7 temmuz 2012 kpss için yoldaş arıyorum !!!

abbccc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2011
47
0
36
İstanbul
arkadaşlar 7 temmuz 2012 de yapılacak kpss için eğitim fakültesi mezunu bir ya da iki arkadaş arıyorum kendime. ben 2011 mezunu türkçeciyim.geçen sene sınava hazırlanmadım. bu sene ise biliyorum geç oldu ama suandan itibaren kararlı ve azimli bir şekilde ders çalışmaya başlayacağım. bu süreçte birbirimize destek olacağımız sorunlarımızı paylaşabileceğimiz daha önce de dediğim gibi bir ya da iki arkadaş arıyorum. buradan birbirimize destek olacağımız moral vereceğimiz ve en önemlisi de kazanmaya inanan, kabaca birbirimizi gaza getirecek yoldaşlar :) nerdesiniz :) eğer sizin de böyle bir yoldaşa ihtiyacınız varsa ben burdayım... konusalım yazışalım bu yolda birbirimize destek olalım !!!

hocam bende yeni başladım bir hafta oldu.nasıl olacak nerden başlaycaz var mı bir planın.ben netleştiremedim

hocam ben şöyle düşünüyorum.kendime aylık hedefler koyacam mesela bu ay sonunda mat , gelişim bitecek gibi.ona göre de haftanın 5 gününe dersleri koyup plan yapacam. ben konu konu değil de ders ders gitmeyi düşünüyorum.siz nasıl bir yöntem izliyorsunuz. bölüm ne? çalışmaya başlıyor muyuz?

bölün ing öğretmnliği hocam.temelim yok. anayasa coğrf ve tarih bakyorum her gün bide mat.nisanda eğitm bakcam hepsi bir arada olmuyor.gk gy az bucuk temel var zaten ilkokuldan biter gibi

benim de açıkçası aklım cok karışık. hergün kendime söz veriom calısacam diye ama bi sebep cıkıo sözümü tutamıom. benim düşüncem su. eger bir ya da iki kişi olursak ders calışma konusunda ne yaptın yapman gereken su die birbirimize destek olursak halledebiliriz die düşünüom. var mısınız hocam?

Merhaba arkadaşlar

Ben de 10 yıldır atanamayan bir felsefe öğretmeniyim.
Asıl mesleğim sosyolog,10 yıldır resmi bir kurumda sözleşmeli çalışıyorum bir türlü kadro alamadım.
Bu arada evliyim ve 1 yaşında oğlum var.
Bekarken bu sınav işinin üstüne gitmediğim için şimdi çok üzgünüm.
İşyerinde yoruluyorum,evde gece boyu 15 kez kalkan bir oğlum var ne yapacağım nasıl çalışacağım bilmiyorum.
İhtiyaç yayınlarının kitabını alalı 4 ay oldu belki daha da fazla.
Matematiğim çokkkk zayıf dershaneye gidiyorum ama tekrar yapamıyorum.
Tarihten hiç ama hiç haz etmiyorum.Bu hafta ortaçağ ,islam tarihine işyerinde internetten videolu çalıştım.

Ayyyy ne çok anlattım dahada yazabilirim ama sıkmayayım sizi.
Şimdiii nerden başlayalım nasıl yapalım planınız nedir?
Önceliği hangi derslere vereceksiniz?

mısra hocam osgeldiniz. herkesin calışma düzeni ve öğrenme algısı farklı oldugu için kendinize uygun bir plan yapıp (iş saatleri, ev işleri...) işe başlayabiliriz. mesela önce daha kolay anladığınız derslerden başlayıp her gecen gün konuları kademe kademe arttırarrak başlayabilirsiniz.

hem eğitimci hem de 1 ya da iki arkadaş demişsiniz ama konunuzu görünce benim de ağzımın suyu aktı.. ben sadece genel kültür genel yeteneğe hazırlanması gerekip onu da düzenli yapamayan biriyim. kasımda işimden ayrıldım sonra kitapları araştırıp aldım ancak düzenli, planlı programlı çalışamıyorum. hesap vermem gereken birileri olması lazım ki ben işi sıkıya alayım. hem elimden geldiğince sizi de motive etmeye çalışırım :)

elimdeki kaynakları ve ne durumda olduğumu yazayım.

yargı 2009 konu anlatımlı modüler seti ==> 2010 için almıştım matematiğinin yarısını çözdüm o yıl hazırlanmaktan öte denemek için girmiş oldum. coğrafyadan bir konu bitirdim tarihten osmanlıya kadar geldim

data tarih a dan z ye konu anlatımlı kitabı ==> arkadaşımın tavsiyesiyle aldım. osmanlı devleti kültür ve medeniyet konusunu okumaya çalışıyorum (çok uzun dikkatimi toplayıp da bitiremedim bir türlü)

ihtiyaç konu anlatımlı modüler set ==> forumlarda en çok bu kaynağı gördüğüm için aldım. memnunum. matematikten bölme bölünebilme bitti. tarihten osmanlı devleti dağılma dönemindeyim. coğrafyadan ve türkçeden birer ünite bitirdim.

güvenderin konu anlatımlı tüm dersler kitabı==> tarihten osmanlı devletine geldim.

pegem 5000 soru bankası ==> henüz hiç çözmedim tekrarları yaptıktan sonra çözeceğim.

beyaz kalem genel kültür çek kopart ==> tarihten osmanlıya kadar olan kısmı çözdüm.

sürekli gözüme az görünüyor kitaplar ama yazarken farkettim baya da varmış üstelik hiçbiri bitmedi.
tarihten hiçbişey bilmiyor olarak başladım (lisede tarih derslerini matematik sorusunu vs. düşünerek geçirdiğim için.) önceden hiç ilgim yoktu. yazarak çalışmaya başladım öğrenmekten de zevk alıyorum. ilk 2 üniteyi 3 ayrı kaynaktan karşılaştırıp yazarak çalıştım, baktım olmuyor çok yavaş gidiyorum okuyarak aklımda tutmaya çalışıyorum. merak da ettiğim için aslında çok zor olmuyor. senelerce kendimi kandırmışım ben tarih öğrenemem diye. şimdi önce bi kaynaktan bitirip sorularını çözüyorum sonra diğeri sonra diğeri... ama sıkılıyorum okumak istemiyorum hele bu osmanlı konusu data tarihte bölünmeden tek ünite olarak anlatılmış tümünü tek oturuşta hiç çalışamadım nerdeyse. sürekli başa dönmeye mecbur hissediyorum. (kendimi oyalamkta üstüme yok sanırım)

matematiği bitirip kendimi rahatlatmaya karar verdim. tarihten bu üniteyle beraber matematiğin bi kitabını bitireyim diyorum. en azından bi kitap bitirmiş olmanın verdiği güvenle, şevkle daha iyi çalışırım gibime geliyor.

bu arada bir ajanda tutuyorum. hergün ne çözdüğümü ne çalıştığımı yazıyorum. buraya da yazarım artık :)

Ben de kolay derslerden mi başlasam diye düşünüyordum.
İşyerinde öğle arası bir odaya kapanıp 1 saatte olsa bakayım diyorum.
Evde de sadece ilk uyuduğunda ortalama 1 saat uyanmadan yatıyor oğluşum o zamanıda ev işleri ..vs bir tarafa bırakıp değerlendirmeliyim.En fazla bu kadar zaman ayırabileceğim diye görünüyor.
Hepimize kolay gelsin arkadaşlarım.

hoşgeldiniz ben bugun baslıyorum nasipse bende sizin gibi ajanda tutayım :) buraya da yazayım o zaman calışmalar bitince görüşürüz:)

kolay gelsin arkadasım.

bende bi dikiş tuttramadım bugunden itibaren bende sistemli bi şekilde başlıyorum ilk. mat öğretmeniyim bende..buraya günlük ne çaliştiğimizi hangi konuyu çaliştiğimizi yanlişlarımızı falan yazalım hem gaza gelir hem hatalarımızdan öğrendiklerimizi beraber paylaşir öğreniriz..eşim gelsin okuldan başlicam bende bu arada 6 aylık bebeğim var o yüzden baya zor oluyor çalişmak..bide 1 ay önce dershaneye başladım ama evde tek kelim ebakmadım..bugunden itibaren başliyorum hepimize kolay gelsinn

hocam allah kolaylık versin size. sizin işiniz bizden daha zor çocuk oldugu için. tamam hocam günlük çalıştıklarımız yazalım yalnız yanlış konusuna girmeyelim o zaman işin içinden çıkamayız. onu siz bir deftere yazın analiz için daha kolay olur. ben de az önce mat ile başladım. ama ders başında kalmak çok zor gelio her gün kademe kademe zamanı arttırmayı düşünüorum ben. inş dediğiniz gibi hatalarımız olmaz çünkü ikimizin de alması puan biliyoruz ki 90 eğer ist'da kalmak istiyorsak da daha yüksek yapmak zorundayız.maşalllah hocam bebeğiniz de var allah analı babalı büyütsün. evde çalışamıyorsanız bile dersaneye gittiğinizde dersleri çok iyi dinlerseniz en azından onlar aklınızda kalır. kolay gelsin hepimize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…