha az almaya başladık. Evde toptan bir düzene gidince belki daha kolay olur alışkanlıkların değişmesi. Kolaylıklar diliyorum.
Ay cok uzuluyorum Otrera yaaaapuberte prekoks dediğimiz durumu yaşıyor kızınız muhtemelen, erkeklerde 9,kızlarda 8 yaşından önce ergenliğe giriş olarak tanımı yapılır.
bahsettiğiniz yiyecekler direkt kilo ve insülin direnci yapar,insülin direnci de erken kıllanma,adet düzensizliği gibi semptomlara yol açar..
meme gelişimi başladı mı? adet gördü mü? koltuk altları ve kıvrım bölgelerinde siyahlaşma-kararma var mı?
endokrine gitseniz bile size ilk aşamada mutlaka kilo vermesi gerektiğini söyleyecek ki haklı da,kilo verdiğinde her şeyin kendiliğinden normale döndüğünü göreceksiniz zaten
Kilo verse bu erken ergenlikten kurtulur muyuz sencepuberte prekoks dediğimiz durumu yaşıyor kızınız muhtemelen, erkeklerde 9,kızlarda 8 yaşından önce ergenliğe giriş olarak tanımı yapılır.
bahsettiğiniz yiyecekler direkt kilo ve insülin direnci yapar,insülin direnci de erken kıllanma,adet düzensizliği gibi semptomlara yol açar..
meme gelişimi başladı mı? adet gördü mü? koltuk altları ve kıvrım bölgelerinde siyahlaşma-kararma var mı?
endokrine gitseniz bile size ilk aşamada mutlaka kilo vermesi gerektiğini söyleyecek ki haklı da,kilo verdiğinde her şeyin kendiliğinden normale döndüğünü göreceksiniz zaten
Ya aslında çok tatlı bu halleriKuru kayisi aldim eve kendi kabizligim icin, evde cekmeceye sakladim farkedip hepsini yemesin diye, dun site icinde farkettim ki, hansel ve gratel gibi doldurmus cebine, yollara doke saca komsuya gitmis,( kiziyla arkadas) bizde ki sorun ayar yok, 1 kutu pasta ver yer yani cocuk
Biraci gibi gobek var bizde, boyda kisa, moralim bozuluyo dusundukce7 yaşında 129 boy 28 kilo kızım var. Göğüsleri biraz çıkmış ama öyle sertlik yok. Tüylenme durumuna bakmadım aklıma geldi ama bir ara bir hale yola koyup bilgilenmeliyim var mı yok mu diye. Fakat herkesin dediği gibi yaş erkene düştü ergenliğin. Kontrollü olmalıyız demekki.Boy ve kilo orantılı artıyorsa sorun olmaz demişti doktor bize. Tatlı konusunda ise benim kızım da bir ara delirecekti fakat kuru yemişlerle hurmayla kuru üzümlerle değiştirmeye uğraştım başarılı da olduk bence. Bizim evde baba da glutensiz beslendiği için paketli gıda daha az almaya başladık. Evde toptan bir düzene gidince belki daha kolay olur alışkanlıkların değişmesi. Kolaylıklar diliyorum.
Olsun ya sağ Salim olsunda alsın :) Allah bağışlasınRehin alicak bizi adet gunlerinde bu gidisle
Igne derken ne siklikla yapildi igne biliyo musuniz?Erken ergenlik büyük ihtimal.
Dr a ne zaman randevu bulursaniz alın gösterin mutlaka.
Benzer bir durumu yakınım 6 yaşındayken yaşadı. İğne ve ilaçlarla durdurdular.
SagolumOlsun ya sağ Salim olsunda alsın :) Allah bağışlasın
Uzun yıllar oldu, ayrıntıyı bilmiyirum.Igne derken ne siklikla yapildi igne biliyo musuniz?
Göbek benim kızımda da var. Boyu uzadıkça gider diye biliyorum. Hantallaştı şu zamanda evde. İnşallah ciddi bir sıkıntı olmadan atlatılacak bir durumdur.Biraci gibi gobek var bizde, boyda kisa, moralim bozuluyo dusundukce
Selam. Bu konunun açılmasına çok sevindim. Benim kızım 4.sınıfta 9.5 yaşında. Özel bölgesinde 4 aydır kıllanma artıyor. Memelerde çıkmaya başladı devamlı acıyor kaşınıyor diye şikayetleniyor. 5.sınıfta bekliyordum bunları şimdilerde okunca şaşırdım. Zayıf bir çocuk ayrıca. Bu şekilde gelişimine izin mi vermeliyim doktora götürüp ertelenmesini mi sağlamalıyım. Pandemi de düzenli doktor kontrollerini de bıraktık maalesefpuberte prekoks dediğimiz durumu yaşıyor kızınız muhtemelen, erkeklerde 9,kızlarda 8 yaşından önce ergenliğe giriş olarak tanımı yapılır.
Valla okuduklarimda hep 8- 9 yas oncesi erken ergenlikten bahsedilebilir deniyo, ama doktora gitsen ne der bilemiyorum tabiiSelam. Bu konunun açılmasına çok sevindim. Benim kızım 4.sınıfta 9.5 yaşında. Özel bölgesinde 4 aydır kıllanma artıyor. Memelerde çıkmaya başladı devamlı acıyor kaşınıyor diye şikayetleniyor. 5.sınıfta bekliyordum bunları şimdilerde okunca şaşırdım. Zayıf bir çocuk ayrıca. Bu şekilde gelişimine izin mi vermeliyim doktora götürüp ertelenmesini mi sağlamalıyım. Pandemi de düzenli doktor kontrollerini de bıraktık maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?